Uradni list

Številka 73
Uradni list RS, št. 73/1996 z dne 18. 12. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 73/1996 z dne 18. 12. 1996

Kazalo

3994. Uredba o določitvi carinskih kvot za leto 1997 po splošnem sporazumu o carinah in trgovini, stran 6874.

Na podlagi protokola o pristopu Republike Slovenije k splošnemu sporazumu o carinah in trgovini (Uradni list RS, Mednarodne pogodbe, št. 17/94) in prvega odstavka 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93 in 23/96) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o določitvi carinskih kvot za leto 1997 po splošnem sporazumu o carinah in trgovini
1. člen
Za blago, ki je navedeno v prilogi k tej uredbi, ki je njen sestavni del, se plačujeta carina po stopnjah ter posebna uvozna dajatev v višini, ki so določene v tej prilogi, in sicer v okviru kvot, določenih v prilogi.
2. člen
Količine blaga v okviru posamezne kvote iz priloge razdeli Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj na predlog komisije, ki jo sestavljajo po dva predstavnika Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in po en predstavnik Ministrstva za finance ter Združenja trgovine in Združenja za agroživilstvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.
Komisijo vodi in sklicuje predsednik komisije, ki ga izmed predstavnikov Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj imenuje minister za ekonomske odnose in razvoj.
Komisija sprejme kriterije za oblikovanje predlogov o razdelitvi količin blaga v okviru kvot iz priloge ter poslovnik o svojem delovanju.
3. člen
Zahtevek za dodelitev določene količine blaga v okviru posamezne kvote, določene v prilogi, lahko vloži pravna oseba ter podjetnik posameznik s sedežem ali stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: vlagatelj). Zahtevek se vloži pri Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj, najkasneje 21 dni po uveljavitvi te uredbe.
Zahtevek iz prejšnjega odstavka mora vsebovati naslednje podatke:
– firmo, matično številko in poln naslov vlagatelja in koristnika blaga, kolikor vlagatelj ni tudi koristnik,
– tarifno oznako za vsako blago (devetmestno),
– poimenovanje blaga iz kombinirane nomenklature carinske tarife,
– količino blaga, za katero se vlaga zahtevek, izraženo v enoti mere, ki je navedena v prilogi,
– podatke o proizvodnih oziroma prodajnih in skladiščnih zmogljivostih,
– podatke o uvozu blaga, ne glede na vrste carinsko dovoljene rabe ali uporabe blaga, iz iste tarifne številke v preteklem letu.
O dodelitvi določene količine blaga v okviru posamezne kvote vlagatelju, izda Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj odločbo, v kateri določi tudi rok, v katerem lahko vlagatelj uvozi dodeljeno količino blaga v skladu s 1. členom te uredbe.
Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj lahko razdeli količine blaga v okviru posamezne kvote blaga tudi postopno, upoštevaje razmere na trgu zadevnega blaga, pri čemer mora kvota biti v celoti razdeljena najmanj dva meseca pred iztekom leta.
4. člen
Carinska uprava Republike Slovenije spremlja realizacijo uvoza zaradi sprostitve blaga v prost promet ali začasnega uvoza po izdanih odločbah iz tretjega odstavka 3. člena te uredbe in o tem trimesečno poroča Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj.
Minister za ekonomske odnose in razvoj izda predpis, v katerem objavi obseg kvot, ki niso bile razdeljene ali ni bil izvršen oziroma ni bil v celoti izvršen uvoz na podlagi izdanih odločb.
5. člen
Carinski deklarant pri uvozu blaga po določbah te uredbe v enotno carinsko listino (ECL), v skladu s 25. členom pravilnika o uporabi listin v carinskem postopku (Uradni list RS, št. 56/95, 76/95 in 68/96), v polje 39 vpiše štirimestno šifro “5002”.
6. člen
Ta uredba začne veljati 1. januarja 1997.
Št. 424-01/96-16/1-8
Ljubljana, dne 12. decembra 1996.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
PRILOGA

----------------------------------------------------------------
Tarifna       Poimenovanje             Carinska  Višina   Obseg
oznaka                                  stopnja  posebne  kvote
                                          (%)    dajatve   (t)
                                                (SIT/kg)
----------------------------------------------------------------
1                  2                       3        4       5
----------------------------------------------------------------

0201          Meso, goveje, sveže
              ali ohlajeno:

0201 10 00    - Trupi in polovice:                          110

0201 10 009   - - drugo                   2,3     60,52

0201 20       - Drugi kosi s kostmi:                        260

0201 20 20    - - "kompenzirane četrti":

0201 20 209   - - - drugo                 2,3     89,15

0201 20 30    - - nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

0201 20 309   - - - drugo                 2,3     89,15

0201 20 50    - - nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:

0201 20 509   - - - drugo                 2,3     89,15

0201 20 90    - - drugo:

0201 20 909   - - - drugo                 2,3     89,15

0201 30 00    - Brez kosti:

0201 30 009   - - drugo                   2,3     104,00

0202          Meso goveje, zamrznjeno:

0202 10 00    - Trupi in polovice:

0202 10 009   - drugo                     2,3     57,53     422

0202 20       - Drugi kosi s kostmi:                        260

0202 20 10    - - "kompenzirane" četrti:

0202 20 109   - - - drugo                 2,3     78,08

0202 20 30    - - nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

0202 20 309   - - - drugo                 2,3     78,08

0202 20 50    - - nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:

0202 20 509   - - - drugo                 2,3     78,08

0202 20 90    - - drugo:

0202 20 909   - - - drugo                 2,3     78,08

0202 30       - Brez kosti:

0202 30 10    - - sprednje četrti, cele ali
              razkosane v največ pet kosov,
              vsaka četrt v enem delu;
              kompenzirane četrti v
              dveh delih, od katerih eden
              vsebuje sprednjo četrt, celo
              ali razkosano v največ
              pet kosov, drugi del pa zadnjo
              četrt, razen fileja v enem kosu:

0202 30 109   - - - drugo                 2,3     87,13

0202 30 50    - - vrat, pleče, plečna bržola
              in prsa s spodnjim delom plečeta:

0202 30 509   - - - drugo                 2,3     87,13

0202 30 90    - - drugo:

0202 30 909   - - - drugo                 2,3     87,13

0201          Meso, goveje, sveže                           260
              ali ohlajeno:

0201 10 00    - Trupi in polovice:

0201 10 001   - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0201 20       - Drugi kosi s kostmi:

0201 20 20    - - "kompenzirane četrti":

0201 20 201   - - - mlada govedina visoke
 kvalitete    (Hilton)                    11,5

0201 20 30    - - nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

0201 20 301   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0201 20 50   - - nerazkosane ali razkosane
             zadnje četrti:

0201 20 501   - - - mlada govedina visoke

0201 20 90    - - drugo:

0201 20 901   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0201 30 00    - Brez kosti:

0201 30 001   - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0202          Meso goveje,zamrznjeno

0202 10 00    - Trupi in polovice:

0202 10 001   - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0202 20       - Drugi kosi s kostmi:

0202 20 10    - - "kompenzirane četrti":

0202 20 101   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0202 20 30    - - nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

0202 20 301   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0202 20 50    - - nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:

0202 20 501   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0202 20 90    - - drugo:

0202 20 901   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0202 30       - Brez kosti:

0202 30 10    - - sprednje četrti, cele ali
              razkosane v največ pet kosov,
              vsaka četrt v enem delu;
              kompenzirane četrti v dveh delih,
              od katerih eden vsebuje sprednjo
              četrt, celo ali razkosano v največ
              pet kosov, drugi del pa zadnjo
              četrt, razen fileja v enem kosu:

0202 30 101   - - - mlada govedina visoke 11,5
              kvalitete (Hilton)

0202 30 50    - - vrat, pleče, plečna bržola
              in prsa s spodnjim delom plečeta:

0202 30 501   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)          11,5

0202 30 90    - - drugo:

0202 30 901   - - - mlada govedina visoke
              kvalitete                   11,5

0203          Meso, prašičje, sveže,                        1.244
              ohlajeno ali zamrznjeno:

              - Sveže ali ohlajeno:

0203 11       - - trupi in polovice:

0203 11 100   - - - domačih prašičev      7,0     33,99

0203 11 900   - - - drugo                 7,0     33,99

0203 12       - - šunke (stegna), plečeta in
              njihovi kosi, s kostmi:

               - - - domačih prašičev:

0203 12 110   - - - - šunke(stegna)in njih.
              kosi                        7,0     49,36

0203 12 190   - - - - plečeta in njihovi
              kosi                        7,0     49,36

0203 12 900   - - - drugo                 7,0     49,36

0203 19       - - drugo:

              - - - domačih prašičev:

0203 19 110   - - - - prednji deli in
              njihovi kosi                7,0     55,25

0203 19 130   - - - - ledja in njihovi kosi,
              s kostmi                    7,0     55,25

0203 19 150   - - - - prsa s potrebušino in
              maščobo, kosi               7,0     55,25

              - - - - drugo:

0203 19 550   - - - - - brez kosti        7,0     55,25

0203 19 590   - - - - - drugo             7,0     55,25

0203 19 900   - - - drugo (npr., divjih
              prašičev)                   7,0     55,25

              - Zmrznjeno:                                  622

0203 21       - - trupi in polovice:

0203 21 100   - - - domačih prašičev      7,0     33,99

0203 21 900   - - - drugo                 7,0     33,99

0203 22       - - šunke (stegna), plečeta in
              njihovi kosi, s kostmi:

              - - - domačih prašičev:

0203 22 110   - - - - šunke (stegna) in njih.
              kosi                        7,0     49,36

0203 22 190   - - - - plečeta in njihovi
              kosi                        7,0     49,36

0203 22 900   - - - drugo                 7,0     49,36

0203 29       - - drugo:

              - - - domačih prašičev:

0203 29 110   - - - - prednji deli in njihovi
              kosi                        7,0     50,15

0203 29 130   - - - - ledja in njihovi kosi,
              s kostmi                    7,0     50,15

0203 29 150   - - - - prsa s potrebušino in
              maščobo, kosi               7,0     50,15

              - - - - drugo:

0203 29 550   - - - - - brez kosti        7,0     50,15

0203 29 590   - - - - - drugo             7,0     50,15

0203 29 900   - - - drugo                 7,0     50,15

0206          Drugi užitni klavnični
              izdelki iz govejega,
              svinjskega, ovčjega,
              kozjega in konjskega
              mesa ter mesa oslov ali mesa
              mul in mezgov; sveži,ohlajeni
             ali zamrznjeni:

0206 10       - Živali vrste goved, sveži
              ali ohlajeni:                                 266

0206 10 100   - - za proizvodnjo farmacevtskih
              izdelkov                    3,3     125,52

              - - drugi:

0206 10 910   - - - jetra                 3,3     125,52

0206 10 950   - - - prepona,mišična in
              tetivna(flam)               3,3     125,52

0206 10 990   - - - drugo                 3,3     125,52

              - Živali vrste goved,
              zamrznjeni:

0206 29       - - drugi:                                    133

0206 29 100   - - - za proizvodnjo
              farmacevtskih izdelkov      6,6

              - - - drugi:

0206 29 910   - - - - prepona, mišična in
              tetivna(flam)               6,6

0206 29 990   - - - - drugi               6,6

0210          Meso in drugi užitni klavnični
              izdelki, nasoljeni, v slanici,
              sušeni ali prekajeni; užitna moka
              in zdrob iz mesa ali iz drugih
              klavničnih izdelkov:

              - Meso, prašičje:

0210 11       - - šunke (stegna), plečeta in                66
              njihovi kosi, s kostmi:
              - - - domačih prašičev:     7,0     96,00

              - - - - nasoljena ali v slanici:

0210 11 110   - - - - - šunke (stegna) in njih.
              kosi                        7,0     96,00

0210 11 190   - - - - - plečeta in njihovi
              kosi                        7,0     96,00

              - - - - posušena ali prekajena:

0210 11 310   - - - - - šunke (stegna) in njih.
              kosi                        7,0     96,00

0210 11 390   - - - - - plečeta in njihovi
              kosi                        7,0     96,00

0210 11 900   - - - drugo                 7,0     96,00

0210 12       - - prsi s potrebušino in
              njihovi kosi:

              - - - domačih prašičev:

0210 12 110   - - - - soljene ali v
              slanici                     7,0     49,36

0210 12 190   - - - - sušene ali
              prekajene                   7,0     49,36

0210 12 900   - - - drugo                 7,0     49,36

0210 19       - - drugo:

              - - - domačih prašičev:

              - - - - soljeno ali v slanici:

0210 19 100   - - - - - prekajene prašičje
              polovice ali njihovi kosi   7,0     96,00

0210 19 200   - - - - - prekajene skrajšane
              polovice(tričetrtinske
              stranice) ali srednji deli  7,0     96,00

0210 19 300   - - - - - prednji deli in
              njihovi kosi                7,0     96,00

0210 19 400   - - - - - ledja in njihovi
              kosi                        7,0     96,00

              - - - - - drugo:

0210 19 510   - - - - - - brez kosti      7,0     96,00

0210 19 590   - - - - - - drugo           7,0     96,00

              - - - - sušeno ali prekajeno:

0210 19 600   - - - - - prednji deli in
              njihovi kosi                7,0     96,00

0210 19 700   - - - - - ledja in njihovi
              kosi                        7,0     96,00

              - - - - - drugo:

0210 19 810   - - - - - - brez kosti      7,0     96,00

0210 19 890   - - - - - - drugo           7,0     96,00

0210 19 900   - - - drugo                 7,0      96,00

0210 20       - Meso, goveje:                               12

0210 20 100   - - s kostmi                7,0     228,72

0210 20 900   - - brez kosti              7,0     228,72

04 02         Mleko in smetana, koncentrirana
              ali z dodatkom sladkorja ali
              drugih sladil:

              - V prahu,zrnih ali drugih
              trdnih oblikah, z več kot
              1,5 ut.%maščobe:

0402 21       - - brez dodatnega sladkorja
              ali drugih sladil:                            80

              - - - z vsebnostjo maščob do
              vključno 27 ut.%:

0402 21 110   - - - - v izvirnem pakiranju z
              neto vsebino do vključno
              2,5 kg                      7,0     122,62

              - - - - drugo:

0402 21 170   - - - - - z vsebnostjo maščob do
              vključno 11 ut.%            7,0     122,62

0402 21 190   - - - - - z vsebnostjo maščob več
              kot 11 ut.% pa do
              vključno 27 ut.%            7,0     122,62

              - - - z vsebnostjo maščob nad
              27 ut.%:

0402 21 910   - - - - v izvirnem pakiranju z
              neto vsebino do vključno
              2,5 kg                      7,0     122,62

0402 21 990   - - - - drugo               7,0     122,62

0405 00       Maslo ter druge maščobe in
              olja, dobljeni iz mleka;
              mlečni namazi:                                85

0405 10       - Maslo:

              - - z vsebnostjo maščob do
              vključno 85 ut.%:

              - - - naravno maslo:

0405 10 110   - - - - v izvirnem pakiranju
              z neto vsebino do vključno
              1 kg                        5,6     137,28

0405 10 190   - - - - drugo               5,6     137,28

0405 10 300   - - - rekombinirano maslo   5,6     137,28

0405 10 500   - - - sirotkino maslo       5,6     137,28

0405 10 900   - - drugo                   5,6     137,28

0405 20       - Mlečni namazi:

0405 20 100   - - z vsebnostjo maščob 39 ut.%
              ali več, vendar z manj kot 60
              ut.% maščobe                5,6     137,28

0405 20 300   - - z vsebnostjo maščob 60 ut.%
              ali več, vendar z manj kot 75
              ut.% maščobe                5,6     137,28

0405 20 900   - - z vsebnostjo maščob 75 ut.%
              ali več, vendar z manj kot 80
              ut.% maščobe                5,6     137,28

0405 90       - Drugo:

0405 90 100   - - z vsebnostjo maščob 99,3 ut.
              % ali več maščobe, ter z največ
              0,5 ut.% vode               5,6     137,28

0405 90 900   - - drugo                   5,6     137,28

0808          Jabolka, hruške in kutine, sveže:

0808 10       Jabolka:                                      3.250

0808 10 100   - - jabolka za predelavo, razsuta,
              od 16. septembra do 15. decembra

              - - dugo:

              - - - od 1. januarja do 31. marca:

0808 10 510   - - - - vrste Zlati
              delišes                     5,8     13,09

0808 10 530   - - - - vrste Granny smith  5,8     13,09

0808 10 590   - - - - druga               5,8     13,09

              - - - od 1. aprila do 30. junija:

0808 10 610   - - - - vrste Zlati
              delišes                     5,8     13,09

0808 10 630   - - - - vrste Granny smith  5,8     13,09

0808 10 690   - - - - druga               5,8     13,09

              - - - od 1. do 31. julija:

0808 10 710   - - - - vrste Zlati
              delišes                     5,8     13,09

0808 10 730   - - - - vrste Granny smith  5,8     13,09

0808 10 790   - - - - druga               5,8     13,09

              - - - od 1. avgusta do 31. decembra:

0808 10 920   - - - - vrste Zlati
              delišes                     5,8     13,09

0808 10 940   - - - - vrste Granny smith  5,8      13,09

0808 10 980   - - - - druga               5,8      13,09

1001          Pšenica in mešanice žit na
              podlagi pšenice:

1001 10 00    - Trda pšenica (t. durum):

1001 10 009   - - druga                   5,8     -      80.000
              ex: mlinska pšenica

1003 00       Ječmen:

1003 00 90    - Drug:

1003 00 909   - - drug                    9,9     -      70.000
              ex: krmni ječmen

1005          Koruza:

1005 90 000   - Druga                     9,9     -     120.000
              ex: rumena koruza

1101 00       Pšenična ali moka iz mešanice
              žit na podlagi pšenice:

              - Pšenična moka:                           12.000

1101 00 110   - - iz trde pšenice         5,8     -

1101 00 150   - - iz navadne pšenice ali
              pirjevice                   5,8     -

1514          Olje iz ogrščice ali gorčice in
              njegove frakcije, rafinirano ali
              nerafinirano, toda kemično
              nemodificirano:

1514 90       - Drugo:

1514 90 900   - - drugo                   5,8     18,71     254
              ex: olje iz repice

1602          Drugi pripravljeni ali
              konzervirani izdelki iz mesa,
              drobovje ali krvi:

1602 50       - Goved:                    7,0     209,84    10

1602 50 100   - - nekuhano; mešanice kuhanega
              mesa ali užitnih mesnih odpadkov
              (drobovine) in nekuhanega mesa
              ali užitnih mesnih
              odpadkov                    7,0     209,84

              - - drugo:

              - - - v nepredušnih posodah:

1602 50 310   - - - - konzervirana
              govedina                    7,0     209,84

1602 50 390   - - - - drugo               7,0     209,84

1602 50 800   - - - drugo                 7,0     209,84

---------------------------------------------------------

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti