Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/1998 z dne 27. 11. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/1998 z dne 27. 11. 1998

Kazalo

4082. Pravilnik o merilih za določanje obratovalnega časa gostinskih obratov na območju Občine Ljutomer, stran 6301.

Na podlagi 12. člena zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95), 16., 17. in 19. člena pravilnika o obratovalnem času gostinskih obratov (Uradni list RS, št. 79/97 in 22/98) ter 13. člena statuta Občine Ljutomer (Uradni list RS, št. 41/95 in 71/96) je Občinski svet občine Ljutomer na seji dne 12. novembra 1998 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za določanje obratovalnega časa gostinskih obratov na območju Občine Ljutomer
1. člen
S tem pravilnikom se določajo merila in pogoji, ki jih morajo gostinci upoštevati pri določanju obratovalnega časa gostinskih obratov.
2. člen
Gostinski obrati obratujejo v rednem obratovalnem času, ki se evidentira pri upravni enoti, razen v primerih, ko gre za podaljšani obratovalni čas in je potrebno pridobiti dovoljenje upravne enote, ki je vezana na mnenje upravnega organa občine pristojnega za gostinstvo. Mnenje občinskega upravnega organa je obvezujoče.
Izven rednega obratovalnega časa lahko gostinski obrati, ki strežejo z jedmi in pijačami (slaščičarne, okrepčevalnice in bari) in so v stanovanjskih naseljih ali strnjenih pretežno stanovanjskih delih naselja, izjemoma obratujejo v podaljšanem obratovalnem času, ki ne sme biti daljši od 23.30 ure.
Gostinski obrati, ki se nahajajo izven stanovanjskih naselij in strnjenih pretežno stanovanjskih delov naselja, lahko obratujejo v podaljšanjem obratovalnem času, ki ne sme biti daljši od 2. ure.
3. člen
Ob izdaji dovoljenja s strani upravne enote, je le-ta dolžna upoštevati mnenje občinskega upravnega organa pristojnega za gostinstvo.
Pri izdaji mnenja mora upravni organ upoštevati vrsto gostinskega obrata, lokacijo gostinskega obrata oziroma okoliš, v katerem se nahaja, potrebe kraja, kjer se obrat nahaja ter upoštevanje javnega reda in miru.
4. člen
Gostinski obrati lahko brez dovoljenja upravne enote obratujejo dlje kot traja njihov obratovalni čas na dan pred prazniki, ob pustovanju in martinovanju, ob drugih priložnostih pa v primeru, da je gostinec pri občinskem upravnem organu z vlogo prijavil podaljšanje obratovalnega časa vsaj tri dni pred dnevom, ko bo gostinski obrat obratoval v podaljšanem obratovalnem času.
5. člen
Gostinski obrati na bencinski servisih lahko določijo svoje obratovanje, ki lahko traja 1 uro dlje, kot traja obratovalni čas prodajalne.
6. člen
Ob izdaji mnenja za podaljšanje obratovalnega časa in dovoljenja ob drugih priložnostih mora upravni organ upoštevati morebitne večkratne kršitve javnega reda in miru.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 332-03-7/98
Ljutomer, dne 12. novembra 1998.
Predsednica
Občinskega sveta
občine Ljutomer
Darja Odar, dipl. psih. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti