Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/1991 z dne 19. 11. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/1991 z dne 19. 11. 1991

Kazalo

1054. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta družbeno usmerjene blokovne gradnje Nova Dobrova, stran 1039.

Na podlagi 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list RS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in 26/90) in 12. člena odloka o pristojnostih in delu Skupščine občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 1/90) je Skupščina občine Slovenske Konjice na skupni seji zbora združenega dela. zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora dne 30. oktobra 1991 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta družbeno usmerjene blokovne gradnje Nova Dobrova
1. člen
Sprejme se zazidalni načrt družbeno usmerjene blokovne gradnje Nova Dobrova – spremembe in dopolnitve, ki ga je pod št. 060/91 v mesecu juniju 1991 izdelal RC – Planiranje in je sestavni del tega odloka.
2. člen
Zazidalni načrt obravnava
1. Območje A – tržnico
2. Območje B – uskladitev pozidave z že izvedeno parcelacijo.
3. člen
Spremembe v območju A (tržnica) posega na parcelo k.o. Zreče št. 404/5 del in 165/12 del v velikosti 4275 m2.
Spremembe v območju se nanašajo na pozicijo objektov v območju, obodna parcelacija je ohranjena.
4. člen
Funkcije območja znotraj meje predlagane spremembe območja A:
Ob vstopu v novo stanovanjsko sosesko je na mestu stanovanjskih objektov predvidena lokacija objekta za potrebe tržnice in lokalov. Objekt bo zidane izvedbe z dvokapno streho in napuščem. Objekt je oblikovan v obliki dvojnega atrija z vmesnimi prehodi. Objekt v smeri vzhod – zahod ob glavni cesti je le nadstrešnica za prodajo na prostem. Na trgu na katerem so predvidena drevesa je možno pod drevesi postavljati stojnice.
Objekt okoli drugega atrija ima definirano le maksimalno in minimalno gradbeno linijo. V primeru, da ne bi bilo interesa po izgradnji lokalov, je še vedno možna izgradnja stanovanjskega objekta.
Območje B:
V območju B je izvedena parcelacija nekoliko drugačna od predloga zazidave in parcelacije v obstoječem ZN. V času od izdelave ZN je na trasi predvidene povezovalne ceste, center – Unior postavljen stanovanjski objekt.
V ZN predvidena zazidava se prilagodi obstoječi parcelaciji in ukine cestna povezava center – Unior.
Ta predlog v urbanistično arhitektonski situaciji nakazuje možnost prilagoditve objektov parcelacije. (Parcelacija je bila izvedena za predlog pozidave z vrstnimi hišami.) V celoti ostaja ohranjena obodna parcelacija, medtem ko je vmesno parcelacijo ponekod potrebno prilagoditi objektom. Ravno tako je delno spremenjeno križišče, saj je rang ceste bistveno drugačen od poprej predlagane ceste.
Urbanistično arhitektonski izgled bistveno ne odstopa od izgleda v sprejetem ZN. situacija je zaradi ukinitve povezovalne ceste ugodnejša.
5. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojna občinska urbanistična inšpekcija.
6. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 351-7/91-8
Slovenske Konjice, dne 30. novembra 1991.
Predsednik
Skupščine občine Slovenske Konjice
Jože Baraga l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti