Uradni list

Številka 65
Uradni list RS, št. 65/1994 z dne 20. 10. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 65/1994 z dne 20. 10. 1994

Kazalo

2282. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zagradec, stran 3667.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in statuta Krajevne skupnosti Zagradec, sklepa o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zagradec in izida glasovanja na referendumu, dne 2. 10. 1994, je Svet KS Zagradec na seji dne 3. 10. 1994 sprejel
SKLEP
o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zagradec
I
Za območje KS Zagradec se uvede samoprispevek v denarju za obdobje petih let, in sicer od 1. 11. 1994 do 1. 11. 1999.
II
Sredstva zbrana s krajevnim samoprispevkom se bodo uporabila za izgradnjo mrliške vežice v Zagradcu, posodobitev in izgradnja krajevnih cest in izgradnja ostale komunalne infrastrukture po vaseh na območju Krajevne skupnosti Zagradec.
III
Samoprispevek bodo plačevali občani, ki imajo stalno bivališče na območju Krajevne skupnosti. Zagradec in so vpisani v volilni imenik ter občani, ki še nimajo splošne volilne pravice, so pa v delovnem razmerju in občani, ki imajo na območju Krajevne skupnosti Zagradec stanovanjsko ali počitniško hišo in nimajo stalnega prebivališča na območju krajevne skupnosti, in sicer:
1. občani, ki prejemajo osebne dohodke iz delovnega razmerja pri pravnih osebah ali zasebnih delodajalcih oziroma nadomestilo osebnega dohodka v višini 2% od osebnih dohodkov in nadomestil, zmanjšanih za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost;
2. občani, ki prejemajo osebno ali družinsko pokojnino, v višini 0,75%, zmanjšano za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost;
3. občani, ki so zavezanci davka od kmetijske dejavnosti, v višini 2% od letnega katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih zemljišč;
4. občani, ki so zavezanci za davek od opravljanja dejavnosti;
– od zbrane bruto zavarovalne osnove, zmanjšane za prispevke za socialno varnost po stopnji 2%;
– od ugotovljenega dobička po stopnji 2%;
5. občani, ki prejemajo prejemke za priložnostno opravljanje storitev v višini 2% od posameznega bruto prejemka, zmanjšanega za plačani davek po 15. členu zakona o dohodnini;
6. 100 DEM v tolarski protivrednosti, letno plačujejo delavci, ki so začasno zaposleni v tujini in občani, kateri niso prijavljeni v naši KS in imajo zgrajene hiše ali počitniške hišice na območju naše KS.
IV
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku.
V
S krajevnim samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 11,421.235 SIT. Razporeditev sredstev po namenih in vrstni red investicij se bo določal z vsakoletnim planom krajevne skupnosti.
VI
Samoprispevek iz osebnega dohodka zaposlenih in pokojnin se obračunava ob vsakem izplačilu, od dohodka iz kmetijske dejavnosti in obrtne dejavnosti pa obračunava in odteguje Ministrstvo za finance, Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Grosuplje.
VII
Sredstva zbrana z samoprispevkom so strogo namenska in se bodo uporabila izključno za programe iz 2. člena tega sklepa. Sredstva se bodo zbirala na zbirnem računu Krajevne skupnosti Zagradec št. 51930-842-009-0082107.
VIII
Nadzor nad zbiranjem in uporabo sredstev zbranih s samoprispevkom bo opravljal Svet Krajevne skupnosti Zagradec, ki enkrat letno poroča zborom občanov v naseljih KS Zagradec.
IX
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne s 1. 11. 1994.
Zagradec, dne 3. oktobra 1994.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti
Zagradec
Janko Rošelj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti