Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1
_________________________________________________________________
Obseg Carinska Posebna
Tarifna Poimenovanje kvote stopnja dajatev
oznaka (tone) (%)
(SIT/kg)
_________________________________________________________________
0201 Meso, goveje, sveže ali
ohlajeno
02011000 - Trupi in polovice:
020110009 -- drugo 120 2.1 61.00
_________________________________________________________________
020120 - Drugi kosi s kostmi: 280
02012020 -- "kompenzirane četrti":
020120209 --- drugo 2.1 89.20
02012030 --nerazkosane ali razkosane
sprednje četrti:
020120309 --- drugo 2.1 89.20
02012050 -- nerazkosane ali razkosane
zadnje četrti:
020120509 --- drugo 2.1 89.20
02012090 -- drugo:
020120909 --- drugo 2.1 89.20
02013000 - Brez kosti:
020130009 -- drugo 2.1 104.70
_________________________________________________________________
0202 Meso goveje, zamrznjeno
02021000 - Trupi in polovice:
020210009 -- drugo 458 2.1 56.70
_________________________________________________________________
020220 - Drugi kosi s kostmi: 280
02022010 -- "kompenzirane" četrti:
020220109 --- drugo 2.1 79.10
02022030 -- nerazkosane ali razkosane
sprednje četrti:
020220309 --- drugo 2.1 79.10
02022050 -- nerazkosane ali razkosane
zadnje četrti:
020220509 --- drugo 2.1 79.10
02022090 -- drugo:
020220909 --- drugo 2.1 79.10
02030 - Brez kosti:
02023010 -- spodnje četrti, cele ali
razkosane v največ pet
kosov, vsaka četrt v
enem delu; kompenzirane
četrti v dveh delih, pri
katerih eden vsebuje
sprednjo četrt, celo ali
razkosano v največ pet
kosov, drugi del pa
zadnjo četrt, razen
fileja v enem kosu:
020230109 --- drugo 2.1 87.20
02023050 -- vrat, pleče, plečna
bržola in prsa s
spodnjim delom plečeta:
020230509 --- drugo 2.1 87.20
02023090 -- drugo:
020230909 --- drugo 2.1 87.20
0201 Meso, goveje, sveže ali
ohlajeno 280
02011000 - Trupi in polovice:
020110001 -- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
020120 - Drugi kosi s kostmi:
02012020 -- "kompenzirane četrti":
020120201 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02012030 -- nerazkosane ali
razkosane spodnje
četrti:
020120301 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02012050 -- nerazkosane ali
razkosane zadnje četrti:
020120501 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02012090 -- drugo:
020120901 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02013000 - Brez kosti:
020130001 -- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
0202 Meso goveje, zamrznjeno
02021000 - Trupi in polovice:
020210001 -- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
020220 - Drugi kosi s kostmi:
02022010 -- "kompenzirane" četrti:
020220101 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02022030 -- nerazkosane ali
razkosane sprednje
četrti
020220301 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02022050 -- nerazkosane ali
razkosane zadnje
četrti:
020220501 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02022090 -- drugo:
020220901 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
020230 - Brez kosti:
02023010 -- sprednje četrti, cele
ali razkosane v največ
pet kosov, vsaka četrt
v enem delu;
kompenzirane četrti v
dveh delih, od katerih
eden vsebuje sprednjo
četrt, celo ali
razkosano v največ pet
kosov, drugi del pa
zadnjo četrt, razen
fileja v enem kosu:
020230101 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02023050 -- vrat, pleče, plečna
bržola in prsa s
spodnjim delom plečeta:
020230501 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
02023090 -- drugo:
020230901 --- mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 10.7 -
_________________________________________________________________
0203 Meso, prašičje, sveže,
ohlajeno ali zamrznjeno 1.348
- Sveže ali ohlajeno:
020311 -- trupi in polovice:
020311100 --- domačih prašičev 6.5 35.30
020311900 --- drugo - divjih prašičev 6.5 35.30
020312 -- šunke, plečata in
njihovi kosi, s kostmi:
--- domačih prašičev:
020312110 ---- šunke in njihovi kosi 6.5 51.20
020312190 ---- plečata in njihovi kosi 6.5 51.20
020312900 --- drugo - divjih prašičev 6.5 51.20
020319 -- drugo:
--- domačih prašičev:
020319110 ---- prednji deli in
njihovi kosi 6.5 57.30
020319130 ---- ledja in njihovi kosi,
s kostmi 6.5 57.30
020319150 ---- prsa s potrebušino in
maščobo, kosi 6.5 57.30
---- drugo:
020319550 ----- brez kosti 6.5 57.30
020319590 ----- drugo 6.5 57.30
020319900 --- drugo (npr., divjih
prašičev) 6.5 57.30
_________________________________________________________________
- Zamrznjeno: 674
020321 -- trupi in polovice:
020321100 --- domačih prašičev 6.5 35.30
020321900 --- drugo - divjih prašičev 6.5 35.30
020322 -- šunke, plečata in
njihovi kosi, s kostmi:
--- domačih prašičev:
020322110 ---- šunke in njihovi kosi 6.5 51.20
020322190 ---- plečata in njihovi kosi 6.5 51.20
020322900 --- drugo - divjih prašičev 6.5 51.20
020329 -- drugo:
--- domačih prašičev:
020329110 ---- prednji del in njihovi
kosi 6.5 52.00
020329130 ---- ledja in njihovi kosi,
s kostmi 6.5 52.00
020329150 ---- prsa s potrebušino in
maščobo, kosi 6.5 52.00
---- drugo:
020329550 ----- brez kosti 6.5 52.00
020329590 ----- drugo 6.5 52.00
020329900 --- drugo - divjih prašičev 6.5 52.00
_________________________________________________________________
0210 Meso in drugi užitni mesni
klavnični izdelki,
nasoljeni, v slanici, sušeni
ali prekajeni; užitna moka
in zdrob iz mesa ali iz
drugih klavničnih izdelkov 72
- Meso, prašičje:
021011 -- šunke, plečeta in
njihovi kosi, s kostmi:
--- domačih prašičev:
---- nasoljena ali v
slanici:
021011110 ----- šunke in njihovi kosi 6.5 99.50
021011190 ----- plečata in njihovi kosi 6.5 99.50
---- posušena ali prekajena:
021011310 ----- šunke in njihovi kosi 6.5 99.50
021011390 ----- plečata in njihovi kosi 6.5 99.50
021011900 --- drugo 6.5 99.50
021012 -- prsi s potrebušnino in
njihovi kosi:
--- domačih prašičev:
021012110 ---- soljene ali v slanici 6.5 51.20
021012190 ---- sušene ali prekajene 6.5 51.20
021012900 --- drugo 6.5 51.20
021019 -- drugo:
--- domačih prašičev:
---- soljeno ali v slanici:
021019100 ----- prekajene prašičje
polovice ali njihovi
kosi 6.5 99.50
021019200 ----- prekajene skrajšane
polovice
(tričetrtinske
stranice) ali srednji
deli 6.5 99.50
021019300 ----- prednji deli in
njihovi kosi 6.5 99.50
021019400 ----- ledja in njihovi kosi 6.5 99.50
----- drugo:
021019510 ------ brez kosti 6.5 99.50
021019590 ------ drugo 6.5 99.50
---- sušeno ali prekajeno:
021019600 ----- prednji deli in
njihovi kosi 6.5 99.50
021019700 ----- ledja in njihovi kosi 6.5 99.50
----- drugo:
021019810 ------ brez kosti 6.5 99.50
021019890 ------ drugo 6.5 99.50
021019900 --- drugo 6.5 99.50
_________________________________________________________________
021020 - Meso, goveje: 13
021020100 -- s kostmi 6.5 237.20
021020900 -- brez kosti 6.5 237.20
_________________________________________________________________
0402 Mleko in smetana,
koncentrirana ali z
dodatkom sladkorja ali
drugih sladil
- V prahu, zrnih ali drugih
trdnih oblikah, z več kot
1,5 ut. % maščobe:
040221 -- brez dodatnega sladkorja
ali drugih sladil:
--- z vsebnostjo maščob do
vključno 27 ut. %: 87
040221110 --- v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do
vključno 2,5 kg 6.5 126.90
---- drugo:
040221170 ----- z vsebnostjo maščob
do vključno 11 ut. % 6.5 126.90
040221190 ----- z vsebnostjo maščob
več kot 11 ut. % pa
do vključno 27 ut. % 6.5 126.90
--- z vsebnostjo maščob nad
27 ut. %:
040221910 ---- v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do
vključno 2,5 kg 6.5 126.90
040221990 ---- drugo 6.5 126.90
_________________________________________________________________
040500 Maslo ter druge maščobe in
olja, dobljeni iz mleka;
mlečni namazi 90
040510 - Maslo:
-- z vsebnostjo maščob do
vključno 85 ut. %:
--- naravno maslo:
040510110 ---- v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do
vključno 1 kg 5.2 142.40
040510190 ---- drugo 5.2 142.40
040510300 --- rekombinirano maslo 5.2 142.40
040510500 --- sirotkino maslo 5.2 142.40
040510900 -- drugo 5.2 142.40
040520 - Mlečni namazi:
040520100 -- z vsebnostjo maščob 39
ut. % ali več, vendar z
manj kot 60 ut. %
maščobe 5.2 142.40
040520300 -- z vsebnostjo maščob 60
ut. % ali več, pa do
vključno 75 ut. %
maščobe 5.2 142.40
040520900 -- z vsebnostjo maščob več
kot 75 ut. %, vendar z
manj kot 80 ut. %
maščobe 5.2 142.40
040590 - Drugo:
040590100 -- z vsebnostjo maščob 99,3
ut. % ali več maščobe,
ter z največ 0,5 ut. %
vode 5.2 142.40
040590900 -- drugo 5.2 142.40
0808 Jabolka, hruške in kutine,
sveže
_________________________________________________________________
080810 - Jabolka: 3.500
080810100 -- jabolka za predelavo,
razsuta, od 16.
septembra do 15.
decembra 5.3 13.50
-- drugo:
08081020 --- vrste zlati delišes:
080810201 ---- od 1. januarja do 31.
marca 5.3 13.50
080810202 ---- od 1. aprila do 30.
junija 5.3 13.50
080810203 ---- od 1. julija do 20.
avgusta 5.3 13.50
080810204 ---- od 21. avgusta do 31.
decembra 5.3 13.50
08081050 --- vrste granny smith:
080810501 ---- od 1. januarja do 31.
marca 5.3 13.50
080810502 ---- od 1. aprila do 30.
junija 5.3 13.50
080810503 ---- od 1. julija do 20.
avgusta 5.3 13.50
080810504 ---- od 21. avgusta do 31.
decembra 5.3 13.50
08081090 --- druga:
080810901 ---- od 1. januarja do 31.
marca 5.3 13.50
080810902 ---- od 1. aprila do 30.
junija 5.3 13.50
080810903 ---- od 1. julija do 20.
avgusta 5.3 13.50
080810904 ---- od 21. avgusta do 31.
decembra 5.3 13.50
_________________________________________________________________
1001 Pšenica in soržica
100190 - Drugo:
-- druga pira, navadna
pšenica in soržica:
100190990 --- drugo
ex: mlinska pšenica 80.000 5.3 -
_________________________________________________________________
1005 Koruza
100590000 - Druga
ex: rumena koruza 120.000 9.1 -
_________________________________________________________________
110100 Pšenična ali moka iz
mešanice žit na
podlagi pšenice
- Pšenična moka: 12.000
110100110 -- iz trde pšenice 5.3 -
110100150 -- iz navadne pšenice
ali pirjevice 5.3 -
_________________________________________________________________