Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/1998 z dne 22. 10. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/1998 z dne 22. 10. 1998

Kazalo

3531. Sklep o razpisu posvetovalnega referenduma za razdelitev naselja Černelavci in za razdružitev KS Černelavci, stran 5453.

Na podlagi 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94, 13/95 in 34/96) in 23., 62. in 86. člena statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 28/95, 21/96, 8/97 in 63/98) je Mestni svet mestne občine Murska Sobota na seji dne 13. oktobra 1998 sprejel
S K L E P
o razpisu posvetovalnega referenduma za razdelitev naselja Černelavci in za razdružitev KS Černelavci
1. člen
Razpiše se posvetovalni referendum za ugotovitev interesa:
1. občanov naselja Černelavci o razdelitvi naselja Černelavci na dve naselji, in sicer, da se:
– ulici Pušča in Kranjčeva oblikujeta kot novo naselje, z imenom Pušča,
– preostale ulice v naselju Černelavci, in sicer: Črtomirova, Dalmatinova, Dolga, Gajeva, Gederovska, Gorička, Jurčičeva, Ledavska, Liškova, Slovenska, Tavčarjeva, Travniška in Zadružna, ostanejo naselje Černelavci;
2. občanov Krajevne skupnosti Černelavci o razdružitvi dosedanje Krajevne skupnosti Černelavci, tako da vsa naselja te krajevne skupnosti, in sicer: Černelavci, Kupšinci, Polana, Veščica in novo naselje Pušča, postanejo samostojne krajevne skupnosti.
2. člen
1. Vprašanje, o katerem se odloča na referendumu v naselju Černelavci, glasi:
“Ali ste za to, da se naselje Černelavci razdeli na dve naselji, in sicer, da se:
– ulici Pušča in Kranjčeva oblikujeta kot novo naselje, z imenom Pušča,
– preostale ulice v naselju Černelavci, in sicer: Črtomirova, Dalmatinova, Dolga, Gajeva, Gederovska, Gorička, Jurčičeva, Ledavska, Liškova, Slovenska, Tavčarjeva, Travniška in Zadružna, ostanejo naselje Černelavci?”
Glasovalec glasuje tako, da na glasovnici obkroži besedo ZA ali besedo PROTI.
2. Vprašanje, o katerem se odloča na referendumu v naseljih Černelavci, Kupšinci, Polana in Veščica, glasi:
“Ali ste za to, da se Krajevna skupnost Černelavci razdruži in da vsa naselja te krajevne skupnosti, in sicer: Černelavci, Kupšinci, Polana, Veščica in novo naselje Pušča, postanejo samostojne krajevne skupnosti?”
Glasovalec glasuje tako, da na glasovnici obkroži besedo ZA ali besedo PROTI.
3. člen
Glasovanje na referendumu se izvede v nedeljo, 22. novembra 1998, od 7. do 19. ure, na glasovalnih mestih, določenih za lokalne volitve.
4. člen
Na referendumu imajo pravico glasovati o vprašanju, navedenim v 2. členu, pod 1. točko, občani in občanke, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku naselja Černelavci.
Na referendumu imajo pravico glasovati o vprašanju, navedenim v 2. členu, pod 2. točko, občani in občanke, ki so vpisani v splošnih volilnih imenikih za naselja Černelavci, Kupšinci, Polana in Veščica.
5. člen
Za dan razpisa referenduma, s katerim začnejo teči roki za opravila, ki so potrebna za izvedbo referenduma, se šteje 22. oktober 1998.
6. člen
Postopek za izvedbo referenduma vodi občinska volilna komisija, pri čemer smiselno uporablja določila zakona o referendumu in o ljudski iniciativi ter zakona o lokalnih volitvah.
7. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije. Sklep se objavi tudi na krajevno običajen način.
Št. 00603-1/98
Murska Sobota, dne 13. oktobra 1998.
Predsednik
Mestnega sveta
mestne občine Murska Sobota
Rudolf Horvat, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti