Uradni list

Številka 75
Uradni list RS, št. 75/1998 z dne 4. 11. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 75/1998 z dne 4. 11. 1998

Kazalo

3750. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija jug za kompleks bivšega Izletnikovega avtobusnega terminala v Celju za obrtne, servisne in trgovske dejavnosti, stran 5836.

Na podlagi tretjega odstavka 112. člena poslovnika Mestnega sveta mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 66/95 in 1/96 – redakcijsko prečiščeno besedilo) izdajam
S K L E P
o objavi odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija jug za kompleks bivšega Izletnikovega avtobusnega terminala v Celju za obrtne, servisne in trgovske dejavnosti
Objavljam odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija jug za kompleks bivšega Izletnikovega avtobusnega terminala v Celju za obrtne, servisne in trgovske dejavnosti, ki ga je Mestni svet mestne občine Celje sprejel na seji dne 26. 10. 1998.
Župan
Mestne občine Celje
Jože Zimšek, univ. dipl. inž. gr. l. r.
Mestni svet mestne občine Celje je na podlagi 39. in 40. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 52/93, 56/93, 71/93, 44/97) in 17. člena statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95) dne 26. 10. 1998 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija jug za kompleks bivšega Izletnikovega avtobusnega terminala v Celju za obrtne, servisne in trgovske dejavnosti
1. člen
V skladu s prostorskimi sestavinami dolgoročnega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 2000 (Uradni list SRS, št. 4/88 in Uradni list RS, št. 18/91, 54/94) in s srednjeročnim družbenim planom Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (Uradni list SRS, št. 4/86 in Uradni list RS, št. 48/90) se sprejme odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija jug za kompleks bivšega Izletnikovega avtobusnega terminala v Celju za obrtne, servisne in trgovske dejavnosti, ki je sestavni del projekta št. 070/97, katerega je izdelal RC – Planiranje Celje, d.o.o., v letu 1998.
2. člen
Območje je namenjeno izgradnji za obrtne, servisne in trgovske dejavnosti.
3. člen
Zasnova objekta vzdolž Kidričeve ceste je podolgovata in členjena. Lahko je sestavljen iz samostojnih objektov, različnih, vendarle usklajenih arhitektur s pripadajočim funkcionalnim zemljiščem.
Vogal objekta je oblikovno poudarjen, strehe so kombinacija ravnih streh. Možna je izvedba strehe v naklonu, odvisna od arhitekture. Etažnost P + 2.
Tlorisne dimenzije objekta vzdolž Kidričeve ceste so (95 m × 54 m) + (98 m × 25 m).
Tlorisne dimenzije objekta vzhodno od koridorja daljnovoda so 25 m × 44 m.
Na območju obstoječega bencinskega servisa je predvidena rekonstrukcija in razširitev obstoječega bencinskega servisa.
Predvidena je gradnja objekta bencinskega servisa z nadstrešnico, menjavo olja ter prodaja gospodinjskega plina v jeklenkah.
Objekt bo oblikovan v “hišnem“ stilu črpalke in bo obsegal:
– prodajalno s pomožnimi prostori tlorisnih dimenzij
10,60 m × 20,20 m
– nadstrešnico pretakalne ploščadi tlorisnih dimenzij 
26,90 m × 18,10 m
– rezervoarje                      200 m3
– točilna mesta                    29 ×
– gospodinjski plin                3 × 960 kg
– parkirna mesta                   3 ×
– menjavo olja                     1 ×
– voda – zrak                      1 ×
– ekološki kotiček                 1 ×
4. člen
Nepozidane površine so namenjene parkirnim mestom, zelenicam in tlakovanim površinam. Za posamezno funkcionalno zemljišče in njegovo ureditev je potrebna izdelava načrta zunanje ureditve.
Hortikulturna ureditev obsega drevored ob Kidričevi in Kočarjevi cesti (zeleni tampon) in novi povezovalni cesti s parkirnimi mesti. Vrsta dreves mora slediti vrsti že zasajenih dreves ob Kidričevi cesti. Ostale zelene površine bodo zatravljene in zasajene s pokrovnim grmičevjem.
5. člen
Funkcionalna zemljišča se bodo opredelila v fazi izdelave posamezne lokacijske dokumentacije.
6. člen
Za potrebe objektov, obrtne, servisne in trgovske dejavnosti je predvidena povezovalna cesta znotraj ureditvenega območja s parkirnimi mesti, ki bo potekala preko že izvedenega uvoza oziroma izvoza iz Kočarjeve ceste. Napajanje objektov bo omogočeno iz južne strani preko povezovalne ceste. Parkirišče za osebna vozila je predvideno ob Kočarjevi in Kidričevi cesti. Vzdolž povezovalne ceste je predvideno parkirišče za tovorna vozila.
Na območju bencinskega servisa je predvidena delna prestavitev obstoječega uvoza oziroma izvoza. Znotraj bencinskega servisa bo potekal promet enosmerno.
V sklopu ureditve je izvedena možnost intervencijskega prevoza na območje obrtne, servisne in trgovske dejavnosti preko območja parkirišč bencinskega servisa.
7. člen
Zazidalni načrt določa namembnost objektov in površin.
V grafičnih prilogah so označeni gabariti, ki upoštevajo odmike med objekti, obvezno je upoštevati gradbeno linijo ob Kidričevi cesti in odmik od varovalnega koridorja daljnovoda.
Višina objektov je možna do P+2, streha v naklonu ali ravna, odvisno od arhitekture objektov. Obulične fasade morajo biti arhitekturno kvalitetno oblikovane in členjene.
Za dimenzioniranje tlorisnih in višinskih gabaritov veljajo smiselne tolerance, ki so pogojene s potrebami tehnološkega postopka in z arhitekturo objektov v okviru funkcionalnih zemljišč. Kot tolerance so možne tudi smiselne spremembe zunanje in prometne ureditve v soglasju s tangiranimi upravljalci komunalnih in energetskih vodov.
8. člen
Projekt iz 1. člena tega odloka je stalno na vpogled vsem zainteresiranim pri pristojni službi Mestne občine Celje.
9. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
10. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Z dnem objave tega odloka preneha veljavnost zazidalnega načrta spremembe in dopolnitve ZN Industrija – jug za kompleks Izletnikovega avtobusnega terminala, projekt Razvojni center Celje – TOZD Planiranje, št. 80/86.
Št. 352-151/97
Celje, dne 26. oktobra 1998.
Predsednik
Mestnega sveta
mestne občine Celje
Lojze Oset l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti