Uradni list

Številka 91
Uradni list RS, št. 91/1998 z dne 30. 12. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 91/1998 z dne 30. 12. 1998

Kazalo

4747. Odredba o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe Poslovni sekretar, stran 9067.

Na podlagi 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list Republike Slovenije, št. 12/96 in 23/96) minister za šolstvo in šport izdaja
O D R E D B O
o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe Poslovni sekretar
1. člen
Na podlagi posebnega dela programa za pridobitev višje strokovne izobrazbe Poslovni sekretar (VIŠ), 17. decembra 1998 ga je določil Strokovni svet Republike Slovenije za poklicno in strokovno izobraževanje, se predpišejo izobrazbeni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati predavatelji višjih šol in drugi strokovni delavci.
2. člen
1. poslovno sporazumevanje v tujem jeziku
Predavatelj predmeta poslovno sporazumevanje v tujem jeziku je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ustreznega tujega jezika.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ustreznega tujega jezika.
2. psihologija dela
Predavatelj predmeta psihologija dela je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije.
3. ekonomika in menedžment podjetja
Predavatelj predmeta ekonomika in menedžment podjetja je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, menedžmenta, podjetništva, poslovodenja in upravljanja.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
4. gospodarsko pravo
Predavatelj predmeta gospodarsko pravo je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz prava.
5. računalništvo in informatika
Predavatelj predmeta računalništvo in informatika je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike ali elektrotehnike.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike, ekonomije ali organizacije dela - smer informatika.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike, ekonomije ali organizacije dela - smer informatika.
6. poslovno sporazumevanje v slovenskem jeziku
Predavatelj predmeta poslovno sporazumevanje v slovenskem jeziku je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz slovenskega jezika.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz slovenskega jezika.
7. organizacija poslovanja
Predavatelj predmeta organizacija poslovanja je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, menedžmenta, podjetništva ter poslovodenja in upravljanja.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
8. računovodstvo in finančno poslovanje
Predavatelj predmeta računovodstvo in finančno poslovanje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije.
9. javna uprava
Predavatelj predmeta javna uprava je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz prava.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz prava ali organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz organizacije dela ali javne uprave.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz organizacije dela ali javne uprave.
10. poslovno sporazumevanje v tujem jeziku
Predavatelj predmeta poslovno sporazumevanje v tujem jeziku je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tujega jezika.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz tujega jezika.
11. sodobno pisarniško poslovanje
Predavatelj predmeta sodobno pisarniško poslovanje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela ali javne uprave.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela ali javne uprave.
12. koncepti in veščine komuniciranja
Predavatelj predmeta koncepti in veščine komuniciranja je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz komunikologije, psihologije, sociologije ali pedagogike.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz komunikologije, psihologije, sociologije ali pedagogike.
13. računalniški praktikum
Predavatelj predmeta računalniški praktikum je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike ali ekonomije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, ekonomije, organizacije dela ali javne uprave.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike ekonomije, organizacije dela ali javne uprave.
14. praktično izobraževanje
Predavatelj - organizator praktičnega izobraževanja - je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, organizacije dela, prava, poslovodenja in upravljanja ali javne uprave.
3. člen
Ne glede na določbe te odredbe je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti z ustreznega področja.
4. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 603 -100/98
Ljubljana, dne 24. decembra 1998.
dr. Slavko Gaber l. r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti