Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/1995 z dne 2. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/1995 z dne 2. 6. 1995

Kazalo

1492. Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Kamnik, stran 2175.

Na podlagi drugega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90), 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84,37/85, 29/86, Uradni list RS, št. 26/90) in 29. člena zakona o lokalni samoupravi, je Občinski svet občine Kamnik na 2. seji dne 9. 2. 1995 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana občine Kamnik
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega plana občine Kamnik za obdobje od leta 1986 do leta 2000 (Uradni list SRS, št. 3/89, Uradni list RS, št. 22/92) in srednjeročnega družbenega plana občine Kamnik od leta 1986 do leta 1990 (Uradni list SRS, št. 31/86, Uradni list RS, št. 22/92) (v nadaljevanju: prostorskih sestavin) in sicer:
(a) naslov dolgoročnega plana občine Kamnik za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in srednjeročnega družbenega plana občine Kamnik za obdobje od leta 1986 do leta 1990, se nadomesti z naslovom “Sestavine prostorskega plana občine Kamnik” (v nadaljevanju: sestavine PPOK);
(b) v tekstualnem delu se besedilo poglavja 9. Opredelitve za uresničevanje prostorskih sestavin dolgoročnega plana občine Kamnik, podpoglavja 9.1. Načini urejanja območij s prostorskimi izvedbenimi akti v delu Plansko makroobmočje Kamnik, dopolni z dodatno alinejo “PUP PN-2 Golf center, LN cestne povezave Gorenjska-Štajerska in LN kamnolomov in peskokopov”, ter v delu Plansko makroobmočje Laze-Tuhinj z dodatno alinejo “UN PN-3 Terme Snovik” in poglavje Poselitev s predvidenimi zaokrožitvami in zapolnitvami ureditvenih območij naselij.
Podpoglavje 9.3. Program dodatnih raziskav, analiz in študij, ki so potrebne za spremljanje, uresničevanje in dopolnjevanje dolgoročnega plana, se v sklopu “študije, ki se nanašajo na posamezne sisteme” 6. alineja dopolni z besedilo, ki se glasi:
“še posebej na območjih, ki so z geološkega, okoljevarstvenega, bivalnega in delovnega ter kulturno-spomeniškega in prometnega vidika najsprejemljivejše.”.
(c) v kartografskem delu prostorskih sestavin dolgoročnega plana občine Kamnik za obdobje 1986-2000, se spremenijo in dopolnijo:
– karte kartografske dokumentacije v merilu 1:25000;
– karte kartografske dokumentacije k planu v merilu 1:5000;
– karte ureditvenih območij drugih naselij v merilu 1:5000;
– publikacijske karte v merilu 1:100000.
2. člen
Družbeni plan občine Kamnik za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (Uradni list SRS, št. 31/86, Uradni list RS, št. 22/92), se nadomesti s spremenjenimi in dopolnjenimi “Prostorskimi sestavinami” in sicer:
(1) V poglavju Programske zasnove, se tekstualni del dopolni s sledečim besedilom:
(a) “PN-2 Golf center”
1. Območje PN-2 obsega 43,37ha površine in leži na levi strani robu Kamniške Bistrice, severno od Arboretuma Volčji potok, vzhodno od ceste Radomlje-Šmarca, ki je vzporedna cesti med občinskima središčema Domžale in Kamnik.
2. Območje PN-2 je namenjeno:
– turistično-rekreativni dejavnosti (golf igrišču in vadbišču)
– manj obdelanim površinam (avtohtona vegetacija, naravni parki)
– potrebnim centralnim in družbenim dejavnostim.
3. Prometna povezava je v osnovi izvedena s povezovalno cesto Volčji potok - Rudnik. Izvedejo naj se nove gozdne poti tako, da omogočajo neoviran prehod uporabnikom.
Vsa ostala infrastruktura se na tehnično običajen način priključi na mestno omrežje.
4. Urbanistični koncept območja urejanja Golf centra temelji na jasnih krajinsko-oblikovalskih usmeritvah s poudarkom na ekološko uravnoteženem razvoju širšega območja:
– ločevanju območja vasi od turistično rekreativnih programov;
– zagotovitvi naselju optimalno možnost razvoja z navezavo na skupne infrastrukturne objekte in naprave;
– zagotovitvi primerne oddaljenosti bivalnih objektov od kmetij;
– eliminaciji medsebojnih vplivov prometnih tokov in bivalnih območij.
(b) “PN-3 Terme Snovik”
1. Območje PN-3 obsega 22,33ha površine v Tuhinjski dolini. Območje se nahaja v bližini regionalne ceste Kamnik-Vransko, južno od naselja Snovik.
2. Območje PN-3 je namenjeno:
– turistično rekreativni dejavnosti
– zdraviliškemu turizmu
– del pa se ohranja v prvotni kmetijski in gozdni rabi.
Funkcija območja je določena s planskimi izhodišči.
3. Prometna povezava je v osnovi izvedena s povezovalno cesto iz Tuhinjske doline. Nanjo se navezujejo dovozi do objektov in parkirne površine.
– Elektro omrežje bo navezano na RTP preko nove TP.
– Kabelsko PTT omrežje bo izvedeno za potrebe centralnih objektov in apartmajskih sklopov.
– Ogrevanje bo izvedeno z delovanjem toplotnih črpalk, ki izkoriščajo odpadno termalno vodo, za rezervni vir toplotne energije pa se izvede zemeljski plin, plinska kotlovnica je locirana na severnem delu kompleksa.
– Kanalizacijsko omrežje je določeno za vsak sklop objektov posebej, za tehnološke odplake se predvideva izgradnja ustrezno dimenzionirane čistilne naprave.
– Vodovodno omrežje se napaja na krajevno običajen način, ob predhodni preveritvi vodnih kapacitet.
4. Posebno pozornost je potrebno pri oblikovanju nameniti regionalni kompoziciji in na oblikovno nevsiljiv način prilagoditi specifično tehnične rešitve (dvižno dno pri bazenu, možnost delitve in združenja prostorov).
5. Pozornost se posveti urejanju v sozvočju z naravno krajino ter ohranitvi gozdnih površin.
Objekti naj se v prostor nanizajo tako, da v čim večji meri izkoriščajo naravno danost termalne vode in okolja.
6. Z ustreznim prostorskim izvedbenim načrtom se podrobneje obdelajo programske zasnove.
(c) Izdelajo se programske zasnove za LN cestne povezave Gorenjska-Štajerska in LN za sanacijo kamnolomov in peskokopov ter programske zasnove ključnih odsekov rekonstrukcije ceste skozi Tuhinjsko dolino.
(2) Kartografski del družbenega plana občine Kamnik se nadomesti s spremenjenim in dopolnjenim kartografskim delom “Prostorskih sestavin”.
3. člen
Kartografski del Prostorskih sestavin je podlaga za pripravo prostorskih izvedbenih aktov.
4. člen
Če se v postopku priprave programskih zasnov oziroma prostorskih izvedbenih aktov za posamezni infrastrukturni sistem in napravo iz prejšnjega člena ugotovi, da je potrebno posamezni odsek oziroma traso takšnega objekta oziroma naprave zaradi funkcionalnega, okoljevarstvenega oziroma finančnega vzroka deloma spremeniti, se takšna sprememba šteje kot dopustna toleranca, kadar se z njo varujejo naravne in kulturne dobrine, ohranja naravni in kulturni značaj krajine, zmanjšujejo vplivi na okolje ter ne spreminjajo vplivi na načrtovani videz območja oziroma ureditvenih območij ostalih infrastrukturnih naprav.
5. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 02101-20/95
Kamnik, dne 9. februarja 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Kamnik
Igor Podbrežnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti