Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1992 z dne 31. 3. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1992 z dne 31. 3. 1992

Kazalo

803. Sklep o uvedbi samoprispevka v delu KS: Dolenja ravan (h.št. 2), Gorenja ravan (h. št. 1 in 2), Jazbine (h. št. 3 in 4), Lovsko brdo (vse h. št.) in Malenski vrh (vse h. št., razen št. 1), stran 1267.

Na podlagi 8. člena zakona o referendumu in o drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list RS, št. 23/77), 3. in 7. člena zakona o samoprispevku (Uradni list RS, št. 35/85) in 34. člena statuta KS Poljane je ločen zbor krajanov vasi: Dolenja ravan, Gorenja ravan, Jazbine, Lovsko brdo in Malenski vrh dne 16. 2. 1992 sprejel
SKLEP
o uvedbi samoprispevka v delu KS: Dolenja ravan (h. št. 2), Gorenja ravan (h. št. 1 in 2), Jazbine (h. št. 3 in 4), Lovsko brdo (vse h. št.) in Malenski vrh (vse h. št., razen št. 1)
1. člen
Referendum je bil izveden 22. 3. 1992 v prostorih šole na Malenskem vrhu. Poročilo o izidu je sestavni del tega sklepa.
2. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se namenijo za ureditev ceste Volča-Malenski vrh v dolžini 1 km.
3. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje od 22. 3. 1992 do 22. 9. 1992 (to je 6 mesecev).
4. člen
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati 2,100.000 SLT, od tega zneska bo iz samoprispevka zagotovljeno 600.000 SLT, preostali del pa bo KS zbrala s sredstvi širše družbene skupnosti.
5. člen
Zavezanci plačila za samoprispevek so občani, ki stalno bivajo na območju KS, za katerega je razpisan referendum in lastniki nepremičnin na tem območju, ki tu nimajo stalnega bivališča. Zavezanci bodo plačevali samoprispevek po naslednjih merilih:
1. vsi zaposleni v družbenem in zasebnem sektorju prispevajo 14% od neto mesečnih osebnih dohodkov,
2. vsi upokojenci prispevajo 7% od pokojnin,
3. kmetje in drugi lastniki zemljišč 100% katastrski dohodek, izračunan za leto 1991,
4. lastniki nepremičnin na tem območju (stanovanjska hiša, počitniška hiša, zemljišče za stanovanjsko ali počitniško hišo), ki nimajo stalnega bivališča na tem območju prispevajo znesek 10.000 SLT,
5. zavezanec iz Dolenje ravni št. 2 prispeva tretjino sredstev, izračunanih po kriterijih iz 1., 2. in 3. točke tega člena.
6. člen
Zavezanci iz 5. člena tega sklepa plačujejo samoprispevek takole:
1. vsem zavezancem iz 1. in 5. točke 5. člena odtegujejo samoprispevek izplačevalci osebnih dohodkov v šestih zaporednih mesečnih obrokih ob izplačilu OD na osnovi neto OD, ki jim je bil izplačan za mesec januar 1992,
2. upokojencem odteguje samoprispevek izplačevalec pokojnin v šestih zaporednih mesečnih obrokih na osnovi pokojnine, ki jim je bila izplačana za mesec januar 1992,
3. kmetje in drugi lastniki zemljišč plačujejo samoprispevek v šestih obrokih pri blagajni KS Poljane med 15. in 30. dnem v mesecu, in sicer na osnovi podatkov Uprave za družbene prihodke o lanskoletnem katastrskem dohodku,
4. zavezanci iz 4. točke 6. člena plačujejo samoprispevek v šestih obrokih pri blagajni KS med 15. in 30. dnem v mesecu.
7. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu št. 51510-842-052-82266.
8. člen
Zavezanci samoprispevka postanejo vsi občani, ki se bodo na novo zaposlili od pričetka veljavnosti referenduma do izteka, občani, ki se v času veljavnosti referenduma naselijo na območju KS, kjer je samoprispevek uveden ter občani, ki tu nimajo stalnega bivališča, pa bodo v obdobju plačevanja samoprispevka pridobili nepremičnine (stanovanjska ali počitniška hiša, zemljišče).
9. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemnikov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine, priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov.
Samoprispevek se ne plačuje od OD delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska OD, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
10. člen
Zavezanci so dolžni poravnati zapadlo obveznost v roku, ki je določen v tem sklepu, sicer se jih bremeni z zamudnimi obrestmi po veljavnih predpisih. Morebitna izterjava bo opravljena v skladu z zakonom o davkih občanov preko davkoizterjevalca.
11. člen
Zbiranje in uporabo zbranih sredstev bo nadziral svet KS Poljane in gradbeni odbor za ureditev ceste. Gradbeni odbor, ki je odgovoren tudi za izvajanje del, ki se financirajo iz sredstev zbranega samoprispevka, je dolžan po končanem zbiranju samoprispevka dati poročilo zboru krajanov tega območja o višini in porabi teh sredstev.
12. člen
Za vse drugo, kar ni s tem sklepom posebej določeno, se smiselno uporabljajo določila zakona o samoprispevku (Uradni list RS, št. 35/85).
13. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Predsednik
Sveta KS Poljane
Roman Dolenec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti