Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/1993 z dne 24. 9. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/1993 z dne 24. 9. 1993

Kazalo

1975. Odlok o lokacijskem načrtu za primarni vodovodni cevovod Lenart-Gočova s povezovalnim cevovodom, stran 2747.

Na podlagi 4. člena odloka o pristojnostih in načinu dela Skupščine občine Lenart (Uradni list RS, št. 1-54/93 in RS, št. 16-782/93) ter 39. in 40. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90) je Skupščina občine Lenart na seji dne 8. julija 1993 sprejela
ODLOK
o lokacijskem načrtu za primarni vodovodni cevovod Lenart-Gočova s povezovalnim cevovodom
I. UVOD
1. člen
S tem odlokom se sprejme lokacijski načrt za primarni vodovodni cevovod Lenart-Gočova s povezovalnim cevovodom, ki ga je izdelal Zavod za urbanizem Maribor, pod št. DN 204-11/92.
2. člen
Lokacijski načrt iz prejšnjega člena vsebuje tekstualni del, grafični del in soglasja pristojnih organov, organizacij in oseb.
Tekstualni del vsebuje:
– obrazložitev obravnavanega posega v prostor,
– usmeritve iz prostorskih aktov,
– opis trase vodovoda v prostoru,
– pogoji gradnje,
– varovanje naravne in kulturne dediščine,
– seznam parcel s podatki o velikosti in lastništvu,
– soglasja, izjave,
– osnutek odloka.
Grafični del vsebuje:
– pregledna karta v M 1: 5000,
– izsek iz družbenega plana,
– situacije komunalnih naprav,
– količbene situacije,
– geodetske zazidalne situacije kopije uradnega načrta,
– situacijski načrt trase vodovoda.
II. OPIS TRASE VODOVODA
3. člen
Trasa primarnega cevovoda poteka od Kraigherjeve c. v Lenartu do tovarne UNIOR – Orodje Lenart, kjer se približa potoku Velka in dalje poteka v smeri Gočove po južni – zahodni strani potoka Velka po kmetijskih površinah v odmiku ca. 10 m od spodnjega roba nasipa do regionalne ceste Lenart – Ptuj, kjer dalje poteka po severnem robu ceste (R II/346) do obstoječega primarnega cevovoda fi 225 pri Gočovi.
Trasa sekundarnega – povezovalnega cevovoda poteka od Radehove do Ptujske c. v Lenartu (ob robu varovalnega pasu regionalne ceste Lenart – Ptuj R II/346).
III. POGOJI GRADNJE IN IZVEDBA
4. člen
Celoten vodovod mora biti zgrajen v skladu s sklepom o pogojih in načinu dobave in odjema vode na območju občine Maribor in drugih občin (MUV, št. 19/91) in z upoštevanjem sanitarno tehničnih in požarno varnostnih predpisov za gradnjo vodovodnih naprav in objektov.
IV. POGOJI IZVEDBE ZARADI OSTALE INFRASTRUKTURNE UREDITVE
5. člen
V območjih, kjer je obstoječa komunalna infrastruktura v zemlji, je zagotoviti minimalne predpisane odmike od le-te (električnega kabla nizke in visoke napetosti PTT kabla).
Zaradi prostorske omejitve trase z obstoječimi kanali je le-te predhodno zakoličiti in šele nato mikrolokacijsko določiti traso vodovoda.
Zagotovitev minimalnega 3 m odmika vodovoda od obstoječe kanalizacije ni možna, zato je vodovod dodatno zavarovati. Na delu trase ob potoku Velka je programsko definiran rezervat za gradnjo glavne čistilne naprave mesta Lenart, ki pa časovno še ni definirana in terja kasnejšo uskladitev oziroma prestavitev.
6. člen
Ostali ukrepi, ki jih je potrebno zagotoviti, so razvidni iz pogojev soglasodajalcev (prečkanje potoka Velka, prečkanje potoka Črnec, podvrtanje ali prekopi cestišč).
V. KONČNE DOLOČBE
7. člen
Do pričetka gradnje načrtovanega vodovoda je zemljišče dovoljeno uporabljati v prvotne namene. Posege, ki bi vplivali na načrtovano traso, niso dopustni.
8. člen
Lokacijski načrt je stalno na vpogled občanom in organizacijam na Skupščini občine Lenart in Zavodu za urbanizem Maribor, Grajska ul. 7.
9. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja Uprava inšpekcijskega nadzorstva občin Maribor, Pesnica, Ruše in Lenart.
10. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35101-112/92
Lenart, dne 14. septembra 1993.
Predsednik
Skupščine občine Lenart
Jože Škrlec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti