Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/1998 z dne 22. 10. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/1998 z dne 22. 10. 1998

Kazalo

3521. Program priprave dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart, stran 5429.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 21. člena statuta Občine Lenart (Uradni list RS, št. 33/95 in 75/96) je Občinski svet občine Lenart na seji dne 29. 9. 1998 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart
1. člen
S tem programom se določa priprava dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za ureditveno območje mesta Lenart, ki jih narekujejo aktualni posegi v prostor.
2. člen
V ureditvenem območju mesta Lenart predstavljajo podlago za posege v prostor naslednji prostorski izvedbeni akti:
a) Zazidalni načrti (ZN), ki so že sprejeti in so v izvajanju:
– ZN individualne stanovanjske gradnje Lenart – jugozahod/del S-9 (Uradni list SRS, št. 2/89 ter Uradni list RS, št. 58/95) in PUP S-9 (Uradni list SRS, št. 20/89),
– ZN “Novi center“ v Lenartu (Uradni list SRS, št. 11/87 ter Uradni list RS, št. 27/95),
– ZN za del industrijske cone v Lenartu za območje Agrokombinata KSC in za območje obrata TAM Lenart (Uradni list SRS, št. 18/86 ter Uradni list RS, št. 3/93, 3/97 in 23/97),
– ZN dela industrijske cone v Lenartu za OZD Klemos, Livarna in Unior (Uradni list SRS, št. 6/88 ter Uradni list RS, št. 67/95),
– ZN ob Partizanski cesti – Lenart (del S-4) (Uradni list RS, št. 27/95); navezava na odlok o sprejetju ZN v zazidalnih okoliših naselja Lenart (Uradni list SRS, št. 8/79),
– ZN stanovanjsko-obrtne cone v Lenartu (Uradni list RS, št. 6/93),
– ZN območja dela industrijske cone Lenart–PIK in Centrovod–Kraigherjeva cesta (Uradni list SRS, št. 39/84),
– ZN dela industrijske cone v Sp. Porčiču – območje Petovar (Uradni list SRS, št. 7/87).
b) Območja, na katerih je zazidalni načrt še potrebno sprejeti:
– območje C-6 zahodno od Partizanske
c) Ureditveni načrti:
– rekreacijska cona Polena
č) Prostorski ureditveni pogoji, s katerimi se opredeljujejo posegi v prostor na preostalem ureditvenem območju mesta Lenart – Prostorski ureditveni pogoji za mesto Lenart (Uradni list RS, št. 56/92 in 54/95).
Prostorski ureditveni pogoji za mesto Lenart veljajo od leta 1992, s spremembami in dopolnitvami iz leta 1995 in zajemajo območja C-1, C-2, S-2, S-7, S-8, O-2, Z-1, Z-2, Z-3, K-1 in K-2. Za posamezne predele mestnega ureditvenega območja, ki še niso oziroma ne bodo obdelani z zazidalnimi načrti in še niso zajeti v prostorskih ureditvenih pogojih, je potrebno pripraviti s tem programom opredeljene dopolnitve.
S predmetnimi dopolnitvami prostorskih ureditvenih pogojev opredelimo preostalim planskim enotam njihovo namembnost, možnosti posegov v prostor (funkcionalno zemljišče, lego in oblikovanje objektov, zlasti glede dozidav in nadzidav, njihovo vzdrževanje in druge posege, urejanje prometa in komunalnega omrežja), spremembe namembnosti obstoječih objektov, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja.
3. člen
Območja, za katera bomo po tem programu dopolnili prostorske ureditvene pogoje, so:
C-4 območje severozahodno od Kraigherjeve (Centrovod, Vrba, Žekam, Ina), razen območja, na katerem je že bila izdelana sprememba prostorsko ureditvenih pogojev za mesto Lenart
C-5 območje med Kraigherjevo in Partizansko cesto zahodno od območja C-4 in južno od območja S-3
I-2 območje jugozahodno od Gradiške ulice (Mercator, Petovar, veterinarska postaja), razen dela, ki se ureja z ZN dela industrijske cone v Sp. Porčiču – območje Petovar, in s prejšnjimi spremembami prostorsko ureditvenih pogojev za mesto Lenart
I-3 območje severovzhodno od Gradiške (od Hladilnice do TBP), razen območja, ki se izgrajuje po zazidalnem načrtu “KSC in TAM Lenart“
Z-4 območje zahodno od Jurovske, med območjem S-2 in pokopališčem
Z-5 območje Perka fare severno od Ptujske
R-1 območje “Rekreacijske cone Polena“ med regulacijo Globovnice in S-8, dokler ne bo sprejet poseben ureditveni načrt
S-9 območje zazidalnega načrta Lenart – jugozahod – del in PUP S-9 po dokončni realizaciji zazidalnega načrta in PUP S-9
4. člen
Dopolnitve prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart se pripravijo po postopku in smiselni vsebini, kot je predpisana z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) – v nadaljevanju: ZUNDPP in Navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85) – v nadaljevanju: podzakonsko navodilo.
5. člen
Predhodno pripravljene strokovne podlage in veljavna planska in urbanistična dokumentacija, ki se morajo upoštevati pri pripravi dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart:
– prostorske sestavine dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana občine Lenart (Uradni list SRS, št. 42/87, 24/88 in 3/90 ter Uradni list RS, št. 20/90, 55/92, 60/93, 62/94 in 56/97),
– prostorski ureditveni pogoji za mesto Lenart (Uradni list RS, št. 56/92 in 54/95),
– predpisi in podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih in napravah,
– podatki o naravnih lastnostih prostora,
– predpisi in podatki o varstvu naravne in kulturne dediščine,
– drugi elementi izdelave (veljavne urbanistične rešitve sosednjih območij, prometne rešitve).
6. člen
V skladu z ZUNDPP in podzakonskim navodilom se za izdelavo osnutka dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev pripravijo potrebne strokovne podlage.
7. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart ter soglasja k dopolnjenemu osnutku dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart:
– JKP Nigrad Maribor,
– JP Mariborski vodovod Maribor,
– JP Elektro, PE Elektro Maribor,
– Cestno podjetje Maribor,
– Telekom Slovenije, PE Maribor,
– Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, Enota Maribor,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Izpostava Maribor,
– Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Območna vodna uprava Maribor.
Kolikor se v postopku priprave posebnih strokovnih podlag za dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobijo v postopku.
8. člen
Organi in organizacije iz prejšnjega člena morajo v 30 dneh po prejemu dokumentacije za pridobitev pogojev podati izdelovalcu svoja mnenja in pogoje, sicer se šteje, da jih nimajo in soglasje ni potrebno.
Na podlagi predhodnih mnenj in pogojev dopolnjeni osnutek dopolnitve prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart morajo soglasodajalci v 30 dneh od zahteve izdelovalca s soglasjem potrditi, upoštevaje predhodne usmeritve in pogoje ali izdajo soglasja z utemeljitvijo zavrniti, sicer se šteje, da z rešitvami v dopolnitvah prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart soglašajo.
9. člen
Župan Občine Lenart predloži osnutek dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojih za mesto Lenart Občinskemu svetu občine Lenart v obravnavo v 45 dneh po pridobitvi mnenj in pogojev soglasodajalcev.
Občinski svet na seji po obravnavi osnutka sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojih za mesto Lenart. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
V času javne razgrnitve, ki se izvede na sedežu Občine Lenart in traja najmanj 30 dni, se organizira javna obravnava v prostorih Občine Lenart.
Občani, organi in organizacije, krajevna skupnost ter drugi zainteresirani in prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka v pisni obliki, na javni obravnavi pa tudi ustno na zapisnik.
Po končani javni razgrnitvi župan Občine Lenart zavzame stališče do pripomb in predlogov k osnutku dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart, podanih v času trajanja javne razgrnitve, ki se upoštevajo in vnesejo v predlog dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart.
Župan Občine Lenart predloži predlog dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojih za mesto Lenart s poročilom o pripombah iz javne razgrnitve občinskemu svetu v obravnavo in mu predlaga sprejem dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart z odlokom.
Odlok o dopolnitvi prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
10. člen
Investitor in naročnik dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart je Občina Lenart.
Izdelovalec dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za mesto Lenart se določi na podlagi zbranih ponudb.
Koordinator pri izdelavi sprememb prostorskih ureditvenih pogojev je Urad občinske uprave občine Lenart.
11. člen
Program priprave se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Lenart.
Št. 35005-21/98
Lenart, dne 29. septembra 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Lenart
Milan Gumzar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti