Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2005 z dne 7. 11. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2005 z dne 7. 11. 2005

Kazalo

4301. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Prekorje in za območje Škofja vas, stran 10204.

Mestni svet Mestne občine Celje je na podlagi 23. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03) in 17. člena Statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95, 77/96, 37/97, 50/98, 28/99, 117/00 in 108/01) na seji dne 25. 10. 2005 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Prekorje in za območje Škofja vas
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve prostorskih ureditvenih pogojev za območje Prekorje, ki ga je izdelal RCC-TOZD Planiranje pod št. 86/86 (Uradni list SRS, št. 25/88, Uradni list RS, št. 42/97 in 35/01). Spremembe in dopolnitve je izdelala Celeia-projekt, Projektiva, Celje pod štev. proj. 164/05 in je v skladu s prostorskimi sestavinami dolgoročnega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 2000 (Uradni list SRS, št. 4/88, in Uradni list RS, št. 18/91, 54/94) in s srednjeročnim družbenim planom Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (Uradni list SRS, št. 40/86 4/88, in Uradni list RS, št. 18/91, 54/94, 25/98, 86/01).
II. UREDITVENO OBMOČJE IN UMESTITEV V PROSTOR
2. člen
5. člen odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Prekorje in za območje Škofja vas se dopolni z novim odstavkom:
– spremembe in dopolnitve iz prejšnjega člena se nanašajo na razširitev stavbnih zemljišč na območje z oznako G. Doda se nova cona z označbo 12 b.
Ureditveno območje vključuje zemljišče parc. št. 1090/10, k.o. Škofja vas. Območje meri cca 763 m2.
III. NAMEMBNOST IN ZMOGLJIVOST OBMOČJA
3. člen
Območje urejanja je namenjeno za novo gradnjo enodružinske stanovanjske hiše.
IV. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE, TOLERANCE
4. člen
Objekt je prilagojen obstoječi gradnji in reliefnim značilnostim območja. Postavljen je vzporedno s smerjo plastnic. Krajša fasadna linija je obrnjena proti prometnici. Dostop in dovoz sta iz obstoječe dovozne ceste v naselju. Arhitektura objekta in oblikovanje gradbenih elementov je skladno z obstoječo pozidavo.
– objekt je tlorisnih dimenzij 12,00 x 10,00 m; + 3,00 x 5,00m;
– predvidena etažnost: pritličje + mansarda;
– streha simetrična dvokapnica z delnim čopom, smer slemena severzahod – jugovzhod, naklon 20°–40°, kritina opečna temne barve;
– klasična gradnja iz trajnih gradbenih materialov;
– fasade izolirane s termo izolacijsko fasado in obdelane z zaključnim slojem finalnega mineralnega ometa svetlosive barve;
– pred začetkom gradnje je treba izdelati detajlne geomehanske raziskave tal za določitev pogojev temeljenja;
– meje funkcionalnega zemljišča so določene v grafični prilogi;
– dovoljena je zasaditev meje z avtohtonim zelenjem, oporni zid preprečuje zdrs sosednje zemljine.
5. člen
Kot toleranca je dovoljena sprememba namembnosti iz stanovanjskega v poslovno-stanovanjski objekt, vendar le v primeru, da dejavnost ne povzroča prekomernega hrupa, ne onesnažuje zraka in voda.
V grafičnih prilogah so določeni okvirni tlorisni in višinski gabariti. Kot tolerance so dovoljene spremembe tlorisnih gabaritov do 1,0 m in višinskih gabaritov do 0, 5 m, ob upoštevanju odmikov od prometnic, ter komunalnih in energetskih vodov.
Za manjše dimenzije in omejitev je pogoj le enaka zasnova objekta, vzporedna s plastnicami terena.
Meje funkcionalnega zemljišča povzemajo obstoječe stanje in jih je mogoče spremeniti.
V. ZASNOVA PROJEKTNIH REŠITEV PROMETNE, ENERGETSKE, KOMUNALNE IN DRUGE GOSPODARSKE INFRASTRUKTURE TER OBVEZNOST PRIKLJUČEVANJA NANJO
6. člen
Dovoz, parkiranje-uvoz je na obstoječo dovozno cesto v naselju, po zemljišču investitorja.
Parkiranje na lastnem zemljišču.
Oskrba s pitno vodo-priključek na obstoječi javni vodovod PL 80 mm v naselju.
Odvod meteornih vod-meteorne vode je potrebno voditi preko peskolovov v ponikovalnico, zaledne pa v površinski odvodnik.
Odvod fekalnih odplak-fekalne odplake je potrebno voditi v javni kanal št. 500137, jašek št. 11.
Oskrba z električno energijo-objekt je potrebno z električno energijo oskrbeti iz obstoječega elektroenergetskega omrežja, TP Šmarjeta.
Energetska infrastruktura-na obravnavanem območju ni zgrajenega plinovodnega in toplovodnega omrežja. Ogrevanje se do izgranje plinovodnega omrežja rešuje s plinskim cisterno.
TK omrežje-objekt se priključi na obstoječe TK omrežje.
VI. REŠITVE IN UKREPI ZA VARSTVO OKOLJA, OHRANJANJA NARAVE, VARSTVO KULTURNE DEDIŠČINE, TER TRAJNOSTNA RABA NARAVNIH DOBRIN
7. člen
Pogoji varovanja okolja-poseg je prilagojen reliefnim značilnostim prostora. Izkopani humus se uporabi za humusiranje zelenic. Gozd se ohranja, krčenje ni predvideno. Senca objekta ne pade na sosednje objekte.
 
Varovanje voda
Območje urejanja se ne nahaja v območju varstvenih pasov vodnih virov. Sanitarne odplake bodo odvajane v javno kanalizacijsko omrežje.
Ukrepi za preprečitev prekomernega hrupa-ureditveno območje se nahaja v II. območju naravnega in življenjskega okolja, kjer so dovoljene maksimalne mejne vrednosti 45 dBA ponoči in 55 dBA podnevi.
Varovanje zraka-pri vseh posegih v prostor morajo biti predvideni elementi varovanja pred prekomernim onesnaževanjem zraka. Kot energetski vir je predvideno lahko kurilno olje ali plin.
Odpadki-komunalni odpadki se bodo zbirali v posebni posodi – zabojniku in odvažali na komunalno deponijo. Zbirno mesto je dostopno vozilom komunalnega podjetja. Požarno varstvo-dostopi in dovoz omogočajo dovoz interventnih vozil in izpolnjujejo pogoje za varen umik. Odmiki med objekti preprečujejo širjenje požara. Zagotovljena je požarna voda preko hidrantnega omrežja z nadzemnimi hidranti.
Varstvo pred vojnim delovanjem je skladno s predpisi za to območje.
VII. DRUGI POGOJI
8. člen
Investitor je dolžan odpraviti pomanjkljivosti v primeru, da bi prišlo pri koriščenju objekta do poškodovanj komunalnih naprav ali vodov. Po končanih gradbenih delih se gradbišče očisti, odpelje odvečen material. Odstranijo se tudi provizoriji. Okolica se zazeleni in posadi s drevjem.
VIII. OBVEZNOSTI INVESTITORJA IN IZVAJALCEV
9. člen
Investitor je dolžan sočasno z izgradnjo objekta zaključiti tudi zunanjo ureditev objekta. Pri izdelavi projektne dokumentacije morajo biti upoštevane vse zahteve soglasodajalcev.
IX. KONČNE DOLOČBE
10. člen
Projekt iz 1. člena tega odloka je stalno na vpogled vsem zainteresiranim pri pristojnem organu Mestne občine Celje.
11. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja Inšpektorat RS za okolje in prostor pri Ministrstvu za okolje in prostor.
12. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35000-011/2004
Celje, dne 25. oktobra 2005
Župan
Mestne občine Celje
Bojan Šrot l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti