Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/2004 z dne 30. 6. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/2004 z dne 30. 6. 2004

Kazalo

3186. Program priprave občinskega lokacijskega načrta daljinske kolesarske poti v Občini Jesenice, stran 8678.

Na podlagi prvega odstavka 16. Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr., 58/03 – ZZK) ter 10. in 33. člena Statuta občine Jesenice (Uradni list RS, št. 2/01) je župan Občine Jesenice po predhodnem soglasju ministra za okolje, prostor in energijo (št. 352-34-6/2003 z dne 3. 6. 2004) in pobudnika za izdelavo lokacijskega načrta ministra za promet (št, 2645-74/2001/24-0414 z dne 17. 3. 2004) sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
občinskega lokacijskega načrta daljinske kolesarske poti v Občini Jesenice
I. OCENA STANJA, RAZLOGI IN PRAVNA PODLAGA ZA PRIPRAVO
Občina Jesenice si je kot dolgoročni cilj zastavila tudi vključevanje občine v sosednja turistična območja na širšem območju Julijskih Alp. Zastavila si je cilj aktivno pristopiti k razvoju turizma in dopolniti ponudbo turističnih centrov (Bled, Kranjska Gora). Kolesarska pot skozi občino Jesenice povezuje občino Kranjska Gora, kjer je kolesarska pot že skoraj v celoti izvedena, v končnem obsegu z občino Bled, torej predstavlja obema turističnima centroma dopolnilno ponudbo, za občino in mesto Jesenice pa pomeni vključevanje v turistično ponudbo sosednjih turističnih krajev oziroma občin z vsemi rekreacijskimi in športnimi objekti in napravami (športni park Podmežklja, sankališče Savske jame...) ter naravnimi in kulturnimi znamenitostmi (kulturno zgodovinsko muzejsko območje Stara Sava, Pristava, Javorniški Rovt, Planina pod Golico...).
V skladu z zastavljenimi cilji je minister za promet, na podlagi vloge Občine Jesenice ministru za okolje, prostor in energijo, predlagal, da se izdela lokacijski načrt za daljinsko kolesarsko pot v Občini Jesenice kot lokacijski načrt, s katerim se načrtuje prostorska ureditev skupnega pomena, v skladu z 16. členom Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr., 58/03 – ZZK; v nadaljnjem besedilu: ZureP-1).
Pobuda za izdelavo lokacijskega načrta je utemeljena v:
– Programu prostorskega razvoja Občine Jesenice in Programu razvoja turizma v Občini Jesenice, ki ju je sprejel Občinski svet občine Jesenice julija 2000;
– študiji Preveritev kolesarskih poti v Občini Jesenice (sedaj Občina Jesenice in Občina Žirovnica), ki jo je leta 1998 izdelal Urbanistični inštitut RS;
– kartografskem delu Odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin srednjeročnega in družbenega plana RS (Uradni list RS, št. 72/95) kot primarna smer bodočega kolesarskega omrežja;
– Odloku o prostorskih sestavinah dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Jesenice (U.V.G., št. 8/88 ter Uradni list RS, št. 22/90, 31/90, 30/96, 46/97, 51/98 in 41/99) ter Urbanistični zasnovi mesta Jesenice (Uradni list RS, št. 107/99);
– Strategiji ekonomske in prostorske regeneracije Jesenic izdelane v okviru PHARE Program čezmejnega sodelovanja (1998 – izvajalec: Urbanistični inštitut Ljubljana) kot prioritetni cilj in projekt;
– Regionalnem razvojnem programu Gorenjske 2002–2006 v okviru projekta Vzpostavitev celovitega kolesarskega omrežja v regiji.
II. PREDMET IN PROGRAMSKA IZHODIŠČA
Predmet izdelave lokacijskega načrta so vse prostorske ureditve, vezane na izgradnjo daljinske kolesarske poti od meje z Občino Kranjska Gora skozi Občino Jesenice do meje z Občino Bled ter Občino Žirovnica v dolžini približno 15 km, vključno z ureditvijo izogibališč, navezav na lokalne kolesarske povezave, vso potrebno infrastrukturo ter spremljajočimi objekti (npr. kolesarska počivališča, izposojevališča koles). Pri pripravi strokovnih podlag in lokacijskega načrta bo posebna pozornost posvečena obdelavi navezovalnih območij rekreacije, športa, turizma, kulturne in naravne dediščine, obstoječih in planiranih objektov za te namembnosti. V zaključnem delu izdelave lokacijskega načrta bo izdelano vrednotenje nepremičnin, s katerimi mora investitor razpolagati v času pridobitve upravnega dovoljenja in izgradnje ter program opremljanja.
Dne 3. 2. 2004 je Občina Jesenice skladno z 28. členom ZUreP-1 sklicala prostorsko konferenco z namenom, da se pridobijo in uskladijo priporočila, usmeritve in legitimni interesi gospodarstva in interesnih združenj ter organizirane javnosti glede priprave prostorskega akta oziroma predvidene prostorske ureditve. Datum ter kraj in čas zbora konference je Občina Jesenice objavila v dveh sredstvih javnega obveščanja, in sicer v Gorenjskem glasu, Radiu Triglav ter na internetni strani Občine Jesenice.
Osebno so bili vabljeni nosilci urejanja prostora iz 4. točke tega programa priprave. Predstavniki gospodarstva, interesnih združenj ter organizirane javnosti so bili vabljeni preko sredstev javnega obveščanja.
Na prostorski konferenci so pisno ali ustno posredovali priporočila in usmeritve oziroma jih napovedali naslednji udeleženci: Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Uprava za rudarstvo, Občina Bled, Zavod za gozdove Slovenije, Elektro Gorenjska, Zavod RS za varstvo narave, Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje. V tem programu priprave so že upoštevana tista priporočila prostorske konference, ki se nanj neposredno nanašajo, druge pripombe in priporočila pa bodo proučena v postopku priprave lokacijskega načrta.
Lokacijski načrt se pripravi v skladu z ZUreP-1 in Navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85) in obsega izdelavo
– strokovnih podlag iz V. točk tega programa priprave
– občinskega lokacijskega načrta.
III. OKVIRNO UREDITVENO OBMOČJE
Okvirno ureditveno območje zajema širše območje načrtovane daljinske kolesarske poti v Občini Jesenice, ki poteka od meje z Občino Kranjska Gora po servisni cesti AC Hrušica – Vrba ter skozi rekreacijsko območje bivšega kamnoloma Podmežklja pod traso AC na Cesto 1. maja čez novi most čez reko Savo in nadalje po prečni cesti ter v nadaljevanju skozi območje Poslovne cone Jesenice do Borovelj, kjer preko novega peš-kolesarskega mostu čez reko Savo zavije na desni breg Save Dolinke in poteka ob desnem bregu Save Dolinke, nato skozi Lipce čez nadvoz nad avtocesto Hrušica – Vrba, od tu dalje pa trasa poteka po dveh smereh do meje z Občino Bled, in sicer preko Vintgarja ali do pregrade HE Moste in skozi Občino Žirovnica od Občine Bled.
Glede na izdelane strokovne podlage, smernice nosilcev urejanja prostora ter pripombe podane v javni razgrnitvi se ureditveno območje lokacijskega načrta oziroma trasa kolesarske poti lahko spremeni.
IV. NOSILCI UREJANJA PROSTORA IN DRUGI UDELEŽENCI, KI BODO SODELOVALI PRI PRIPRAVI
Nosilci urejanja prostora, ki morajo pred pričetkom izdelave lokacijskega načrta podati smernice za njegovo pripravo, k dopolnjenemu predlogu lokacijskega načrta pa mnenje, so:
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami
– Ministrstvo za obrambo, Urad za obrambne zadeve
– Ministrstvo za kulturo (področje kulturne dediščine)
– Ministrstvo za promet, Direkcija RS za ceste
– Družba za avtoceste v RS, d.d.
– Ministrstvo za promet, Javna agencija za železniški promet RS
– Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo (področje ohranjanja narave, področje varstva okolja, področje upravljanja z vodami, področje energetike)
– Zavod RS za varstvo narave
– Zavod za gozdove Slovenije
– Geoplin, d.o.o. Ljubljana
– ELES – Elektro Slovenije, d.o.o.
– Elektro Gorenjska p.o. Kranj, PE Žirovnica
– Telekom Slovenije, PE Kranj
– Javno podjetje JEKO-IN d.o.o.
– Slovenske železnice Ljubljana, d.d.
– Občina Kranjska Gora
– Občina Žirovnica
– Občina Bled
– drugi organi in organizacije, kolikor bi se v postopku priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana občine Jesenice ter lokacijskega načrta izkazalo, da rešitve posegajo v njihovo delovno področje.
Pripravljavec prostorskih aktov je oziroma postopek priprave lokacijskega načrta vodi Občina Jesenice, Oddelek za okolje in prostor (v nadaljevanju: OJ OOP).
Investitor načrtovanih prostorskih ureditev je Občina Jesenice.
Naročnik vseh strokovnih podlag in lokacijskega načrta je Občina Jesenice.
Načrtovalca lokacijskega načrta je izbrala Občina Jesenice v skladu s predpisi o javnih naročilih. Tudi izvajalce posameznih strokovnih podlag je izbrala Občina Jesenice v skladu s predpisi o javnih naročilih.
V. SEZNAM POTREBNIH STROKOVNIH PODLAG ZA NAČRTOVANJE
Pri izdelavi strokovnih podlag in lokacijskega načrta je treba upoštevati naslednje prostorske akte in akte o zavarovanju:
– Prostorske sestavine dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Jesenice s spremembami in dopolnitvami (U.V.G., št. 20/86 in 8/88 ter Uradni list RS, št. 22/90, 31/90, 30/96, 46/97, 51/98 in 41/99) ter spremembe in dopolnitve v postopku;
– Odlok o Urbanistični zasnovi mesta Jesenice (Uradni list RS, št. 107/99);
– Posebne strokovne podlage za Urbanistično zasnovo mesta Jesenice; Urbanistični inštitut RS; 1994/99;
– Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za mesto Jesenice (Uradni list RS, št. 15/91 in 51/98),
– Predlog novega Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za mesto Jesenice,
– Odlok o sprejetju lokacijskega načrta za kanalizacijski kolektor in plinovod s kolesarsko stezo od Hrušice do Rateč (Uradni list RS, št. 7/98), ter izdelana strokovna gradiva:
– Kolesarske povezave v občinah Jesenice in Žirovnica – Strokovne podlage za načrtovanje kolesarskih poti; Urbanistični inštitut RS; december 1998;
– Posebne strokovne podlage za PUP za mesto Jesenice; Urbanistični inštitut RS; februar 1991,
– Energetska zasnova občine Jesenice; POP, d.o.o. Velenje; avgust 1999;
– Odlok o razglasitvi kulturnih in zgodovinskih spomenikov v občini Jesenice (Uradni vestnik Gorenjske št. 1/85 in 2/87);
– Rezultati urbanistične delavnice o sanaciji območja železarne in integraciji opuščenih zemljišč železarne v mesni razvoj; Urbanistični inštitut RS; december 1996;
– Dostop do opuščenih zemljišč Železarne Jesenice – idejna varianta rešitve, Planing, d.o.o. Križe; november 1999;
– Poslovna cona Jesenice, Cesta – Križišča; št. projekta 331-820, št. načrta PNG 156/00; PNG Ljubljana; november 2000;
– Kolesarski most čez Savo na Jesenicah, idejna rešitev, številka projekta 0261/02, november 2002
– Hidrološko poročilo Save Dolinke na Javorniku (za potrebe določitve kote kolesarskega mostu), številka projekta P –245, december 2002;
– vsa dokumentacija, pridobljena za gradnjo infrastrukture na območju Poslovne cone Jesenice (program Phare in upravljavci);
– Študijo Inventarizacija obstoječega stanja in opis VG problematike Save Dolinke skozi Jesenice; Vodnogospodarski inštitut Ljubljana; 1999;
– strokovne podlage s področja varstva kulturne dediščine za spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Jesenice, dopolnitev 1999; Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščin Kranj; november 2001;
– naravovarstvene smernice za izdelavo sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Jesenice, dopolnitev 1999; Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščin Kranj; december 2000;
– s podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih in napravah,
– podatki o naravnih lastnostih prostora,
– podatki o varstvu naravne in kulturne dediščine,
– drugi elementi obdelave (veljavne urbanistične rešitve obravnavanih in sosednjih območij, prometne rešitve, razvojnih usmeritev mesta na področju turizma in kulture ter športa).
Pred izdelavo lokacijskega načrta mora investitor zagotoviti izdelavo naslednjih strokovnih podlag:
1. temeljni topografski načrt v M 1:1000;
2. zemljiško-katasterski načrt območja lokacijskega načrta, potrjen na Geodetski upravi RS;
3. celostno idejno rešitev daljinske kolesarske poti, navezav na lokalne kolesarske poti, počivališč in drugih ureditev, izdelano na način, ki vključuje vse funkcionalne, urbanistične, krajinske, arhitekturne in okoljevarstvene rešitve in ureditve v merilu 1:1000 z ustreznim poročilom in utemeljitvijo;
4. tehnične idejne rešitve daljinske kolesarske poti, počivališč in drugih ureditev izdelane v merilu 1:1000 kot posamezni načrti v skladu s predpisi, ki urejajo podrobnejšo vsebino projektne dokumentacije, z ustreznim tehničnim poročilom in projektantskim predračunom;
5. strokovne podlage, izdelane v skladu z navodilom, ki ureja vsebino posebnih strokovnih podlag in vsebino prostorsko ureditvenih aktov:
a) geološko in geotehnično poročilo,
b) idejna rešitev vseh infrastrukturnih objektov, naprav in omrežij, ki so potrebni za delovanje načrtovanih prostorskih ureditev in omogočajo izgradnjo infrastrukturnih objektov, naprav in omrežij, ki so potrebni za delovanje naselja,
c) idejne rešitve prestavitve, razširitve in drugih prilagoditev obstoječih objektov, naprav in ureditev, ki so potrebne zaradi realizacije načrtovanih prostorskih ureditev,
d) strokovne podlage glede načina reševanja deponiranja viškov materiala in odvzema materiala, po potrebi idejne rešitve in vse ostale strokovne podlage za ureditev deponij,
e) rešitve v zvezi z varovanjem okolja in rešitve za preprečitev in zmanjšanje negativnih vplivov na okolje, posebej pa:
– ukrepi za preprečitev in sanacijo prekomernega hrupa virov in imisijskih obremenitev varovanih območij,
– vodnogospodarske ureditve s prikazom zaščite podtalnice, vodnih virov in površinskih voda ter ureditev strug površinskih voda in hudournikov; s prikazom sistema odvodnavanja in čiščenja meteornih in ostalih odpadnih voda,
– ukrepi za lokalno zmanjšanje onesnaževanja zraka,
– ukrepi za zaščito pred prekomernim onesnaževanjem zemlje in tal,
– ukrepi za omilitev vplivov na živalski in rastlinski svet,
– ureditev reliefa in zelenih površin s prikazom sprememb in končnega stanja;
6. strokovno oceno obremenitev okolja v skladu z Zakonom o varstvo okolja;
7. morebitne druge strokovne podlage, ki bodo izhajale iz smernic nosilcev urejanja prostora; po potrebi tudi strokovne podlage v zvezi z ukrepi v času gradnje.
V postopku izdelave lokacijskega načrta zavod RS za kulturno dediščino zagotovi izdelavo strokovnih zasnov s področja kulturne dediščine v skladu z zakonom, ki ureja varstvo kulturne dediščine in jih posreduje Občini Jesenice.
V postopku izdelave lokacijskega načrta Zavod RS za varstvo narave zagotovi izdelavo naravovarstvenih smernic v skladu z zakonom, ki ureja ohranjanje narave in jih posreduje Občini Jesenice.
VI. NAČIN PRIDOBITVE STROKOVNIH REŠITEV
Za lokacijski načrt se za pridobitev strokovnih rešitev oziroma variantnih rešitev določa en načrtovalec (strokovna organizacija). Izbrani načrtovalec bo za odsek trase daljinske kolesarske poti, ki ima variante poteka opredeljene v programu priprave izdelal variantne rešitve ter primerjalno študijo.
VII. NAVEDBA IN NAČIN PRIDOBITVE GEODETSKIH PODLAG
Geodetske podlage, v ustreznem merilu, izdelane v skladu s pravilnikom o vsebini geodetskih podlag za pripravo prostorsko izvedbenih aktov, pridobi Občina Jesenice.
VIII. ROKI ZA PRIPRAVO
Pridobitev smernic in mnenj nosilcev urejanja prostora
Načrtovalec v soglasju z Direkcijo Republike Slovenije zagotovi gradivo za pridobitev smernic, najmanj situativni prikaz prostorske ureditve s tehničnim poročilom, v roku 5 dni po sprejemu tega programa priprave.
Pripravljavec pridobi smernice za načrtovanje s strani pristojnih nosilcev urejanja prostora iz IV. točke tega programa priprave.
Nosilci urejanja prostora podajo smernice v 30 dneh po prejemu vloge.
Načrtovalec izdela analizo smernic ter ob upoštevanju le-te in analize prostora izdela usmeritve za načrtovanje prostorske ureditve v 15 dneh po prejemu vseh smernic.
Pripravljavec in Ministrstvo za promet, Direkcija Republike Slovenije za ceste potrdita usmeritve za načrtovanje prostorske ureditve v 10 dneh po prejemu.
Izdelava strokovnih podlag in predloga lokacijskega načrta
Načrtovalec in investitor zagotovita izdelavo vseh strokovnih podlag iz V. točke tega programa priprave v roku 15 dni po potrditvi usmeritev.
Načrtovalec pripravi predlog lokacijskega načrta v roku 20 dni po prevzemu vseh strokovnih podlag.
Pripravljavec zagotovi recenzijo predloga lokacijskega načrta s strani strokovnjaka s področja prostorskega načrtovanja.
Pripravljavec preda predlog lokacijskega načrta skupaj z recenzijo Ministrstvu za prostor, okolje in energijo in Ministrstvu za promet, Direkciji Republike Slovenije za ceste.
Ministrstvo za prostor, okolje in energijo in Ministrstvo za promet, Direkcija Republike Slovenije za ceste podata morebitne pripombe v roku 15 dni.
Načrtovalec izdela usklajen predlog lokacijskega načrta v 15 dneh po posredovanju pripomb s strani Ministrstva za prostor, okolje in energijo in Ministrstva za promet, Direkcija Republike Slovenije za ceste.
Druga prostorska konferenca
Pripravljavec pred objavo javne razgrnitve predloga lokacijskega načrta organizira drugo prostorsko konferenco z namenom, da se na predvidene rešitve v predlogih lokacijskega načrta pridobijo in uskladijo priporočila, usmeritve in legitimni interesi (mnenja) gospodarstva, interesnih združenj ter organizirane javnosti. Po potrebi pripravljavec ob sodelovanju načrtovalca zavzame stališča do priporočil prostorske konference. Načrtovalec nato po potrebi dopolni predlog lokacijskega načrta.
Javna razgrnitev in javna obravnava
Župan Občine Jesenice s sklepom odredi javno razgrnitev predloga lokacijskega načrta na Občini Jesenice ter krajevnih skupnostih, po katerih poteka trasa daljinske kolesarske poti.
Javna razgrnitev traja 30 dni.
Pripravljavec v času javne razgrnitve organizira javno obravnavno na sedežu Občine Jesenice.
Pripravljavec obvesti javnost o kraju in času javne razgrnitve in javne obravnave najmanj z objavo v Uradnem listu RS ter v enem lokalnem mediju.
V času javne razgrnitve se predlog lokacijskega načrta obravnava tudi na Občinskem svetu občine Jesenice.
Pripravljavec v času javne razgrnitve in javne obravnave evidentira vse pisne in ustne pripombe in predloge organov, organizacij in posameznikov. Rok za dajanje pripomb in predlogov poteče s potekom javne razgrnitve.
Predlog strokovnih stališč in odgovorov na pripombe in predloge, podane v času javne razgrnitve, pripravi načrtovalec, v sodelovanju s pripravljavcem in Ministrstvom za promet, Direkcijo Republike Slovenije za ceste.
Rok za pripravo stališč in odgovorov na pripombe in predloge, podane v času javne razgrnitve, je 20 dni po končani razgrnitvi.
Župan Občine Jesenice po predhodnem mnenju pristojnega odbora občinskega sveta in Ministrstva za promet, Direkcijo Republike Slovenije za ceste odloči o upoštevanju pripomb in predlogov, v roku 15 dni po prejetju strokovnih stališč ter predhodnih mnenj in o tem seznani Ministrstvo za prostor, okolje in energijo.
Pripravljavec pisno seznani lastnike nepremičnin na območju lokacijskega načrta s stališči do pripomb in predlogov v roku 10 dni po sprejetju stališč do pripomb.
Izdelava dopolnjenega predloga lokacijskega načrta
Investitor zagotovi izdelavo morebitnih dopolnitev strokovnih podlag v 30 dneh po sprejemu odločitve o upoštevanju pripomb in predlogov.
Načrtovalec izdela dopolnjen predlog lokacijskega načrta kot tudi zagotovi gradivo za pridobitev mnenj v 30 dneh po prevzemu vseh morebitnih dopolnjenih strokovnih podlag.
Pripravljavec pozove nosilce urejanja prostora iz IV. točke tega programa, da podajo mnenja k dopolnjenemu predlogu lokacijskega načrta.
Nosilci urejanja prostora podajo mnenje v 30 dneh po prejemu vloge.
Načrtovalec izdela usklajen dopolnjen predlog lokacijskega načrta v 15 dneh po prevzemu mnenj.
Pripravljavec zagotovi recenzijo usklajenega dopolnjenega predloga lokacijskega načrta s strani neodvisnega strokovnjaka s področja prostorskega načrtovanja.
Pripravljavec posreduje usklajen dopolnjen predlog lokacijskega načrta skupaj z recenzijo in pridobljenimi mnenji ministru za okolje, prostor in energijo v potrditev.
Sprejem odloka na občinskem svetu
Župan Občine Jesenice posreduje usklajen dopolnjen predlog lokacijskega načrta Občinskemu svetu občine Jesenice v sprejem. Sestavni del gradiva so priporočila prostorskih konferenc, stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve in potrditev lokacijskega načrta s strani ministra za prostor, okolje in prostor.
Občinski svet občine Jesenice sprejme lokacijski načrt z odlokom, ki se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Načrtovalec pripravi končna elaborata v roku 14 dni po sprejemu odloka na Občinskem svetu občine Jesenice.
IX. OBVEZNOSTI V ZVEZI S FINANCIRANJEM
Obveznosti v zvezi s financiranjem priprave in sprejema lokacijskega načrta se pokrivajo iz poračuna Občine Jesenice za leto 2003 in 2004, skupaj s sredstvi sofinanciranja, pridobljenimi s strani Ministrstva za gospodarstvo na podlagi Javnega razpisa za spodbuditev priprave občinske prostorske dokumentacije za razvojne potrebe turizem v letih 2003 in 2004 (Uradni list RS, št. 8/03) in sklenjene pogodbe številka 4010-161/2003-1879-NP z dne 25. 4. 2003.
X. VELJAVNOST PROGRAMA PRIPRAVE
S sprejetjem tega programa priprave preneha veljati Program priprave lokacijskega načrta kolesarske poti v Občini Jesenice, ki ga je sprejel Občinski svet občine Jesenice (Uradni list RS, št. 17/01).
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS.
Št. 352-6/2003
Jesenice, dne 10. junuja 2004.
Župan
Občine Jesenice
Boris Bregant, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti