Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/1998 z dne 27. 11. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/1998 z dne 27. 11. 1998

Kazalo

4032. Pravilnik o spremembi in dopolnitvi pravilnika o uporabi igralnih avtomatov zunaj igralnic, stran 6254.

Na podlagi 96. člena zakona o igrah na srečo (Uradni list RS, št. 27/95) in 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94) izdaja minister za finance
P R A V I L N I K
o spremembi in dopolnitvi pravilnika o uporabi igralnih avtomatov zunaj igralnic
1. člen
V pravilniku o uporabi igralnih avtomatov zunaj igralnic (Uradni list RS, št. 53/96, 40/97, 67/97 in 56/98 – odločba US) se spremeni 6. člen tako, da se glasi:
“Elektronska kontrolna naprava mora registrirati in shranjevati najmanj podatke o vseh vplačilih za udeležbo pri igri in izplačilih dobitkov ter podatke o številu obratov ključa.
Elektronska kontrolna naprava mora biti skonstruirana tako, da onemogoča ali odkriva in zabeleži nedovoljene posege v delovanje elektronske kontrolne naprave ali igralnega avtomata ter ima možnost, da v takih primerih onemogoči nadaljnje delovanje igralnega avtomata.
Bralna enota elektronske kontrolne naprave mora biti izvedena s standardnim prenosnim osebnim računalnikom in z uporabo serijskega priključka računalnika. Prebrani podatki morajo biti vsebinsko in oblikovno prenosljivi v nadaljnjo obdelavo za potrebe nadzornega organa.
Program in podatki elektronske kontrolne naprave in bralne enote morajo biti zaščiteni pred nadaljnjimi posegi in dostopni samo pooblaščenim nadzornim organom iz 9. člena tega pravilnika.”
2. člen
Za 26. členom se doda 27. člen, ki se glasi:
“Prireditelji, ki imajo na dan uveljavitve tega pravilnika v uporabi igralne avtomate, ki niso opremljeni z elektronsko kontrolno napravo za nadzor nad njihovim delovanjem, morajo opremiti igralne avtomate z elektronsko kontrolno napravo najkasneje v petih mesecih od uveljavitve tega pravilnika.”
3. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 471-24/98
Ljubljana, dne 19. novembra 1998.
Mitja Gaspari l. r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti