Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/1998 z dne 19. 6. 1998

Kazalo

2016. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o sprejemu zazidalnega načrta Dornava–dom, stran 3300.

Na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93, 44/97), navodila o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85) in 12. člena statuta Občine Dornava (Uradni vestnik občin Ormož in Ptuj, št. 15/95) je Občinski svet občine Dornava na 32. seji dne 22. 5. 1998 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o sprejemu zazidalnega načrta Dornava–dom
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve odloka o sprejemu zazidalnega načrta Dornava-dom (Uradni vestnik občin Ormož in Ptuj, št. 38/88) po projektu “Dopolnitev ZN Zavod Dornava: območje rekreacije – južni del (jahalnica) ter objekti 1, 2, 3, 4”, ki ga je izdelala Projekta inženiring, p.o., Ptuj, pod zaporedno številko projekta 443/97 in z datumom december 1997.
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta iz prvega odstavka tega člena so sestavni del odloka.
2. člen
Drugi in tretji odstavek 4. člena odloka (funkcije območja s pogoji za izrabo in kvaliteto graditve ali drugih posegov v prostor) se spremenita tako, da glasita:
“Približna polovica območja, ki se ureja z zazidalnim načrtom, se namenja parkovni postavitvi objektov zavoda. Preostali del območja z dvema opuščenima gramoznicama bo služil za igrišča, park in obdelovalne površine. Športno igrišče v zahodni gramoznici je namenjeno tudi ostalim krajanom. Ob vzhodni strani igrišča bo zgrajen rehabilitacijsko-zaposlitveni objekt za interdisciplinarne strokovne obravnave. Oblikuje se tudi območje rekreacije, kjer se predvidijo pokriti objekti, namenjeni za jahanje/hipoterapijo varovancev zavoda v Dornavi in tudi za rekreacijo zunanjih obiskovalcev. Zavod razpolaga s konji in z njimi uvaja terapevtsko delo. Za pravilno in internzivno opravljanje tega dela je potrebno zgraditi jahalnico, ki bo omogočala celoletno delo. V notranjosti objekta je dodana tribuna, z urejenim dostopom za funkcionalno ovirane osebe. Vmesni prostor med hlevom in jahalnico bo kasneje zapolnjen z dodanim servisnim prostorom in predprostorom jahalnice, namenjene za fizično predpripravo konj in jahalcev.
Zmogljivost zavodskih prostorov je 72 pokretnih in 108 nepokretnih otrok. Glede na različne stopnje prizadetosti in številčnost so otroci razdeljeni v pet domov. Zaradi še preostale izselitve iz gradu bo v treh nadomestnih objektih nastanjenih skupaj 110 odraslih oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju; od tega 74 pokretnih in 36 nepokretnih oseb. Za skupne dejavnosti in upravo se zgradi osrednja stavba kompleksa. Gospodarstvu služijo v kletni etaži nameščeni prostori kuhinje, pralnice in kotlarne s pripravo pare za pralnico. Jedilnica s kapaciteto 70 sedežev se nameni vsem 270 delavcem zavoda.”
3. člen
V 2. točki 5. člena odloka (Pogoji za urbanistično oblikovanje območja ter za arhitektonsko oblikovanje objektov ali naprav oziroma drugih posegov v prostor na tem območju) se številka “40“ nadomesti s številko “110“.
Na koncu druge točke 5. člena odloka se doda besedilo: “Vzhodno od krožne poti se linijsko razporedijo trije objekti z bivalnimi enotami za odrasle osebe. Kot dodatna urgentna pot se uredi ob vzhodni meji kompleksa nova interna cesta, lahko le v gramozirani izvedbi.”
4. člen
V 5. členu odloka se doda nova 9. točka, ki glasi:
“9. Za določitev lege zgradnje jahalnice je osnova obstoječi hlev: severna stena objekta predvidene jahalnice je postavljena v severno gradbeno linijo hleva. Lega je tako prilagojena tehnološkim in drugim zahtevam glede dostopov obiskovalcev, urgence in uporabljanih živali, je pa tudi na ustrezni oddaljenosti od bivalnih objektov in pobočja portnega igrišča. Jahalnica je enoladijska predvidoma lesena neizolirana hala. Tribune so nivojsko dvignjene in konzolno vpete med konstrukcijo nosilnih stebrov. Kritina mora biti v skladu z obstoječo kritino kompleksa. Tlak jahalnice je betonsko korito z nasutjem iz usnjenih ostankov.”
Dosedanje 9., 10. in 11. točka postanejo 10., 11. in 12. točka.
5. člen
V 3. točki 6. člena se doda novi tretji odstavek, ki glasi:
“Za vse odpadne in fekalne vode iz hleva in jahalnice se mora urediti vodotesna jama za gnojnico; za odlaganje gnoja mora biti urejeno vodotesno gnojišče z odtokom izcednih vod v jamo za gnojnico. Gnojišče in gnojna jama morata biti izvedena v skladu z veljavnimi strokovnimi navodili. Meteorno vodo s strešin je možno speljati v ponikovalnico.”
6. člen
Drugi odstavek 8. člena se črta.
7. člen
Projekt iz 1. člena tega odloka je vsem zainteresiranim na vpogled v uradnih urah na sedežu Občine Dornava.
8. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 070-03-14-272/98
Dornava, dne 22. maja 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Dornava
Jožef Hojnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti