Uradni list

Številka 10
Uradni list RS, št. 10/1999 z dne 18. 2. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 10/1999 z dne 18. 2. 1999

Kazalo

502. Program priprave prostorskih ureditvenih pogojev za območje Občine Železniki, stran 937.

Na podlagi 34., 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 18/93, 47/93 in 71/93), 10. in 17. člena statuta Občine Železniki (Uradni vestnik Gorenjske, št. 6/95, 18/96, 47/96 in 36/98) je Občinski svet občine Železniki na 3. redni seji dne 3. 2. 1999 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
prostorskih ureditvenih pogojev za območje Občine Železniki
1. člen
1. Predmet in cilj sprejema prostorsko ureditvenih pogojev
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave sprejemanja prostorsko ureditvenih pogojev (v nadaljnjem besedilu: PUP) za območje Občine Železniki.
Določijo se subjekti, ki sodelujejo pri pripravi PUP, način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti, določijo se roki za posamezne faze priprave PUP ter sredstva, potrebna za njihovo pripravo.
2. člen
2. Izhodišča, vsebina in obseg PUP
Izhodišče za pripravo PUP za območje Občine Železniki je odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje 1986-2000 za območje Občine Železniki (Uradni list RS, št. 75/98).
Zaradi določitve novih stavbnih zemljišč v postopku sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov Občine Železniki je potrebno spremeniti in dopolniti tudi veljavne PUP za območje Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 47/93, 8/94) za območje Občine Železniki.
3. člen
3. Strokovne podlage
Pri izdelavi PUP se uporabijo vse strokovne podlage, ki so bile pripravljene za prostorsko izvedbene akte Občine Železniki.
– V letu 1998 so bile izdelane posebne strokovne podlage za pripravo PUP, ki opredeljujejo omejitve in pogoje za posege v območja naravne in kulturne dediščine in za posege v ostale dele prostora. Naloga je bila naročena in izdelana na LRZVNKD.
– Po potrebi se pred izdelavo osnutka PUP izdelajo še druge strokovne podlage.
4. člen
4. Organizacija in koordinacija priprave PUP
Koordinator aktivnosti bo župan Občine Železniki Mihael Prevc. Sredstva za pripravo PUP so predvidena v proračunu Občine Železniki.
5. člen
5. Soglasodajalci
Organi, organizacije in strokovne službe, ki sodelujejo kot soglasodajalci pri izdelavi PUP:
5. 1. Ministrstvo za zdravstvo, zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Kranj
5. 2. Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, področje voda, izpostava Kranj
5. 3. Ministrstvo za obrambo
5. 4. Elektro Gorenjske p.o. Kranj, PE Kranj
5. 5. Telekom Slovenije, PE Kranj
5. 6. Upravljavec vodovoda
5. 7. Upravljavec kanalizacije
5. 8. Upravljavec plinovoda
5. 9. LRZVNKD – Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Ljubljana
5.10. Cestno podjetje Kranj
Kolikor se v postopku priprave ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobi v postopku.
Organi in organizacije iz prejšnjega odstavka določijo pogoje pred začetkom priprave osnutka PUP, ki jih mora pripravljavec PUP upoštevati pri njegovi pripravi.
Soglasodajalci morajo v 30 dneh po prejemu programa priprave posredovati svoje pogoje, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo soglasje in sodelovanje ni potrebno.
Na izdelani dopolnjeni osnutek pa morajo v 30 dneh po prejemu vloge izdati ali utemeljeno zavrniti soglasje, sicer se šteje, da je soglasje dano.
Pri izdaji soglasja se preverja, kako je izdelovalec PUP upošteval postavljene pogoje.
Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
6. člen
6. Vsebina sprememb in dopolnitev
PUP se pripravijo v skladu s 43. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegih v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 18/93, 47/93 in 71/93) ter v skladu z 53. in 54 členom zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93).
Vsebujejo tekstualni del – odlok in grafični del prikazan na preglednih katastrskih načrtih PKN v merilu 1: 5000.
7. člen
7. Terminski plan
Osnutek PUP: 90 dni po podpisu pogodbe z izdelovalcem.
Stališča do pripomb: 30 dni po prejemu pripomb iz javne razprave in javne razgrnitve
Predlog PUP: 30 dni po sprejetju stališč do pripomb
Končno gradivo: 30 dni po sprejetju PUP na občinskem svetu
Osnutek PUP se pripravi na podlagi strokovnih podlag in pogojev soglasodajalcev, določenih v 4. členu tega programa priprave.
– osnutek PUP župan predloži občinskemu svetu v obravnavo in sprejem;
– Občinski svet občine Železniki sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka PUP; sklep o javni razgrnitvi in javni obravnavi se objavi v Uradnem listu RS;
– javna razgrnitev se izvede v prostorih Občine Železniki in na sedežih krajevnih skupnosti za 30 dni po dnevu objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee;
– javna razprava se izvede na sedežu Občine Železniki v času trajanja javne razgrnitve;
– občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka PUP;
– občinski svet zavzame stališča do pripomb in predlogov, podanih v času trajanja javne razgrnitve, na podlagi naročila župana;
– župan po sprejetju stališča do pripomb in predlogov iz prejšnje alinee naloži izdelovalcu, da poskrbi za pripravo usklajenega osnutka PUP, dopolnitve in popravke tistih njegovih sestavin, na katere so se nanašale utemeljene pripombe in predlogi;
– župan Občine Železniki posreduje predloge PUP občinskemu svetu v obravnavo in predlaga sprejem PUP z odlokom;
– odlok se objavi v Uradnem listu RS.
8. člen
Program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Železniki.
Št. 080-09-0725
Železniki, dne 3. februarja 1999.
Župan
Občine Železniki
Mihael Prevc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti