Uradni list

Številka 28
Uradni list RS, št. 28/1991 z dne 6. 12. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 28/1991 z dne 6. 12. 1991

Kazalo

1178. Sklep o začetku postopka za oceno ustavnosti drugega odstavka 145.b člena zakona o podjetjih in sklep o zadržanju izvrševanja posamičnih aktov in dejanj, začetih na podlagi te zakonske določbe, stran 1175.

SKLEP
Ustavno sodišče Republike Slovenije je na seji dne 28. 11. 1991
sklenilo:
1. V zvezi z vlogo Izvršnega sveta Skupščine Republike Slovenije z dne 25. 11. 1991 ustavno sodišče samo začne postopek za oceno ustavnosti drugega odstavka 145.b člena zakona o podjetjih (Uradni list SFRJ, št. 77/88, 40/89, 46790 in 61/90).
2. Do sprejetja končne odločitve se zadrži izvajanje posamičnih aktov in dejanj, sprejetih oziroma začetih na podlagi drugega odstavka 145.b člena zakona o podjetjih.
Obrazložitev:
Izvršni svet Skupščine Republike Slovenije je dne 25. 11. 1991 vložili predlog za oceno ustavnosti 145.b člena zakona o podjetjih in izdajo odredbe po 416. členu ustave. V njem navaja, da 145.b člen zakona o podjetjih omogoča razdelitev dela premoženja podjetja med dve ali več podjetij in celo brezplačen prenos kapitala podjetja na drugo podjetje brez pravice upravljanja tega podjetja, pri čemer niti tovrstni prenosi iz družbene v zasebno lastnino niso izključeni. Po mnenju predlagatelja je to v neskladju z določbo ustavnega amandmaja XCIX, da preoblikovanje družbene lastnine v druge oblike lastnine ureja zakon, ki pa še ni bil sprejet, in z določbami 14., 16. in 28. člena ustave, dopolnjenimi iz ustavnimi amandmaji IX do XC, ki določajo podlago za upravljanje in prilaščanje rezultatov dela. Predlagatelj meni, da 145.b člen zakona o podjetjih ne izpolnjuje pogoja iz 4. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine in predlaga oceno skladnosti 145.b člena zakona o podjetjih s pravnim redom Republike Slovenije, zaradi preprečitve nadaljnjih nepopravljivih škodljivih posledic na družbenem premoženju pa tudi izdajo odredbe, da se zadrži izvajanje posamičnih aktov ali dejanj, začetih na podlagi izpodbijanega člena.
Ustavno sodišče je ugotovilo, da po smiselni uporabi 3. točke drugega odstavka 411. člena ustave republiški izvršni svet ne more začeti postopka za oceno ustavnosti zakona, ki se v Sloveniji smiselno uporablja kot republiški zakon, kolikor ne nasprotuje pravnemu redu Republike Slovenije. Republiška skupščina ga lahko spreminja, dopolnjuje, ga v primeru večjih nejasnosti obvezno razlaga itd. kot vsak drug republiški zakon. Zato republiški izvršni svet ne more predlagati ustavnemu sodišču ocene ustavnosti takega zakona.
Ker pa so razlogi, navedeni v obravnavani vlogi izvršnega sveta, po mnenju ustavnega sodišča glede drugega odstavka 145.b člena zakona o podjetjih dovolj utemeljeni, in ker je tudi predlog za zadržanje izvrševanja posamičnih aktov utemeljen, je ustavno sodišče sklenilo, da zaradi pomembnosti zadeve na podlagi četrtega odstavka 411. člena ustave, ki mu daje to možnost, samo začne postopek.
V postopku bo treba oceniti, ali je določba drugega odstavka 145.b člena zakona o podjetjih v skladu z ustavo, zlasti s 3. točko amandmaja XCIX in z veljavnimi določbami poglavja o družbenoekonomski ureditvi, in ali je glede na to ob uveljavitvi ustavnega zakona o izvrševanju temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije lahko postala del pravnega reda Republike Slovenije ali ne.
V 416. členu ustave Republike Slovenije je določeno, da ustavno sodišče lahko v postopku do sprejetja končne odločitve odredi, da se zadrži izvajanje posamičnega akta ali posamičnega dejanja, ki je bilo začeto na podlagi zakona, drugega predpisa ali splošnega akta organa, družbenopolitične skupnosti ali samoupravnega splošnega akta, katerega ustavnost oziroma zakonitost ocenjuje, če bi zaradi njegovega izvajanja lahko nastale nepopravljive škodljive posledice.
Ustavno sodišče je ocenilo, da so ti pogoji glede aktov in dejanj, do katerih prihaja na podlagi drugega odstavka 145.b člena zakona o podjetjih, izpolnjeni. Ta določba namreč omogoča, da podjetje lahko brez nadomestila in brez pravice upravljanja prenese svoj kapital ali del svojega kapitala na drugo podjetje. To bi v primeru stečaja takega podjetja lahko pomenilo škodo, ki je tudi z naknadnim izpodbijanjem takega prenosa, po morebitni razveljavitvi sporne zakonske določbe, ne bi bilo več mogoče popraviti in bi šlo torej lahko za nepopravljive škodljive posledice v smislu 416. členu ustave.
Ustavno sodišče je sprejelo ta sklep na podlagi četrtega odstavka 411. člena in 416. člena ustave.
Št. U-I-108/91-2
Ljubljana, dne 28. novembra 1991.
Predsednik
Ustavnega sodišča
Republike Slovenije
dr. Peter Jambrek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti