Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/1992 z dne 5. 6. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/1992 z dne 5. 6. 1992

Kazalo

1404. Odredba o določitvi posebnih prometnih površin, namenjenih pešcem v starem delu mesta Kranja, stran 2004.

Na podlagi 5. in 6. člena odloka o ureditvi cestnega prometa v naseljih na območju občine Kranj (Uradni list RS, št. 22/92) je Izvršni svet Skupščine občine Kranj na 89. seji dne 20. 5. 1992 sprejel
ODREDBO
o določitvi posebnih prometnih površin, namenjenih pešcem v starem delu mesta Kranja
1. člen
S to odredbo se za del mesta Kranja določa posebna cestno prometna ureditev.
2. člen
Območje dela mesta Kranja po tej odredbi obsega Jahačev prehod, Maistrov trg, Prešernovo ulico, Titov trg, Poštno ulico, Tavčarjevo ulico, Reginčevo ulico, Tomšičevo ulico, Jenkovo ulico, Cankarjevo ulico, Trubarjev trg, Vodopivčevo ulico, Škrlovec, Pot na kolodvor in ulico Na skali (v nadaljnjem besedilu: stari del mesta Kranja).
3. člen
Območje starega dela mesta Kranja je posebna prometna površina za pešce – cona za pešce.
V coni za pešce uporabljajo pešci celotno prometno površino.
4. člen
Promet z vozili na motorni pogon je v coni za pešce prepovedan.
5. člen
Promet s kolesi je v coni za pešce prepovedan po Prešernovi ulici, delu Titovega trga od Prešernove ulice do Poštne ulice in delu Poštne ulice med Titovim trgom in Tavčarjevo ulico.
6. člen
Dovoz in odvoz blaga je v coni za pešce dovoljen ob delavnikih med 5. in 9. uro z vozili z največjo dovoljeno težo do 5 ton.
Dovoz blaga na tržnico in odvoz z nje je dovoljen le po mostu čez Kokro ter delu Poštne in Tavčarjeve ulice. Prodajalci na tržnici lahko z nje odpeljejo neprodano blago v času med 12. in 18. uro v letnem času oziroma med 12. in 15. uro v zimskem času.
Dovoz in odvoz poštnih pošiljk do pošte je dovoljen le po mostu čez Kokro ter delu Poštne in Tavčarjeve ulice v času med 13. in 14. uro ter med 19. in 20. uro.
Dovoz in odvoz blaga po Prešernovi ulici je dovoljen -le za stanovanjske in poslovne prostore v tej ulici.
Izjemoma lahko Sekretariat za notranje zadeve v soglasju s Sekretariatom za gospodarstvo izda dovoljenje za dovoz oziroma odvoz blaga izven časa, določenega v prvem odstavku tega člena.
7. člen
Dostavna vozila se smejo zadrževati v coni za pešce samo v času nakladanja in razkladanja blaga in to največ 30 minut.
Motorna in priklopna vozila, ki so prirejena oziroma se uporabljajo kot priročne delavnice, skladišča ali prodajalne, se smejo zadrževati v coni za pešce le v času in na kraju, ki ga v posebnem dovoljenju določi Sekretariat za urbanizem, gradbene in komunalne zadeve (v nadaljevanju: sekretariat).
8. člen
V času sklepanja zakonskih zvez je dovoljen promet vozilom udeležencev sklepanja zakonske zveze po Poštni ulici in južnem delu Titovega trga ter ustavljanje in parkiranje pred mestno hišo. Ta vozila morajo imeti dovoljenje Sekretariata za notranje zadeve.
9. člen
V coni za pešce je prepovedano parkiranje vozil. Parkirne površine za vozila stanovalcev, ki nimajo garaž, se določijo v Tavčarjevi ulici, Tomšičevi ulici in na Trubarjevem trgu. Natančno lokacijo in število parkirnih mest določi sekretariat v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Center.
10. člen
Nove dovolilnice za stanovalce, ki imajo stalno bivališče na območju starega dela mesta in za lastnike garaž na tem območju bo izdal sekretariat v roku treh mesecev.
V tem času ostanejo dosedanje dovolilnice v veljavi.
11. člen
Ta odredba začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 343-01/91-04
Kranj, dne 20. maja 1992.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Kranj
Peter Orehar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti