Uradni list

Številka 62
Uradni list RS, št. 62/1997 z dne 9. 10. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 62/1997 z dne 9. 10. 1997

Kazalo

3045. Dopolnitve pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje, stran 5054.

Na podlagi 18. člena statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 26/95) in pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje (Uradni list RS, št. 39/96, 61/96 in 43/97) je Občinski svet občine Grosuplje na 31. seji dne 17. 9. 1997 sprejel
D O P O L N I T V E P R A V I L N I K A
o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje
1. člen
V pravilniku o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Grosuplje (Uradni list RS, št. 39/96, 61/96 in 43/97) se v 11. členu spremeni besedilo točk 2.1., 2.2., 2.3. in 2.5. tako, da glasi:
“2.1. Sofinanciranje zatiranja mastitisa
Namen: zmanjšanje okužbe z latentnim mastitisom in pospeševanje preventivnega zdravljenja živali.
Pogoj za pridobitev sredstev: do sredstev so upravičeni rejci na območju Občine Grosuplje, ki imajo 5 in več molznic. Sredstva se nakazujejo na podlagi predloženih računov s seznamom koristnikov, ki jih predloži izvajalec storitve (Veterinarski zavod ljubljanske regije). Občina Grosuplje sofinancira zatiranje mastitisa v višini 70% od celotne cene opravljene storitve.
2.2. Umetno osemenjevanje
Namen: sofinancira se umetno osemenjevanje govejih plemenic v višini 600 SIT od celotne cene storitve. Rejci, ki imajo 5 in več molznic v A kontroli, imajo možnost osemenitve živali s semenom boljših bikov. Živali, primerne za osemenjevanje s semenom boljših bikov, odbere selekcijska služba Kmetijskega zavoda Ljubljana. Prva osemenitev živali s takšnim semenom se opravi na način, kot je uveljavljen po tem pravilniku, za vse ostale osemenitve iste živali pa se osemenitev s semenom boljših bikov plača po redni ceni, ki jo postavi izvajalec storitve.
Pogoji za pridobitev sredstev: do sredstev so upravičeni rejci na območju Občine Grosuplje, sredstva se nakažejo na podlagi predloženih računov s seznamom koristnikov, ki jih predloži izvajalec storitve (Veterinarski zavod ljubljanske regije).
2.3. Sofinanciranje nakupa in zavarovanja plemenske živine
Namen: spodbujanje nakupa plemenskih živali z namenom izboljšanja proizvodnosti ter zavarovanja živali. Občina Grosuplje sofinancira nakup plemenskih telic v višini 10% od nabavne cene živali. Do regresa za nakup plemenskih telic so upravičeni rejci, ki imajo 5 ali več molznic v A kontroli. Zavarovanje krav se sofinancira rejcem, ki zavarujejo nad 5 živali in sicer v višini 3.000 SIT za žival.
Pogoji za pridobitev sredstev: sofinancira se nabavna cena ali cena zavarovanja plemenske živali, zahtevku je potrebno priložiti mnenje kmetijske svetovalne službe in potrdilo o nakupu ali zavarovanju plemenskih živali. K vlogi za sofinanciranje nakupa morajo prosilci predložiti še tetovirni list za plemensko žival v A kontroli.
2.5. Sofinanciranje pristojbin za promet z mlekom
Namen: sredstva so namenjena preiskavam na kužne bolezni in vnetje vimena živali, katerih produkti so namenjeni potrošnji in jih plačujejo kmetje glede na količino oddanega mleka. Pregled izvaja pristojna veterinarska služba. Občina Grosuplje sofinancira pristojbine za promet z mlekom v skladu s predpisi, ki urejajo pristojbine za promet z mlekom.
Pogoji za pridobitev sredstev: zahtevek vloži kmetijska zadruga enkrat mesečno na podlagi računa izvajalca storitve, ki mu je priložen seznam kmetov oziroma količina oddanega mleka.”
2. člen
V 11. členu pravilnika se za točko 3.2. doda nova točka 3.3., ki glasi:
“3.3. Sofinanciranje projektne dokumentacije
Namen: urejanje podeželja oziroma kmetijskih zemljišč z namenom lažje, hitrejše in bolj ekonomične pridelave ter možnosti obdelave zemljišč z različno mehanizacijo. Sredstva so namenjena sofinanciranju projektne dokumentacije za izdelavo projektov melioracij in celostnega urejanja podeželja ter se nakažejo izdelovalcu projekta za pokrivanje sprotnih stroškov.
Pogoji za pridobitev sredstev: za izdelavo projektne dokumentacije se pridobivajo sredstva občine ali Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Če pri izdelavi projektne dokumentacije sodeluje s finančnimi sredstvi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, se upoštevajo pogoji ministrstva. Izdelovalcu projektne dokumentacije se nakažejo sredstva na podlagi pogodbe med projektantom in Občino Grosuplje.”
3. člen
Te dopolnitve pravilnika se objavijo v Uradnem listu RS, in začnejo veljati takoj po objavi.
Št. 321-04/96
Grosuplje, dne 17. septembra 1997.
Predsednica
Občinskega sveta
občine Grosuplje
Angelca Likovič, dipl. org. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti