Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/1998 z dne 23. 12. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/1998 z dne 23. 12. 1998

Kazalo

4583. Uredba o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev, stran 8461.

Na podlagi 1. in 4. točke 5. člena, v zvezi s 1. členom zakona o posebnih dajatvah pri uvozu kmetijskih proizvodov in živil (Uradni list RS, št. 29/93) in 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 71/94, 23/96 in 47/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev
1. člen
Posebna dajatev pri uvozu kmetijskih proizvodov in živil se plačuje za kmetijske proizvode in živila, navedene v prilogi 1 k tej uredbi, v višini, ki je navedena v stolpcu 3 priloge 1 k tej uredbi.
2. člen
Obračun, plačilo, naknadni obračun, odpust, povračilo in oprostitev plačila, zavarovanje plačila ter obračun kompenzacijskih obresti za posebne dajatve za kmetijske proizvode in živila iz prejšnjega člena se izvajajo v skladu s carinskimi predpisi.
3. člen
Minister pristojen za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano lahko v sodelovanju z ministrom, pristojnim za finance, izda posebno navodilo za izvedbo te uredbe.
4. člen
Z dnem uveljavitve te uredbe preneha veljati uredba o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev (Uradni list RS, št. 14/97, 56/97, 84/97, 35/98, 42/98, 63/98 in 70/98).
5. člen
Ta uredba začne veljati 1. januarja 1999.
Št. 424-03/98-5
Ljubljana, dne 17. decembra 1998.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
                        P r i l o g a   1

k uredbi o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za                     
           katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev


Posebna dajatev se obračuna in plačuje od 1 kg kmetijskega
proizvoda oziroma živila, pri čemer se upošteva teža blaga brez
embalaže.

Ne glede na prejšnji odstavek se pri tarifni oznaki 2204 obračuna
in plačuje posebna dajatev v merski enoti 1 liter.

Pri tarifni oznaki 0105 11 se za 1 kg šteje največ
25 kosov.

Pri tarifni oznaki 0407 00 se za 1 kg šteje največ
20 jajc pri teži do 50 g/kos.


----------------------------------------------------------------
Tarifna       Poimenovanje                       Višina posebne
oznaka                                                  dajatve
                                                         SIT/kg
----------------------------------------------------------------
1             2                                               3
----------------------------------------------------------------
0102          Govedo, žive živali

0102 90       - Druge:

              - - domačih pasem:

              - - - z maso nad 300 kg:

              - - - - telice (samice goveda, ki
              še niso telile):

0102 90 510   - - - - - za zakol                         156,00

0102 90 590   - - - - - druge                            156,00

              - - - - krave:

0102 90 610   - - - - - za zakol                         156,00

0102 90 690   - - - - - druge                            156,00

              - - - - druge:

0102 90 710   - - - - - za zakol                         156,00

0102 90 790   - - - - - druge                            156,00

0103          Prašiči, žive živali

              - Drugi:

0103 91       - - mase pod 50 kg:

0103 91 100   - - - domačih pasem                         59,80

0103 92       - - mase 50 kg ali več:

              - - - domačih pasem:

0103 92 110   - - - - svinje, ki so vsaj enkrat
              prasile, mase ne manj kot 160 kg            59,80

0103 92 190   - - - - drugi                               59,80

0105          Domača perutnina (kokoši, race,
              gosi, purani in pegatke), žive živali

              - Mase do vključno 185 g:

0105 11       - - kokoši, domače (Gallus domesticus):

              - - - druge:

0105 11 910   - - - - nesnice                            310,40

0105 11 990   - - - - druge                              310,40

              - Druga:

0105 92 00    - - kokoši, domače (Gallus
              domesticus), teže do 2000 g:

0105 92 009   - - - druge                                 23,30

0105 93 00    - - kokoši, domače (Gallus domesticus),
              teže več kot 2000 g:

0105 93 009   - - - druge                                 23,30

0201          Meso, goveje, sveže ali ohlajeno

0201 10 00    - Trupi in polovice:

0201 10 001   - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   288,70

0201 10 009   - - drugo                                  288,70

0201 20       - Drugi kosi s kostmi:

0201 20 20    - - "kompenzirane četrti":

0201 20 201   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   418,60

0201 20 209   - - - drugo                                418,60

0201 20 30    - - nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

0201 20 301   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   418,60

0201 20 309   - - - drugo                                418,60

0201 20 50    - - nerazkosane ali razkosane zadnje
              četrti:

0201 20 501   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   418,60

0201 20 509   - - - drugo                                418,60

0201 20 90    - - drugo:

0201 20 901   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   418,60

0201 20 909   - - - drugo                                418,60

0201 30 00    - Brez kosti:

0201 30 001   - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   495,00

0201 30 009   - - drugo                                  495,00

0202          Meso goveje, zamrznjeno

0202 10 00    - Trupi in polovice:

0202 10 001   - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   261,00

0202 10 009   - - drugo                                  261,00

0202 20       - Drugi kosi s kostmi:

0202 20 10    - - "kompenzirane" četrti:

0202 20 101   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   373,00

0202 20 109   - - - drugo                                373,00

0202 20 30    - - nerazkosane ali razkosane sprednje
              četrti:

0202 20 301   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   373,00

0202 20 309   - - - drugo                                373,00

0202 20 50    - - nerazkosane ali razkosane zadnje
              četrti:

0202 20 501   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   373,00

0202 20 509   - - - drugo                                373,00

0202 20 90    - - drugo:

0202 20 901   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   373,00

0202 20 909   - - - drugo                                373,00

0202 30       - Brez kosti:

0202 30 10    - - sprednje četrti, cele ali
              razkosane v največ pet kosov,
              vsaka četrt v enem delu;
              kompenzirane četrti v dveh delih,
              od katerih eden vsebuje sprednjo
              četrt, celo ali razkosano v največ
              pet kosov, drugi del pa zadnjo četrt,
              razen fileja v enem kosu:

0202 30 101   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   408,90

0202 30 109   - - - drugo                                408,90

0202 30 50    - - vrat, pleče, plečna bržola in
              prsa s spodnjim delom plečeta:

0202 30 501   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   408,90

0202 30 509   - - - drugo                                408,90

0202 30 90    - - drugo:

0202 30 901   - - - mlada govedina visoke kvalitete
              (Hilton)                                   408,90

0202 30 909   - - - drugo                                408,90

0203          Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali
              zamrznjeno

              - Sveže ali ohlajeno:

0203 11       - - trupi in polovice:

0203 11 100   - - - domačih prašičev                      68,90

0203 11 900   - - - drugo - divjih prašičev               68,90

0203 12       - - šunke, plečeta in njihovi kosi,
              s kostmi:

              - - - domačih prašičev:

0203 12 110   - - - - šunke in njihovi kosi              100,00

0203 12 190   - - - - plečeta in njihovi kosi            100,00

0203 12 900   - - - drugo - divjih prašičev              100,00

0203 19       - - drugo:

              - - - domačih prašičev:

0203 19 110   - - - - prednji deli in njihovi kosi       111,70

0203 19 130   - - - - ledja in njihovi kosi, s
              kostmi                                     111,70

0203 19 150   - - - - prsa s potrebušino in
              maščobo, kosi                              111,70

              - - - - drugo:

0203 19 550   - - - - - brez kosti                       111,70

0203 19 590   - - - - - drugo                            111,70

0203 19 900   - - - drugo (npr. divjih prašičev)         111,70

              - Zamrznjeno:

0203 21       - - trupi in polovice:

0203 21 100   - - - domačih prašičev                      68,90

0203 21 900   - - - drugo - divjih prašičev               68,90

0203 22       - - šunke, plečeta in njihovi kosi,
              s kostmi:

              - - - domačih prašičev:

0203 22 110   - - - - šunke in njihovi kosi               99,80

0203 22 190   - - - - plečeta in njihovi kosi             99,80

0203 22 900   - - - drugo - divjih prašičev               99,80

0203 29       - - drugo:

              - - - domačih prašičev:

0203 29 110   - - - - prednji deli in njihovi
              kosi                                       101,50

0203 29 130   - - - - ledja in njihovi kosi,
              s kostmi                                   101,50

0203 29 150   - - - - prsa s potrebušino in
              maščobo, kosi                              101,50

              - - - - drugo:

0203 29 550   - - - - - brez kosti                       101,50

0203 29 590   - - - - - drugo                            101,50

0203 29 900   - - - drugo - divjih prašičev              101,50

0204          Meso, ovčje ali kozje, sveže,
              ohlajeno ali zamrznjeno

0204 10 000  - Trupi in polovice, jagnječji,
             sveži ali ohlajeni                          258,00

0207         Meso in užitni odpadki perutnine
             iz tar. št. 0105, sveže, ohlajeno
             ali zamrznjeno

             - Kokoši vrste Gallus domesticus:

0207 11      - - nerazrezane na kose, sveže ali
             ohlajene:

0207 11 100  - - - oskubljene in očiščene, z
             glavami in nogami, znane kot
             "83% piščanci"                               36,00

0207 11 300  - - - oskubljene in očiščene, brez
             glav in nog, vendar z vratovi,
             srčki, jetri in želodčki, znane kot
             "70% piščanci"                               36,00

0207 11 900  - - - oskubljene in očiščene, brez
             glav, nog ter vratov, src, jeter in
             želodčkov, znane kot "65% piščanci"
             ali pod drugim nazivom                       36,00

0207 12      - - nerazrezane na kose, zamrznjene:

0207 12 100  - - - oskubljene in očiščene, brez
             glav in nog, vendar z vratovi, srčki,
             jetri in želodčki, znane kot "70%
             piščanci"                                    22,70

0207 12 900  - - - oskubljene in očiščene, brez
             glav, nog ter vratov, src, jeter
             in želodčkov, znane kot "65%
             piščanci" ali pod drugim nazivom             22,70

0207 13      - - kosi in drobovje, sveži ali
             ohlajeni:

             - - - kosi:

0207 13 100  - - - - brez kosti                           90,30

             - - - - s kostmi:

0207 13 200  - - - - - polovice ali četrti                90,30

0207 13 300  - - - - - cela krila z ali brez vršičkov     90,30

0207 13 400  - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča
             z vratovi, škofije in vršički kril           90,30

0207 13 500  - - - - - prsa in kosi prs                   90,30

0207 13 600  - - - - - bedra in kosi beder                90,30

0207 13 700  - - - - - drugo                              90,30

             - - - drobovje:

0207 13 910  - - - - jetra                                36,00

0207 13 990  - - - - drugo                                36,00

0207 14      - - kosi in drobovje, zamrznjeni:

             - - - kosi:

0207 14 100  - - - - brez kosti                           71,80

             - - - - s kostmi:

0207 14 200  - - - - - polovice ali četrti                71,80

0207 14 300  - - - - - cela krila z ali brez
             vršičkov                                     71,80

0207 14 400  - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča
             z vratovi, škofije in vršički kril           71,80

0207 14 500  - - - - - prsa in kosi prs                   71,80

0207 14 600  - - - - - bedra in kosi beder                71,80

0207 14 700  - - - - - drugo                              71,80

             - - - drobovje:

0207 14 910  - - - - jetra                                28,70

0207 14 990  - - - - drugo                                28,70

             - Purani:

0207 24      - - nerazrezani na kose, sveži ali
             ohlajeni:

0207 24 100  - - - oskubljeni in očiščeni, brez
             glav in nog, vendar z vratovi, srčki,
             jetri in želodčki, znani kot "80%
             purani" ali pod drugim nazivom               38,90

0207 24 900  - - - oskubljeni in očiščeni, brez
             glav, nog ter vratov, srčkov,
             jeter in želodčkov, znani kot "73%
             purani" ali pod drugim nazivom               38,90

0207 26      - - kosi in drobovje, sveži ali
             ohlajeni:

             - - - kosi:

0207 26 100  - - - - brez kosti                           98,00

             - - - - s kostmi:

0207 26 200  - - - - - polovice ali četrtine              98,00

0207 26 300  - - - - - cela krila z ali brez vršičkov     98,00

0207 26 400  - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča
             z vratovi, škofije in vršički kril           98,00

0207 26 500  - - - - - prsa in kosi prs                   98,00

             - - - - - noge in kosi nog:

0207 26 600  - - - - - - bedra in kosi beder              98,00

0207 26 700  - - - - - - drugo                            98,00

0207 26 800  - - - - - drugo                              98,00

             - - - drobovje:

0207 26 910  - - - - jetra                                28,70

0207 26 990  - - - - drugo                                28,70

             - - Race, gosi in pegatke:

0207 32      - - nerazrezane na kose, sveže ali
             ohlajene:

             - - - race:

0207 32 110  - - - oskubljene, izkrvavljene,
             očiščene drobovja, z glavami in
             nogami, znane pod nazivom "85% race"         36,00

0207 32 150  - - - oskubljene in očiščene, brez
             glav in nog, vendar z vratovi, srčki,
             jetri in želodčki, znane kot "70% race"      36,00

0207 32 190  - - - oskubljene in očiščene, brez glav,
             nog ter brez vratov, srčkov, jeter in
             želodčkov, znane kot "63% race" ali
             pod drugim nazivom                           36,00

             - - gosi:

0207 32 510  - - - oskubljene, izkrvavljene,
             neočiščene, z glavami in nogami,
             znane kot "82% gosi"                         36,00

0207 32 590  - - - oskubljene in očiščene, brez
             glav in nog, s srčki in želodčki
             ali brez njih, znane kot "75% gosi"
             ali pod drugim nazivom                       36,00

0207 32 900  - - pegatke                                  36,00

0207 35      - - drugo, sveže ali ohlajeno:

             - - - kosi:

             - - - - brez kosti:

0207 35 110  - - - - - gosi                               90,30

0207 35 150  - - - - - rac in pegatk                      90,30

             - - - - s kostmi:

             - - - - - polovice ali četrti                90,30

0207 35 210  - - - - - - rac                              90,30

0207 35 230  - - - - - - gosi                             90,30

0207 35 250  - - - - - - pegatk                           90,30

0207 35 310  - - - - - cela krila, z ali brez
             vršičkov                                     90,30

0207 35 410  - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča
             z vratovi, škofije in vršički kril           90,30

             - - - - - prsa in kosi prs:

0207 35 510  - - - - - - gosi                             90,30

0207 35 530  - - - - - - rac in pegatk                    90,30

             - - - - - noge in kosi nog:

0207 35 610  - - - - - - gosi                             90,30

0207 35 630  - - - - - - rac in pegatk                    90,30

0207 35 710  - - - - - peleti iz gosi ali rac             90,30

0207 35 790  - - - - - drugo                              90,30

             - - - drobovje:

0207 35 910  - - - - jetra, razen mastnih jeter           36,00

0207 35 990  - - - - drugo                                36,00

0210         Meso in drugi užitni mesni klavnični
             izdelki, nasoljeni, v slanici, sušeni
             ali prekajeni; užitna moka in zdrob
             iz mesa ali iz drugih klavničnih
             izdelkov

             - Meso, prašičje:

0210 11      - - stegna, plečeta in njihovi kosi,
             s kostmi:

             - - - domačih prašičev:

             - - - - nasoljena ali v slanici:

0210 11 110  - - - - - stegna in njihovi kosi            179,10

0210 11 190  - - - - - plečeta in njihovi kosi           179,10

             - - - - sušena ali prekajena:

0210 11 310  - - - - - stegna in njihovi kosi            179,10

0210 11 390  - - - - - plečeta in njihovi kosi           179,10

0210 11 900  - - - drugo                                 179,10

0210 12      - - trebušine in njihovi kosi:

             - - - domačih prašičev:

0210 12 110  - - - - soljene ali v slanici                92,10

0210 12 190  - - - - sušene ali prekajene                 92,10

0210 12 900  - - - drugo                                  92,10

0210 19      - - drugo:

             - - - domačih prašičev:

             - - - - soljeno ali v slanici:

0210 19 100  - - - - - prekajene prašičje polovice,
             s šunko ali brez nje                        179,10

0210 19 200  - - - - - prekajene skrajšane polovice    
             (tričetrtinske stranice) ali sprednji
             deli                                        179,10

0210 19 300  - - - - - sprednji deli in njihovi
             razseki                                     179,10

0210 19 400  - - - - - ledja in njihovi kosi             179,10

             - - - - - drugo:

0210 19 510  - - - - - - brez kosti                      179,10

0210 19 590  - - - - - - drugo                           179,10

             - - - - sušeno ali prekajeno:

0210 19 600  - - - - - sprednji konci in njihovi
             razseki                                     179,10

0210 19 700  - - - - - ledja in njihovi kosi             179,10

             - - - - - drugo:

0210 19 810  - - - - - - brez kosti                      179,10

0210 19 890  - - - - - - drugo                           179,10

0210 19 900  - - - drugo                                 179,10

0210 20      - Meso, goveje:

0210 20 100  - - s kostmi                                232,00

0210 20 900  - - brez kosti                              300,00

0210 90      - Drugo, vključno užitno moko,
             zdrob iz mesa in drugih klavničnih
             izdelkov:

             - - meso:

0210 90 100  - - - konjsko, soljeno, v slanici
             ali sušeno                                  138,20

             - - - ovčje in kozje:

0210 90 110  - - - - s kostmi                            138,20

0210 90 190  - - - - brez kosti                          138,20

0210 90 290  - - - drugo                                 138,20

             - - drobovina:

             - - - domačih prašičev:

0210 90 310  - - - - jetra                                61,60

0210 90 390  - - - - drugo                                61,60

             - - - govedi:

0210 90 410  - - - - prepona, mišična in tetivna
             (flam)                                      186,30

0210 90 490  - - - - drugo                               186,30

0210 90 600  - - - ovac in koz                           138,20

             - - - drugo:

0210 90 800  - - - - drugo                               138,20

0210 90 900  - - užitne moke in zdrob iz mesa ali
             mesnih odpadkov                             138,20

0401         Mleko in smetana, nekoncentrirana in
             brez dodatnega sladkorja ali drugih
             sladil

0401 10      Z največ 1 ut.% maščobe:

0401 10 100  - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno dveh litrov              28,20

0401 10 900  - - drugo                                    28,20

0401 20      - Z več kot 1 ut.% pa do 6 ut.%
             maščobe:

             - - do vključno 3 ut.%:

0401 20 110  - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno dveh litrov              38,00

0401 20 190  - - - drugo                                  38,00

             - - nad 3 ut.%:

0401 20 910  - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno dveh litrov              38,00

0401 20 990  - - - drugo                                  38,00

0401 30      - Z več kot 6 ut.% maščobe:

             - - do vključno 21 ut.%:

0401 30 110  - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno dveh litrov             211,00

0401 30 190  - - - drugo                                 211,00

             - - nad 21 ut.% pa do vključno
             45 ut.%:

0401 30 310  - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno dveh litrov             211,00

0401 30 390  - - - drugo                                 211,00

             - - nad 45 ut.%:

0401 30 910  - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno dveh litrov             221,30

0401 30 990  - - - drugo                                 221,30

0402         Mleko in smetana, koncentrirana ali
             z dodatkom sladkorja ali drugih
             sladil

0402 10      - V prahu, zrnih ali drugih trdnih
             oblikah, z največ 1,5 ut.% maščobe:

             - - brez dodanega sladkorja ali
             drugih sladil:

0402 10 110  - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  190,10

0402 10 190  - - - drugo                                 190,10

             - - drugo:

0402 10 910  - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  190,10

0402 10 990  - - - drugo                                 190,10

             - V prahu, zrnih ali drugih trdnih
             oblikah, z več kot 1,5 ut.% maščobe:

0402 21      - - brez dodatnega sladkorja ali
             drugih sladil:

             - - - z vsebnostjo maščob do
             vključno 27 ut.%:

0402 21 110  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  247,30

             - - - - drugo:

0402 21 170  - - - - - z vsebnostjo maščob do
             vključno 11 ut.%                            247,30

0402 21 190  - - - - - z vsebnostjo maščob več
             kot 11 ut.% pa do vključno 27 ut.%          247,30

             - - - z vsebnostjo maščob nad 27 ut.%:

0402 21 910  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  247,30

0402 21 990  - - - - drugo                               247,30

0402 29      - - drugo:

             - - - z vsebnostjo maščob do vključno
             27 ut.%:

             - - - - drugo:

0402 29 150  - - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  240,00

0402 29 190  - - - - - drugo                             240,00

             - - - z vsebnostjo maščob več kot
             27 ut.%:

0402 29 910  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  240,00

0402 29 990  - - - - drugo                               240,00

             - Drugo:

0402 91      - - brez dodatnega sladkorja ali
             drugih sladil:

             - - - z vsebnostjo maščob do vključno
             8 ut.%:

0402 91 110  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  240,00

0402 91 190  - - - - drugo                               240,00

             - - - z vsebnostjo maščob več kot
             8 ut.% pa do vključno 10 ut.%:

0402 91 310  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  240,00

0402 91 390  - - - - drugo                               240,00

             - - - z vsebnostjo maščob več kot
             10 ut.% pa do vključno 45 ut.%:

0402 91 510  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  240,00

0402 91 590  - - - - drugo                               240,00

             - - - z vsebnostjo maščob več kot
             45 ut.%:

0402 91 910  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  240,00

0402 91 990  - - - - drugo                               240,00

0402 99      - - drugo:

             - - - z vsebnostjo maščob do vključno
             9,5 ut.%:

0402 99 110  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  250,90

0402 99 190  - - - - drugo                               250,90

             - - - z vsebnostjo maščob več kot
             9,5 ut.% pa do vključno 45 ut.%:

0402 99 310  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  250,90

0402 99 390  - - - - drugo                               250,90

             - - - z vsebnostjo maščob, več kot
             45 ut.%:

0402 99 910  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 2,5 kg                  250,90

0402 99 990  - - - - drugo                               250,90

0403         Pinjenec, kislo mleko, kisla smetana,
             jogurt, kefir in drugo fermentirano
             ali kislo mleko in smetana,
             koncentrirano ali ne, z dodatkom
             sladkorja ali drugih sladil,
             aromatizirano ali z dodanim sadjem,
             lešniki ali kakavom

0403 10      - Jogurt:

             - - nearomatiziran ali brez dodanega
             sadja, lešnikov ali kakava:

             - - - - brez dodanega sladkorja ali
             drugih sladil, z vsebnostjo maščob:

0403 10 110  - - - - - do vključno 3 ut.%                 91,00

0403 10 130  - - - - - več kot 3 ut.% pa do
             vključno 6 ut.%                              91,00

0403 10 190  - - - - - več kot 6 ut.%                     91,00

             - - - - drugo, z vsebnostjo maščob:

0403 10 310  - - - - - do vključno 3 ut.%                 91,00

0403 10 330  - - - - - več kot 3 ut.% pa do
             vključno 6 ut.%                              91,00

0403 10 390  - - - - - več kot 6 ut.%                     91,00

             - - aromatiziran ali z dodatkom
             sadja, lešnikov ali kakava:

             - - - v prahu, zrnih ali drugih
             trdnih oblikah, z vsebnostjo
             mlečnih maščob:

0403 10 510  - - - - do vključno 1,5 ut.%                118,00

0403 10 530  - - - - več kot 1,5 ut.% pa do
             vključno 27 ut.%                            118,00

0403 10 590  - - - - več kot 27 ut.%                     118,00

             - - - drugo, z vsebnostjo mlečnih
             maščob:

0403 10 910  - - - - do vključno 3 ut.%                  118,00

0403 10 930  - - - - več kot 3 ut.% pa do
             vključno 6 ut.%                             118,00

0403 10 990  - - - - več kot 6 ut.%                      118,00

0403 90      - Drugo:

             - - nearomatizirano ali brez
             dodanega sadja, lešnikov ali kakava:

             - - - v prahu, zrnih ali drugih
             trdnih oblikah:

             - - - - brez dodanega sladkorja ali
             drugih sladil, z vsebnostjo maščob:

0403 90 110  - - - - - do vključno 1,5 ut.%              121,00

0403 90 130  - - - - - več kot 1,5 ut.% pa do
             vključno 27 ut.%                            121,00

0403 90 190  - - - - - več kot 27 ut.%                   121,00

             - - - - drugo, z vsebnostjo maščob:

0403 90 310  - - - - - do vključno 1,5 ut.%              121,00

0403 90 330  - - - - - več kot 1,5 ut.% pa do
             vključno 27 ut.%                            121,00

0403 90 390  - - - - - več kot 27 ut.%                   121,00

             - - - drugo:

             - - - - brez dodanega sladkorja ali
             drugih sladil, z vsebnostjo maščob:

0403 90 510  - - - - - do vključno 3 ut.%                121,00

0403 90 530  - - - - - več kot 3 ut.% pa do
             vključno 6 ut.%                             121,00

0403 90 590  - - - - - več kot 6 ut.%                    121,00

             - - - - drugo, z vsebnostjo maščob:

0403 90 610  - - - - - do vključno 3 ut.%                121,00

0403 90 630  - - - - - več kot 3 ut.% pa do
             vključno 6 ut.%                             121,00

0403 90 690  - - - - - več kot 6 ut.%                    121,00

             - - aromatizirano ali z dodatki
             sadja, lešnikov ali kakava:

             - - - v prahu, zrnih ali drugih
             trdnih oblikah, z vsebnostjo
             mlečnih maščob:

0403 90 710  - - - - do vključno 1,5 ut.%                167,00

0403 90 730  - - - - več kot 1,5 ut.% pa do
             vključno 27 ut.%                            167,00

0403 90 790  - - - - več kot 27 ut.%                     167,00

             - - - drugo, z vsebnostjo mlečnih
             maščob:

0403 90 910  - - - - do vključno 3 ut.%                  167,00

0403 90 930  - - - - več kot 3 ut.% pa do
             vključno 6 ut.%                             167,00

0403 90 990  - - - - več kot 6 ut.%                      167,00

0404         Sirotka, koncentrirana ali ne, z
             dodatkom sladkorja ali drugih sladil;
             izdelki iz naravnih mlečnih sestavin
             z dodatkom sladkorja ali drugih sladil
             ali brez njih, ki niso navedeni in ne
             zajeti na drugem mestu

0404 90      - Drugo:

             - - brez dodanega sladkorja ali drugih
             sladil, z vsebnostjo maščob:

0404 90 210  - - - - do vključno 1,5 ut.%                126,00

0404 90 230  - - - - več kot 1,5 ut.% pa do
             vključno 27 ut.%                            126,00

0404 90 290  - - - - več kot 27 ut.%                     126,00

             - - drugo z vsebnostjo maščob:

0404 90 810  - - - do vključno 1,5 ut.%                  126,00

0404 90 830  - - - več kot 1,5 ut.% pa do
             vključno 27 ut.%                            126,00

0404 90 890  - - - več kot 27 ut.%                       126,00

0405 00      Maslo ter druge maščobe in olja,
             dobljeni iz mleka; mlečni namazi

0405 10      - Maslo:

             - z vsebnostjo maščob do vključno
             85 ut.%:

             - - - naravno maslo:

0405 10 110  - - - - v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 1 kg                    320,30

0405 10 190  - - - - drugo                               320,30

0405 10 300  - - - rekombinirano maslo                   320,30

0405 10 500  - - - sirotkino maslo                       320,30

0405 10 900  - - drugo                                   320,30

0405 20      - Mlečni namazi:

0405 20 100  - - z vsebnostjo maščob 39 ut.%
             ali več, vendar z manj kot 60 ut.%
             maščobe                                     320,30

0405 20 300  - - z vsebnostjo maščob 60 ut.% ali
             več, vendar z manj kot 75 ut.% maščobe      320,30

0405 20 900  - - z vsebnostjo maščob 75 ut.% ali
             več, vendar z manj kot 80 ut.% maščobe      320,30

0405 90      - Drugo:

0405 90 100  - - z vsebnostjo maščob 99,3 ut.%
             ali več maščobe, ter z največ 0,5 ut.%
             vode                                        320,30

0405 90 900  - - drugo                                   320,30

0406         Sir in skuta

0406 10      - Sveži sir (vključno sir iz sirotke),
             nefermentiran, in skuta:

0406 10 200  - - z vsebnostjo maščob do vključno
             40 ut.%                                     182,00

0406 10 800  - - drugo                                   229,00

0406 20      - Sir, nariban ali v prahu, vseh vrst:

0406 20 100  - - zeliščni sir glarus (znan kot
             schabziger), narejen iz posnetega mleka
             in zmešan s fino zdrobljenimi zelišči       262,40

0406 20 900  - - drugo                                   262,40

0406 30      - Sir, topljen, razen naribanega, ali
             v prahu:

0406 30 100  - - za proizvodnjo katerih se
             uporabljajo le siri, kot so ementalski
             sir, gruyere in appenzell in ki lahko
             vsebujejo dodani zeliščni sir glarus
             (znan kot schabziger); pripravljen za
             prodajo na drobno, z vsebnostjo maščob
             v suhi snovi do vključno 56 ut.%            260,70

             - - drugo:

             - - - z vsebnostjo maščob do vključno
             36 ut.% in z vsebnostjo maščob v suhi
             snovi:

0406 30 310  - - - - do vključno 48 ut.%                 260,70

0406 30 390  - - - - več kot 48 ut.%                     260,70

0406 30 900  - - - z vsebnostjo maščob več kot
             36 ut.%                                     260,70

0406 40      - Sir z modrimi plesnimi:

0406 40 100  - - roquefort                                 1,00

0406 40 500  - - gorgonzola                                1,00

0406 40 900  - - drug                                      1,00

0406 90      - Sir, drug:

0406 90 010  - - za predelavo                            300,30

             - - drugi:

             - - - ementalec, grojer, sbrinz,
             bergkaese in appenzell:

             - - - - ki vsebuje 45 ut.% ali več
             maščobe v suhi snovi in ki je zorel
             tri ali več mesecev:

0406 90 020  - - - - - celi siri, katerih vrednost
             "prosto meja" je večja od 401,85
             ECU/100 kg neto teže pa do vključno
             430,62 ECU/100 kg neto teže.                300,30

0406 90 030  - - - - - celi siri, katerih vrednost
             "prosto meja" je večja od 430,62
             ECU/100 kg neto teže.                       300,30

0406 90 040  - - - - - kosi, pakirani v vakuumu ali
             inertnem plinu s skorjo na vsaj eni
             strani, katerih neto teža je 1 kg ali
             večja in manjša od 5 kg in katerih
             vrednost "prosto meja" je večja od
             430,62 ECU/100 kg neto teže pa do
             vključno 459,39 ECU/100 kg neto teže.       300,30

0406 90 050  - - - - - kosi, pakirani v vakuumu ali
             inertnem plinu s skorjo na vsaj eni
             strani, katerih neto teža je 1 kg ali
             večja in katerih vrednost "prosto meja"
             je večja od 459,39 ECU/100 kg neto teže.    300,30

0406 90 060  - - - - - kosi brez skorje, katerih
             neto teža je manjša od 450 g, katerih
             vrednost "prosto meja" je večja od
             499,67 ECU/100 kg neto teže, pakirani
             v vakuumu ali inertnem plinu v
             pakiranjih, na katerih je opis sira,
             vsebnost maščob, odgovorni za pakiranje
             in država proizvodnje.

             - - - - - drugo:                            300,30

0406 90 130  - - - - - - ementalec                       300,30

0406 90 150  - - - - - - grojer, sbrinz                  300,30

0406 90 170  - - - - - - bergkaese, appenzell            300,30

0406 90 180  - - - Fromage fribourgeois, Vacherin
             mont d'Or in Tete de Moine                  300,30

0406 90 190  - - - glarus zeliščni sir (znan
             kot schabziger), narejen iz
             posnetega mleka in zmešan s fino
             zdrobljenimi zelišči                        300,30

0406 90 230  - - - edamec                                300,30

0406 90 250  - - - tilsit                                300,30

0406 90 270  - - - masleni sir (butterkase)              300,30

0406 90 290  - - - kačkaval                              300,30

             - - - feta:

0406 90 330  - - - - drugo                               300,30

0406 90 350  - - - kefalo-tyr                            300,30

0406 90 370  - - - finlandia                             300,30

0406 90 390  - - - jarlsberg                             300,30

             - - - drugo:

0406 90 500  - - - - siri iz ovčjega ali bivoljega
             mleka v čebričkih s slanico ali v
             mehovih iz ovčje ali kozje kože             300,30

             - - - - drugo:

             - - - - - z vsebnostjo maščob do
             vključno 40 ut.% in vsebnostjo vode,
             izračunane v nemaščobni snovi:

             - - - - - - do vključno 47 ut.%:

0406 90 610  - - - - - - - grana padano, parmigiano
             reggiano                                    300,30

0406 90 630  - - - - - - - fiore sardo, pecorino         300,30

0406 90 690  - - - - - - - drugi                         300,30

             - - - - - - več kot 47 ut.% pa do
             vključno 72 ut.%:

0406 90 730  - - - - - - - provolone                     300,30

0406 90 750  - - - - - - - asiago, caciocavallo,
             montasio, ragusano                          300,30

0406 90 760  - - - - - - - danbo, fontal, fontina,
             fynbo, havarti, maribo, samsoe              300,30

0406 90 780  - - - - - - - gauda                         300,30

0406 90 790  - - - - - - - esrom, italico,
             kernhem, saint-nectaire, saint-
             paulin, taleggio                            300,30

0406 90 810  - - - - - - - cantal, cheshire,
             wensleydale, lancashire, double
             gloucester, blarney, colby, monterey        300,30

0406 90 820  - - - - - - - camembert                     300,30

0406 90 840  - - - - - - - brie                          300,30

0406 90 850  - - - - - - - kefalograviera, kasseri       300,30

             - - - - - - - drugi siri z vsebnostjo
             vode, izračunane nemaščobnih snovi:

0406 90 860  - - - - - - - -  več kot 47 ut.% pa do
             vključno 52 ut.%                            300,30

0406 90 870  - - - - - - - -  več kot 52 ut.% pa do
             vključno 62 ut.%                            300,30

0406 90 880  - - - - - - - -  več kot 62 ut.% pa do
             vključno 72 ut.%                            300,30

0406 90 930  - - - - - - več kot 72 ut.%                 300,30

0407 00      Ptičja jajca, v lupini, sveža,
             konzervirana ali kuhana

             - Perutnine:

0407 00 30   - - druga:

0407 00 301  - - - kokošja                                28,10

0407 00 309  - - - druga                                  28,10

0408         Ptičja jajca brez lupine ter jajčni
             rumenjaki, sveža, sušena, kuhana v vodi
             ali sopari, oblikovana, zamrznjena ali
             kako drugače konzervirana, z dodatkom
             sladkorja ali drugih sladil ali brez njih

             - Rumenjaki:

0408 11      - - sušeni:

0408 11 200  - - - neprimerni za človeško prehrano       127,40

0408 11 800  - - - drugi                                 127,40

0408 19      - - drugi:

0408 19 200  - - - neprimerni za človeško prehrano        46,60

             - - - drugi:

0408 19 810  - - - - tekoči                               46,60

0408 19 890  - - - - drugi, tudi zamrznjeni               46,60

             - Drugo:

0408 91      - - sušeno:

0408 91 200  - - - neprimerno za človeško prehrano       121,70

0408 91 800  - - - drugo                                 121,70

0408 99      - - Drugo:

0408 99 800  - - - drugo                                  30,00

0808         Jabolka, hruške in kutine, sveže

0808 10      - Jabolka:

             - - drugo:

0808 10 20   - - - vrste zlati delišes:

0808 10 201  - - - - od 1. januarja do 31. marca          24,00

0808 10 202  - - - - od 1. aprila do 30. junija           24,00

0808 10 203  - - - - od 1. julija do 20. avgusta          24,00

0808 10 204  - - - - od 21. avgusta do 31. decembra       24,00

0808 10 50   - - - vrste granny smith:

0808 10 501  - - - - od 1. januarja do 31. marca          24,00

0808 10 502  - - - - od 1. aprila do 30. junija           24,00

0808 10 503  - - - - od 1. julija do 20. avgusta          24,00

0808 10 504  - - - - od 21. avgusta do 31. decembra       24,00

0808 10 90   - - - druga:

0808 10 901  - - - - od 1. januarja do 31. marca          24,00

0808 10 902  - - - - od 1. aprila do 30. junija           24,00

0808 10 903  - - - - od 1. julija do 20. avgusta          24,00

0808 10 904  - - - - od 21. avgusta do 31. decembra       24,00

0808 20      - Hruške in kutine:

             - - hruške:

0808 20 100  - - - hruške za predelavo, razsute,
             od 1. avgusta do 31. decembra                24,50

0808 20 50   - - - druge:

0808 20 501  - - - - od 1. januarja do 31. marca          24,50

0808 20 502  - - - - od 1. aprila do 30. junija           24,50

0808 20 503  - - - - od 1. julija do 20. avgusta          24,50

0808 20 504  - - - - od 21. avgusta do 31. decembra       24,50

0809         Marelice, češnje in višnje, breskve
             (vključno z nektarinami), slive,
             trnulje, sveže

0809 30      - Breskve, vključno z nektarinami:

0809 30 10   - - nektarine:

0809 30 102  - - - od 21. junija do 15. avgusta           19,00

0809 30 103  - - - od 16. avgusta do 30. septembra        19,00

0809 30 90   - - druge:

0809 30 902  - - - od 21. junija do 15. avgusta,
             razen tistih iz tar. pod št. 0809 30 909     19,00

0809 30 903  - - - od 16. avgusta do 30. septembra,
             razen tistih iz tar. pod št. 0809 30 909     19,00

1001         Pšenica in soržica

1001 90      - Drugo:

1001 90 990  - - - drugo                                  16,80

1003         Ječmen

1003 00 90   - Drug:

1003 00 909  - - drug                                     14,70

1005         Koruza

1005 90 000  - Druga                                      15,70

1101 00      Pšenična ali moka iz mešanice žit na
             podlagi pšenice

             - Pšenična moka:

1101 00 150  - - iz navadne pšenice ali pirjevice         22,30

1101 00 900  - Moka iz mešanice žit na podlagi pšenice    22,30

1601         Klobase in podobni izdelki iz mesa,
             drugih užitnih klavničnih proizvodov ali
             krvi; sestavljena živila na osnovi teh
             proizvodov

1601 00 100  - Iz jeter                                  208,10

             - Drugo:

1601 00 910  - - klobase, suhe ali za sušenje,
             nekuhane                                    208,10

1601 00 990  - - drugo                                   208,10

1602         Drugi pripravljeni ali konzervirani
             izdelki iz mesa, drugih klavničnih
             proizvodov ali krvi

             - Iz perutnine iz tar. št. 0105:

1602 32      - - kokoši vrste Gallus domesticus:

             - - - ki vsebujejo 57 ut.% ali več
             mesa ali drobovine:

1602 32 110  - - - - surovo                              101,30

1602 32 190  - - - - drugo                               101,30

1602 32 300  - - - ki vsebujejo 25 ut.% ali več,
             vendar manj kot 57 ut.% mesa ali
             drobovine                                   101,30

1602 32 900  - - - drugo                                 101,30

1602 39      - - drugo:

             - - - ki vsebuje najmanj 57 ut.%
             perutninskega mesa ali drobovine:

1602 39 210  - - - - surovo                              101,30

1602 39 290  - - - - drugo                               101,30

1602 39 400  - - - ki vsebuje 25 ut.% ali več,
             vendar manj kot 57 ut.% perutninskega
             mesa ali drobovine                          101,30

1602 39 800  - - - drugo                                 101,30

             - Prašičev:

1602 41      - - stegno in njegovi kosi:

1602 41 100  - - - domačih prašičev                      220,30

1602 41 900  - - - drugo                                 220,30

1602 42      - - plečeta in njihovi kosi:

1602 42 100  - - - domačih prašičev                      181,60

1602 42 900  - - - drugo                                 181,60

1602 49      - - drugo, vključno mešanice:

             - - - domačih prašičev:

             - - - - ki vsebujejo 80 ut.% ali več
             mesa ali užitnih mesnih odpadkov
             katere koli vrste, vključno z maščobami
             katere koli vrste in kakršnega koli
             izvora:

1602 49 110  - - - - - ledja brez vratu in njihovi
             deli, vključno z mešanicami ledij ali
             stegen                                      204,20

1602 49 130  - - - - - vrat z zgornjim plečetom in
             deli, vključno z mešanimi deli vratu
             in pleč                                     204,20

1602 49 150  - - - - - druge mešanice, ki vsebujejo
             stegna (noge), pleča, ledja ali vrat z
             zgornjim delom plečeta in njihove dele      204,20

1602 49 190  - - - - - drugo                             204,20

1602 49 300  - - - - ki vsebujejo 40 ut.% ali več,
             vendar manj kot 80 ut.% mesa ali
             užitnih mesnih odpadkov (drobovine)
             katere koli vrste, vključno z maščobami
             katere koli vrste ali kakršnega koli
             izvora                                      204,20

1602 49 500  - - - - ki vsebujejo manj kot 40 ut.%
             mesa ali užitnih mesnih odpadkov
             (drobovine) katere koli vrste, vključno
             z maščobami katere koli vrste ali
             kakršnega koli izvora                       204,20

1602 49 900  - - - drugo                                 204,20

1602 50      - Goved:

1602 50 100  - - nekuhano; mešanice kuhanega mesa
             ali užitnih mesnih odpadkov (drobovine)
             in nekuhanega mesa ali užitnih mesnih
             odpadkov                                    119,85

             - - drugo:

             - - - v nepredušnih posodah:

1602 50 310  - - - - konzervirana govedina               119,85

1602 50 390  - - - - drugo                               119,85

1602 50 800  - - - drugo                                 119,85

1602 90      - Drugo, vključno z izdelki iz krvi
             katerih koli živali:

1602 90 100  - - pripravki iz krvi katerih koli živali   179,00

             - - drugo:

             - - - drugo:

1602 90 510  - - - - ki vsebuje meso ali užitne mesne
             odpadke (drobovino) domačih prašičev        179,00

             - - - - drugo:

             - - - - - ki vsebuje goveje meso ali
             užitne mesne odpadke (drobovino):

1602 90 610  - - - - - - nekuhano; mešanice kuhanega
             mesa ali užitnih mesnih odpadkov
             (drobovine) in nekuhanega mesa ali
             užitnih mesnih odpadkov (drobovine)          179,00

1602 90 690  - - - - - - drugo                            179,00

             - - - - - drugo:

             - - - - - - ovčje ali kozje:

             - - - - - - - nekuhano; mešanice
             kuhanega mesa ali užitnih mesnih
             odpadkov (drobovine) in nekuhanega
             mesa ali užitnih mesnih odpadkov
             (drobovine):

1602 90 720  - - - - - - - -  ovčje                      179,00

1602 90 740  - - - - - - - -  kozje                      179,00

             - - - - - - - drugo:

1602 90 760  - - - - - - - -  ovčje                      179,00

1602 90 780  - - - - - - - -  kozje                      179,00

1602 90 980  - - - - - - drugo                           179,00

1701         Sladkor iz sladkornega trsa in
             sladkorne pese ter kemično čista
             saharoza v trdnem stanju

             - Drugo:

1701 91 000  - - z dodatki za aromatiziranje in
             barvili                                      65,70

1701 99      - - drugo:

1701 99 100  - - - beli sladkor                           65,70

1701 99 900  - - - drugo                                  65,70

1702         Drugi sladkorji, vključno s kemično
             čisto laktozo, maltozo, glukozo in
             fruktozo, v trdnem stanju; sladkorni
             sirupi brez dodatkov za aromatiziranje
             ali barvil; umetni med in mešanice
             umetnega ter naravnega medu; karamelni
             sladkor

1702 90      - Drugo, vključno invertni sladkor:

1702 90 300  - - izoglukoza                               31,30

1702 90 500  - - maltodekstrin in maltodekstrinski
             sirup                                        31,30

1702 90 600  - - umetni med, mešan ali nemešan z
             naravnim medom                               31,30

             - - karamelni sladkor:

1702 90 710  - - - ki vsebuje 50 ut.% ali več
             saharoze v suhi snovi                        31,30

             - - - drugo:

1702 90 750  - - - - v obliki praška, aglomeriran ali 
             neaglomeriran                                31,30

1702 90 790  - - - - drugo                                31,30

1702 90 800  - - inulinski sirup                          31,30

1702 90 990  - - drugo                                    31,30

2009         Sadni sokovi (tudi grozdni mošt) in
             zelenjavni sokovi, nefermentirani
             in brez dodatka alkohola, z dodatkom
             sladkorja ali drugih sladil ali brez njih

2009 70      - Jabolčni sok:

             - - gostote več kot 1,33 g/cm3 pri 200
             stopinj C:

2009 70 110  - - - katerega vrednost ne presega 22 ECU
             za 100 kg neto teže                          10,00

2009 70 190  - - - drugo                                  10,00

             - - gostote do vključno 1,33 g/cm3 pri
             200 stopinj C:

2009 70 300  - - - katerega vrednost presega 18 ECU
             za 100 kg neto teže, z dodanim sladkorjem    10,00

             - - - drugo:

2009 70 910  - - - - z vsebnostjo dodanega sladkorja
             več kot 30 ut.%                              10,00

2009 70 930  - - - - z vsebnostjo dodanega sladkorja
             do vključno 30 ut.%                          10,00

2009 70 990  - - - - brez dodanega sladkorja              10,00

2204         Vino iz svežega grozdja, vključno
             ojačena vina; grozdni mošt, razen
             tistega iz tar. št. 2009

2204 10      - Peneča vina (penine):

             - - z volumsko vsebnostjo alkohola
             najmanj 8,5 vol.%:

2204 10 110  - - - Champagne                              64,00

2204 10 190  - - - druga                                  64,00

             - - druga:

2204 10 910  - - - Asti spumante                          64,00

2204 10 990  - - - druga                                  64,00

             - Druga vina; grozdni mošt, katerega
             fermentacija je ustavljena z
             nastajanjem alkohola:

2204 21      - - v posodah do vključno 2 l:

2204 21 100  - - - vino, razen tistega iz tar. podšt.
             2204 10, v steklenicah s pritrjenimi
             žičnimi košaricami, vino, drugače
             polnjeno zaradi povišanega tlaka zaradi
             ogljikovega dioksida v raztopini, od 1
             do 3 barov, merjeno pri temperaturi 200C     46,20

             - - - drugo:

             - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola
             največ 13 vol.%:

             - - - - - kakovostna vina, ki se
             pridelujejo v vinorodnih okoliših:

             - - - - - - bela:

2204 21 110  - - - - - - - Alsace                         74,40

2204 21 120  - - - - - - - Bordeaux                       74,40

2204 21 130  - - - - - - - Bourgogne                      74,40

2204 21 170  - - - - - - - Val de Loire                   74,40

2204 21 180  - - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer               74,40

2204 21 190  - - - - - - - Pflaz                          74,40

2204 21 220  - - - - - - - Rheinhešen                     74,40

2204 21 240  - - - - - - - Lazio                          74,40

2204 21 260  - - - - - - - Toscana                        74,40

2204 21 270  - - - - - - - Trentino, Alto Adige in
             Friuli                                       74,40

2204 21 280  - - - - - - - Veneto                         74,40

2204 21 320  - - - - - - - Vinho Verde                    74,40

2204 21 340  - - - - - - - Pendes                         74,40

2204 21 360  - - - - - - - Rioja                          74,40

2204 21 370  - - - - - - - Valencia                       74,40

2204 21 38   - - - - - - - drugje:

2204 21 389  - - - - - - - -  drugje                      74,40

             - - - - - - druga:

2204 21 420  - - - - - - - Bordeaux                       74,40

2204 21 430  - - - - - - - Bourgogne                      74,40

2204 21 440  - - - - - - - Beaujolais                     74,40

2204 21 460  - - - - - - - Cotes-du-Rhone                 74,40

2204 21 470  - - - - - - - Languedoc-Roussillon           74,40

2204 21 480  - - - - - - - Val de Loire                   74,40

2204 21 620  - - - - - - - Piemonte                       74,40

2204 21 660  - - - - - - - Toscana                        74,40

2204 21 670  - - - - - - - Trentino in Alto Adige         74,40

2204 21 680  - - - - - - - Veneto                         74,40

2204 21 690  - - - - - - - Dao, Bairrada in Douro         74,40

2204 21 710  - - - - - - - Navarra                        74,40

2204 21 740  - - - - - - - Pendes                         74,40

2204 21 760  - - - - - - - Rioja                          74,40

2204 21 770  - - - - - - - Valdepenas                     74,40

2204 21 78   - - - - - - - drugje:

2204 21 789  - - - - - - - -  drugje                      74,40

             - - - - - druga:

2204 21 790  - - - - - - bela                             74,40

2204 21 800  - - - - - - druga                            74,40

             - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13 vol.% pa do vključno
             15 vol.%:

             - - - - - kakovostna vina iz posameznih
             regij:

2204 21 810  - - - - - - bela                             74,40

2204 21 820  - - - - - - druga                            74,40

             - - - - - druga:

2204 21 830  - - - - - - bela                             74,40

2204 21 840  - - - - - - druga                            74,40

2204 29      - - drugo:

2204 29 100  - - - vino, razen tistega, ki spada pod
             tar. podšt. 2204 10, v steklenicah
             z žičnimi košaricami; drugače polnjeno
             vino zaradi dodatnega tlaka zaradi
             ogljikovega dioksida v raztopini, med 1
             in 3 bari, merjeno pri temperaturi 200
             stopinj C                                    46,20

             - - - drugo:

             - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola
             do vključno 13 vol.%:

             - - - - - kakovostna vina, pridelana v
             vinorodnih okoliših:

             - - - - - - bela:

2204 29 120  - - - - - - - Bordeaux                       64,70

2204 29 130  - - - - - - - Bourgogne                      64,70

2204 29 170  - - - - - - - Val de Loire                   64,70

2204 29 18   - - - - - - - drugje:

2204 29 189  - - - - - - - -  drugo                       64,70

             - - - - - - druga:

2204 29 420  - - - - - - -  Bordeaux                      64,70

2204 29 430  - - - - - - -  Bourgogne                     64,70

2204 29 440  - - - - - - -  Bedujolais                    64,70

2204 29 460  - - - - - - - Cotes-du-Rhone                 64,70

2204 29 470  - - - - - - - Languedoc-Roussillon           64,70

2204 29 480  - - - - - - - Val de Loire                   64,70

2204 29 58   - - - - - - - drugje:

2204 29 589  - - - - - - - -  drugje                      64,70

             - - - - - druga:

             - - - - - - bela:

2204 29 620  - - - - - - - Sicilia                        64,70

2204 29 640  - - - - - - - Veneto                         64,70

2204 29 650  - - - - - - - drugje                         64,70

             - - - - - - druga:

2204 29 710  - - - - - - - Apuglia                        64,70

2204 29 720  - - - - - - - Sicilia                        64,70

2204 29 750  - - - - - - - drugje                         64,70

             - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13 vol.% pa do vključno
             15 vol.%

             - - - - - kakovostna vina, pidelana v
             vinorodnih okoliših:

2204 29 810  - - - - - - bela                             64,70

2204 29 820  - - - - - - druga                            64,70

             - - - - - druga:

2204 29 830  - - - - - - bela                             64,70

2204 29 840  - - - - - - druga                            64,70

2204 30      - Drug grozdni mošt:

2204 30 100  - - v fermentaciji ali z ustavljenim
             vrenjem brez dodajanja alkohola              64,70

             - - drugo:

             - - - gostote 1,33 g/cm3 ali manj pri
             200 stopinj C in dejansko vsebnostjo
             alkohola do vključno 1 vol.%

2204 30 920  - - - - koncentrirani                        64,70

2204 30 940  - - - - drugo                                64,70

             - - - drugo:

2204 30 960  - - - - koncentrirani                        64,70

2204 30 980  - - - - drugo                                64,70


AAA Zlata odličnost