Uradni list

Številka 73
Uradni list RS, št. 73/1996 z dne 18. 12. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 73/1996 z dne 18. 12. 1996

Kazalo

3993. Uredba o določitvi carinskih kontingentov pri uvozu blaga v letu 1997, stran 6825.

Na podlagi drugega odstavka 5. člena zakona o carinski tarifi (Uradni list RS, št. 74 /95), 3., 4. in 9. člena uredbe o natančnejših kriterijih za določitev carinskih kontingentov in uporabe znižane carinske stopnje ali stopnje prosto pri uvozu blaga (Uradni list RS, št. 75/95 in 26/96) in 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93 in 23/96) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o določitvi carinskih kontingentov pri uvozu blaga v letu 1997
1. člen
S to uredbo se določijo carinski kontingenti za uvoz določenega blaga v letu 1997 ter uporaba carinskih stopenj v okviru določenih carinskih kontingentov.
2. člen
(1) Določa se carinski kontingent s 50 % znižano carinsko stopnjo kot je določeno s carinsko tarifo za posamezno blago (nova cestna vozila) navedeno v Prilogi 1 k tej uredbi, ki je njen sestavni del. Carinski kontingent lahko koristijo pravne osebe s sedežem v Republiki Sloveniji, ki so pogodbeni predstavniki proizvajalca posamezne blagovne znamke cestnih vozil.
(2) Če se na osnovi mednarodnih sporazumov za blago iz prejšnjega odstavka uporablja preferencialna carinska stopnja, se 50% znižana carinska stopnja določi na podlagi preferencialne carinske stopnje.
(3) Višina carinskega kontingenta, ki ga lahko koristi posamezna pravna oseba iz prejšnjega odstavka se določi v višini:
1. dela vrednosti izvoza cestnih vozil iz prejšnjega odstavka, ki predstavlja povečanje vrednosti, ki je rezultat operacij sestavljanja v Republiki Sloveniji in vgradnje delov, s poreklom iz Republike Slovenije;
2. in vrednosti blaga slovenskega porekla, izvoženega tujemu podjetju – proizvajalcu posamezne blagovne znamke cestnega vozila ali njegovem dobavitelju sklopov za vozila.
(4) Za tuje podjetje – proizvajalca posamezne blagovne znamke cestnih vozil iz prvega odstavka tega člena se šteje podjetje – proizvajalec vozil, kateremu se izvaža blago, ne glede na to, ali se izvaža direktno proizvajalcu, njegovemu kooperantu, njegovemu pooblaščenemu zastopniku oziroma koncesionarju. Potrdilo o poslovni povezavi izda podjetje – proizvajalec posamezne blagovne znamke cestnih vozil.
(5) Za blago slovenskega porekla iz 2. točke tretjega odstavka tega člena se šteje blago, ki ustreza kriterijem, določenim z 12. do 14. členom carinskega zakona (Uradni list RS, št. 1/95 in 28/95) ter uredbo o kriterijih za ugotavljanje in in način dokazovanja porekla blaga (Uradni list RS, št. 56/95).
(6) Seznam blaga za izvoz iz 2. točke tretjega odstavka tega člena tujim podjetjem, proizvajalcem posamezne blagovne znamke cestnih vozil je v Prilogi 2 k tej uredbi in je njen sestavni del. Minister za ekonomske odnose in razvoj lahko izda predpis o spremembi in dopolnitvi priloge iz tega odstavka.
(7) Carinska uprava Republike Slovenije vodi evidenco o višini carinskega kontingenta in njegovi izkoriščenosti po posameznih tujih blagovnih znamkah po drugem odstavku tega člena.
(8) Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj predpiše navodilo za uveljavljanje pravic po tem členu.
(9) V carinski kontingent za leto 1997 se všteva tudi izvoz, opravljen v letu 1996, če pravica do uvoza po znižani carinski stopnji po uredbi o določitvi carinskih kontingentov v letu 1996 (Uradni list RS, št. 75/95, 15/96, 16/96, 17/96, 19/96, 27/96, 36/96, 41/96 in 60/96) ni bila izkoriščena v letu 1996.
3. člen
(1) Določa se carinski kontingent v neomejeni višini z uporabo carinske stopnje “prosto” za blago navedeno v Prilogi 3 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, če so izpolnjeni naslednji pogoji:
1. blago, ki se uvaža, se rabi neposredno za izgradnjo avtocest v skladu s sprejetim programom izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji in se na gradbiščih tudi dejansko uporablja oziroma vgradi v avtocesto ali v celoti porabi pri njeni gradnji;
2. blago, ki se uvaža, se uporablja izključno na gradbišču odseka avtoceste, ki je navedeno v potrdilu iz 4. člena te uredbe oziroma na drugem gradbišču odseka avtoceste s soglasjem pristojnega carinskega organa.
(2) Carinski kontingent iz prejšnjega odstavka lahko koristijo pravne osebe in samostojni podjetniki posamezniki s sedežem v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: upravičenci).
(3) Tarifne številke, navedene v Prilogi 3 so samo orientacijske. Dokončne tarifne številke se določijo ob času carinjenja in so lahko drugačne, kot so navedene v Prilogi 3.
4. člen
Določa se carinski kontingent v neomejeni višini z uporabo znižane carinske stopnje, določene za blago, navedeno v Prilogi 4 k tej uredbi, ki je njen sestavni del.
5. člen
(1) Določa se carinski kontingent v neomejeni višini z uporabo carinske stopnje “prosto” za blago, navedeno v Prilogi 5 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, če so izpolnjeni naslednji pogoji:
1. blago, ki se uvaža, se uporabi neposredno za izvajanje del oziroma dobave blaga v skladu z mednarodnim razpisom ter se financira iz sredstev kreditov mednarodne finančne organizacije;
2. s kreditno pogodbo z mednarodno finančno organizacijo je dogovorjeno, da se iz odobrenega kredita ne smejo kriti stroški plačila uvoznih dajatev.
(2) Carinski kontingent iz prejšnjega odstavka lahko koristijo pravne osebe in podjetniki-posamezniki s sedežem v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: upravičenci).
(3) Upravičenci iz prejšnjega odstavka lahko uvažajo blago v okviru carinskega kontingenta, če pristojnemu carinskemu organu poleg rednih carinskih uvoznih dokumentov predložijo še naslednja dokazila:
1. potrdilo Ministrstva za gospodarske dejavnosti in
2. izjavo upravičenca, da bo blago uporabljeno pri izvedbi del pridobljenih na mednarodnem razpisu.
(4) Carinska uprava Republike Slovenije vodi evidenco o količini, vrstah in vrednosti blaga, uvoženega v skladu s prvim odstavkom tega člena in o tem trimesečno poroča Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj.
(5) Upravičenci iz drugega odstavka tega člena morajo voditi evidenco o uporabi blaga pri izvajanju del iz mednarodnega razpisa in carinskim organom na njihovo zahtevo omogočiti pregled blaga, uvoženega v skladu s to uredbo, in vpogled v dokumentacijo o uporabi tega blaga.
(6) Potrdilo Ministrstva za gospodarske dejavnosti iz 1. točke tretjega odstavka tega člena mora vsebovati:
1. firmo in sedež oziroma ime in priimek ter naslov upravičenca;
2. podatke o tem, ali gre za izvajalca del ali za podizvajalca, z navedbo številke pogodbe z investitorjem oziroma njegovega soglasja k pogodbi med izvajalcem in podizvajalcem oziroma za dobavitelja blaga;
3. firmo in sedež uvoznika;
4. navedbo mednarodnega razpisa in del, ki jih izvaja upravičenec;
5. specifikacijo blaga, ki se uvaža in ki izhaja iz razpisa (navedba tarifnih oznak, naziv blaga, količine in vrednosti);
6. navedbo, ali bo blago uvoženo naenkrat ali postopoma v več pošiljkah.
(7) Tarifne številke, navedene v Prilogi 5 k tej uredbi, so samo orientacijske, dokončne tarifne številke se določijo ob času carinjenja in so lahko drugačne, kot so navedene v Prilogi 5.
6. člen
(1) Upravičenci iz 3. člena te uredbe lahko uvažajo blago v okviru carinskega kontingenta, če pristojnemu carinskemu organu poleg rednih carinskih uvoznih dokumentov predložijo še naslednja dokazila:
1. potrdilo Ministrstva za promet in zveze, da je določena pravna oseba ali podjetnik – posameznik izvajalec oziroma podizvajalec del na posameznem gradbišču odseka avtoceste;
2. izjavo upravičenca, da bo blago uporabljeno oziroma se bo rabilo pri gradnji določenega odseka avtoceste.
(2) Carinska uprava Republike Slovenije vodi evidenco o količini, vrstah in vrednosti blaga uvoženega v skladu s 3. členom te uredbe in o tem trimesečno poroča Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj.
7. člen
(1) Ministrstvo za promet in zveze izda potrdilo iz druge točke prvega odstavka 3. člena te uredbe na predlog Družbe za izgradnjo avtocest v Republiki Sloveniji.
(2) Potrdilo iz prejšnjega odstavka mora vsebovati:
1. točno firmo in sedež oziroma ime in priimek ter naslov upravičenca;
2. podatke o tem, ali gre za izvajalca del ali za podizvajalca z navedbo številke pogodbe z investitorjem oziroma njegovega soglasja k pogodbi med izvajalcem in podizvajalcem;
3. točno firmo in sedež uvoznika;
4. navedbo gradbišča odseka avtoceste, za katerega se blago uvaža s točnim naslovom gradbišča po pogodbi med investitorjem in izvajalcem oziroma izvajalcem in podizvajalcem;
5. specifikacijo blaga, ki se uvaža (navedba tarifnih oznak, poimenovanja blaga, količine in vrednosti);
6. navedbo, ali bo blago uvoženo naenkrat ali postopoma v več pošiljkah.
(3) Ministrstvo za promet in zveze izda potrdilo iz prvega odstavka tega člena v treh izvodih: en izvod zadrži, drug izvod izroči upravičencu, tretji izvod pa pošlje pristojni carinarnici iz prvega odstavka 8. člena te uredbe.
(4) Ministrstvo za promet in zveze trimesečno obvešča Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj o številu in vrednostnem obsegu izdanih potrdil iz prvega odstavka tega člena.
8. člen
(1) Carinska uprava Republike Slovenije v soglasju z investitorjem določi carinarnico, preko katere lahko upravičenci uvažajo blago za posamezno gradbišče odseka avtoceste.
(2) Direktor Carinske uprave Republike Slovenije v soglasju z investitorjem določi način vodenja evidenc in podatkov, predpisanih s to uredbo.
9. člen
Blago iz 3. člena te uredbe je mogoče premeščati iz enega gradbišča odseka avtoceste na drugega šele potem, ko se o tem obvesti pristojne carinarnice iz prvega odstavka 8. člena te uredbe.
10. člen
(1) Upravičenci so dolžni voditi evidenco o uporabi blaga pri gradnji na posameznem gradbišču odseka avtoceste in carinskim organom na njihovo zahtevo omogočiti pregled blaga, uvoženega v skladu s to uredbo, in vpogled v dokumentacijo o uporabi blaga.
(2) Investitor je dolžan spremljati uporabo blaga na posameznem gradbišču odseka avtoceste in obveščati carinarnico iz 8. člena te uredbe o vseh spremembah v zvezi z blagom, zaradi katerih bi lahko nastopila obveznost plačila carinskega dolga v skladu z 12. členom te uredbe.
11. člen
(1) Investitor je dolžan na podlagi gradbenih knjig in normativov za porabo reprodukcijskega materiala predložiti pristojni carinarnici pisen izračun, koliko reprodukcijskega materiala, skupaj s predpisanim kalom, je dejansko vgrajenega v avtocesto in kolikšen je preostanek reprodukcijskega materiala, uvoženega v skladu s 3. členom te uredbe.
(2) Za preostanek reprodukcijskega materiala iz prejšnjega odstavka se plača carinski dolg v skladu z 12. členom te uredbe.
(3) Carinarnica preveri izračun iz prvega odstavka tega člena in ga potrdi. Potrjen izračun je podlaga za končni obračun med investitorjem in izvajalcem del oziroma podizvajalcem.
12. člen
(1) Ne glede na 3. člen te uredbe je upravičenec dolžan plačati carinski dolg po stopnji, predpisani z zakonom o carinski tarifi, če:
1. brez predhodnega obvestila carinarnice prenese blago iz enega gradbišča odseka avtoceste na drugega;
2. umakne blago z gradbišča odseka avtoceste;
3. odtuji, da v uporabo drugemu ali kako drugače uporabi blago za druge namene, ne pa za gradnjo avtocest v Republiki Sloveniji preden je obračunan carinski dolg, razen če to blago proda, da v uporabo ali drugačno razpolaganje drugemu upravičencu;
4. je obveznost plačila carinskega dolga nastala v skladu z drugim odstavkom 10. člena te uredbe;
5. ne omogoči carinskim organom pregleda blaga ali vpogleda v listine o uporabi blaga.
(2) Carinski dolg iz 1.,3. in 5. točke prejšnjega odstavka se obračuna od carinske vrednosti, ugotovljene ob carinjenju, po stopnjah, določenih s carinsko tarifo, in zamudne obresti, računajoč od dneva carinjenja do izdaje odločbe o poznejšem plačilu carinskega dolga.
(3) Carinski dolg iz 2. in 4. točke prvega odstavka tega člena se obračuna od carinske vrednosti, ugotovljene na dan naknadnega obračuna carinskega dolga po stopnjah, ki so veljale na dan, ko je bila vložena uvozna carinska deklaracija.
(4) Obveznost plačila carinskega dolga iz prejšnjega odstavka tega člena ugasne tri leta po vložitvi uvozne carinske deklaracije.
13. člen
(1) Ne glede na 5. člen te uredbe je upravičenec dolžan plačati carinski dolg po stopnjah, določenih s carinsko tarifo, če:
1. odtuji, da v uporabo drugemu ali kako drugače uporabi blago za druge namene, ne pa za izvedbo del po mednarodnem razpisu, preden je obračunan carinski dolg, razen če to blago proda, da v uporabo ali drugačno razpolaganje drugemu upravičencu;
2. ne omogoči carinskim organom pregleda blaga ali vpogleda v listine o uporabi blaga.
(2) Carinski dolg iz prejšnjega odstavka tega člena se obračuna od carinske vrednosti, ugotovljene ob carinjenju, po stopnjah, določenih s carinsko tarifo z zamudnimi obrestmi, računajoč od dneva carinjenja do izdaje odločbe o poznejšem plačilu carinskega dolga.
14. člen
(1) Določa se carinski kontingent z uporabo carinske stopnje “prosto”, za določeno blago, ki se uvaža v letu 1997 za potrebe izvedbe sprejetih nacionalnih obrambnih programov.
(2) Seznam blaga iz prejšnjega odstavka in višino carinskega kontingenta za posamezno blago določi vlada.
15. člen
(1) Določa se carinski kontingent z uporabo carinske stopnje “prosto” za naslednje blago in v višini:
7407 10 000          Iz rafiniranega bakra              110 ton
7407 21 100          Palice                            1400 ton
(2) Blago v okviru carinskega kontingenta iz prejšnjega odstavka se lahko uvaža na podlagi dovoljenja, ki ga izda Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj v skladu z določbo drugega odstavka 10. člena uredbe o natančnejših kriterijih za določitev carinskih kontingentov in uporabe znižane carinske stopnje ali stopnje prosto pri uvozu blaga (Uradni list RS, št. 75/95 in 26/96).”
16. člen
(1) Določa se carinski kontingent z uporabo carinske stopnje “prosto” za naslednje blago v višini:
1001             Pšenica in mešanice žit na podlagi pšenice
1001 90          – Drugo:
1001 90 990      – – – drugo                    100.000 ton
1701             Sladkor iz sladkornega trsa in sladkorne pese ter kemično čista 
                 saharoza v trdnem stanju
                 – Drugo:
1701 99 100      – – – beli sladkor              30.000 ton
(2) Upravičenec za uvoz blaga iz prejšnjega odstavka je Zavod Republike Slovenije za blagovne rezerve na podlagi potrdila, ki ga za vsakokratni uvoz predhodno izda Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj.
(3) Za uvoz sladkorja v obdobju od 1. 1. 1997 do sprejema tržnega reda za sladkor za leto 1997 mora Zavod Republike Slovenije za blagovne rezerve za vsakokratni uvoz poleg potrdila Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj predhodno pridobiti tudi soglasje Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
17. člen
Carinski deklarant pri uvozu oziroma izvozu blaga po določbah te uredbe v enotno carinsko listino (ECL) v skladu s 24. oziroma 25. členom pravilnika o uporabi listin v carinskem postopku (Uradni list RS, št. 56/95, 76/95 in 68/96), v polje 39 vpiše naslednjo štirimestno šifro:
– 4001 – pri uvozu blaga iz priloge 1
– 4002 – pri izvozu blaga iz priloge 2
– 3001 – pri uvozu blaga iz priloge 3
– 4005 – pri uvozu blaga iz priloge 4
– 8000 – pri uvozu blaga iz priloge 5
– 6001 – pri uvozu blaga po 13. členu te uredbe
– 4004 – pri uvozu blaga po 15. členu te uredbe
– 8001 – pri uvozu blaga po 16. členu te uredbe.
18. člen
Ta uredba začne veljati 1. januarja 1997.
Št. 424-01/96-15/1-8
Ljubljana, dne 12. decembra 1996.
Vlada Republike Slovenija
Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
PRILOGA 1

Tarifna
oznaka         Poimenovanje
----------------------------------------------------------------

8701           Traktorji, cestni vlačilci za polpriklopnike
               in druga vlečna vozila (razen tistih iz
               tar. št. 8709)

8701 10        - Traktorji in druga vlečna vozila, enoosni:

8701 10 100    - - z močjo do vključno 4 kW

8701 10 900    - - z močjo nad 4 kW

8701 20        - Cestni vlačilci za polpriklopnike:

8701 20 100    - - novi

8701 90        - Drugi:

               - - kmetijski vlačilci (vključno s takimi brez
               sedeža, za katerimi se hodi) in gozdarski
               traktorji, na kolesih:

               - - - novi, z močjo motorja:

8701 90 110    - - - - do vključno 18 kW

8701 90 150    - - - - več kot 18 kW, do vključno 25 kW

8701 90 210    - - - - nad 25 kW, do vključno 37 kW

8701 90 251    - - - - - nad 37 kW do vključno 49 kW


8702           Motorna vozila za javni prevoz potnikov

8702 10        - Z batnim motorjem z notranjim zgorevanjem na
               vžig s kompresijo (dieselskim ali poldieselskim):

               - - s prostornino cilindrov nad 2.500 cm3:

8702 10 11     - - - nova:

8702 10 111    - - - - izdelana za prevoz samo na letališčih

8702 10 119    - - - - druga

               - - s prostornino cilindrov do vključno 2.500 cm3:

8702 10 910    - - - nova

8702 90        - Druga:

               - - z batnim motorjem z notranjim izgorevanjem
               in vžigom s svečko:

               - - - s prostornino cilindrov nad 2.800 cm3:

8702 90 11     - - - - nova:

8702 90 111    - - - - - izdelana za prevoz samo na letališčih

8702 90 119    - - - - - druga

               - - - s prostornino cilindrov do vključno
               2.800 cm3:

8702 90 310    - - - - nova

8702 90 900    - - z drugimi motorji


8703           Avtomobili in druga motorna vozila, konstruirana
               predvsem za prevoz ljudi (razen vozil iz tar. št.
               8702), vključno z motornimi vozili za kombinirani
               prevoz ljudi in blaga (tipa "karavan", "kombi"
               itd.) in dirkalnimi avtomobili

               - Druga vozila z batnim motorjem in vžigom s
               svečko, razen z rotacijskimi batnimi motorji:

8703 21        - - s prostornino cilindrov do vključno 1000 cm3:

8703 21 100    - - - nova

8703 22        - - s prostornino cilindrov nad 1000 cm3 do
               vključno 1500 cm3:

               - - - nova:

8703 22 19     - - - druga:

8703 22 191    - - - - - terenska

8703 22 199    - - - - - druga

8703 23        - - s prostornino cilindrov nad 1500 cm3 do
               vključno 3000cm3:

               - - - nova:

8703 23 19     - - - - druga:

8703 23 191    - - - - - terenska vozila

8703 23 199    - - - - - druga

8703 24        - - s prostornino cilindrov nad 3000 cm3:

8703 24 100    - - - nova

               - Druga vozila z batnim motorjem z notranjim
               zgorevanjem na vžig s kompresijo (dieselskim
               ali poldieselskim):

8703 31        - - s prostornino cilindrov do vključno 1500 cm3:

8703 31 10     - - - nova:

8703 31 101    - - - - terenska

8703 31 109    - - - - druga

8703 32        - - s prostornino cilindrov nad 1500 cm3 do
               vključno 2500 cm3:

               - - - nova:

8703 32 19     - - - - druga:

8703 32 191    - - - - - terenska

8703 32 199    - - - - - druga

8703 33        - - s prostornino cilindrov nad 2500 cm3:

               - - - nova:

8703 33 190    - - - - druga

8703 90        - Druga:

8703 90 100    - - z električnimi motorji

8703 90 900    - - druga


8704           Motorna vozila za prevoz blaga

8704 10        - Samorazkladalna (dumperji - prekucniki),
               konstruirana za delo izven cestnega omrežja:

               - - z batnim motorjem z notranjim zgorevanjem
               s kompresijskim vžigom (dieselskim ali
               poldieselskim) ali z vžigom s svečko:

8704 10 11     - - - z batnim motorjem z notranjim zgorevanjem
               s kompresijskim vžigom (dieselskim ali
               poldieselskim), s prostornino cilindrov nad
               2.500 cm3, ali z batnim motorjem z notranjim
               zgorevanjem z vžigom s svečko, s prostornino
               cilindrov nad 2.800 cm3:

8704 10 119    - - - - druga

8704 10 900    - - druga

               - Druga z batnim motorjem z notranjim zgorevanjem
               na vžig s kompresijo (dieselskim ali
               poldieselskim):

8704 21        - - bruto mase do vključno 5 t:

8704 21 100    - - - posebej prirejena za transport
               visokoradioaktivnih snovi

               - - - druga:

               - - - - z motorji s prostornino cilindrov
               nad 2.500 cm3:

8704 21 31     - - - - - nova:

8704 21 311    - - - - - - cisterne

8704 21 319    - - - - - - druga

               - - - - z motorji s prostornino cilindrov do
               vključno 2.500cm3:

8704 21 91     - - - - - nova:

8704 21 911    - - - - - - cisterne

8704 21 919    - - - - - - druga

8704 22        - - bruto mase nad 5 do vključno 20 t:

8704 22 100    - - - posebej prirejena za transport
               visokoradioaktivnih snovi

               - - - druga:

8704 22 91     - - - - nova:

8704 22 911    - - - - - cisterne

8704 22 919    - - - - - druga

8704 23        - - bruto mase nad 20 t:

8704 23 100    - - - posebej prirejena za transport
               visokoradioaktivnih snovi

               - - - druga:

8704 23 91     - - - - nova:

8704 23 911    - - - - - cisterne

8704 23 919    - - - - - druga

               - Druga z batnim motorjem z notranjim zgorevanjem
               na vžig s svečko:

8704 31        - - bruto mase do vključno 5 t:

8704 31 100    - - - posebej prirejena za transport visoko
               radioaktivnih snovi

               - - - druga:

               - - - - z motorji s prostornino cilindrov
               nad 2.800 cm3:

8704 31 310    - - - - - nova

               - - - - z motorji s prostornino cilindrov
               do vključno 2.800 cm3:

8704 31 910    - - - - - nova

8704 32        - - bruto mase nad 5 t:

8704 32 100    - - - posebej prirejena za transport
               visokoradioaktivnih snovi

               - - - druga:

8704 32 910    - - - - nova

8704 90 000    - Druga


8705           Motorna vozila za posebne namene (npr.:
               samonakladalna vozila za prevoz vozil z
               okvarami, vozila z dvigali, gasilska vozila,
               vozila z vgrajenimi betonskimi mešalniki, vozila
               za čiščenje cest, vozila za škropljenje ali
               posipavanje, mobilne delavnice, mobilne radiološke
               enote), razen motornih vozil, ki so konstruirana
               predvsem za prevoz potnikov ali blaga

8705 10 000    - Vozila z dvigali

8705 20 000    - Mobilni vrtalni stolpi

8705 30 000    - Gasilska vozila

8705 40 000    - Vozila z vgrajenimi betonskimi mešalniki

8705 90        - Druga:

8705 90 100    - - samonakladalna vozila za prevoz
               poškodovanih vozil

8705 90 300    - - vozila z betonskimi črpalkami

8705 90 900    - - druga


8711           Motorna kolesa (tudi mopedi), kolesa in
               podobna vozila s pomožnim motorjem, z bočno
               prikolico ali brez nje; bočne prikolice

8711 10 000    - Z batnim motorjem in prostornino cilindrov
               do vključno 50 cm3

8711 20        - Z batnim motorjem in prostornino cilindrov
               nad 50 cm3 do vključno 250 cm3:

8711 20 100    - - skuterji

               - - drugo, s prostornino cilindrov:

8711 20 910    - - - nad 50 cm3, do vključno 80 cm3

8711 20 930    - - - nad 80 cm3, do vključno 125 cm3

8711 20 980    - - - nad 125 cm3, do vključno 250 cm3

8711 30        - Z batnim motorjem in prostornino cilindrov
               nad 250 cm3 do vključno 500 cm3:

8711 30 100    - - s prostornino cilindrov nad 250 cm3
               do vključno 380 cm3

8711 30 900    - - s prostornino cilindrov nad 380 cm3
               do vključno 500 cm3

8711 40 000    - Z batnim motorjem in prostornino cilindrov
               nad 50 cm3 do vključno 800 cm3

8711 50 000    - Z batnim motorjem in prostornino cilindrov
               nad 800 cm3

8711 90 000    - Drugo


8716           Priklopniki in polpriklopniki; druga vozila,
               nesamovozna; njihovi deli

8716 10        - Priklopniki in polpriklopniki za bivanje
               ali kampiranje:

8716 10 100    - - zložljivi

               - - drugi, z maso:

8716 10 910    - - - do vključno 750 kg

8716 10 940    - - - od 750 kg do vključno 1.600 kg

8716 10 960    - - - od 1.600 kg do vključno 3.500 kg

8716 10 990    - - - nad 3.500 kg

               - Drugi priklopniki in polpriklopniki za
               prevoz blaga:

8716 31 000    - - priklopniki-cisterne in polpriklopniki-
               cisterne

8716 39        - - drugi:

8716 39 100    - - - posebej prirejeni za prevoz
               visokoradioaktivnih snovi

               - - - drugi:

               - - - - novi:

8716 39 300    - - - - - polprikolice

               - - - - - drugi:

8716 39 510    - - - - - - enoosni

8716 39 590    - - - - - - drugi

8716 40 000    - Drugi priklopniki in polpriklopniki

8716 80 000    - Druga vozila
PRILOGA 2

Seznam blaga, za katerega se vrednost izvoza, pod določenimi
pogoji, upošteva pri oblikovanju višine carinskega kontingenta

Tarifna
oznaka         Poimenovanje
----------------------------------------------------------------

3208           Premazna sredstva (barve in laki) na
               osnovi sintetičnih polimerov ali kemično
               modificiranih naravnih polimerov, dispergiranih
               ali raztopljenih v nevodnem mediju

3208.10        Na osnovi poliestrov

3208.20        Na osnovi akrilnih in vinilnih polimerov

3208.90        Drugo


3214           Kiti (steklarski, za cepljenje idr)

3214.90        Drugo


3506           Pripravljena lepila

3506.91        Sredstva za lepljenje na osnovi kavčuka
               ali plastičnih mas (vštevši umetne smole)


3810           Preparati za dekapiranje kovinskih površin


3917           Cevi in pribor zanje iz plastičnih mas

3917.39        Druge


3920           Druge plošče, listi, filmi

3920.99        Iz drugih plastičnih mas

3921           Druge plošče, listi, filmi, folije in trakovi
               iz plastičnih mas


3921.12        Iz polimerov vinilklorida

3921.13        Iz poliuretanov

3921.90        Drugo


3926           Drugi proizvodi iz plastičnih mas in proizvodi
               iz drugih materialov

3926.90        Drugo


4008           Plošče, listi, trakovi, palice in profili
               iz gume, razen iz trde gume


4009           Cevi in upogibne cevi, gumene

4009.10        Neojačane in nekombinirane

4009.30        Ojačane in kombinirane

4009.50        S priborom


4010           Trakovi ali jermeni iz gume za transport
               ali transmisijo


4011           Nove zunanje pnevmatične gume

4011.10        Za osebne avtomobile

4011.20        Za avtobuse ali tovornjake

4011.40        Za motorna kolesa


4013           Notranje gume (zračnice)


4016           Drugi proizvodi iz gume ali iz trde gume

4016.91        Talne obloge, pregrinjala in predpražniki

4016.93        Tesnila


5512           Tkanine, ki vsebujejo po masi 85% ali več


5515           Druge tkanine iz rezanih sintetičnih vlaken


5516           Tkanine iz rezanih umetnih vlaken


5602           Klobučevina


5603           Netkani tekstil


5801           Tkanine s fluorom in tkanine iz ženiljske preje


5806           Ozke tkanine, razen

5806.31        Iz bombaža

5806.32        Iz umetnih ali sintetičnih vlaken


5902           Kord tkanine za avtomobilske plašče


5903           Tekstilne tkanine, impregnirane, premazane


6001           Žamet, pliš, vštevši materiale


6813           Frikcijski materiali in proizvodi iz
               frikcijskega materiala


7007           Varnostno steklo iz kaljenega ali plastičnega
               stekla


7009           Steklena ogledala z okvirom ali brez, vtevši
               tudi vzvratna ogledala


7315           Verige in njihovi deli, iz železa ali jekla


7318           Vijaki, matice

7318.15        Drugi vijaki, s svojimi maticami ali podložkami
               ali brez njih

7318.16        Matice

7318.19        Drugo

7318.2         Proizvodi brez navoja


7320           Vzmeti in peresa iz železa ali jekla


7325           Drugi liti proizvodi iz železa in jekla

7325.99        Drugi


7326           Drugi železni ali jekleni proizvodi

7326.19        Drugi

7326.90        Drugi


7410 21        Iz rafiniranega bakra


7616           Drugi proizvodi iz aluminija

7616.99        Drugo (odlitki)


8201           Ročno orodje, rezače, lopate


8202           Ročne žage


8203           Pile, rašple, pincete, klešče


8204           Navadni in francoski ključi


8205           Ročno orodje in priprave


8206           Orodje iz dveh ali več tarifnih številk -
               garniture


8207           Izmenljivo orodje za ročne obdelovalne priprave


8208           Noži in rezila za stroje ali mehanične priprave


8301           Žabice in ključavnice

8301.20        Ključavnice za motorna vozila


8302           Okovje in pribor in podobni proizvodi

8302.30        Drugo okovje, pribor in podobni proizvodi za
               motorna vozila


8407           Batni motorji z notranjim zgorevanjem s svečkami


8408           Batni motorji z notranjim zgorevanjem


8409           Deli, ki so primerni izključno


8413           Črpalke za tekočine

8413.19        Druge

8413.30        Črpalke za gorivo, mazanje in hladilne medije ...


8414           Zračne ali vakuumske črpalke

8414.40        Zračni kompresorji vgrajeni

8414.5         Ventilatorji


8415           Klimatizacijske naprave z ventilatorjem


8421           Centrifuge, vštevši centrifuge za

8421.2         Naprave za filtriranje in čiščenje tekočin:

8421.3         Naprave za filtriranje in čiščenje plinov:


8456           Stroji za obdelovanje materialov


8457           Centri za strojno obdelavo


8458           Stružnice za obdelavo kovin


8459           Stroji za obdelavo kovin


8460           Obdelovalni stroji za čiščenje, ostrenje


8461           Obdelovalni stroji za obdelavo kovin


8462           Obdelovalni stroji, vštevši stiskalnice za
               obdelavo kovin


8463           Drugi stroji za obdelavo kovin


8466           Deli in pribor, ki so izključno ali pretežno


8477           Stroji za obdelavo gume ali plastičnih mas


8479           Stroji in mehanične naprave s posebnimi
               funkcijami


8480           Utopi za livarne, modelne plošče

8480.49        Druge


8482           Kotalni ležaji

8482.10        Kroglični ležaji

8482.50        Drugi valjčni ležaji


8483           Transmisijske gredi (vštevši odmične gredi)
            ...8484 Tesnila iz kovinskih listov


8485           Deli strojev brez električnih priključkov

8485.90        Drugi


8501           Elektromotorji in električni generatorji

8501.109       Drugi

8501.319       Drugi

8501.329       Z močjo nad 750 W do 75 kW


8504           Električni transformatorji, statični
               konvertorji


8505           Elektromagneti; trajni magneti


8507           Električni akumulatorji, vštevši separatorje
               zanje

8507.10        Svinčeni akumulatorji za zagon batnih motorjev

8507.20        Drugi svinčeni akumulatorji


8511           Električna oprema za vžiganje in zaganjanje


8512           Električna oprema za razsvetljavo


8516           Električni pretočni in akumulacijski grelniki

8516.80        Električni grelni upori


8532           Električni kondenzatorji


8533           Električni upori


8534           Tiskana vezja


8536           Električni aparati za vklapljanja in izklapljanja


8538           Deli, ki so izključno ali pretežno

8538.90        Drugo


8539           Električne žarnice z nitko in električne žarnice
               za razelektrenje


8544           Izolirana žica, kabli in drugi izolirani
               električni vodniki


8609.00        Kontejnerji (vštevši kontejnerje za transport
               fluidov


8701           Traktorji, cestni vlačilci

8701.20        Cestni vlačilci za polpriklopnike


8702           Motorna vozila za javni prevoz potnikov


8703           Osebni avtomobili in druga motorna vozila


8704           Motorna vozila za prevoz blaga


8705           Motorna vozila za posebne namene


8706.00        Šasije z vdelanimi motorji


8707           Karoserije (vštevši kabine)


8708           Deli in pribor za motorna vozila


8711           Motorna kolesa (vštevši mopede) in podobna
               vozila s podobnim motorjem


8714           Deli in pribor vozil iz tar. št. 8711 do 8713


8716           Priklopniki in polpriklopniki


9025           Hidrometri in podobni plavajoči instrumenti


9026           Instrumenti in aparati za merjenje ali kontrolo
               pretoka


9029           Števci vrtljajev, števci proizvodnje,
               taksimetri


9032           Instrumenti in aparati za avtomatično regulacijo


9401           Sedeži.

9401.20        Sedeži za motorna vozila

9401.90        Drugi (prevleke za avtomobilske sedeže iz tekstila
               in umetnega usnja)


9613.80        Drugi vžigalniki
PRILOGA 3

Tar.
ozn.           Poimenovanje
-----------------------------------------------------------------

2505           Pesek, naravni, vseh vrst, barvan ali nebarvan,
               razen kovinonosnega peska iz 26. poglavja

2505.90        drug pesek:

               Ex.:

               eruptivni material za proizvodnjo asfalta


2517           Prodniki, gramoz, lomljen ali drobljen kamen, ki
               se navadno uporabljajo kot agregati za beton, za
               nasipanje cest in železniških prog ter za druga
               nasipanja, debeli gramoz, vštevši termično
               obdelan; makadam iz žlindre, troske ali podobnih
               industrijskih odpadkov, vštevši tudi mešane z
               materiali iz prvega dela te tarifne številke; ter
               makadam; drobljenec, odlomki in prah iz kamna iz
               tar. št. 25.15 ali 25.16, vštevši termično
               obdelane:

2517.10        - Prodniki, gramoz, lomljeni ali zdrobljeni kamen,
               ki se uporabljajo kot agregati za beton, za
               nasipanje cest ali železniških prog in za druga
               nasipanja, debeli in drobni gramoz, vštevši
               termično obdelane

               Ex.:

               - eruptivni drobljenec

2517.4         Drobljenec, odlomki in prah iz kamna...:

2517.49        Ex.:

               - eruptivni agregati


2713.20        Naftni bitumen


2714           Bitumen in asfalt, naravni; bituminozni in oljni
               skrilavci in terpesek; asfaltiti in asfaltne
               kamnine

2714.10        bitumen


2715           Bitumenske mešanice na osnovi naravnega asfalta,
               naravnega bitumena iz nafte, mineralnega katrana
               ali mineralne katranske smole (npr. bituminozni
               kit, cutback):

2715.001       - Bitumenske emulzije

               Ex.:

               - bitumenske emulzije iz polimernih modificiranih
               bitumnov


3209           Premazna sredstva (barve in laki) na osnovi
               sintetičnih polimerov ali kemično modificiranih
               naravnih polimerov, dispergiranih ali raztopljenih
               v vodni sredini

3209.90        Ex:

               - barve za horizontalno signalizacijo


3603.00        Počasi goreče vžigalne vrvice; detonirne vrvice;
               udarne in razstrelilne kapice; vžigalniki;
               električni detonatorji

3603.001       Detonirajoče vžigalne vrvice

3603.009       Neelektrični sestavljen inicialni komplet, ki
               sestoji iz vžigalne cevke in detonatorja s
               povezovalnimi elementi ali brez njih; drugo

               Ex.:

               - električni vžigalniki


3823           Industrijske monokarboksilne maščobne kisline:

3823.19        Ex.:

               - za izboljšanje bitumna


3824           Pripravljena vezivna sredstva za livarske forme in
               livarska jedra, kemični proizvodi in preparati
               kemične industrije in sorodnih industrij (vštevši
               tudi tiste, ki so sestavljeni iz mešanic naravnih
               proizvodov), ki niso omenjeni in ne zajeti na
               drugem mestu, preostali proizvodi kemične
               industrije ali sorodnih industrij, ki niso
               omenjeni in ne zajeti na drugem mestu:

3824.40        Pripravljeni aditivi za cemente, malte ali betone:

               Ex.:

               - emaco

               - betosan

               - premazi za beton

3824.90        Ex.

               - epoksi trdilec


3902           Polimeri propilena ali drugih olefinov, v
               primarnih oblikah

3902.10        Polipropilen:

               Ex.:

               dodatki iz polipropilena za proizvodnjo asfalta

3902.30        Kopolimeri propilena:

               Ex.:

               dodatki iz kopolimeri propilena za proizvodnjo
               asfalta


3907           Poliacetili, drugi polietri in epoksidne smole, v
               primarnih oblikah; polikarbonati, alkidne smole,
               polialilestri in drugi poliestri, v primarnih
               oblikah:

3907.30        - epoksidne smole


3919           Samolepilne plošče, listi, filmi, folije, trakovi
               in druge podobne oblike iz plastičnih mas, vštevši
               tudi tiste v zvitkih:

3919.10        - V zvitkih širokih do 20 cm:

               Ex:

               - elastomerni izolacijski materiali


3920.20        Iz polimerov propilena:

3920 20 790    drugi

3920 20 900    drugo

3920.42        - - gibki

               Ex.:

               - PVC hidroizolacijska folija

3920.99        - - iz drugih plastičnih mas

               Ex.:

               - nopen (gumbičasta) folija


3921           Druge plošče, listi, filmi, folije in trakovi iz

3921.11        Ex.:

               folije in trakovi iz polimerov stirena za uporabo
               na avtocestah


3925           Gradbeni proizvodi za vgraditev iz plastičnih mas,
               ki niso navedeni in ne zajeti na drugem mestu

3925.90        Ex.:

               folije za izolacijo in zaščito tunelov


3926           Drugi proizvodi iz plastičnih mas in proizvodi iz
               drugih materialov iz tar. št. 30.01 do 30.14:

3926.909       - - - drugo:

               Ex.:

               - PVC podložke


4011           Nove zunanje pnevmatične gume (plašči), vštevši
               tubeless gume:

4011.99        - - druge:

               Ex.:

               - avtoplašči za gradbene stroje


6807           Proizvodi iz bitumna ali iz podobnih materialov
               (npr. iz bitumna iz nafte ali iz premogove
               katranske smole)

6807.10        Ex.:

               - bitumenski trakovi


7213           Vroče valjana žica, v kolutih, iz železa ali
               nelegiranega jekla

7213.10        - z vdolbinami, rebri, žlebovi ali drugimi
               deformacijami, nastalimi med valjanjem


7214           Palice iz železa ali nelegiranega jekla, samo
               kovane, vroče valjane, vroče vlečene ali vroče
               ekstrudirane, vštevši tiste, ki so zvite po
               valjanju:

7214.20        - Z vtiski, rebri, žlebovi in drugimi
               deformacijami, nastalimi med valjanjem

               Ex.:

               - gladke ali rebraste palice iz železa ali
               nelegiranega jekla, zakrivljene na enem ali
               obeh koncih

7214 91 100    ki vsebujejo manj kot 0,25% ogljika

7214 99 100    iz tipov, ki se uporabljajo za armiranje betona

7214 99 310 80 mm ali več

7214 99 390    manj kot 80 mm

7214 99 500    druge

7214 99 610 80 mm ali več

7214 99 690    druge

7214 99 800    druge

7214 99 900    druge, ki vsebujejo 0,6% ali več ogljika


7217           Hladno vlečena žica iz železa ali
               nelegiranega jekla

7217 10 310    ki vsebuje vtiske, rebra, žlebiče ali druge
               deformacije, povzročene med procesom valjanja

7217 10 390    druga

7217 10 500    ki vsebuje 0,25% ali več, nedar manj kot
               0,6% ogljika

7217 10 900    ki vsebuje 0,6% ali več ogljika

7217 20 300    z največjo dimenzijo prečnega prereza
               0,8 mm ali več

7217 20 500    ki vsebuje 0,25% ali več, vendar manj
               kot 0,6% ogljika

7217 20 900    ki vsebuje 0,6% ali več ogljika

7217 30 190    druga

7217 30 310    prevlečena z bakrom

7217 30 390    druga

7217 30 500    ki vsebuje 0,25% ali več vendar manj
               kot 0,6% ogljika

7217 90 100    z največjo dimenzijo prečnega prereza manj
               kot 0,8 mm

7217 90 300    z največjo dimenzijo prečnega prereza 0,8 mm
               ali več

7217 90 500    ki vsebuje 0,25% ali več, vnedar manj kot
               0,6% ogljika

7217 90 900    ki vsebuje 0,6% ali več ogljika


7303.00        Cevi in votli profili iz litega železa

               Ex.:

               - litoželezne cevi


7304           Cevi in votli profili iz celega, iz železa
               (razen litega železa) ali jekla:

               Ex.:

               - zaščitne cevi za izdelavo profilov

               - vrtalno drogovje


7308           Konstrukcije in deli konstrukcij iz železa
               ali jekla; pločevine, palice, profili, kotniki,
               cevi in podobno, pripravljeni za uporabo v
               konstrukcijah iz železa ali jekla

7308 90 100    zapornice, deli za jezove, pristaniški odri

7308 90 510    plošče iz dveh slojev profilirane (rebraste)
               pločevine z izolacijskim jedrom

7308 90 590    drugo

               Ex.

               kovinski loki


7316 00 000    Kavlji (sidra), kljuke in njihovi deli, iz
               železa ali jekla

               Ex.:

               - sidra


7326           Drugi železni ali jekleni proizvodi:

7326.90        Ex.:

               - sidra

               - izlivniki, mozniki

               - diletacije


7610           Konstrukcije in deli konstrukcij

               Ex.:

               - tunelski opaži

               - sistemski opaži za gradnjo objektov

               - sistemska oprema za gradnjo z montažnimi
               elementi


8413 40 000    Črpalke za beton

8413 70 300    Rotacijske črpalke brez tesnil za ogrevalne
               sisteme in toplovode

8413 70 500    cevne rotacijske črpalke in bočne cevne črpalke

               - - druge centrifugalne črpalke:

8413 70 910    Enostopenjske

8413 70 990    Večstopenjske

               - Deli črpalk:

8413 91 900    drugi

8413 92 000    elevatorjev za tekočine


8414           Zračne ali vakuumske črpalke, zračni ali plinski
               kompresorji in ventilatorji; ventilacijske ali
               recirkulacijske nape z vgrajenim ventilatorjem,
               vključno s tistimi, ki imajo filtre

               Ex.:

               - vijačni kompresorji


8424           Mehanske naprave (na ročni pogon ali brez njega)
               za brizganje, razprševanje ali pršenje tekočin ali
               prahu; gasilski aparati, napolnjeni ali
               nenapolnjeni; brizgalne pištole in podobne
               naprave; stroji za brizganje pare ali peska in
               podobni stroji za brizganje s curkom

               Ex.:

               - naprave za brizganje betona

               - naprave za injeciranje


8425           Škripčevja in škripci; vodoravni in navpični
               vitli; dvigala za velike tovore z majhno
               dvižno višino

               Ex.:

               - vitli

               - dvigala za težke tovore

               - dvigala za izdelavo pilotov


8429           Buldožerji, angledozerji, grejderji, ravnalniki,
               skreperji, bagri, nakladalniki z lopato, stroji za
               nabijanje in cestni valjarji, samovozni

8429.1         buldožerji in angledozerji

8429.20        grejderji in ravnalniki

8429.30        skreperji

8429.40        stroji za nabijanje in cestni valjarji

               Ex.:

               stroji za nabijanje

8429.5         bagri in nakladalniki


8430           Drugi stroji za ravnanje, strganje, izkopavanje,
               nabijanje, kopanje ali vrtanje zemlje, mineralov
               ali rud; ovni in stroji za izdiranje pilotov;
               snežni plugi in snežni odmetalniki

8430.10        ovni in stroji za izdiranje pilotov

8430.3         stroji za spodrezavanje kamnin in stroji za
               prebijanje predorov

8430.4         drugi stroji za vrtanje

8430.6         drugi stroji, nesamovozni


8431           Deli primerni za uporabo izključno ali pretežno
               s stroji iz tar. št. 84.25 do 84.30:

8431.4         Ex.:

               deli za stroje iz tar. št. 84.29 in 84.30,
               ki so navedeni v tem seznamu


8544           Izolirna žica(vštevši lakirano žico in
               anodizirano žico), kabli (vštevši koaksialne
               kable) in drugi izolirani električni vodniki,
               s konektorjem ali brez njega; kabli iz optičnih
               vlaken, izdelani iz posamično oplaščenih vlaken,
               kombinirani z električnimi vodniki ali ne, s
               konektorjem ali brez njega:

8544.592       - - - izolirani s plastičnimi masami

               Ex.:

               - žice in kabli za povezovanje minskih polj

               - električni kabli za tunele


8464           Stroji za obdelavo kamna, keramike, betona,
               azbesta, cementa in podobnih mineralnih
               materialov ali za hladno obdelavo stekla:

8464.109       strojne žage za druge materiale

8464.209       stroji za brušenje in poliranje drugih materialov

               Ex.:

               - aparat za brušenje betonskih preizkušancev


8474           Stroji za sortiranje, presejevanje, separacijo,
               pranje, drobljenje, mletje, mešanje itd.:

               Ex.:

               - oprema za železokovnice


8479           Stroji in mehanične naprave s posebnimi
               funkcijami, ki niso omenjeni in ne zajeti an
               drugem mestu v tem poglavju:

8479.10        Ex.:

               - betonski finišerji

               - rezkarji

               - stroji za obeleževanje cest

               - žerjavi

8479.9         Ex.:

               deli za opremo iz tarifne številke 8479,
               ki je navedena v tem seznamu


8502           Električni generatorski agregati in rotacijski
               konvertorji (pretvorniki):

               Ex.:

               - električni generatorski agregati za uporabo
               v gradbeništvu


8543           Električni stroji in aparati s posebnimi
               funkcijami, ki niso omenjeni in ne zajeti
               na drugem mestu v tem poglavju:

8543.40        Ex.:

               - vžigalni strojčki za miniranje

8543.81        Ex.:

               - vžigalni strojčki za miniranje

8543.89        Ex.:

               - vžigalni strojčki za miniranje


8704 10        Samorazkladalna (dumperji - prekucniki),
               konstruirana za delo izven cestnega omrežja:

8704 10 119    druga

8704 10 900    druga


8705           Motorna vozila za posebne namene (npr.:
               samonakladalna vozila za prevoz vozil z
               okvarami, vozila z dvigali, gasilska vozila,
               vozila z vgrajenimi betonskimi mešalniki,
               vozila za čiščenje cest, vozila za škropljenje
               ali posipavanje, mobilne delavnice, mobilne
               radiološke enote), razen motornih vozil, ki
               so konstruirana predvsem za prevoz potnikov
               ali blaga

8705 10 000    Vozila z dvigali

8705 20        premični vrtalni stolpi

8705 40 000    Vozila z vgrajenimi betonskimi mešalniki

8705 90        Ex.:

               - za prevoz eksploziva


8716           Priklopniki in polpriklopniki; druga vozila,
               nesamovozna; njihovi deli

8716 31 000    priklopniki-cisterne in polpriklopniki-polcisterne

8716 39 300    polprikolice

8716 39 510    enoosni

8716 39 599    drugi

8716.80        Ex: druga vozila za prevoz gradbenih materialov

               - izlivniki, mozniki

               - diletacije


9015           Geodetski (vštevši fotogrametrijske),
               hidrografski, oceanografski, hidrološki
               in geofizikalni instrumenti in aparati,
               razen kompasov; daljinometri:

9015.80        Ex.:

               - geofizikalni instrumenti in naprave
               (merilne sonde, karotaže, seizmografi itd.)

9015.90        Ex.:

               - deli in pribor za geofizikalne instrumente
               in aparate


9022           Rentgenski aparati in aparati z alfa, beta
               ali gama žarki za medicinsko, kirurško,
               zobozdravniško, veterinarsko ali drugo uporabo,
               vštevši aparate za radiografijo ali radioterapijo,
               rentgenske cevi in drugi generatorji rentgenskih
               žarkov, visokonapetnostni generatorji, komandne
               plošče in komandne mize, zasloni, mize, stoli in
               podobno za preiskovanje in zdravljenje:

9022.19        Ex.:

               - rentgenski aparati za drugo uporabo za
               ugotavljanje zvezanosti armirano-betonskih kolov

9022.29        Ex.:

               - sonde za meritve gostote in vlage zemljin in
               asfaltov


9024           Stroji in aparati za preizkušanje trdote, natezne
               trdnosti ali trdnosti na tlak, elastičnosti ali
               drugih mehanskih lastnosti materiala (npr. kovin,
               lesa, tekstilnega materiala, papirja, plastične
               mase):

9024.80        Ex.:

               - trgalni stroj za preiskavo hidroizolacijskih
               trakov

               - hidravlična stiskalnica


9027           Instrumenti in aparati za fizikalne in kemične
               analize (npr. polarimetri, refraktometri,
               spektrometri, aparati za analizo plina ali dima)
               instrumenti in aparati za merjenje in kontrolo
               viskoznosti, poroznosti, ekspanzije, površinske
               napetosti in podobno; instrumenti in aparati za
               kalorimetrijska, akustična in fotometrijska
               merjenja ali kontrolo (vštevši ekspozimetre);
               mikrotomi:

9027.80        Ex.:

               - dinamična plošča za ugotavljanje zbitosti
               tamponov


9031           Instrumenti aparati in stroji za merjenje ali
               kontrolo, ki niso omenjeni in ne zajeti na
               drugem mestu v tem poglavju; projektorji profilov:

9031.80        Ex.:

               - aparat za meritve drsnosti asfaltnih in
               betonskih preizkušancev
PRILOGA 4

Tar. št.       Poimenovanje                           Stopnja
-------------------------------------------------------------

0208 90        - Drugo:

0208 90 100    - - domačih golobov                    5,0

               - - divjačine, razen divjih zajcev:

0208 90 200    - - - prepelic                         5,0

0208 90 400    - - - drugo                            5,0

0208 90 500    - - meso kitov in tjulnjev             5,0

0208 90 600    - - severnih jelenov                   5,0

0208 90 800    - - drugo                              5,0

               - Podkožna prašičja maščoba in salo:


0209 00 110    - - sveža, ohlajena, zamrznjena,
               soljena ali v slanici                  10,0

0209 00 190    - - sušena ali prekajena               10,0

0209 00 300    - Prašičja maščoba, razen tiste iz
               tar. podšt. 0209 00 11 ali 0209 00 19  10,0

0209 00 900    - Perutninska maščoba                  10,0


0301 92 000    - - jegulje (Anguilla spp.)             3,0

0301 99 110    - - - - pacifiški losos (Oncorhynchus
               nerka, Oncorhynchus gorbusrhynchus
               kisutch, Oncorhynchus masou in
               Oncorhyncus keta, Oncorhynchus
               tschawytscha, Oncorhyncus kisutch,
               Oncorhyncuhs masou in Oncorhynchus
               rhodurus), atlantski losos (Salmo
               salar) in donavski losos (Hucho hucho)  2,0

0301 99 190    - - - - druge                           2,0


0302 64        - - skuše (Scomber scombrus, Scomber
               australasicus, Scomber japonicus):

0302 64 050    - - - od 1. januarja do 14. februarja   2,0

0302 64 100    - - - od 15. februarja do 15. junija    2,0

0302 64 980    - - - od 16. junija do 31.  decembra    2,0

               - - - - oslič:

0302 69 660    - - - - - - južnoafriški oslič, in
               globokovodni oslič                      2,0

0302 69 670    - - - - - - južni oslič                 2,0

0302 69 680    - - - - - - drugi                       2,0

0302 69 690    - - - - - - oslič rodu Urophycis        2,0

0302 69 910    - - - - skuša (Carnx trachurus,
               Trachurus trachurus)                    2,0


0303 77 000    - - brancini                            2,0

               - - - osliči rodu Merluccius:

0303 78 110    - - - - južnoafriški oslič in
               globokovodni oslič                      2,0

0303 78 120    - - - - argentinski oslič               2,0

0303 78 130    - - - - južni oslič                     2,0

0303 78 190    - - - - drugi                           2,0

               - - - - ribe vrste Orcynopsis unicolor:

0303 79 600    - - - - - od 1.januarja do 14.februarja 2,0

0303 79 620    - - - - - od 16.junija do 31.decembra   2,0


0304           Ribji fileti in drugo ribje meso
               (nemleto ali mleto, sveže, ohlajeno
               ali zamrznjeno)

0304 10 130    - - - - pacifiškega lososa              2,0

0304 20 130    - - - - pacifiškega lososa              2,0


0501 00 000    Človeški lasje, surovi, umiti
               ali neumiti, razmaščeni ali
               nerazmaščeni; odpadki človeških las     2,0


0502 10 000    - Ščetine domačega in divjega prašiča
               in odpadki teh ščetin                   2,0

0502 90 000    - Drugo                                 2,0


0503 00 000    Konjska žima in odpadki konjske
               žime, zloženi v plasteh ali ne,
               s podlago ali brez podlage              2,0


0504 00 000    Živalska čreva, mehurji in želodci
               (razen ribjih), celi ali v kosih        2,0


0505 10        - Vrsta perja, ki se uporablja
               za polnjenje; puh:

0505 10 100    - - surovo                              2,0

0505 10 900    - - drugo                               2,0

0505 90 000    - Drugo                                 2,0


0506 10 000    - Kostna tkiva in kosti, namočeni
               v kislino                               2,0

0506 90 000    - Drugo                                 2,0


0507 10 000    - Slonova kost, prah in odpadki
               slonove kosti                           2,0

0507 90 000    - Drugo                                 2,0


0602 10 100    - - trte                                2,0

0602 10 900    - - drugo                               5,0

0602 20 900    - - drugo                               5,0

0602 90 100    - - - gobji micelij                     2,0

0602 90 300    - - sadike zelenjave in jagod           5,0


0812 90 100    - - marelice                           10,0


0908 20 900    - - zdrobljen ali zmlet                 2,0


0910 30 000    - Kurkuma                               2,0

0910 50 000    - Curry                                 2,0


1003 00        Ječmen

1003 00 90     - Drug:

1003 00 909    - - drug                                pr


1005           Koruza

1005 90 000    - Druga                                 pr


1103           Žitni drobljenci, zdrob in peleti

               - Drobljenec in zdrob:

1103 11 100    - - - iz trde pšenice                   pr

1103 13        - - koruzna:

1103 13 100    - - - pri katerih vsebnost maščobe
               ne presega 1,5 ut.%                     15,0

1103 13 900    - - - druga                             15,0


1104 21 300    - - - oluščena in zdrobljena ("šrot")   15,0

1104 23 100    - - - oluščena, rezana, drobljena
               ali nerezana, nezdrobljena              15,0

1104 23 900    - - - samo drobljena                    15,0

1104 29 110    - - - - pšenična                        15,0


1107 10 990    - - - drug                              5,0

1107 20 000    - Pražen                                5,0

               - Pesino seme:


1209 11 000    - - seme sladkorne pese                 pr

1209 19 000    - - drugo                               pr

               - Seme krmnih rastlin, razen
               pesinega semena:

1209 21 000    - - seme lucerne (alfalfa)              pr

1209 22 100    - - - travniška detelja                 pr

1209 22 800    - - - drugo                             pr

1209 23 110    - - - seme travniške bilnice            pr

1209 23 150    - - - seme rdeče bilnice                pr

1209 23 800    - - - drugo                             pr

1209 24 000    - - seme travniške latovke              pr

1209 25 100    - - - italijanska ljuljka               pr

1209 25 900    - - - trajna ljuljka                    pr

1209 26 000    - - seme mačjega repa                   pr

1209 29 100    - - - seme grašice, seme rodu Poa,
               pasja trava, šopulja                    pr

1209 29 500    - - - seme lupine                       pr

1209 29 800    - - - drugo                             pr

1209 30 000    - Seme travnih rastlin, ki se
               gojijo v glavnem zaradi cvetov          pr

1209 91 100    - - - seme kolerabe                     pr

1209 91 900    - - - drugo                             pr

1209 99 100    - - - semena gozdnega drevja            pr

1209 99 910    - - - - semena rastlin, ki jih
               gojijo predvsem zaradi njihovih
               cvetov, razen tistih iz tar. št.
               1209 30                                 pr

1209 99 990    - - - - drugo                           pr


1302 13 000    - - hmelja                              2,0

1302 20 100    - - suhe                                2,0

1302 20 900    - - druge                               2,0

1302 32 100    - - - iz rožiča ali rožičevih semen     2,0

1302 32 900    - - - iz semena giara                   2,0

1302 39 000    - - drugi                               2,0


1507 90 900    - - drugo                              10,0


1515 90 600    - - - - za tehnične ali industrijske
               namene, razen za proizvodnjo hrane
               za človeško prehrano                    2,0


1517 90 990    - - - drugo                            12,0


1518 00 100    - Linoksin                              3,0


1520 00 000    Glicerin, surov; glicerinske vode
               in glicerinski lugi                     2,0


1604 11 000    - - lososi                              2,0

1604 12 100    - - - fileti, surovi, samo prekriti
               s testom ali krušnimi drobtinami,
               predhodno ocvrti v olju ali neocvrti,
               globoko zamrznjeni                      2,0

1604 12 910    - - - - v nepredušni embalaži          10,0

1604 12 990    - - - - drugo                          10,0

1604 19 920    - - - - - trska                         2,0

1604 20 050    - - pripravljen surimi                 10,0

1604 20 100    - - - losos                            10,0

1604 30 100    - - jesetrov kaviar                     2,0

1604 30 900    - - nadomestki za kaviar                2,0


1605 20        - Škampi in kozice:

1605 20 100    - - v neprodušni embalaži              10,0

1605 20 910    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2 kg          10,0

1605 20 990    - - - drugo                            10,0

1605 30        - Jastogi:

1605 30 100    - - meso jastoga, kuhano, namenjeno
               za proizvodnjo jastogovega masla ali
               jastogove paštete, pireja, juh in omak 10,0

1605 30 900    - - drugo                              10,0

1605 40 000    - Drugi školjkarji                     10,0

1605 90 110    - - - - v neprodušni embalaži          10,0

1605 90 190    - - - - drugo                          10,0

1605 90 300    - - - drugo                            10,0

1605 90 900    - - drugi vodni nevretenčarji          10,0


1702 30 910    - - - - v obliki belega kristalnega
               praška                                  2,0


2102 10 100    - - kultura kvasa                       2,0

               - Beljakovinski koncentrati in tekst.
               belj. snovi:


2106           Živila, ki niso navedena in ne
               zajeta na drugem mestu

2106 10 200    - - brez mlečnih maščob, saharoze       5,0

2106 90 200    - - sestavljeni alkoholni pripravki     6,0

2106 90 981    - - - - dietetična hrana za ljudi
               s hudimi presnovnimi motnjami,
               vrste, navedene v dodatni opombi
               4. k 21. poglavju                       pr


2301 20 000    - Moka, zdrob in peleti iz rib ali
               rakov, mehkužcev ali drugih vodnih
               nevretenčarjev                          2,0


2304 00 000    Oljne pogače in drugi trdni ostanki,
               dobljeni pri ekstrakciji olja iz
               soje, nezmleti, zmleti ali peletizirani 2,0


2305 00 000    Oljne pogače in drugi trdni ostanki,
               dobljeni pri ekstrakciji olja
               iz kikirikija, nezmleti, zmleti ali
               peletizirani                            2,0


2306           Oljne pogače in drugi trdni ostanki,
               dobljeni pri ekstrakciji rastlinskih
               maščob ali olj, razen tistih iz tar.
               št. 2304 in 2305, nezmleti, zmleti
               ali peletizirani

2306 10 000    - Iz bombaževega semena                 2,0

2306 20 000    - Iz lanenega semena                    2,0

2306 30 000    - Iz sončninčnega semena                2,0

2306 40 000    - Iz semena oljne repice                2,0

2306 50 000    - Iz kokosovega oreha                   2,0

2306 60 000    - Iz palmovega oreha ali jedra          2,0


2309 90 100    - - hrana za ribe ali morske
               sesalce, vključno topljiva              2,0

2309 90 200    - - proizvodi, na katere se nanaša
               dodatna opomba št. 5 k temu poglavju    5,0


2505 10        - Silikatni in kremenov pesek:

2505 10 001    - - kremenov pesek za proizvodnjo
               stekla                                  3,5

2505 10 002    - - kremenčeva moka za glazure v
               keramični industriji                    2,0


2518 10 000    - dolomit, nežagan                      3,5

               - lahka olja:


2523 30 000    - Aluminatni cement                     3,0


2530           Mineralne snovi, ki niso navedene
               in ne zajete na drugem mestu:

2530 90        - Drugo:

2530 90 950    - - drugo                               2,0

               - Drugo:


2707 91 000    - - kreozotna olja                      pr


2710 00 150    - - za kemično predelavo, razen v
               procesih, ki so določeni v skladu
               s tar. podšt. 2710 00 110               3,0

               - Srednja olja:

2710 00 450    - - za uporabo v kemijski predelavi,
               razen v procesih, ki so določeni v
               skladu s tarifno podšt. 2710 00 410     3,0

               - Težka olja:

2710 00 650    - - za uporabo v kemijski predelavi,
               razen v procesih, ki so določeni v
               skladu s tarifno podšt. 2710 00 610     3,0


2712 20        - Parafinski vosek, ki vsebuje manj
               kot 0,75% mase olja:

2712 20 100    - - sintetični parafinski vosek
               molekulske mase 460 ali več, vendar
               manj kot 1.560                          pr

2712 20 900    - - drug                                pr


2835           Fosfinati (hipofosfiti), fosfonati
               (fosfiti), fosfati in polifosfati:

               - Fosfati:

2835 29        - - drugi:

2835 29 900    - - - drugi                             5,0


2840           Borati; peroksiborati (perborati):

               - Dinatrijev tetraborat (rafinirani
               boraks):

2840 19        - - drug:

2840 19 100    - - - dinatrijev tetraboratni
               pentahidrat                             5,0

2840 19 900    - - - drug                              5,0


2912           Aldehidi, z drugimi kisikovimi
               funkcijami ali brez njih; ciklični
               polimeri aldehidov; paraformaldehid:

               - Aldehid-etri, aldehid-fenoli in
               aldehidi z drugimi kisikovimi funkcijami:

2912 60 000    - Paraformaldehid                       5,0


2917 31 000    - - dibutil ortoftalati                 4,4


3004           Zdravila:

3004 31        - - ki vsebujejo insulin:

3004 31 100    - - - v obliki ali embalaži za
               prodajo na drobno                       pr


3105           Mineralna ali kemična gnojila,
               ki vsebujejo dva ali tri gnojilne
               elemente - dušik, fosfor in kalij;
               druga gnojila; proizvodi iz tega
               poglavja v tabletah ali podobnih
               oblikah ali pakiranjih do vključno
               10 kg bruto mase

3105 20        - Mineralna ali kemična gnojila,
               ki vsebujejo tri gnojilne elemente
               - dušik, fosfor in kalij:

3105 20 100    - - v katerih delež dušika presega
               10% po masi v suhem brezvodnem
               proizvodu                                2,0

3105 20 900    - - druga                                2,0

3105 30        - Diamonijevhidrogenortofosfat
               (diamonijev fosfat):

3105 30 100    - - z deležem železa, ki ne
               presega 0,03% po masi v suhem
               brezvodnem proizvodu                     pr

3105 30 900    - - z deležem železa, ki presega
               0,03% po masi v suhem brezvodnem
               proizvodu                                pr

3105 40        - Amonijevdihidrogenortofosfat
               (monoamonijev fosfat) in njegove
               mešanice z diamonijevim
               hidrogenortofosfatom (diamonijev
               fosfat):

3105 40 100    - - z deležem železa pod 0,03%
               po masi v suhem brezvodnem proizvodu     2,0

3105 40 900    - - z deležem železa nad 0,03%
               po masi v suhem brezvodnem proizvodu     2,0

               - Druga mineralna in kemična gnojila,
               ki vsebujejo dva gnojilna elementa -
               dušik in fosfor:

3105 51 000    - - ki vsebujejo nitrate in fosfate      2,0

3105 59 000    - - druga                                1,0

3105 60        - Mineralna in kemična gnojila, k
               ki vsebujejo dva gnojilna elementa -
               fosfor in kalij:

3105 60 100    - - kalijevi superfosfati                1,0

3105 60 900    - - druga                                1,0

3105 90        - Druga:

3105 90 100    - - naravni kalijev natrijev nitrat,
               sestavljen iz naravne mešanice
               natrijevega nitrata in kalijevega
               nitrata (delež kalijevega nitrata
               je lahko do 44%), pri kateri skupni
               delež dušika ne sme presegati 16,3%
               po masi v suhem brezvodnem proizvodu     1,0

               - - druga:

3105 90 910    - - - z deležem dušika nad 10% po
               masi v suhem brezvodnem proizvodu        1,0

3105 90 990    - - - druga                              1,0


3206           Druga barvila; preparati, navedeni
               v 3. opombi v tem poglavju, razen
               tistih iz tar. št. 3203, 3204 ali
               32.05; anorganski proizvodi, ki se
               uporabljajo kot luminofori, kemično
               določeni ali nedoločeni:

               - Pigmenti in preparati na osnovi
               titanovega dioksida:

3206 19 00     - - drugi:

3206 19 001    - - - koncentrirane disperzije v
               plastičnih masah "Masterbatch"           5,0


3207 10 000    - Pripravljeni pigmenti, pripravljena
               sredstva za motnenje, pripravljene
               barve in podobni preparati               5,0

3207 20        - Steklasti emajli in glazure, lošči
               in podobni preparati:

3207 20 900    - - drugi                                5,0

3207 30 000    - Tekoči keramični laki in podobni
               preparati                                5,0


3208           Premazna sredstva (barve in laki)
               na osnovi sintetičnih polimerov
               ali kemično modificiranih naravnih
               polimerov, disperziranih ali
               raztopljenih v nevodnem mediju;
               raztopine, definirane v 4. opombi
               v tem poglavju:

3208 10        - Na osnovi poliestrov:

3208 10 90     - - druge:

3208 10 901    - - - za uporabo v proizvodnji
               pločevinaste embalaže, ki se uporablja
               v prehrambeni, kozmetični in sorodnih
               industrijah                              4,9

3208 20        - Na osnovi akrilnih ali vinilnih
               polimerov:

3208 20 10     - - raztopine, kot so določene v
               4. opombi k temu poglavju:

3208 20 101    - - - termovarljivi premazi za
               uporabo v prehrambeni in farmacevtski
               industriji                               4,9

3208 20 90     - - druge:

3208 20 901    - - - za uporabo v proizvodnji
               pločevinaste embalaže, ki se uporablja
               v prehrambeni, kozmetični in sorodnih
               industrijah                              4,9

3208 90        - Drugo:

               - - raztopine, kot so določene v 4. opombi k temu
               poglavju:

3208 90 191    - - - zaščitni premazi za uporabo
               v prehrambeni in farmacevtski
               industriji                               4,9

3208 90 91     - - - na osnovi sintetičnih polimerov:

3208 90 911    - - - - za uporabo v proizvodnji
               pločevinaste embalaže, ki se uporablja
               v prehrambeni, kozmetični in sorodnih
               industrijah                              4,9


3214           Kiti (steklarski, za cepljenje idr.),
               smolni ometi, druge tesnilne mase,
               polnila za pleskarsko- barvarska dela;
               preparati za površinsko obdelavo fasad,
               notranjih zidov, tal, stropov in podobno,
               ki niso ognjevarni:

3214 10 10     - - steklarski kiti, kiti za cepljenje
               dreves, smolni cementi, tesnilne mase
               in drugi kiti:

3214 10 101    - - - tesnilne mase na osnovi PVC
               ali sintetičnega kavčuka                 6,5

3214 90 000    - Drugo                                  6,5


3215           Tiskarske barve, tuši in črnila
               za pisanje ali risanje in druga
               črnila, vključno nekoncentrirana
               ali v trdnem stanju:

               - Tiskarske barve:

3215 11 00     - - črna:

3215 11 001    - - - za tisk na belo in Alu pločevino   3,5

3215 19 00     - - druge:

3215 19 002    - - - za tisk na belo in Alu pločevino   3,5


3302           Mešanice dišav in mešanice (vključno
               alkoholne raztopine) na osnovi ene
               ali več teh snovi, ki se uporabljajo
               kot surovine v industriji:

3302 90 90     - - drugo:

3302 90 901    - - - mešanice dišav za uporabo v
               industriji detergentov                   6,5


3402           Organska površinsko aktivna sredstva
               (razen mila); površinsko aktivni
               preparati, preparati za pranje (tudi
               pomožni preparati za pranje) in
               preparati za čiščenje z dodatkom
               mila ali brez njega, razen tistih
               iz tar. št. 3401:

3402 90        - Drugo:

3402 90 100    - - površinsko aktivni preparati         6,2


3601 00 009    - Malodimni                              pr


3602 00 001    - Brizantni eksplozivi z detonacijsko
               hitrostjo nad 6000 m/s                   pr


3823           Industrijske maščobne monokarbonske
                kisline; kisla olja iz rafinacije;
               industrijski maščobni alkoholi

               - Industrijske maščobne monokarbonske kisline;
               kisla olja iz rafinacije:

3823 19        - - drugo:

3823 19 100    - - - destilirane maščobne kisline       5,0


3906           Akrilni polimeri v primarnih oblikah

3906 90 90     - Drugi:

3906 90 901    - - policianokrilat                      6,5

3906 90 902    - - Natrijeve soli poliakrilne kisline   5,0

3906 90 903    - - Raztopine akrilnih polimerov v
               organskih topilih                        5,0


3907 99 191    - - - - polibutilentereftalat            5,0


3909 50        - Poliuretani:

3909 50 100    - - poliuretan iz 2,2' dietanola in
               4,4'- metilendiciklohiskil
               diizocianata                             6,5


3915 10 000    - Iz polimerov etilena                   7,4

3915 90 110    - - - iz polimerov propilena             7,4


3917           Cevi, tulci in pribor zanje
               (na primer: spojnice, kolena,
               prirobnice) iz plastičnih mas

               - Druge cevi in tulci:

3917 31        - - gibke cevi, ki lahko zdržijo
               tlak 27,6 MPa ali več:

3917 31 900    - - - drugo                              6,5

3917 32        - - druge, ki niso ojačene in ne
               kombinirane z drugimi materiali,
               brez pribora:

               - - - brezšivne, razrezane na dolžine,
               ki so večje od največje dimenzije
               prečnega preseka, površinsko obdelane
               ali neobdelane, toda drugače neobdelane:

               - - - - iz proizvodov dobljenih s
               kondenzacijo ali preureditveno
               polimerizacijo, kemično modificiranih
               ali nemodificiranih:

3917 32 190    - - - - - drugo                          pr

               - - - - iz proizvodov adicijske
               polimerizacije:

3917 32 390    - - - - - drugo                          pr

3917 40        - Pribor:

3917 40 900    - - drugo                                8,0


3919           Samolepilne plošče, listi, filmi,
               folije, trakovi in druge podobne
               oblike iz plastičnih mas, vključno
               tudi tiste v zvitkih

3919 90        - Drugo:

3919 90 61     - - - - iz mehčanega polivinilklorida
               ali polietilena:

3919 90 611    - - - - - iz mehkega PVC z
               elektroizolacijskim lepilnim nanosom     6,5


3920           Druge plošče, listi, filmi, folije
               in trakovi iz plastičnih mas, ki
               nimajo celičaste strukture, neojačeni,
               nelaminirani, brez podloge, ali ki
               niso kombinirani z drugimi materiali

3920 10        - Iz polimerov etilena:

3920 10 401    - - - - večslojne folije s
               prevladujočim polietilenskim slojem       7,4

               - - debeline več od 0.125 mm:

3920 10 892    - - - večplastna folija "tuba laminate"   pr

3920 10 899    - - - drugo                               pr

3920 20        - Iz polimerov propilena:

               - - debeline do vključno 0,10 mm:

3920 20 290    - - - drugo                               6,5

3920 30 000    - Iz polimerov stirena                    6,5

3920 92 000    - - iz poliamidov                         6,5


3921           Druge plošče, listi, filmi, folije
               in trakovi iz plastičnih mas

               - Celičaste strukture:

3921 11 00     - - iz polimerov stirena:

3921 11 001    - - - iz ekstrudiranega, z zaprtimi
               porami za toplotno izolacijo (npr.
               vrsta STYRODUR)                          6,5

3921 90        - Drugo:

3921 90 601    - - - tekstilna tkanina popolnoma
               (obojestransko) vgrajena v
               polivinilklorid (PVC)                    6,5

3921 90 900    - - druge                                6,5


3925           Gradbeni proizvodi za vgraditev
               iz plastičnih mas, ki niso navedeni
               in ne zajeti na drugem mestu

3925 90 10     - - pribor in armatura, namenjeni
               stalni vgradnji v vratih ali na njih,
               oknih, stopniščih, zidovih ali drugih
               delih stavb:

3925 90 101    - - - iz ekstrudiranega polistirena,
               z zaprtimi porami in z utori ali
               žlebovi na robovih za to plotno
               izolacijo (npr.vrste STYRODUR)             8,0


3926           Drugi proizvodi iz plastičnih mas
               in proizvodi iz drugih materialov
               iz tar. št. 3901 do 3914

3926 20 000    - Obleka in pribor zanjo (vključno
               rokavice)                                  pr

3926 90        - Drugo:

               - - drugo:

               - - - drugo:

3926 90 99     - - - - drugo:

3926 90 991    - - - - - plastične mreže za zemljine
               iz polietilena visoke gostote (PEHD)
               kombinirana ali ne z geotek stilom iz
               polipropilena                             pr


4008           Plošče, listi, trakovi, palice in
               profili iz gume, razen iz trde

               - Iz celularne gume:

4008 19 000    - - - drugo                                 pr

               - Iz necelularne gume:

4008 21        - - plošče, listi in trakovi:

4008 21 90     - - - drugo:

4008 21 901    - - - - surova elastika v obliki
               trakov in nitk                              pr

4008 21 902    - - - - tiskarske in lakirne gumi
               prevleke za aplikacijo tiskarskih
               barv in lakov na pločevino                  5,0


4009           Cevi iz vulkaniziranega kavčuka
               (gume), razen iz trde gume, s
               priborom ali brez njega (npr.
               spojnice, kolena, prirobnice)

4009 50 500    - - ojačane ali drugače kombinirane
               zgolj s kovinami                            pr


4011           Nove zunanje pnevmatične gume (plašči):

4011 20        - Za avtobuse ali tovornjake:

4011 20 900    - - z indeksom obremenitve nad 121          7,4

               - Druge:

4011 91        - - z vzorcem ribje kosti ali
               podobnim vzorcem:

4011 91 100    - - - ki se uporabljajo za kmetijska
               in gozdarska vozila                         6,8

4011 91 300    - - - ki se uporabljajo za gradbeno
               mehanizacijo                                6,8

4011 91 900    - - - druge                                 6,8

4011 99        - - druge:

4011 99 100    - - - ki se uporabljajo za kmetijska
               in gozdarska vozila                         6,8


4016           Drugi proizvodi iz gume, razen iz
               trde gume

               - Drugo:

4016 99        - - drugo:

               - - - drugo:

4016 99 880    - - - - - - drugo                          5,0


4109 00 000    Lakasto usnje in lakasto plastovito
               usnje, metalizirano usnje                  pr


4411 19 003    - - - lakirane ali barvane,
               kakršnekoli debeline                       pr

4411 21 009    - - - druge                                pr

4411 29 001    - - - lakirane ali barvane,
               kakršnekoli debeline                       pr

4411 29 009    - - - druge                                pr

4411 31 000    - - mehanično neobdelane in
               površinsko prevlečene                      pr

4411 39 000    - - druge                                  pr


4413 00 000    Zgoščen (zbit) les v blokih,
               ploščah, trakovih ali profilih             pr


4418 40 00     - Opaži za betonska dela:

4418 40 001    - - - kompletni opaži za betonska dela     6,5

4418 90        - Drugo:

4418 90 900    - - drugo                                  6,5


4504           Aglomerirana pluta (z vezivi ali brez
               njih) in izdelki iz aglomerirane plute

4504 10        - Bloki, plošče, listi in trakovi;
               ploščice vseh oblik, valji s polnim
               prerezom, vključno kolute:

               - - Drugo:

4504 10 990    - - - drugo                                3,5


4803 00 100    - celulozna vata                           4,7

4803 00 901    - - papir izdelan po suhem postopku        6,5


4805           Drug nepremazan papir in karton,
               v zvitkih ali listih, dalje
               neobdelan, razen obdelav, ki so
               navedene v 2. opombi tega poglavja

4805 80        - Drug papir in karton, z maso 225
               g/m2 ali več:

               - - izdelan iz odpadnega papirja:

4805 80 110    - - - testliner                            6,5

4805 80 190    - - - drugo                                6,5

4805 80 900    - - drugo                                  6,5


4806 10 000    - pergamentni papir                        4,7


4808 30 000    - Drug kraft papir, nabran (krep
               ali plisiran), vključno reliefni
               ali luknjani                               6,5


4810           - Papir in karton za pisanje,
               tiskanje ali za druge grafične
               namene, ki v skupni količini vlaken
               vse-bujeta po masi do vključno 10%
               vlaken, dobljenih z mehaničnim
               postopkom:

4810 11        - - z maso do vključno 150 g/m2:

4810 11 910    - - - - v zvitkih                          6,5


4811           Papir, karton, celulozna vata ter
               listi in trakovi iz celuloznih
               vlaken, premazani, impregnirani,
               prekriti, površinsko barvani,
               površinsko okrašeni ali tiskani,
               v zvitkih ali listih, razen proizvodov
               iz tar. št. 4803, 4809, 4810

4811 29 001    - - - za izdelavo medicinske embalaže
               mase od 58 do 62 gr/m2 v zvitkih širine
               od 411 mm do vključno 420 mm z Atestom
               o kvaliteti za uporabo v medicini          pr

4811 39 001    - - - papir za izdelavo filtrov,
               impregniran                                6,5

4811 90        - Drug papir, karton, celulozna vata
               ter listi in trakovi iz celuloznih
               vlaken:

4811 90 900    - - drugo                                  pr


4813           Cigaretni papir, razrezan ali nerezan:

4813 90 100    - - neimpregniran, v zvitkih širine
               nad 15 cm ali v pravokotnih (vključno
               s kvadratnimi) polah, pri katerih ena
               stranica presega 36 cm                     5,6

               - Papir v zvitkih ali trakovih,
               premazan z lepilom:


4823 11        - - samolepilni:

4823 11 190    - - - - samolepilni na obeh straneh        5,6

4823 19 001    - - - sterilizacijski papir                5,6


5007           Tkanine iz svile ali svilenih
               odpadkov

5007 10 000    - Tkanine iz buretne svile                 pr

5007 20        - Druge tkanine, ki vsebujejo po
               masi 85 % ali več svile ali
               drugih svilenih odpadkov, razen
               buretne svile:

               - - krep:

5007 20 110    - - - nebeljene, degumirane ali
               beljene svile                              pr

5007 20 190    - - - drug                                 pr

5007 20 210    - - - v platnovi vezavi, nebeljene
               ali obdelane razen degumirane              pr

5007 20 310    - - - - v platnovi vezavi                  pr

5007 20 390    - - - - druge                              pr

5007 20 410    - - - prozorne tkanine                     pr

5007 20 510    - - - - nebeljene, degumirane
               ali beljene                                pr

5007 20 590    - - - - barvane                            pr

5007 20 610    - - - - - širine nad 57 cm do 75 cm        pr

5007 20 690    - - - - - druge                            pr

5007 20 710    - - - - tiskane                            pr

5007 90        - Druge tkanine:

5007 90 100    - - nebeljene, degumirane ali beljene      pr

5007 90 300    - - barvane                                pr

5007 90 500    - - iz raznobarvnih prej                   pr

5007 90 900    - - tiskane                                pr


5105 30        - fina živalska dlaka, mikana ali
               česana:

5105 30 900    - - česana                                 pr

5105 40 000    - Groba živalska dlaka, mikana ali
               česana                                     pr


5112           Tkanine iz česane volne ali česane
               fine živalske dlake

5112 90        - - Druge:

5112 90 100    - - ki po masi vsebujejo skupno
               nad 10 % tekstilnih materialov
               iz poglavja 50                             pr


5204           Sukanec za šivanje iz bombaža,
               nepripravljen ali pripravljen
               za prodajo na drobno

5204 20 000    - Pripravljen za prodajo na drobno         5,9

               - Dvojna, večnitna ali pramenska
               preja iz česanih vlaken:


5205 42 00     - - številke na eno nit od 232,56
               do 714,29 deci teksov (metrične
               številke Nm nad 14 do 43 na eno nit):

5205 42 001    - - mercerizirana                          pr

5205 43 00     - - številke na eno nit od 192,31
               do 232,56 deci teksov (metrične
               številke Nm nad 43 do 52 na eno nit):

5205 43 001    - - mercerizirana                          pr


5208           Bombažne tkanine, ki vsebujejo po
               masi 85% ali več bombaža,mase do
               200g/m2:

               - barvane:

5208 32        - - v platnovi vezavi, mase nad
               100 g/m2:

               - - - v platnovi vezavi, z maso
               nad 100 g/m2, do vključno
               130 g/m2 in širine:

5208 32 190    - - - - nad 165 cm                         pr


5310 10        - Nebeljene:

5310 10 900    - - širine nad 150 cm                      pr


5401           Sukanec za šivanje iz filamentov
               iz umetnih ali sintetičnih vlaken,
               nepripravljen ali pripravljen za
               prodajo na drobno

5401 10        - Iz sintetičnih filamentov:

               - - nepripravljen za prodajo na
               drobno:

5401 10 191    - - - iz polipropilena ali akrila          pr


5402           Preja iz sintetičnih filamentov
               (razen sukanca za šivanje),
               nepripravljena za prodajo na
               drobno, vključno sintetične
               monofilamente številke pod 67
               deciteksov

5402 10        - Preja velike trdnosti (iz
               najlona ali drugih poliamidov):

5402 10 100    - - iz aramidov                            pr

               - Druga preja, enojna nesukana
               ali vpredena, do 50 zavojev
               na meter:

5402 10 900    - - - številke največ 14 teksov            pr

5402 20 000    - preja velike trdnosti iz poliestra       pr

               - druga preja, enojna, vpredena,
               z nad 50 zavoji na meter:

5402 49        - - druga:

               - - - drugo:

5402 49 910    - - - - iz propilena                       pr

5402 52        - - iz poliestra:

5402 52 100    - - - številke največ 14 teksov            pr

5402 52 900    - - - številke več kot 14 teksov           pr

               - Druga preja, dvojna, večnitna
               ali pramenska:

5402 62        - - iz poliestra:

5402 62 100    - - - številke na eno nit največ
               14 teksov                                  pr

5402 62 900    - - - številke na eno nit nad 14
               teksov                                     pr

5402 69        - - druga:

5402 69 900    - - - drugo                                pr

               - Druga preja, enojna:


5403           Preja iz umetnih filamentov (razen
               sukanca za šivanje), nepripravljena
               za prodajo na drobno, vključno z
               umetnimi monofilamenti številke
               manj kot 67 deciteksov

               - Druga preja, enojna:

5403 32 000    - - iz viskoznega rajona z nad
               120 zavoji na meter                        pr

5403 33        - - iz celuloznega acetata:

5403 33 100    - - - enojna, brez zavojev ali
               z največ 250 zavoji na meter               pr

5403 39 000    - - druga                                  pr


5404           Sintetični monofilamenti:

5404 10        - Monofilamenti:

5404 10 100    - - elastomerni                            pr


5407 20        - Tkanine, dobljene iz trakov
               ali podobnih izdelkov:

               - - iz polietilena ali
               polipropilena, širine:

5407 20 11     - - - pod 3 m:

5407 20 111    - - - iz polietilena                       pr

               - Druge tkanine, ki vsebujejo
               po masi 85 % ali več sintetičnih
               filamentov:

5407 71 00     - - nebeljene ali beljene:

5407 71 001    - - - iz polipropilena                     pr

5407 72 00     - - barvane:

5407 72 001    - - - iz polipropilena                     pr


5501           Prameni iz sintetičnih filamentov:

5501 30 000    - Akrilni ali modakrilni                   pr


5503           Sintetična vlakna, rezana,
               nečesana in nemikana:

5503 10        - Iz najlona ali drugih poliamidov:

5503 10 190    - - - druga                                pr

5503 40 00     - Iz polipropilena:

5503 40 001    - - 1,7 do 2,2 deciteksov                  pr

5503 90        - Druga:

5503 90 100    - - polivinilkloridna vlakna (PVC)         pr

5503 90 900    - - druga                                  pr


5504           Umetna vlakna, rezana, nemikana,
               nečesana:

5504 90 000    - Druga                                    pr


5506           Sintetična vlakna, rezana, mikana,
               česana ali drugače pripravljena
               za predenje:

5506 10 000    - Iz najlona ali drugih poliamidov         pr           

5506 20 000    - Iz poliestra                             pr

5506 30 000    - Iz akrila ali modakrila                  pr

5606 00 910    - - posukana preja                         pr


5509           Preja (razen sukanca za šivanje)
               iz rezanih sintetičnih vlaken,
               nepripravljena za prodajo na drobno

               - Druga preja iz rezanih poliestrskih
               vlaken:

5509 12 000    - - dvojna, večnitna ali pramenska
               preja                                      pr

5509 53 000    - - v mešanici pretežno ali samo
               z bombažem                                 pr


5510 11 001    - - - preja iz modalnih vlaken             pr


5516           Tkanine iz rezanih umetnih vlaken

               - ki vsebujejo po masi pod 85 %
               rezanih umetnih vlaken v mešanici
               pretežno ali samo z volno ali fino
               živalsko dlako:

5516 32 000    - - barvane                                pr


5603           Netkani tekstil, vključno impregniran,
               prevlečen, prekrit ali laminiran

               - Iz umetnih ali sintetičnih
               filamentov:

5603 11        - - z maso 25 g/m2 ali manj:

5603 11 900    - - - drug                                 pr

5603 12        - - z maso nad 25 g/m2 do vključno
               70 g/m2:

5603 12 900    - - - drug                                 pr

5603 13        - - z maso nad 70 g/m2 do vključno
               150 g/m2:

5603 13 900    - - - drug                                 pr

5603 14        - - z maso nad 150 g/m2:

5603 14 900    - - - drug                                 pr


5703           Preproge in druga talna pokrivala
               iz tekstila:

5703 20        - Iz najlona ali drugih poliamidov:

5703 20 990    - - - druga                                8,0


5909 00        Cevi za črpalke in podobne cevi
               iz tekstilnih surovin:

5909 00 100    - Iz sintetičnih vlaken                    5,6


5910 00 000    Trakovi in jermeni iz tekstilnega
               materiala za transportne ali
               transmisijske namene, ojačani
               ali neojačani s kovino ali
               drugim materialom                          5,0


6001           Plišasti materiali, vključno
               z dolgolasastimi:

6001 10 000    - Materiali z dolgolasasto površino        pr


6002           Drugi pleteni ali kvačkani materiali

6002 10        - Široki do 30 cm, ki vsebujejo po
               masi 5% ali več elastomerne preje
               ali niti iz kavčuka ali gume:

6002 10 100    - - ki po masi vsebujejo 5% ali
               več elastomerne preje, vendar brez
               gumijaste niti                             pr

6002 10 900    - - - drugi                                pr

6002 30        - Širine več kot 30 cm, ki vsebujejo
               po masi 5% ali več elastomerne preje
               ali niti iz kavčuka ali gume:

6002 30 10     - - ki po masi vsebujejo 5% ali več
               elastomerne preje, vendar brez
               gumijaste niti:

6002 30 101    - - - tiskani                              pr

6002 43        - - iz umetnih ali sintetičnih vlaken:

               - - - iz sintetičnih vlaken:

6002 43 33     - - - - - barvani:

6002 43 331    - - - - - za oblačila iz Gorotexa          pr

6002 43 350    - - - - - iz raznobarvnih prej             7,4

6002 99 00     - - drugi

6002 99 001    - - - termovelur mase nad 200 g/m2         pr


6117           Drug gotov pribor za oblačila:

6117 80        - Drug pribor:

6117 80 900    - - drugo                                  8,0


6211           Trenirke, smučarske obleke in
               kopalne hlačke ali kopalne obleke;
               druga oblačila

               - Druga oblačila za moške in dečke:

6211 33        - - iz umetnih ali sintetičnih vlaken:

6211 33 10     - - - delovna in poklicna oblačila:

6211 33 101    - - - - pilotski zaščitni telovniki        pr


6306           Ponjave, platnene strehe in zunanje
               platnene navojnice (tende); šotori;
               jadra (za plovila, jadralne deske
               ali suhozemna vozila); izdelki za
               taborjenje

               - Ponjave; platnene strehe in
               zunanje platnene navojnice:

6306 12 000    - - iz sintetičnih vlaken                  8,0


6406           Deli obutve; vložki za obutev,
               vstavki za pete in podobno:

6406 99 600    - - - podplati iz usnja ali
               sestavljenega usnja                        pr


6804 23 000    - - iz naravnega kamna                        2,0


6805           Naravni ali umetni abrazivni
               materiali v prahu ali zrnu,
               na podlagi iz:

6805 10 00     - Na podlagi iz tekstilnih tkanin:

6805 10 001    - - širine več kot 100 cm                  3,5

6805 20 00     - Na podlagi iz papirja ali kartona:

6805 20 001    - - širine več kot 100 cm                  3,5


6813           Frikcijski material in izdelki
               iz frikcijske ga materiala (npr.
               plošče, valji, trakovi, seg menti,
               koluti, podstavki, obloge),
               nemontirani, za zavore, sklopke
               ali podobno, na bazi azbesta,
               drugih mineralnih materialov
               ali celuloze, pa tudi kombinirani
               s tekstilom ali drugimi materiali

6813 10 900    - - druge                                  3,6

6813 90        - Drugo:

6813 90 900    - - drugo                                  3,6


6909           Keramični izdelki za laboratorijsko,
               kemično in drugo tehnično rabo;
               korita in podobne posode, ki se
               uporabljajo v kmetijstvu; keramični
               lonci, kozarci in podobni izdelki,
               ki se uporabljajo za transport ali
               pakiranje blaga

               - Keramični izdelki za laboratorijsko,
               kemično in drugo tehnično rabo:

6909 19 000    - - drugo                                  pr


6914 90 901    - - - piezzo keramični elementi
               za industrijo                               7,4


7002           Steklo v obliki krogel (razen
               kroglic iz tar. št. 7018),
               palic ali cevi, neobdelano

7002 10 000    - Krogle                                   4,4

7002 20        - Palice:

7002 20 100    - - iz optičnega stekla                    3,5

7002 20 900    - - druge                                  4,4

               - Cevi:

7002 32 000    - - iz drugega stekla, ki ima
               linearni dilatacijski koeficient
               do 5X10 po Kelvinu pri temperaturi
               med 0 C in 300 C                           4,4

7002 39 000    - - drugo                                  4,4


7010           Baloni, steklenice, kozarci, lonci,
               fiole, ampule in druge posode iz
               stekla, za transport ali pakiranje
               blaga; stekleni kozarci za vlaganje,
               čepi, pokrovi in druga zapirala,
               iz stekla

               - Drugo, s prostornino:

7010 92        - - več kot 0,33 l, vendar ne več
               kot 1 l:

               - - - - - steklenice:

7010 92 210    - - - - - - iz brezbarvnega stekla         6,5

7010 92 290    - - - - - - iz barvnega stekla             6,5

7010 92 600    - - - - - - drugo                          6,5

7010 94        - - 0,15 l ali manj:

               - - - drugo:

               - - - - za farmacevtske izdelke,
               s prostornino:

7010 94 710    - - - - - - - nad 0,055 litra              pr

7010 94 790    - - - - - - - 0,055 litra ali manj         pr


7015           Stekla za ure in podobna stekla,
               stekla za nekorektivna ali korektivna
               očala, izkrivljena, upognjena, votla
               in podobno obdelana, optično neobdelana;
               votla sferna stekla in segmenti za
               proizvodnjo takih stekel

7015 10 000    - Stekla za korektivna očala               pr


7202           Ferozlitine

               - Fero-mangan:

7202 11        - - ki vsebuje več kot 2 ut.%
               ogljika:

7202 11 200    - - - z granulacijo, ki ne
               presega 5 mm in vsebnostjo
               mangana več kot 65 ut.%                    pr

7202 11 80     - - - drugo:

7202 11 801    - - - - "carbure", ki vsebujejo:
               ogljika 6-8 ut.%, mangana 70-80
               ut.%, silicija maks. 1,5 ut.%,
               fosforja maks. 0,25 ut% in
               granulacijo 10-80 mm                       pr

7202 19 00     - - drugo:

7202 19 001    - - - "offine", ki vsebujejo:
               ogljika 0,5-2 ut.%, mangana 78-85
               ut.%, silicija 0,5-1,5 ut.%,
               fosforja maks. 0,25 ut.% in
               granulacijo 10-80 mm                       pr


7213           Palice in žica, toplo valjane,
               v ohlapnih kolobarjih, iz železa
               ali nelegiranega jekla:

7213 20 000    - Druge iz avtomatnega jekla               6,2

7213 91        - - s krožnim prečnim prerezom
               premera manj kot 14 mm:

7213 91 100    - - - iz tipov, ki se uporabljajo
               za armiranje betona                        5,9

7213 91 200    - - - iz jekla, ki se uporablja
               za žično armiranje pnevmatik               5,9

7213 91 410    - - - - ki vsebujejo 0,06 ut.%
               ali manj ogljika                           5,9

7213 91 490    - - - - ki vsebujejo več kot
               0,06 ut.%, vendar ne več kot
               0,25 ut.% ogljika                          5,9

7213 91 700    - - - - ki vsebujejo več kot
               0,25 ut.%, vendar ne več kot
               0,75 ut.% ogljika                          5,9

7213 91 900    - - - - ki vsebujejo več kot
               0,75% ut.% ogljika                         5,9


7220           Ploščato valjani izdelki iz
               nerjavnega jekla, širine manj
               kot 600 mm

7220 20        - Hladno valjani, brez nadaljnje
               obdelave:

7220 20 91     - - - - 2,5% ali več niklja:

7220 20 911    - - - - - širine 13 mm ali manj            pr

7220 90        - Drugi:

               - - širine več kot 500 mm:

7220 90 19     - - - drugi:

7220 90 191    - - - - pločevina, prevlečena
               s PVC folijo, visok sijaj                  6,8


7223 00        Hladno vlečena žica iz
               nerjavnega jekla

               - Ki vsebuje 2,5 ut.% ali več niklja:

7223 00 111    - - - premera 0,8 mm in manj               6,8

7223 00 19     - - druga:

7223 00 191    - - - premera 0,8 mm in manj               6,8

7223 00 91     - - ki vsebuje 13 ut.% ali več,
               vendar ne več kot 31 ut.% niklja
               in 20 ut.% ali več, vendar ne
               več kot 22 ut.%.kroma:

7223 00 911    - - - premera manj kot 0,8 mm              6,8


7306           Druge cevi in votli profili
               (npr. z odprtimi spoji, varjeni,
               kovičeni ali zaprti na podoben
               način), iz železa in jekla:

7306 30        - Drugi, varjeni, s krožnim
               prerezom, iz železa ali
               nelegiranega jekla:

               - - - precizne cevi, z debelino
               sten:

7306 30 210    - - - - do vključno 2 mm                   6,8


7307           Pribor (fitingi) za cevi
               (npr.: spojnice, kolena,
               oglavki) iz železa ali jekla

               - Liti pribor (fitingi):

7307 11        - - iz netempranega litega železa:

7307 11 10     - - - ki se uporablja v tlačnih
               sistemih:

7307 11 101    - - - - fazonski kosi za litoželezne
               cevi                                       5,6

7307 22 100    - - - oglavki z navojem                    pr

7307 22 900    - - - spojnice in kolena                   pr

7307 23 100    - - - kolena in loki                       pr

7307 23 900    - - - drugo                                pr

7307 29 100    - - - navojni                              pr

7307 29 300    - - - za varjenje                          pr


7308           Konstrukcije (razen montažnih
               zgradb iz tar. št. 9406) in deli
               konstrukcij (npr.: mostovi in
               mostne sekcije, vrata za zapornice,
               stolpi, predalčni stebri, strehe,
               strešna ogrodja, vrata in okna ter
               okviri zanje, pragovi za vrata,
               roloji, ograje in stebri), iz železa
               ali jekla; pločevine, palice, profili,
               kotniki, cevi in podobno, pripravljeni
               za uporabo v konstrukcijah, iz železa
               ali jekla

7308 40        - Podporniki in drugi elementi za
               gradbene odre in opaže in podporniki
               za rudniške jaške:

7308 40 900    - - drugo                                  5,6


7310           Cisterne, sodi, pločevinaste škatle
               in podobni kontejnerji, za kakršen
               koli material (razen komprimiranih
               ali utekočinjenih plinov):

7310 21 10     - - - pločevinke za shranjevanje
               hrane in pijače:

7310 21 101    - - - - za shranjevanje mesnih
               izdelkov s pravokotnim dnom in
               pokrovom 103 × 166 mm                      6,5

7310 21 102    - - - - za shranjevanje pijače
               s pokrovčki z debelino stene
               manj kot 0,5 mm                            6,5

7310 29        - - drugo:

7310 29 100    - - - z debelino stene manj
               kot 0,5 mm                                 6,5


7311 00        Kontejnerji za komprimirane
               ali utekočinjene pline, iz
               železa ali jekla

7311 00 10     - Brezšivni:

7311 00 101    - - za tehnične pline: vodik - H2,
               kisik- O2, argon-Ar, ogljikov
               dioksid-CO2 in njihove mešanice            6,8


7312           Vpredena žica, vrvi in kabli,
               pleteni trakovi ipd., iz železa
               ali jekla, ki niso električno
               izolirani

7312 10        - Vpredena žica, vrvi in kabli:

               - - drugi:

               - - - drugi, z največjim prečnim
               prerezom:

               - - - - več kot 3 mm:

               - - - - - vpredena žica:

7312 10 710    - - - - - - neprevlečena                   5,6

7312 10 790    - - - - - - - druga                        5,6


7315           Verige in njihovi deli,
               iz železa ali jekla

7315 11        - - valjaste verige:

7315 11 100    - - - ki se uporabljajo za kolesa
               in motorna kolesa                          7,0


7318           Vijaki, matice, tirni vijaki
               (tirfoni), vijaki s kavljem,
               kovice, klini za natezanje,
               razcepke, podložke (vključno
               vzmetne podložke) in podobni
               izdelki, iz železa ali jekla

               - Izdelki z navojem:

7318 14        - - samovrezni vijaki:

7318 14 100    - - - iz nerjavnega jekla                  5,6

7318 15        - - drugi vijaki, sorniki,
               s svojimi maticami ali podložkami
               ali brez njih:

               - - - drugi:

               - - - - - z glavo:

               - - - - - - z ravno ali križno
               zarezo:

7318 15 510    - - - - - - - iz nerjavnega jekla          5,6


7322           Radiatorji za centralno ogrevanje,
               ki se ne ogrevajo z električno
               energijo, in njihovi deli iz
               železa ali jekla; grelniki na
               topli zrak in distribucijo
               toplega zraka:

7322 90        - Drugo:

7322 90 900    - - drugo                                  pr


7326           Drugi železni ali jekleni izdelki

7326 19        - - drugi:

7326 19 900    - - - drugo                                6,5

7326 90 971    - - - - varilne kabine za izdelavo
               karoserijskih delov, njihovo
               industrijsko sestavo in montažo
               vozil iz tar. št. 8701 do 8705             pr

7326 90 979    - - - drugi                                7,1


7406 10 000    - Prah nelamelarne strukture               3,8


7408           Bakrena žica

               - Iz bakrovih zlitin:

7408 11 000    - - s prečnim prerezom, katerega
               največja dimenzija presega 6 mm            5,0

7408 19 100    - - - s prečnim prerezom, katerega
               največja dimenzija presega 0,5 mm          5,0

7408 19 900    - - - s prečnim prerezom, katerega
               največja dimenzija je največ 0,5 mm        5,0

7408 21 000    - - iz zlitine bakra in cinka
               (medenina)                                 3,0

7408 29 000    - - druga                                  3,0


7409           Plošče, pločevine in trakovi
               iz bakra, debeline več kot
               0,15 mm

               - Iz rafiniranega bakra:

7409 11 000    - - v kolobarjih                           3,6

7409 19 000    - - drugo                                  3,6

               - Iz zlitine bakra in cinka
               (medenina):

7409 21 000    - - v kolobarjih                           3,6

7409 29 000    - - drugo                                  3,6

               - Iz zlitine bakra in kositra
               (brona):

7409 31 000    - - v kolobarjih                           3,6

7409 39 000    - - drugo                                  3,6


7410           Bakrene folije (tudi tiskane ali
               s podlago iz papirja, kartona,
               plastične mase ali podobnih
               podložnih materialov), debeline
               do vključno 0,15mm (brez vštete
               podlage)

               - Brez podlage:

7410 11 000    - - iz rafiniranega bakra                  3,6


7411           Bakrene cevi

7411 10        - Iz rafiniranega bakra:

               - - ravne, z debelino sten:

7411 10 110    - - - več kot 0,6 mm                       3,6

7411 10 900    - - drugo                                  3,6

               - Iz bakrovih zlitin:

7411 21        - - iz zlitine bakra in cinka
               (medenina):

7411 21 10     - - - ravne:

7411 21 101    - - - - cevi in zlitine bakra
               in cinka z debelino stene,
               manjše od 3mm                              3,6

7411 21 90     - - - drugo:

7411 21 901    - - - - cevi z debelino stene
               3 mm in manj                               3,6

7411 29        - - druge:

7411 29 90     - - - drugo:

7411 29 901    - - - - gibljive bakrene cevi,
               premera več kot 25,4mm                     3,6


7412           Pribor (fitingi) za cevi, iz
               bakra (npr. spojnice, kolena,
               oglavki)

7412 10 000    - Iz rafiniranega bakra                    3,6

7412 20 000    - Iz bakrovih zlitin                       3,6

               - Žica:


7505 22 000    - - iz nikljevih zlitin                    2,0


7604           Aluminijaste palice in profili

               - Iz aluminijevih zlitin:

7604 21 00     - - votli profili:

7604 21 001    - - - varjeni in perforirani profili       5,6

7604 29        - - drugo:

7604 29 90     - - - profili:

7604 29 901    - - - - profili dimenzije 12 × 8 mm
               in manj                                    5,6


7606           Plošče, pločevine in trakovi
               iz aluminija, debeline več
               kot 0,2 mm

               - Drugi:

7606 12        - - iz aluminijevih zlitin:

7606 12 500    - - - - pobarvani, lakirani ali
               prevlečeni s plastično maso                5,6

7606 91 00     - - iz nelegiranega aluminija:

7606 91 001    - - - aluminijeva pločevina za
               litografiranje (litografska
               pločevina)                                 5,6

7606 92 00     - - iz aluminijevih zlitin:

7606 92 001    - - - pobarvana pločevina v
               kolobarjih                                 5,6


7607           Aluminijaste folije (tudi tiskane
               ali s podlago iz papirja, kartona,
               plastične mase ali podobnih
               materialov), debeline do vključno
               0,2 mm (brez podlage)

7607 11 101    - - - - debeline manj kot 0,008 mm         pr

7607 19 99     - - - - druge:

7607 19 991    - - - - - aluminijeva folija za
               litografiranje (litografska folija)        5,0


8202           Ročne žage; listi za žage vseh vrst
               (vključno z listi za žage za
               vrezovanje, prerezovanje ter
               listi žag brez zob)

               - Drugi listi za žage:

8202 99        - - drugi:

               - - - z jekleno delovno površino:

8202 99 900    - - - z delovno površino iz drugih
               materialov                                 pr


8205           Ročno orodje in priprave, ki niso
               navedeni in ne zajeti na drugem
               mestu:

8205 59        - - drugo:

8205 59 900    - - - drugo                                pr


8207           Izmenljivo orodje za ročne
               obdelovalne priprave na mehanični
               pogon ali brez njega ali za
               obdelovalne stroje (npr.: za
               stiskanje, kovanje, vtiskovanje,
               prerezovanje, narezovanje in
               vrezovanje navojev, vrtanje,
               povečevanje odprtine s struganjem,
               pre vlačenje, rezkanje),
               vključno z matricami za izvlačenje
               ali iztiskanje kovine, in orodje
               za vrtanje sten in zemlje

8207 20 90     - - z delovno površino iz drugih
               materialov:

8207 20 901    - - - za izdelavo karoserijskih
               delov za industrijs ko sestavljanje
               vozil iz tar.št. 8701 do 8705              pr

8207 50        - Orodje za vrtanje, razen za
               vrtanje sten in zemlje:

               - - z delovno površino iz drugih
               materialov:

               - - - drugo:

8207 50 900    - - - - drugo                              pr


8208 90        - Drugi:

8208 90 001    - - za rezanje papirja in kartona          pr


8213 00 000    Škarje (vključno krojaške in podobne
               škarje) in rezila zanje                    pr


8308           Zapirala, okovje z zapirali,
               zaponke, zapirala z zaponkami,
               sponke, očesca in podobno, za
               obleko, obutev, ročne torbe,
               potovalne predmete in druge
               gotove izdelke; cevaste ali
               razcepne kovice iz navadnih
               kovin; biseri in bleščice
               navadnih kovin

8308 90 00     - Drugo, vključno z deli:

8308 90 001    - - zapirala, okovje z zapirali
               (zaklopke) za smučarsko obutev
               in rolke                                   pr


8309           Zamaški (vključno kronska zapirala,
               navojni zamaški in zamaški, skozi
               katere se vliva), čepi za steklenice,
               pokrovi iz pločevine z navojem ali
               brez njega, zalivke in drug pribor
               za pakiranje, iz navadnih kovin

8309 90        - Drugo:

8309 90 90     - - drugo:

8309 90 901    - - - pokrovi za pločevinke iz tar.
               podšt. 7310 21 102                         pr


8401           Jedrski reaktorji; gorilni elementi
               (polnjenja), neobsevani, za jedrske
               reaktorje; stroji in apara ti za
               separacijo izotopov

8401 10 000    - Jedrski reaktorji                        pr

8401 20 000    - Stroji in aparati za separacijo
               izotopov in njihovi deli                   pr

8401 30 000    - Gorilni elementi (polnjenja),
               neobsevani                                 pr

8401 40 000    - Deli jedrskih reaktorjev                 pr


8403 10        - Kotli:

8403 10 100    - - litoželezni                            pr


8407           Batni motorji z notranjim zgorevanjem,
               na vžig s svečkami, z izmeničnim ali
               vrtilnim gibanjem bata

               - Pogonski motorji za plovila:

8407 21        - - izvenkrmni motorji:

               - - - s prostornino nad 325 cm3:

8407 21 990    - - - - z močjo nad 30 kW                  pr


8408           Batni motorji z notranjim zgorevanjem,
               na vžig s kompresijo (dieselski ali
               poldieselski motorji)

8408 20        - Motorji za pogon vozil iz 87.
               poglavja:

               - - drugi:

               - - - za kmetijske ali gozdarske
               traktorje na kolesih, z močjo:

8408 20 310    - - - - do vključno 50 kW                  pr


8413 11 000    - - črpalke za gorivo ali mazivo,
               ki se uporabljajo na bencinskih
               postajah ali v garažah                     pr

8413 30        - Črpalke za gorivo, mazanje in
               hladilne medije batnih motorjev
               z notranjim zgorevanjem:

8413 30 100    - - za uporabo v civilnem letalstvu        pr

8413 50        - Druge tlačne črpalke z izmeničnim
               gibanjem:

               - - druge:

               - - - druge:

8413 50 500    - - - dozirne in proporcionalne
               črpalke                                    pr

               - - - - batne črpalke:

8413 50 790    - - - - - druge                            pr

8413 60        - Druge tlačne črpalke z
               rotacijskim gibanjem:

               - - - druge:

               - - - - zobniške črpalke:

8413 60 410    - - - - - hidravlično gnane                pr

8413 60 490    - - - - - druge                            pr

               - - - - krilne črpalke:

8413 60 590    - - - - - druge                            pr

               - Druge črpalke; elevatorji
               za tekočine:

8413 81        - - črpalke:

8413 81 900    - - - druge                                pr


8414           Zračne ali vakuumske črpalke,
               zračni ali plinski kompresorji
               in ventilatorji; ventilacijske
               ali recirkulacijske nape z vgrajenim
               ventilatorjem, vključno s tistimi,
               ki imajo filtre

8414 10        - Vakuumske črpalke:

8414 10 300    - - - rotacijske batne črpalke,
               drsne krilne rotacijske črpalke,
               molekularne črpalke in Roots črpalke       pr

8414 10 500    - - - - difuzijske črpalke, krio
               črpalke in absorbcijske črpalke            pr

8414 80        - Drugo:

               - - drugo:

8414 80 710    - - - - - vijačni kompresorji              pr

8414 80 900    - - - drugo                                pr

8414 90        - Deli:

8414 90 900    - - drugi                                  pr


8417           Industrijske in laboratorijske
               peči, vključno peči za sežiganje,
               neelektrične

8417 80        - Druge:

8417 80 900    - - druge                                  pr


8419           Stroji, naprave in laboratorijska
               oprema za obdelavo materiala s
               spremembo temperature:

               - Sušilnice:

8419 89 951    - - - - druge naprave za hlajenje
               proizvodov v postopku obdelave s
               temperaturo ali pri kateri se
               sprošča temperatura                        pr

8419 89 952    - - - - drugi stroji, aparati in
               oprema za uporabo v farmacevtski
               industriji (npr. naprave za
               pripravo vode, liofilizatorji,
               emajl. reaktorji ipd.)                     pr

               - centrifuge, vključno centrifuge
               za sušenje:


8420 10        - Kalandri in drugi stroji za valjanje:

8420 10 100    - - ki se uporabljajo v tekstilni
               industriji                                 pr

8420 10 500    - - ki se uporabljajo v gumarski
               industriji in industriji plastičnih
               mas                                        pr


8421 19 980    - - - - druge                              pr

               - Naprave in aparati za filtriranje
               in čiščenje tekočin:

8421 29 900    - - - druge                                pr

8421 39 981    - - - - elektro filtri za dimne
               pline                                      pr

8421 39 989    - - - - - drugi                            pr

               - Deli:

8421 99 000    - - drugi                                  pr


8424 20 000    - Brizgalne pištole in podobne
               naprave                                    pr

8424 30        - Stroji za brizganje pare ali
               peska in podobni stroji za
               brizganje s curkom:

               - - drugi stroji:

8424 30 100    - - - s pogonom na stisnjen zrak           pr

8424 30 900    - - - drugi                                pr

8424 89 801    - - - - naprave za elektronski
               nanos barve s transportnim sistemom
               in sušilno napravo                         pr


8426           Dvigala, vključno kabelska dvigala;
               ladijski žerjavi; portalna dvigala,
               luška dvigala in avto dvigala,
               opremljena z dvigalom

               - Druga dvigala, samovozna:

8426 41 000    - - na pnevmatičnih kolesih                pr


8427           Viličarji; druga avto dvigala
               z napravami za dviganje ali
               manipulacijo:

8427 10 101    - - - bočno-stranski in paletno
               regalni viličarji (tudi s pomičnim
               stebrom)                                   pr


8428           Drugi stroji za dviganje,
               manipulacijo, nakladanje ali
               razkladanje (npr.: dvigala,
               premične stopnice, transporterji
               in žičnice)

               - Drugi transporterji, ki delujejo
               kontinuirano, za blago ali material:

8428 31 000    - - specialno predvideni za uporabo
               pod zemljo                                 pr

8428 39        - - drugi:

               - - - drugi:

8428 39 930    - - - - avtomatske naprave za
               transport, rokovanje in shranjevanje
               polprevodnikov, kaset, škatel in
               drugega materiala za polprevodniške
               naprave                                    pr

8428 40 000    - Premične stopnice in premične steze      pr


8429           Buldožerji, angledozerji, grejderji,
               ravnalniki, skreperji, bagri,
               nakladalniki z lopato, stroji za
               nabijanje in cestni valjarji,
               samovozni

               - Buldožerji in angledozerji:

8429 11 000    - - goseničarji                            pr


8438 20 000    - Stroji za proizvodnjo slaščic,
               kakava in čokolade                         pr

8438 50 000    Stroji za pripravljanje
               perutninskega in drugega mesa              pr


8441           Drugi stroji za predelavo papirne
               mase, papirja ali kartona, vključno
               s stroji za rezanje vseh vrst:

8441 10 100    - - stroji za rezanje zvitkov in
               premotavanje zvitkov                       pr

8441 10 200    - - drugi stroji za vzdolžno in
               prečno rezanje                             pr

8441 30 000    - Stroji za izdelavo škatel,
               trikotnih vrečk, cevi, bobnov
               in podobnih škatel, razen s
               stiskanjem                                 pr

8441 80 001    - - stroji za lepljenje kartonskih
               škatel                                     pr

8441 80 002    - - stroji za izsekovanje                  pr


8451           Stroji (razen strojev iz tar.
               št. 8450) za pranje, čiščenje,
               ožemanje (perila), sušenje,
               likanje (vključno s stiskalnicami
               za fiksiranje), beljenje, barvanje,
               apretiranje, dovrševanje, prevlačenje
               ali impregniranje tekstilne preje,
               tkanin, pletenin idr. ali gotovih
               tekstilnih predmetov in stroji za
               nanašanje paste na osnovno tkanino
               ali drugo podlago, ki se uporablja
               pri proizvodnji talnih oblog, kot
               je linolej; stroji za navijanje,
               odvijanje, zlaganje, rezanje ali
               zobčasto izrezovanje tekstilnih
               tkanin

               - Stroji za sušenje:

8451 29 000    - - drugi                                  pr


8456           Stroji za obdelovanje materialov
               vseh vrst s posnemanjem materiala
               z laserjem ali drugim svetlobnim
               ali fotonskim snopom, ultrazvokom,
               elektroerozijo, elektrokemičnim
               postopkom, elektronskim snopom,
               ionskim snopom ali curkom plazme

8456 30        - Z elektroerozijo:

               - - numerično krmiljeni:

8456 30 110    - - - žični                                pr

8456 30 190    - - - drugi                                pr

8456 30 900    - - drugi                                  pr


8457 10        - Centri za strojno obdelavo kovin:

8457 10 100    - - horizontalni                           pr

8457 10 900    - - drugi                                  pr


8458           Stružnice za obdelavo kovin

               - Horizontalne stružnice:

8458 11        - - numerično krmiljene:

               - - - avtomatske stružnice:

8458 11 200    - - - stružni centri                       pr

8458 11 410    - - - - z enim vretenom                    pr

8458 11 490    - - - - z več vreteni                      pr

8458 19 200    - - - stružni centri                       pr

               - Druge stružnice:

8458 91        - - numerično krmiljene:

8458 91 200    - - stružni centri                         pr

8458 91 800    - - - druge                                pr

8458 99 000    - - druge                                  pr

               - Konzolni rezkalni stroji:


8459           Obdelovalni stroji za obdelavo
               kovin z odvzemanjem materiala
               vključno s stroji z delovnimi
               enotami na vodilih:

8459 10 000    - Stroji z delovnimi enotami
               na vodilih                                 pr

               - Drugi stroji za vrtanje
               s svedrom:

8459 21 000    - - numerično krmiljeni                    pr

8459 31 000    - - numerično krmiljeni                    pr

8459 51 000    - - numerično krmiljeni                    pr

               - Drugi rezkalni stroji:

8459 61        - - numerično krmiljeni:

8459 61 100    - - - orodni rezkalni stroji               pr

8459 61 910    - - - - ploskovno rezkalni stroji          pr

8459 69 100    - - - orodni rezkalni stroji               pr

8459 69 991    - - - - - kopirni rezkalni stroji          pr


8460           Obdelovalni stroji za čiščenje,
               ostrenje, brušenje, honanje,
               lepanje, poliranje ali drugačno
               dodelavo kovin:

8460 31 000    - - numerično krmiljeni                    pr

8460 90        - Drugi:

8460 90 900    - - drugi                                  pr


8461           Obdelovalni stroji za obdelavo
               kovin, sintranih kovinskih
               karbidov ali kermetov z odvzemanjem
               materiala:

8461 50        - Strojne žage in drugi stroji
               za odrezovanje:

               - - stroji za žaganje:

8461 50 110    - - - cirkularne žage                      pr

8461 50 190    - - - drugi                                pr


8462           Obdelovalni stroji (vključno
               s stiskalnicami) za obdelavo
               kovin s prostim kovanjem ali
               kovanjem v utopih; obdelovalni
               stroji (vključno s stiskalnicami)
               za obdelavo kovin z upogibanjem,
               prepogibanjem, ravnanjem, uravnavanjem,
               prerezovanjem ali izrezovanjem, za
               rezanje s striženjem; stiskalnice
               za obdelavo kovin ali kovinskih
               karbidov, ki niso zgoraj navedene

               - Stroji za upogibanje, prepogibanje,
               ravnanje in poravnavanje (vključno s
               stiskalnicami):

8462 21        - - numerično krmiljeni:

8462 21 100    - - - za obdelovanje ploščatih
               izdelkov                                   pr
          
8462 21 900    - - - drugi                                pr

               - Stroji za prerezovanje ali
               izrezovanje:

8462 29        - - drugi:

8462 29 100    - - - za obdelavo ploščatih izdelkov       pr

8462 29 910    - - - - hidravlični                        pr

8462 29 990    - - - - drugi                              pr

               - Drugi izmenični motorji, večfazni:

8462 41        - - numerično krmiljeni:

8462 41 100    - - - za obdelovanje ploščatih
               izdelkov                                   pr

8462 49 900    - - drugi                                  pr

8462 91        - - hidravlične stiskalnice

8462 91 500    - - - - numerično krmiljeni                pr

8462 99 910    - - - - - za izdelavo kovic,
               sornikov in vijakov                        pr


8463 10 100    - - stroji za vlečenje žice                pr

8463 20 000    - Stroji za valjanje navojev               pr


8464           Stroji za obdelavo kamna, keramike,
               betona, azbesta, cementa in podobnih
               mineralnih materialov ali za hladno
               obdelavo stekla

8464 10        - Strojne žage:

8464 10 900    - - druge                                  pr

8464 20        - Stroji za brušenje in poliranje:

8464 20 191    - - - - stroji za brušenje in
               poliranje ravnega stekla                   pr

8464 20 800    - - drugi                                  pr

8464 90 901    - - - stroji za vrtanje, rezanje,
               graviranje ravnega stekla ali
               njihova kombinacija                        pr

8464 90 902    - - - stroji za diamantno kronsko
               vrtanje betona, hlajeni z vodo             pr


8565           Stroji za obdelavo lesa, plute,
               kosti, trde gume, trde plastike
               ali podobnih trdih materialov:

8465 10        - Stroji, s katerimi so mogoče
               različne vrste strojne obdelave
               brez zamenjave orodja med takimi
               obdelavami:

8465 10 100    - - z ročnim prenosom obdelovanca
               med operacijami                            pr

8465 10 901    - - - numerično krmiljeni
               obdelovalni centri mostovne
               izvedbe "Point to point"                   pr

8465 10 909    - - - drugo                                pr

8465 91        - - strojne žage:

8465 91 10     - - - tračne žage:

8465 91 101    - - - - širine med kolesi do
               vključno 550 mm                            pr

8465 91 103    - - - - širine med kolesi
               nad 650 mm                                 pr

8465 91 20     - - - krožne žage:

8465 91 201    - - - - formatne, krojilne                 pr

8465 91 202    - - - - večlistne                          pr

8465 91 90     - - - druge:

8465 91 901    - - - - za hlodovino (gater)
               in spahovalne žage                         pr

8465 91 902    - - - - za horizontalno
               žaganje plošč                              pr

8465 92 001    - - - mizni in nadmizni rezkarji
               za les s programabilnim
               pozicioniranjem                            pr

8465 92 002    - - - verižni rezkarji za les              pr

8465 92 003    - - - skobeljniki za les širine
               do vključno 360 mm                         pr

8465 92 004    - - - skobeljniki za les širine
               nad 440 mm                                 pr

8465 93 001    - - - brusilni stroji za les
               vseh izvedb, razen tračne brusilke
               s tanponom                                 pr

8465 93 002    - - - gladilni in polirni stroji
               za les                                     pr

8465 94 001    - - - stroji za spajanje furnirja
               in masive po debelini lesa s
               stiskanjem ali lepljenjem                  pr

8465 94 002    - - - za spenjanje lesenih okvirjev        pr

8465 95 001    - - - večvretenski vrtalni stroji
               za les z medosno razdaljo
               nad 38 mm                                  pr

8465 95 002    - - - drugi stroji za vrtanje
               in vijačenje za uporabo v
               industriji                                 pr

8465 96 000    - - stroji za cepljenje
               ali lupljenje                              pr

8465 99 101    - - - - stružnice za les                   pr

8465 99 901    - - - - stroji za nanašanje
               lepila ali nanos -  oplaščevanje
               s folijo                                   pr

8465 99 902    - - - - stroji za lesne sekance
               z lastnim pogonom                          pr

8465 99 903    - - - - stroji za nameščanje
               okovja in krtačni stroji                   pr

8465 99 904    - - - - stroji za proizvodnjo
               čepov                                      pr


8466           Deli in pribor, ki so izključno
               ali pretežno primerni za uporabo
               s stroji iz tar. št. 8456 do 8465,
               vključno z držali za obdelovance
               in orodje:

8466 20        - Držala za obdelovance:

8466 20 990    - - - druga                                pr

8466 92        - - za stroje iz tar. št. 8465:

8466 92 800    - - - drugo                                pr

8466 93        - - za stroje iz tar. št. 8456
               do 8461:

8466 93 200    - - - iz litega železa ali
               litega jekla                               pr

8466 94 000    - - za stroje iz tar. št. 8462
               in 8463                                    pr


8467           Ročno orodje, pnevmatsko ali
               z vdelanim neelektričnim motorjem:

               - Pnevmatsko:

8467 11        - - rotacijsko:

8467 11 101    - - - - orodja za industrijsko
               sestavo in montažo karoserije
               vozil iz tar. št. 8701 do 8705             pr

8467 11 901    - - - - za ekstrudiranje                   pr

8467 19 000    - - drugo                                  pr

               - Drugo orodje:

8467 89 001    - - - za hidravlično ekstrudiranje         pr


8470 50 000    - Registrirne blagajne                     6,5


8471           Stroji za avtomatsko obdelavo
               podatkov in njihove enote:

               - Drugi digitalni stroji za
               avtomatsko obdelavo podatkov:

8471 41 900    - - - drugi                                pr

8471 49        - - drugi, predstavljeni v
               obliki sistema:

8471 49 900    - - - drugi                                pr

8471 50        - Digitalne procesne enote:

8471 50 900    - - druge                                  pr

8471 60        - Vhodne ali izhodne enote,
               vštevši tudi tiste, ki imajo
               v istem ohišju tudi pomnilniške
               enote:

8471 60 400    - - - tiskalniki                           5,0

8471 70        - Pomnilne enote:

8471 70 400    - - - centralne pomnilne enote             pr

               - - - - diskovne pomnilne enote:

8471 70 510    - - - - - optične, vključno z
               magnetno-optičnimi                         5,0

8471 70 530    - - - - - - trdi diski                     5,0

8471 70 590    - - - - - - druge                          5,0

8471 70 600    - - - - pomnilne enote z
               magnetnimi trakovi                         5,0

8471 80        - Druge enote strojev za
               avtomatsko obdelavo podatkov:

8471 80 100    - - - periferne enote                      5,0

8471 90 000    - Drugo                                    pr


8473           Deli in pribor (razen pokrovov,
               kovčkov za stroje ipd.), ki so
               izključno ali v glavnem primerni
               za uporabo s stroji iz
               tar. št. 8469 do 8472

8473 30        - Deli in pribor za stroje iz
               tar. št. 8471:

8473 30 100    - - elektronski deli                       5,0

8473 30 900    - - drugi                                  5,6

8473 40        - Deli in pribor za stroje iz
               tar. št. 8472:

8473 40 900    - - drugi                                  6,5


8474           Stroji za sortiranje, sejanje,
               separacijo, pranje, drobljenje,
               mletje, mešanje ali gnetenje zemlje,
               kamna, rudnin ali drugih trdnih
               mineralnih materialov (vključno
               s prahom ali pasto); stroji za
               aglomeriranje, modeliranje ali
               oblikovanje trdnih mineralnih
               goriv, keramične mase, cementa,
               sadre ali drugih mineralnih
               izdelkov v obliki prahu ali
               paste; stroji za izdelavo peščenih
               livarskih kalupov

8474 80 000    - Drugi stroji                             pr


8475           Stroji za montiranje električnih
               ali elektronskih žarnic, sijalk
               ali elektronk ali bliskovnih
               žarnic v steklene plašče; stroji
               za proizvodnjo ali vročo obdelavo
               stekla in steklenih izdelkov

8475 90 000    - Deli                                     pr


8477           Stroji za obdelavo gume ali
               plastične mase ali za izdelavo
               izdelkov iz teh materialov, ki
               niso navedeni in ne zajeti na
               drugem mestu v tem poglavju

8477 10 000    - Stroji za brizgalno vlivanje
               v kalupe                                   pr

8477 20 000    - Ekstruderji                              pr

8477 30 000    - Stroji za oblikovanje s pihanjem         pr

               - Drugi stroji in mehanske naprave:

8477 40 000    - Stroji za oblikovanje z vakuumom
               in drugi stroji za termično
               oblikovanje                                pr


8479 20 000    - Stroji za ekstrakcijo ali pripravo
               živalskih ali rastlinskih
               ali olj                                    pr

               - Drugi stroji in mehanske naprave:

8479 81 000    - - za obdelovanje kovin, vključno
               z napravami za navijanje električne
               žice                                       pr

8479 82 000    - - stroji za mešanje, gnetenje,
               drobljenje, mletje, sejanje,
               rešetanje, homogeniziranje ali
               emulgiranje                                pr

8479 89 950    - - - - drugo                              pr


8480 71 000    - - za brizganje ali kompresijo            pr


8481           Pipe, ventili in podobne naprave
               za cevovode, kotle, rezervoarje,
               velike posode in podobno, vključno
               z redukcijskimi ventili in termostatsko
               krmiljenimi ventili

8481 10        - Redukcijski ventili:

               - - drugi:

8481 10 910    - - - kombinirani s filtri ali mazalci     5,6

8481 10 990    - - - drugi                                5,6

8481 80        - Druge naprave:

               - - pipe, ventili in podobne naprave
               za odtoke, pomivalna korita, bideje,
               vodne kotličke, banje in podobne
               instalacije:

8481 80 190    - - - drugi                                pr

               - - druge:

               - - - procesno upravljalni ventili:

8481 80 590    - - - - drugi                              5,9

8481 80 630    - - - - - jekleni                          pr

8481 80 991    - - - - - ventili z razpršilci             pr


8482           Kotalni ležaji

8482 10        - Kroglični ležaji:

8482 10 100    - - z največjim zunanjim premerom
               do vključno 30 mm                          6,5

               - Deli:

8482 91        - - kroglice, iglice in valjčki:

8482 91 900    - - - drugi                                pr


8501           Elektromotorji in električni
               generatorji (razen generatorskih
               agregatov)

8501 10        - Motorji z močjo do 37,5 W:

               - - drugi:

8501 10 910    - - - univerzalni motorji na
               izmenični ali enosmerni tok                pr

8501 53 920    - - - - - nad 75 kW, do
               vključno 375 kW                            pr

8501 53 990    - - - - - nad 750 kW                       pr


8502           Električni generatorski agregati
               in rotacijski konvertorji
               (pretvorniki)

               - Generatorski agregati z batnimi
               motorji z notranjim zgorevanjem
               na vžig s kompresijo (dieselski
               ali poldieselski motorji):

8502 13        - - z močjo nad 375 kVA:

               - - - drugi:

8502 13 910    - - - - z močjo nad 375 kVA do
               vključno 750 kVA                           pr

8502 13 990    - - - - z močjo nad 750 kVA                pr

               - - drugi:

8502 20 910    - - - z močjo do vključno 7,5 kVA          pr

8502 20 990    - - - z močjo nad 7,5 kVA                  pr


8503 00        Deli, ki so izključno ali pretežno
               primerni za uporabo s stroji iz
               tar. št. 8501 ali 8502:

8503 00 990    - - drugo                                  pr


8504 10 990    - - - druge                                pr

8504 40 990    - - - - - drugi                            pr

8504 90        - Deli:

8504 90 190    - - - drugo                                5,4


8506           Primarne celice in primarne
               baterije

8506 50        - Litijeve:

8506 50 100    - - cilindrične celice                     6,5

8506 90 000    - Deli                                     pr


8507           Električni akumulatorji, vključno
               s separatorji zanje, pravokotni
               ali ne, vključno s kvadratnimi

8507 10 100    - - za uporabo v civilnem letalstvu        pr

8507 30 100    - - za uporabo v civilnem letalstvu        pr

8507 80        - Drugi akumulatorji:

               - - drugi

8507 80 910    - - - nikelj-hidridni                      8,3

8507 90        - Deli:

8507 90 930    - - - separatorji                          6,8

8507 90 980    - - - drugo                                6,8


8511 30        - Razdelilniki; vžigalne tuljave:

8511 30 900    - - drugi                                  7,1


8512 10 000    - Oprema za razsvetljavo in
               vizualno signalizacijo za kolesa           6,0


8514 20        - Indukcijske ali dielektrične peči:

8514 20 100    - - indukcijske peči in pečice             pr

               - Drugi stroji in aparati:


8515           Stroji in aparati za mehko in
               trdo spajkanje ali varjenje:

8515 29 90     - - - drugi:

8515 29 901    - - - - za točkovno varjenje in
               varilne klešče, ki se uporabljajo
               v industrijskem sestavljanju
               karoserij vozil iz tar. št.
               do 8705                                    pr

8515 80        - Drugi stroji in aparati:

8515 80 910    - - - za uporovno varjenje
               plastičnih mas                             pr

8515 80 990    - - drugi                                  pr


8517           Električni aparati za žično
               telefonijo in telegrafijo,
               vključno telefonski aparati
               z brezžično slušalko ter
               telekomunikacijski aparati
               za žične sisteme z nosilnim
               tokom ali za digitalne žične
               sisteme

8517 50        - Drugi aparati za žične sisteme
               z nosilnim tokom ali za digitalne
               žične sisteme:

8517 50 100    - - aparati za žične sisteme
               z nosilnim tokom                           6,0

8517 50 900    - - drugi                                  pr

8517 80        - Drugi aparati:

8517 80 100    - - domofonski sistemi                     pr

8517 80 900    - - drugi                                  pr


8518 30        - Naglavne slušalke, slušalke
               za eno uho in kombinacije z
               mikrofonom:

8518 30 900    - - drugo                                  pr


8525 20        - Oddajniki z vdelanim sprejemnikom:

8525 20 100    - - radiotelegrafski ali
               radiotelefonski aparati, za
               uporabo v civilnem letalstvu               pr

8525 20 910    - - - za mobilno telefonijo                pr

8525 20 990    - - - drugi                                pr

8525 40        - Video kamere za snemanje
               posamičnih slik in druge video
               snemalne kamere:

8525 40 100    - - video kamere za snemanje
               posamičnih slik                            5,0

               - - drugi video snemalniki:

8525 40 910    - - - ki lahko posnamejo zvok
               ali sliko, posneto s televizijsko
               kamero                                     5,0

8525 40 990    - - - drugi                                5,0

               - Drugo:


8526 91        - - naprave za radionavigacijo:

8526 91 900    - - - druge                                pr


8527 90 910    - - - prenosni sprejemniki klicev
               ali obvestil (pozivniki)                   6,5


8528           Televizijski sprejemniki, kombinirani
               ali nekombinirani v istem ohišju z
               radijskimi sprejemniki ali aparati
               za snemanje ali reprodukcijo zvoka
               ali slike; videomonitorji in
               videoprojektorji

               - Video monitorji:

8528 30 100    - - barvni                                 pr

8528 30 900    - - črno-beli in drugi enobarvni           pr


8529           Deli, ki so izključno ali pretežno
               namenjeni za uporabo z aparati iz
               tar. št. 8525 do 8528

8529 10        - Antene in antenski reflektorji
               vseh vrst; deli, namenjeni za
               uporabo z njimi:

8529 10 100    - - za uporabo v civilnem letalstvu        pr

               - - drugi:

               - - - antene:

               - - - - zunanje antene za radijske
               ali televizijske difuzne sprejemnike:

8529 90 890    - - - - - drugi                            pr

8529 10 900    - - - drugo                                pr

8529 90        - Drugo:

8529 90 100    - - sklopi in podsklopi, ki so
               sestavljeni iz dveh ali več
               medsebojno pritrjenih delov,
               za aparate iz tar. podšt.
               8526 10 10, 8526 91 11,
               8526 91 19 in 8526 92 10,
               za uporabo v civilnem letalstvu            pr

8529 90 700    - - - elektronski sklopi                   pr

8529 90 890    - - - - drugi                              pr


8530 80 000    - Druga oprema                             pr


8531           Električni aparati za zvočno
               ali vizualno signalizacijo
               (npr.: zvonci, sirene, indikatorske
               table, alarmni aparati proti tatvini
               ali požaru), razen tistih iz tar.
               št. 8512 in 8530

8531 90        - Deli:

8531 90 900    - - drugi                                  pr

               - Drugi konstantni kondenzatorji:


8532 24        - - keramični, večplastni:

8532 24 900    - - - drugi                                pr


8535 30 900    - - drugi                                  pr

8535 40 00     - Prenapetostni odvodniki,
               omejevalniki napetosti in
               dušilni elementi motečih valov:

8535 40 001    - - kovinsko-oksidni prenapetostni
               odvodniki vgrajeni v polimerna
               ohišja in dušilni elementi motečih
               valov                                      pr


8536 50 900    - - druga                                  7,4

               - Okovi žarnic, vtiči in vtičnice:

8536 69        - - drugi:

8536 69 100    - - - za koaksialne kable                  7,4


8537 10 990    - - - drugo                                pr

               - Druge žarnice z nitko, brez
               ultravijoličnih in infrardečih
               žarnic:


8539 22        - - druge, z močjo do vključno
               200 W in za nape tosti nad 100 V:

8539 22 900    - - - druge                                6,5

8539 29        - - druge:

8539 29 980    - - - - do vključno 100 V                  6,2

               - Žarnice na razelektrenje,
               razen ultravijoličnih žarnic:

8539 31 100    - - z dvojnim podnožjem                    pr

8539 32 100    - - - napolnjene s parami
               živega srebra                              pr

8539 32 500    - - - napolnjene s parami natrija          pr

8539 32 900    - - - kovinsko halogenske                  pr

               - Drugi električni vodniki,
               za napetosti nad 80 do vključno
               1000 V:

8539 39 000    - - druge                                  6,8

8539 90        - Deli:

8539 90 900    - - drugo                                  6,5


8540 81 000    - - sprejemne ali ojačevalne
               elektronke                                 6,5

8540 89        - - druge:

8540 89 110    - - - - vakuumske                          5,6


8541           Diode, tranzistorji in podobni
               polprevodniški elementi;
               fotoobčutljivi polprevodniški
               elementi, vključno fotonapetostne
               celice, sestavljene v module ali
               plošče ali ne; diode za sevanje
               svetlobe; montirani piezoelektrični
               kristali

8541 10        - Diode, razen fotoobčutljivih
               diod in diod za sevanje svetlobe:

8541 10 910    - - - močnostne usmerniške diode           5,0

8541 10 990    - - - druge                                5,0

               - Tranzistorji, razen fotoobčutljivih:

8541 21        - - z disipacijo (izgubljeno močjo),
               manjšo od 1 W:

8541 21 900    - - - drugi                                5,0

8541 29 200    - - - močnostni tranzistorji MOS           5,0

8541 29 300    - - - bipolni tranzistorji z
               izoliranimi vhodi (IGRT)                   5,0

8541 30        - Tiristorji, diac in triac elementi,
               razen fotoobčutljivih elementov:

8541 30 900    - - drugi                                  5,0

8541 40        - Fotoobčutljivi polprevodniški
               elementi, vključno fotonapetostne
               celice, sestavljene v module ali
               plošče ali ne; diode za sevanje
               svetlobe:

               - - diode za sevanje svetlobe:

8541 40 190    - - - druge                                5,0

8541 60 000    - Montirani piezoelektrični kristali       5,6

               - Drugi električni vodniki, za
               napetosti nad 80 do vključno 1000 V:


8543 20 000    - Signalni generatorji                     pr

8543 89 900    - - - drugi                                pr


8544 30 900    - - drugi                                  6,5

               - Drugi električni vodniki, za
               napetosti nad 80 do vključno 1000 V:

8544 41 900    - - - drugi                                6,5

8544 51 000    - - s konektorji                           pr

8544 59        - - drugi:

               - - - drugi:

8544 59 200    - - - - za napetost 1000 V                 pr

8544 59 800    - - - - za napetost nad 80 V,
               vendar manj kot 1.000 V                    5,0

8544 60 900    - - z drugimi vodniki                      pr

8544 60        - Drugi električni vodniki, za
               napetost nad 1.000 V:

8544 60 100    - - z bakrenimi vodniki                    4,5


8546           Električni izolatorji iz kakršnega
               koli materiala

8546 20 99     - - - drugi:

8546 20 991    - - - - za napetosti nad 72,5 kV           pr

8546 90        - Drugi:

8546 90 900    - - drugi                                  5,9


8547           Izolirni deli za električne stroje,
               naprave ali opremo, izdelani v
               celoti iz izolirnega materiala ali
               samo z manjšimi kovinskimi komponentami
               (npr. tulci z navojem), vdelanimi med
               stiskanjem izključno zaradi vezave,
               razen izolatorjev iz tar. št. 8546;
               cevi za električne vodnike in spojke
               zanje, iz navadnih kovin, obložene z
               izolirnim materialom

8547 90 000    - Drugo                                    3,0


8705 90        - Druga:

8705 90 30     - - vozila z betonskimi črpalkami:

8705 90 301    - - - zmogljivosti nad 85 m3/h in
               dolžino rok nad 28 m                       pr


8714           Deli in pribor vozil iz tar. št.
               8711 do 8713

               - Drugi:

8714 92        - - platišča in napere koles:

8714 92 100    - - - platišča                             7,4

8714 93        - - pesta, razen pest z zavoro in
               zavor za pesta, in prosta verižna
               kolesa:

8714 93 100    - - - pesta brez zaviralnih naprav
               ali prostih verižnih koles                 7,4

8714 93 900    - - - prosta verižna kolesa                7,4

8714 94        - - zavore, vključno pesta z zavoro
               in zavore za pesta, in njihovi deli:

8714 94 300    - - - druge zavore                         7,4

8714 96        - - pedala in prestave v pestu ter
               njihovi deli:

8714 96 100    - - - pedala                               7,4

8714 96 300    - - - prestave v pestu                     7,4

8714 96 900    - - - deli                                 7,4

8714 99        - - drugo:

8714 99 100    - - - ročice                               7,4

8714 99 500    - - - prednje in zadnje verižne
               prestave ("derailleur" menjalniki)         7,4

8714 99 900    - - - drugo; deli                          7,4


8716           Priklopniki in polpriklopniki;
               druga vozila, nesamovozna;
               njihovi deli

               - Drugi priklopniki in polpriklopniki
               za prevoz blaga:

8716 39        - - drugi:

               - - - drugi:

               - - - - novi:

               - - - - - drugi:

8716 39 59     - - - - - - drugi:

8716 39 591    - - - - - - - za prevoz osebnih
               avtomobilov in kombiniranih vozil
               s hidravlično dvižno platformo za
               prevoz tovora v dveh nivojih               pr


8803 10        - Propelerji in rotorji ter njihovi
               deli:

8803 10 900    - - drugi                                  pr

8803 20        - Podvozja in njihovi deli:

8803 20 900    - - drugi                                  pr

8803 30        - Drugi deli letal ali helikopterjev:

8803 30 900    - - drugi                                  pr

8803 90 990    - - - drugi                                pr


8805 10 100    - - lansirne naprave za zrakoplove
               in njihovi deli                            pr

8805 10 900    - - drugo                                  pr


9001           Optična vlakna in snopi optičnih
               vlaken; kabli z optičnih vlaken
               (nevgrajeni in neoplaščeni), razen
               tistih iz tar. št. 8544; listi in
               plošče iz polarizirajočega materiala;
               leče (vključno kontaktne leče),
               prizme, zrcala in drugi optični
               elementi iz kakršnega koli materiala,
               nemontirani, razen takih optično
               neobdelanih steklenih elementov

9001 40        - Steklene leče za očala:

9001 40 200    - - ki niso namenjene izboljšanju
               vida                                       6,5

9001 40 800    - - - druge                                6,5


9006 10        - Aparati za pripravljanje tiskarskih
               plošč ali valjev:

9006 10 900    - - drugi                                  pr


9013 10 000    - Teleskopske namerilne naprave
               za orožje; periskopi; teleskopi
               za stroje, naprave, instrumente
               ali aparate iz tega poglavja ali
               XVI. oddelka                               pr


9017 20 190    - - - drugi                                pr


9018           Medicinski, kirurški, zobozdravniški
               in veterinarski instrumenti in
               aparati, vključno z scintigrafskimi,
               elektromedicinskimi aparati in aparati
               za preiskavo vida

9018 90        - Drugi instrumenti in aparati:

9018 90 850    - - drugi                                  pr

               - Rentgenski aparati za medicinsko,
               kirurško, zobozdravniško, veterinarsko
               ali drugo uporabo, vključno z aparati
               za radiografijo ali radioterapijo:


9022 12 000    - - aparati za računalniško tomografijo    pr

               - Termometri in pirometri, ki niso
               kombinirani z drugimi instrumenti:

9022 14 000    - - drugi, za medicinsko, kirurško,
               ali veterinarsko uporabo                   pr


9023 00        Instrumenti, aparati in modeli,
               namenjeni za demonstriranje (npr.
               pri pouku ali na razstavah), ki
               niso primerni za kaj drugega

9023 00 100    - Ki se uporabljajo za poučevanje
               fizike, kemije ali tehničnih
               predmetov                                  pr


9024           Stroji in aparati za preskušanje
               trdote, natezne tlačne trdnosti
               elastičnosti ali drugih mehanskih
               lastnosti materiala:

9024 80 990    - - - drugi                                pr


9025 11 990    - - - - drugi                              pr

9025 80 990    - - - - drugi                              pr


9026 10        - Za merjenje ali kontrolo pretoka
               ali nivoja tekočine:

               - - - drugi:

9026 10 990    - - - - drugi                              5,0

9026 20        - Instrumenti za merjenje ali
               kontrolo tlaka:

9026 20 300    - - - elektronski                          pr

9026 20 900    - - - - drugi                              pr

9026 90        - Deli in pribor:

9026 90 900    - - drugi                                  pr


9027 20        - Kromatografi in instrumenti
               z elektroforezo:

9027 20 100    - - kromatografski                         pr

9027 30 000    - Spektrometri in spektografi
               na podlagi optičnega sevanja               pr


9028 90        - Deli in pribor:

9028 90 100    - - za električne števce                   6,5


9029 10        - Števci vrtljajev, števci
               proizvodnje, taksimetri,
               kilometrski števci, števci
               korakov in podobno:

9029 10 900    - - drugi                                  pr


9030 20        - Osciloskopi in oscilografi
               s katodno cevjo:

9030 20 900    - - drugi                                  pr

9030 31        - - multimetri:

9030 31 900    - - - drugi                                pr

9030 83        - - drugi, z napravo za registriranje      pr


9031           Instrumenti, aparati in stroji za
               merjenje ali kontrolo, ki niso
               navedeni in ne zajeti na drugem
               mestu v tem poglavju; projektorji
               profilov:

               - Drugi optični instrumenti in
               aparati:

9031 49 900    - - - drugi                                pr

               - - drugi:

               - - - elektronski:

9031 80        - Drugi instrumenti, aparati in
               stroji:

9031 80 100    - - za uporabo v civilnem letalstvu        pr

9031 80 310    - - - - za merjenje ali preverjanje
               geometrijskih veličin                      pr

9031 80 390    - - - - drugi                              pr

               - - - drugi:

9031 80 990    - - - - drugi                              pr


9032           Instrumenti in aparati za
               avtomatsko regulacijo ali
               krmiljenje:

9032 10        - Termostati:

9032 10 990    - - - - drugi                              pr

               - Drugi instrumenti in aparati:

9032 89 900    - - - drugi                                pr


9033 00 000    Deli in pribor (ki niso navedeni
               in ne zajeti na drugem mestu v
               tem poglavju) za stroje, naprave,
               instrumente ali aparate iz
               90. poglavja                               pr


9114           Drugi deli ur

9114 20 000    - Ležajni kamen                            7,4


9305 90 900    - - drugo                                  pr


9401 90        - Deli:

9401 90 80     - - - drugi:

9401 90 801    - - - - deli sedežev iz tar.
               podšt. 9401.30                             pr


9403           Drugo pohištvo in njegovi deli

9403 90        - Deli:

9403 90 900    - - iz drugih materialov                   6,8


9405           Svetilke in druga svetila,
               vključno z reflektorji in
               njihovimi deli, ki niso
               navedeni in ne zajeti na
               drugem mestu; osvetljeni
               znaki, osvetljene ploščice
               z imeni in podobno, s fiksiranim
               svetlobnim virom, in njihovi
               deli, ki niso navedeni in ne
               zajeti na drugem mestu

9405 40        - Druge električne svetilke
               in druga svetila:

               - - drugo:

               - - - iz drugih materialov:

9405 40 990    - - - - drugo                              6,8


9506 70        - Drsalke in kotalke, vključno
               s čevlji s pritrjenimi drsalkami
               ali kotalkami:

9506 70 900    - - deli in pribor                         6,5


9602           Obdelani materiali rastlinskega
               ali mineralnega izvora, za rezljanje,
               in izdelki iz teh materialov; izdelki,
               oblikovani ali izrezljani iz voska,
               stearina, naravne gume ali naravne
               smole ali iz mase za modeliranje,
               in drugi oblikovani ali rezljani
               izdelki, ki niso navedeni in ne
               zajeti na drugem mestu; obdelana,
               neutrjena želatina (razen želatine,
               ki se uvršča v tar. št. 35.03) in
               izdelki iz neutrjene želatine:

9602 00 001    - kapsule iz želatine za
               farmacevtske namene                        pr


9603 50 000    - Druge ščetke, ki so deli strojev,
               aparatov ali vozil                         6,5


9611 00 000    Ročni datumski pečati, žigi,
               numeratorji in podobno (vključno
               priprave za tiskanje ali vtiskovanje
               na nalepkah); ročni vrstičniki in
               garniture za tiskanje, ki imajo take
               vrstičnike                                 pr
PRILOGA 5

Tarifna
številka       Opis
----------------------------------------------------------------

2710           Olja, dobljena iz nafte, in olja, dobljena iz
               bituminoznih mineralov, razen surovih

               - Težka olja:

               - - mazalna olja; druga olja:

               - - - za druge namene:

2710 00 960    - - - - elektroizolacijska olja

               ex Transformatorsko olje

3810 10 000    Preparati za dekapiranje kovinskih površin,
               praški in paste, ki so sestavljeni iz kovin
               in drugih materialov, za spajkanje ali varjenje
             
               ex - praški za spajkanje in varjenje nerjavne
               jeklene žice


3819 00 000    Tekočine za hidravlične zavore in druge
               pripravljene tekočine za hidravlični prenos,
               ki po masi ne vsebujejo ali vsebujejo pod 70%
               naftnega olja ali olj, dobljenih iz bituminoznih
               mineralov

               ex Turbinsko olje


3926           Drugi proizvodi iz plastičnih mas in proizvodi iz
               drugih materialov

3926 90        - Drugo:

               - - drugo:

               - - - drugo:

3926 90 990    - - - - drugo

               ex Kabelske vezice, sponke


4016           Drugi proizvodi iz gume, razen iz trde gume

               - Drugo:

4016 99        - - drugo:

               - - - drugo:

               - - - - drugo:

               - - - - - drugo:

4016 99 820    - - - - - - sestavljeni deli iz gume in kovine

               ex Zračne blazine fleksibilni separatorji


4413 00 000    Zgoščen les v blokih, ploščah, trakovih ali
               profilih

               ex Zgoščen, zlepljen les v ploščah za stiskanje
               navitij


4805           Drug nepremazan papir in karton, v zvitkih ali
               listih

4805 80        - Drug papir in karton, z maso 225 g/m2 ali več

4805 80 900    - - drugo

               ex Transformerboard - izolacijski material -
               prešpan plošče iz čiste celuloze z maso 1,25 g/m3,
               debelina 1-7 mm za izolacijo med navitji


7019           Steklena vlakna (vključno s stekleno volno) in
               izdelki iz njih (npr. preja, tkanine)

               - Trakovi iz steklenih vlaken, roving preja in
               rezane niti:

7019 19        - - drugo:

7019 19 100    - - - iz filamentov

               ex Polyglas trak iz steklenih vlaken 


7208 51 300    več kot 20 mm

               ex Pločevina debeline nad 40 mm, kakovosti St.
               44,3, St. 52,3 in St. 37,3 z garantirano
               kakovostjo za 100% ultrazvočno kontrolo in
               preizkusom prečne kontrakcije, ki ne sme biti
               manjša od 25%

7208 51 990    manj kot 2.050 mm

               ex Pločevina debeline nad 40 mm, kakovosti St.
               44,3 St.52,3 in St. 37,3 z garantirano kakovostjo
               za 100% ultrazvočno kontrolo in preizkusom prečne
               kontrakcije, ki ne sme biti manjša od 25%


7214 99 100    Iz tipov, ki se uporabljajo za armiranje betona

               ex - jeklena žica premera 7 mm, klasa C, izdelana
               po standardu EU 10138


7219           Ploščato valjani izdelki iz nerjavnega jekla,
               širine 600 mm in več

7219 21 100    ki vsebujejo 2,5 ut.% ali več niklja

               ex Nerjavna pločevina (AISI 321) lužena, obrezana,
               sjajna debeline več kot 40 mm

               - Hladno valjani, brez nadaljnje obdelave:

7219 34        - - debeline 0,5 mm in več, vendar ne več kot 1mm:

7219 34 900    - - - ki vsebujejo manj kot 2,5 ut.% niklja

               ex širine več kot 1000 mm


7223 00 199    drugo

               ex nerjavna žica za varjenje NC z več kot 23/12
               (Cr/Ni)


7225           Ploščato valjani izdelki iz drugih legiranih
               jekel, širine 600 mm in več

               - Iz silicijevega jekla za elektropločevine:

7225 19        - - drugi:

7225 19 900    - - - hladno valjani

               ex Transformatorska hladno valjana orientirana
               elektropločevina v kolutih tip M4 in MOH šir.
               od 860-914 mm, deb. do 0.35 mm za izrezovanje
               transformatorskih jeder


7302 30 000    Kretniški jezički, križišča, spojne palice
               drugi deli kretnic

7302 40 900    Tirne vezice in podložne plošče, druge

7302 90 300    Tirne vezice, tirna ležišča in klini za tirna
               ležišča


7307           Pribor (fitingi) za cevi iz železa ali jekla

               - Drug, iz nerjavnega jekla:

7307 29        - - drug:

7307 29 900    - - - drug

               ex Spojke

               ex Varilni priključki

               - Drugo:

7307 99        - - drug:

7307 99 900    - - - drug

               ex Aksialni kompenzator


7318           Vijaki, matice, tirni vijaki

7318 11 000    Tirni vijaki (tirfoni)

               - Izdelki z navojem:

7318 16        - - matice:

7318 16 100    - - - izdelane iz palic, profilov ali žice,
               polnega prereza, s premerom odprtine do
               vključno 6 mm


7407           Bakrene palice in profili

7407 10 000    - Iz rafiniranega bakra

               ex E-Cu zbiralke


8205 90 000    Garniture predmetov


8402 90 000    Deli

               ex podnice za tlačne kotle Ds: 1400/28, 1200/26,
               1200 /24, 900/24, 800/26, 800/5


8409           Deli, ki so primerni izključno ali pretežno za
               motorje iz tar. št. 8407 ali 8408

               - Drugi:

8409 99 000    - - drugi

               ex Samomazalne puše


8410           Hidravlične turbine, vodna kolesa in njihovi
               regulatorji

8410 90        - Deli, vključno z regulatorji:

8410 90 900    - - drugi

               ex Turbinski regulator


8412 90 500    Hidravličnih strojev in motorjev

               ex nosilni in pritisni obroči za tesnila


8413 19        - - druge:

8413 19 900    - - - druge

               ex Črpalke za filtr. vodo do 1500 vrt/min

8413 60        - Druge tlačne črpalke z rotacijskim gibanjem

               - - druge:

               - - - druge:

8413 60 600    - - - - vijačne črpalke

8413 70 210    Enostopenjske

               ex enostopenjske potopne črpalke do 1500 vrt./min

8413 70 910    Enostopenjske

               ex centrifugalne črpalke iz nerjavnega jekla

               ex Centrifugalne oljne črpalke - Boldrocchi type
               LB5/146


8414           Zračne in vakuumske črpalke, zračni ali plinski
               kompresorji in ventilatorji

8414 80        - Drugo:

               - - drugo:

8414 80 410    Do vključno 120 m

               ex do 1500 vrt./min

8414 80 900    - - - drugo

               ex Vijačni kompresorji - visokotlačni, nizkotlačni


8421           Centrifuge, vključno centrifuge za sušenje

8421 21 909    Drugo

               ex Ultrafiltracijska čistilna naprava za vodo
               (čistilna naprava za vodo po principu
               ultrafiltracije)

               - Naprave in aparati za filtriranje in čiščenje
               plinov:

8421 39        - - druge:

               - - - druge:

               - - - - naprave in aparati za filtriranje ali
               čiščenje drugih plinov:

8421 39 980    - - - - - drugi:

               ex Avtomatski filter


8425 39 990    Drugi

               ex dvigalo na ročni pogon z vozičkom


8471 50 900    Druge

               ex Deli turbinskega regulatorja


8481           Pipe, ventili in podobne naprave za cevovode,
               kotle, rezervoarje, velike posode

8481 20        - Ventili za oljnohidravlične ali pnevmatske
               prenose:

8481 20 100    - - ventili za upravljanje oljnohidravlično
               poganjanih prenosov

               ex Tlačna stikala

8481 20 900    Ventili za poganjanje pnevmatsko poganjanih
               prenosov

               ex Ventili z indikatorjem odprtja ali blokado
               položajev (iz nodularne litine ali nerjavnega
               jekla)

8481 30        - Nepovratni ventili:

8481 30 100    - - za pnevmatske gume in zračnice

               ex Magnetni ventili

               ex Protipovratne lopute

8481 30 910    Iz litega železa ali jekla

               ex Ventili z indikacijo odprtja in/ali z blokado
               položajev

8481 40        - Varnostni ventili:

8481 40 900    - - drugi

               ex Oddušniki - varnostni ventili iz nerjavnega
               jekla

8481 80        - Druge naprave:

               - - druge:

               - - - druge:

8481 80 510    Temperaturni regulatorji

               ex Uporovni temperaturni regulatorji in termometri

8481 80 710    Litoželezni

               ex Iz nodularne litine z indikacijo odprtja ali
               blokado položajev

8481 80 810    Kroglaste pipe in pipe s čepom

               ex Iz nerjavnega jekla

8481 80 850    - - - - lopute

               ex Iz nerjavnega jekla

8481 80 990    - - - - drugi

               ex Ventili

               ex Zasuni

               ex Pipe


8482 50 000    Drugi valjčni ležaji

               ex Z zunanjim premerom nad 30 mm


8483           Transmisijske gredi in ročice

8483 10        - Transmisijske gredi (vključno odmične gredi in
               kolenaste gredi) in ročice:

               - - druge:

8483 10 900    - - - druge

               ex Turbinska gred teže nad 10 ton

8483 30 900    Drsni ležaji

               ex Legirane samomazalne puše iz CuSnPb 8213/8E


8501 40        - Drugi izmenični motorji, enofazni

8501 40 100    - - z močjo nad 735 W do vključno 150 kW, za
               uporabo v civilnem letalstvu

8501 52        - - z močjo nad 750 W do vključno 75 kW

8501 52 100    - - - za uporabo v civilnem letalstvu

8501 53        - - z močjo nad 75 kW

8501 53 100    - - - z močjo nad 75 kW do vključno 150 kW, za
               uporabo v civilnem letalstvu

               - - - drugi:

               - - - - drugi, z močjo:

8501 53 990    - - - - - nad 750 kW

               - Generatorji izmeničnega toka:

8501 64 000    - - z močjo nad 750 kVA


8502           Električni generatorski agregati in rotacijski
               konvertorji

               - Generatorski agregati z batnimi motorji z
               notranjim zgorevanjem na vžig s kompresijo:

8502 13        - - z močjo nad 375 kVA:

               - - - drugi:

8502 13 910    - - - - z močjo nad 375 kVA do vključno 750 kVA

               ex Diesel agregat


8504           Električni transformatorji, statični konvertorji
               in indukcijske tuljave

               - Transformatorji s tekočim dielektikom:

8504 22        - - z močjo nad 650 kVA do vključno 10.000 kVA

8504 22 100    - - - nad 650 kVA, do vključno 1.600 kVA

               - Drugi transformatorji:

8504 31        - - z močjo do vključno 1 kVA:

8504 31 100    - - - za uporabo v civilnem letalstvu

8504 32        - - z močjo nad 1 kVA do vključno16 kVA

               - - - drugi:

8504 32 300    - - - - merilni transformatorji

8504 40        - Statični pretvorniki (konvertorji):

               - - drugi:

8504 40 500    - - - polikristalni polprevodniki

               - - - drugi:

               - - - - drugi:

               - - - - - razsmerniki (invertorji):

8504 40 960    - - - - - - z zmogljivostjo do vključno 7,5 kVA

               ex DC/DC pretvorniki 220 V/24 V

8504 90        - Deli:

               - - transformatorjev in indukcijskih tuljav:

8504 90 190    - - - drugo

               ex Radiatorji za vgradnjo v transformatorje


8505           Elektromagneti

8505 90        - Drugo, vključno z deli:

8505 90 100    - - elektromagneti


8506           Primarne celice in primarne baterije

8506 80        - Druge

8506 80 050    - - suhe cink - ogljikove baterije napetosti 5,5 V
               do vključno 6,5 V


8507           Električni akumulatorji

8507 30        - Kadmij-nikljevi akumulatorji:

8507 30 100    - - za uporabo v civilnem letalstvu


8512           Električna oprema za razsvetljavo in
               signalizacijo

8512 20 000    - Druga oprema za razsvetljavo in vizualno
               signalizacijo

8512 30 000    - Oprema za zvočno signalizacijo


8513           Prenosne električne svetilke z lastnim virom
               energije

8513 10 000    - Svetilke


8516           Električni pretočni in akumulacijski grelniki vode
               in potopni grelniki

               - Električni aparati za ogrevanje prostorov in
               električne naprave za ogrevanje tal:

8516 29        - - drugi:

               - - - drugi:

8516 29 910    - - - - z vgrajenimi ventilatorji

8516 80        - Električni grelni upori:

8516 80 100    - - montirani v preprosto izolirano ohišje z
               električnim priključkom, uporabljani za
               odmrzovanje ali odtajanje, za uporabo v civilnem
               letalstvu

               - - drugi:

8516 80 910    - - - vgrajeni v izoliranem ohišju

8516 80 990    - - - drugi


8517           Električni aparati za žično telefonijo in
               telegrafijo

8517 11 000    Žični telefonski aparati (telefoni) z brezžično
               slušalko

               - Telefonski aparati (telefoni); videofoni:

8517 19        - - drugi:

8517 19 900    - - - drugi:

               ex ISDN telefonski aparati

8517 21 000    Stroji za faksimiliranje (telefaksi)

8517 30 009    drugi

8517 80        - Drugi aparati:

8517 80 900    - - drugi:

               ex Paging za prenos alarmnih sporočil

8517 90        - Deli:

8517 90 110    - - - elektronski sklopi

8517 90 190    - - - drugi

               - - drugi:

8517 90 820    - - - elektronski sklopi:

               ex ISDN kartice (HW)

8517 90 880    - - - drugi


8518 21 900    - - - druge

8518 90 000    - Deli


8520           Magnetofoni in drugi aparati za snemanje zvoka z
               vgrajenimi enotami za reprodukcijo zvoka, ali brez
               njih

               - Drugi magnetofoni z vgrajenimi enotami za
               reprodukcijo zvoka:

8520 39        - - drugi:

8520 39 900    - - - drugi

               ex Registrofon 12 kanalni (snemalna naprava)


8521           Aparati za snemanje in reprodukcijo slike

8521 10        - Z magnetnim trakom:

               - - drugi:

8521 10 800    - - - drugi:

               ex Barvna kamera


8524           Plošče, trakovi in drugi posneti nosilci

               - Drugo:

8524 91        - - drugo za reprodukcijo fenomenov, razen zvočnih
               ali slikovnih:

8524 91 100    - - - ki vsebuje podatke ali navodila, ki se
               uporabljajo v strojih za avtomatsko obdelavo
               podatkov:

               ex ISDN SW za aplikacije kartic


8531           Električni aparati za zvočno ali vizualno
               signalizacijo

8531 20        - Indikatorske table z vdelanimi napravami s
               tekočimi kristali ali svetlečimi diodami:

               - - druge:

8531 20 300    - - - s svetlečimi diodami (LED)


8532           Električni kondenzatorji, konstantni, spremenljivi
               ali nastavljivi

8532 30        - Spremenljivi ali nastavljivi (vnaprej
               nastavljeni kondenzatorji)

8532 30 900    - - drugi


8533           Električni upori (vključno z reostati in
               potenciometri), razen grelnih uporov

               - Drugi spremenljivi upori, vključno z reostati
               in potenciometri:

8533 40 900    - - drugi


8535           Električni aparati za vklapljanje, izklapljanje
               ali zaščito električnih tokokrogov

8535 30        - Ločilniki in odklopniki:

8535 30 100    - - za napetosti manjšo od 72,5 kV

8535 30 900    - - drugi

8535 90 000    - Drugo

               ex Kabelski končniki

               ex Kabelske glave


8536           Električni aparati za vklapljanje in izklapljanje
               ali za zaščito električnih tokokrogov.

8536 10        - Varovalke:

8536 10 900    - - za tokove nad 63 A

8536 20        - Avtomatski odklopniki tokokrogov:

8536 20 900    - - za tokove nad 63 A

8536 30        - Drugi aparati za zaščito električnih tokokrogov

8536 30 300    - - za tokove od 16 A do vključno 125 A

               ex Kontrolniki izolacije za 380 V

8536 30 900    - - za tokove nad 125 A

               - Releji:

8536 49 000    - - drugi:

               ex Plinski releji

8536 50        - Druga stikala:

               - - za napetosti nad 60 V:

8536 50 110    - - - pritisna stikala

               ex Svetleče tipke, signalne lučke 24 V

8536 50 150    - - - vrtljiva stikala:

               ex grebenasto stikalo 220 V DC

8536 50 190    - - - druga

               - Okovi žarnic, vtiči in vtičnice:

8536 61        - - okovi žarnic:

8536 61 900    - - - drugi

8536 90        - Drugi aparati:

8536 90 850    - - drugi


8537           Table, plošče, pulti, mize, omare in druge
               osnove  

8537 10        - Za napetost do vključno 1.000 V:

8537 10 100    - - numerične upravljalne plošče z vgrajenimi
               avtomatskimi napravami za obdelavo podatkov

               - - drugo:

8537 10 910    - - - krmilniki s pomnilnikom, ki se lahko
               programirajo

               ex za napetost 24 V

8537 10 990    - - - drugo

               ex Razvodne, razdelilne omarice

8537 20        - Za napetost nad 1.000 V

8537 20 910    - - za napetost nad 72,5 kV

               ex Celice srednje napetosti


8538           Deli, ki so izključno ali pretežno namenjeni za
               uporabo iz tar. št. 8535, 8536 in 8537

8538 90        - Drugi:

8538 90 900    - - drugi


8539           Električne žarnice

               - Druge žarnice z nitko, brez ultravijoličnih in
               infrardečih žarnic:

8539 22        - - druge, z močjo do vključno 200 W in za
               napetosti nad 100 V:

8539 22 100    - - - reflektorske svetilke

8539 22 900    - - - druge 

               - Žarnice na razelektrenje, razen ultravijoličnih
               žarnic:

8539 31        - - fluorescenčne, s termokatodo:

8539 31 900    - - - druge


8541           Diode, tranzistorji in podobni polprevodniški
               elementi

8541 10        - Diode, razen fotoobčutljivih diod in diod za
               sevanje svetlobe

8541 10 100    - - rezine, nerazrezane v čipe


8542           Elektronska integrirana vezja in mikrosestavi

               - Monolitna integrirana vezja:

8542 13        - - MOS tipa:

8542 13 050    - - - čipi

               - - - drugo:

               - - - - pomnilniki:

               - - - - - UV izbrisljivi, programabilni, bralni
               pomnilniki (EPROM):

8542 13 370    - - - - - - s shranjevalno zmogljivostjo, ki
               presega 4 Mbit


8544           Izolirana žica, kabli in drugi izolirni električni
               vodniki

               - Žica za navijanje:

8544 11        - - bakrena:

8544 11 900    - - - druga

               - Drugi električni vodniki, za napetosti do
               vključno 80 V:

8544 41        - - s konektorji:

8544 41 100    - - - ki se uporabljajo za telekomunikacije:

               ex Kabli s konektorji

               - Drugi električni vodniki, za napetosti nad 80 do
               vključno 1000 V:

8544 59        - - drugi

               - - - drugi:

8544 59 800    - - - - za napetost nad 80 V, vendar manj kot
               1.000 V

               ex Krmilno-signalni kabel in pribor

8544 60        - Drugi električni vodniki, za napetost nad
               1.000 V:

8544 60 100    - - z bakrenimi vodniki

               ex Kabel 110 kV

               ex Energetski kabel in pribor

8544 70 000    - Kabli iz optičnih vlaken

               ex enorodni optični kabli


8545           Ogljene elektrode, ogljene ščetke, oglje za
               žarnice, oglje za baterije in drugi izdelki iz
               grafita ali drugega oglja, s kovino ali brez nje,
               za električne namene

               - Elektrode:

8545 19        - - druge:

8545 19 100    - - - elektrode za elektrolize


8546           Električni izolatorji iz kakršnega koli materiala

8546 20        - Iz keramičnih materialov:

               - - s kovinskimi deli:

8546 20 990    - - - drugi

8546 90        - Drugi:

8546 90 900    - - drugi


8547           Izolirni deli za električne stroje, naprave ali
               opremo, izdelani v celoti iz izolirnega
               materiala

8547 10        - Izolirni deli iz keramičnih materialov:

8547 10 900    - - drugi

8547 90 000    - Drugo

                ex Klobuki - Izolacijski fitingi - izdelani iz
                izol. materiala - transformerboarda - za
                izolacijo VN izvodov


9025            Hidrometri in podobni merilniki, termometri

                - Termometri in pirometri, ki niso kombinirani z
                drugimi instrumenti:

9025 11         - - tekočinski, za direktno odčitavanje:

                - - - drugi:

9025 11 990     - - - - drugi

                ex Kontaktni termometer - tekočinski za direktno
                odčitavanje

                ex bimetalni termometer TB-80

                ex uporovni termometri


9026            Instrumenti in aparati za merjenje ali kontrolo
                pretoka, nivoja, tlaka

9026 10         - Za merjenje ali kontrolo pretoka ali nivoja
                tekočine:

                - - drugi:

                - - - elektronski:

9026 10 510     - - - - merilniki pretoka

                - - - drugi:

9026 10 910     - - - - merilniki pretoka

                ex Indikatorji pretoka olja Indikatorji pretoka
                vode

9026 10 990     - - - - drugi

                ex Oljekazi - indikatorji nivoja olja

9026 80         - Drugi instrumenti in aparati:

                - - drugi

9026 80 990     - - - drugi

                ex Termična slika - za merjenje temperature
                najtoplejše točke v navitju z metodo
                preslikavanja (prilagoditvena enota)

                ex Nivojna kazala z lističi, pretočna kazala,
                manometri


9030 40 900     - - drugi

OPOMBA: Če je navedena le 4-mestna tarifna oznaka se upošteva vse
blago, ki ga zajema navedena tarifna oznaka. Če so poleg 4-mestne
tarifne oznake navedene še večmestne tarifne oznake, se upošteva
le blago iz te izrecno navedene tarifne oznake. Če je v okviru
tarifne oznake navedeno le določeno blago z oznako "Ex" se šteje,
da predmet uredbe ni vse blago, ki se razvršča v to tarifno
oznako ampak le izrecno navedeno blago.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti