Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/1994 z dne 30. 11. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/1994 z dne 30. 11. 1994

Kazalo

2667. Odlok o zazidalnem načrtu RŽS2 HALDA - skladišče tekočega plina - v Idriji, stran 4237.

Na podlagi 39. člena zakona o urejanju naselij. in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93), 14. člena odloka o začasni ureditvi vprašanj v zvezi s pristojnostmi zborov in volitvami funkcionarjev občinske skupščine ter Izvršnega sveta Skupščine občine Idrija (Uradni list RS, št. 16/90, 26/90, 33/90, 4/91, 10/91) je Skupščina občine Idrija dne 15. 11. 1994 sprejela
O D L O K
o zazidalnem načrtu RŽS2 HALDA – skladišče tekočega plina – v Idriji
I. SKUPNE DOLOČBE
1. člen
Sprejme se zazidalni načrt za območje RŽS2 Halda – skladišče tekočega plina (TNP) – v Idriji, ki ga je izdelala firma KAMŠT d.o.o. Idrija po pogodbi št. KR 32/94, avgust 1994, št. proj. 677/94, oktober 1994.
2. člen
Sestavni del tega odloka so spisi in grafični prikazi izvedbenega načrta in se nanašajo na mejo območja, lego, potek, velikost, oblikovanje objektov in naprav ter ureditve.
II. MEJA OBMOČJA
3. člen
Meja območja poteka od severnega robu križanja daljnovoda in reke Idrijce po desnem bregu dolvodno do meje parcele CČN, pravokotno na strugo Idrijce po južni meji CČN v celi širini, kjer zavije proti jugu ob cesti k nekdanji rudniški separaciji tako, da je cesta vključena v območje urejanja, do daljnovodnega koridorja in ob severni meji do izhodišča. Območje zajema dele parcel 488/1, 494, 496, 497, 498/1 in 2603/1 k. o. Idrija mesto v površini ca. 4500 m2.
III. MERILA IN POGOJI ZA IZRABO IN OBLIKOVANJE POSEGOV V PROSTORU
4. člen
Območje urejanja zajema:
1. dostopno cesto in pretakališče
2. rezervoarski prostor
3. črpalke in kompresor
4. tehnološko poslovni objekt
5. sisteme za hlajenje in gašenje.
5. člen
Izvede se dostopna cesta preko dvorišča RŽS po obstoječi trasi ceste k opuščeni separaciji, širine 4 m v asfaltni izvedbi od daljnovodnega koridorja do priključka interne ceste. Interna cesta omogoča tekoč promet z avtocisternami (brez manevriranja), s pretakališčem na ravnem delu (l(min)= 13 m) in omogoča dostop in uporabo vseh naprav. Kota pretakališča je H(min) 323,50 m.
Na pretakališču je stabilna hladilna instalacija na vodo v obliki pravokotne cevne zanke z vgrajenimi šobami in kapaciteto ca. 8 l/s. Plinska instalacija na pretakališču je zunanje izvedbe, učvrščena v betonskem bloku.
6. člen
Za skladiščenje TNP se uporabijo trije rezervoarji volumna po 150 m3 ležeče izvedbe (Ø = ca. 3m, 1 = ca. 22 m) na dveh temeljih. 2/3 rezervoarjev je pokrito s 60 cm plastjo nasutja, na odkritem delu so vsi priključki, ki so proti previsokim temperaturam ščiteni s pomočjo stabilne hladilne naprave na vodo. Zasip nad cisternami se zatravi.
7. člen
Črpalke in kompresor bodo postavljeni v prostor med cisternami in tehnološko poslovnim objektom na betonskem temelju, dvignjenim 10 cm nad okolico. Zaščita pred atmosferskimi neprilikami se izvede z montažnim nadstreškom.
8. člen
Tehnološko poslovni objekt dimenzij 8x25 m (toleranca +- 10%) se zgradi za namestitev naprav za upravljanje, mešanje in nadzor kvalitete plina ter za delo sodelavcev distributerja. Ob objektu na vzhodni strani je parkirišče za osebje.
9. člen
Za intervencijo v primeru visokih temperatur je montiran stabilen sistem hlajenja na vodo tako, da lahko prejme vsak m2 tlorisne površine min 10 l/min vode s pritiskom 3,5 Bar.
Poleg hladilnega sistema je objekt varovan še s štirimi hidranti, povezanimi s podzemno mrežo.
IV. POGOJI ZA IZVEDBO PROMETNEGA KOMUNALNEGA IN ENERGETSKEGA OMREŽJA
10. člen
Prometna ureditev obravnava:
– rekonstrukcijo obstoječe ceste mimo skladišča
– ureditev priključka interne oskrbne ceste
– ureditev parkirišč za osebje
– ureditev horizontalne in vertikalne signalizacije.
11. člen
Vodovod
Vodovodno omrežje se priključi na mestni vodovod. Priključni vod se v razdelilnem jašku razcepi na štiri veje, od katerih je ena za napajanje krožne hidrantne mreže Ø = 90, ostale tri pa za hladilne sisteme in potrebe sanitarne vode. V jašku je praznilni ventil, ki omogoča izpraznitev mreže.
12. člen
Elektrika
Napajanje objektov z električno energijo se izvede iz TP z vkopanim nizkonapetostnim kablom, ki bo potekal ob trasi ceste. Na mestu prečkanja ceste in pod voznimi površinami je kabel položen v zaščitne cevi.
13. člen
Kanalizacija
Ob desnem bregu Idrijce poteka zbirni kanal do CČN. Fekalne vode iz objekta se speljejo v ta kanal. Meteorne vode iz dvorišča in pretakališča se speljejo preko lovilcev olj in maščob, iz streh pa naravnost v Idrijco.
14. člen
Telefon
Telefonski priključek se izvede iz RŽS tako, da je možna tudi informacijska povezava, izvede se z zemeljskim kablom.
15. člen
Plin
Razvod plina (priključitev na mestno mrežo) se izvede na južni strani skladišča in poteka ob levem bregu Idrijce do "Topilniškega mostu".
16. člen
Odpadki
Komunalne odpadke se odlaga v tipiziran smetnjak in se odvažajo na deponijo komunalnih odpadkov.
V. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO POSEGOV V PROSTOR
17. člen
Požarno varstvo
– požarna voda je zagotovljena v hidrantnem omrežju
– gasilno opremo predstavljata dva prevozna gasilna aparata na prah s polnitvijo 50 kg in 8 gasilnih aparatov na prah s polnitvijo 9 kg.
18. člen
Ogrevanje
Ogrevanje tehnološko poslovnega objekta se izvede s termoakumulacijskimi pečmi.
19. člen
Hrup
Hrup v območju ne bo presegal 40 Db.
VI. OBVEZNOSTI INVESTITORJA IN IZVAJALCEV PRI IZVAJANJU
20. člen
V času gradnje mora biti zagotovljen nemoten dostop do CČN in stanovanjskih objektov.
21. člen
Posebna pozornost mora veljati prečkanju komunikacije in izvedbi zemeljskih del v območju pokritih rak, ki so dovodnik vode za HE Marof. Pred pričetkom del je obvezno rake in okolico statično preizkusiti, rešitev prečkanja s cesto mora biti usklajena z upravljalcem Soškimi elektrarnami Nova Gorica.
22. člen
Brežine Idrijce se uredijo v naklonu 1:1 in zatravijo.
23. člen
Proste površine se zatravijo in zasadijo z avtohtono vegetacijo. Objekt bo zagrajen z žično ograjo višine 2 m.
24. člen
Odvečni odloženi material se mora deponirati na deponijo gradbenega materiala.
VII. TOLERANCE
25. člen
Razširitev območja proti jugu in zahodu ni možna, odstopanja so možna samo proti severu in vzhodu le toliko, da ne motijo izvedbe infrastrukturne opreme območja. Višinska kota območja ne sme biti nižja od H = 323,50 m.
VIII. KONČNE DOLOČBE
26. člen
Zazidalni načrt je stalno na vpogled pri občinskem upravnem organu, pristojnem za urejanje prostora.
27. člen
Nadzor nad izvajanjem opravljajo Medobčinske inšpekcijske službe občin Idrija, Logatec, Vrhnika.
28. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-3/94
Idrija, dne 15. novembra 1994.
Predsednik
Skupščine občine Idrija
Janez Podobnik, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti