Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/1992 z dne 30. 9. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/1992 z dne 30. 9. 1992

Kazalo

2218. Sklep o razpisu referenduma o uvedbi samoprispevka za obnovo Bolnišnice Slovenj Gradec, stran 2823.

Na podlagi 8. člena zakona o referendumu (Uradni list SRS, št. 23/77), 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 177. in 241. člena statuta občine Slovenj Gradec (Medobčinski uradni vestnik v Mariboru, št. 8/78 in 8/82 ter Uradni list SRS, št. 47/87 in 34/89) je Skupščina občine Slovenj Gradec na skupnem zasedanju vseh treh zborov, dne 25. 9. 1992 sprejela
SKLEP
o razpisu referenduma o uvedbi samoprispevka za obnovo Bolnišnice Slovenj Gradec
1. člen
Skupščina občine Slovenj Gradec razpiše referendum za uvedbo samoprispevka v tolarjih na območju občine Slovenj Gradec za obnovo in posodobitev splošne bolnišnice v Slovenj Gradcu.
2. člen
Referendum bo v nedeljo 25. oktobra 1992 od 7. do 19. ure na glasovalnih mestih, ki jih določi občinska volilna komisija.
3. člen
Sredstva, zbrana s samoprispevkom, bodo porabljena za sofinanciranje programa obnove in posodobitve kirurško-ginekološkega bloka, usposobitve drugega nadstropja zgradbe otroškega oddelka za potrebe kirurgije in izgradnjo prostorov za verske obrede po programu, ki je sestavni del tega sklepa.
4. člen
Skupna predračunska investicijska vrednost obnove in posodobitve po programu znaša 756,993.600 SIT, od te vsote se bo s samoprispevkom v občinah Dravograd, Radlje ob Dravi. Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec zbralo 332.600.000 SIT.
5. člen
Samoprispevek bo uveden za obdobje štirih let, od 1. 1. 1993 do 31. 12. 1996.
6. člen
Samoprispevek bodo plačevali občani, ki stalno prebivajo na območju občine Slovenj Gradec, in sicer:
– po stopnji 0.8% vsi zaposleni občani od neto plač in nadomestil, od katerih se plačujejo prispevki od plač, razen, če plača ne dosega 150% zneska, ki zagotavlja materialno in socialno varnost,
– po stopnji 0,8% upokojenci od pokojnine, razen, če pokojnina ne dosega 150% zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo,
– po stopnji 0,4% vsi zaposleni občani od neto plač in nadomestil od katerih se plačujejo prispevki od plač. kolikor plača ne dosega 150% zneska, ki zagotavlja materialno in socialno varnost, presega pa 100%,
– po stopnji 0,4% upokojenci, katerih pokojnina presega najnižjo pokojninsko osnovo za polno pokojninsko dobo, vendar pa ne dosega 150% zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo,
– po stopnji 2% občani od katastrskega dohodka, gozdnih in negozdnih površin, če katastrski dohodek presega 25.000 SIT, ki se letno valorizira s količnikom za revalorizacijo KD,
– po stopnji 0,8% od bruto osnove za plačilo prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje zavezanci, ki opravljajo samostojno dejavnost kot glavni poklic,
– po stopnji 1,2% zavezanci, ki imajo dohodek iz avtorskih pravic ter osebne prejemke iz naslova pogodb o delu, od katerih se plačujejo davki po odbitku vsakega bruto prejemka, zmanjšanega za davek.
7. člen
O oprostitvah plačila samoprispevka v zakonsko določenih primerih odloča Izvršni svet Skupščine občine Slovenj Gradec oziroma od njega pooblaščen organ.
8. člen
Samoprispevek zaposlenih, upokojencev in zavezancev iz naslova avtorskega in pogodbenega dela se obračunava in plačuje ob vsakem izplačilu.
Drugim zavezancem iz 6. člena tega sklepa odmerja samoprispevek davčna služba v rokih in na način, ki je predpisan za davke.
9. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na računu Sklada za obnovo Bolnišnice Slovenj Gradec in se bodo uporabljala izključno za namene, določene v 3. členu tega sklepa.
10. člen
Za zbiranje sredstev je odgovoren Izvršni svet, za izvajanje programa pa Upravni odbor Sklada za obnovo Bolnišnice Slovenj Gradec, ki je dolžan najmanj enkrat letno seznaniti občane ter občinske skupščine o zbranih sredstvih, njihovi porabi in o. drugih zadevah, ki se nanašajo na izvedbo referendumskega programa.
O uporabi sredstev samoprispevka mora Sklad za obnovo Bolnišnice Slovenj Gradec sestaviti zaključni račun in ga predložiti v obravnavo in sprejem skupščinam, občin.
Za nadzor nad zbiranjem in uporabo s samoprispevkom zbranih sredstev je pooblaščen nadzorni odbor, ki ga imenujejo Skupščine občin Dravograd, Radlje ob Dravi. Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.
11. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo vsi občani, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku na območju občine, in tudi zaposleni občani mlajši od 18 let.
12. člen
Za postopek o glasovanju in izvedbi referenduma se smiselno uporabljajo določbe veljavnih predpisov o volitvah.
13. člen
Referendum vodi Občinska volilna komisija, ki tudi ugotovi rezultate glasovanja.
Izid referenduma bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije.
Sklep o uvedbi samoprispevka sprejme skupščina občine le, če se bo za samoprispevek izrekla večina upravičenih glasovalcev v vsaki občini: Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.
14. člen
Na referendumu glasujejo občani neposredno in tajno z glasovnico, na kateri je naslednje besedilo:
                        Skupščina občine Slovenj Gradec
                                  GLASOVNICA
 
    Na referendumu, dne 25. 10. 1992, za uvedbo samoprispevka v denarju za
obnovo in posodobitev kirurškega-porodniškega bloka, usposobitev drugega
nadstropja zgradbe otroškega oddelka za potrebe kirurgije in za izgradnjo
prostorov za verske obrede Bolnišnice Slovenj Gradec za dobo štirih let, to je
od 1. 1. 1993 do 31. 12. 1996
 
                                   GLASUJEM
                             ZA             PROTI
                                      Žig
 
    Glasovalec izpolni glasovnico tako, da obkroži besedo »za«, če se strinja
z uvedbo samoprispevka, oziroma besedo »proti«, če se z uvedbo ne strinja.
15. člen
Sredstva za izvedbo referenduma se zagotovijo v proračunu občine Slovenj Gradec.
16. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 401-6/92
Slovenj Gradec, dne 25. septembra 1992.
Predsednik
Skupščine občine Slovenj Gradec
Ivan Uršič, dipl. inž. agr., l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti