Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/2004 z dne 15. 3. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/2004 z dne 15. 3. 2004

Kazalo

1039. Program priprave sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta Likarca Idrija, stran 2789.

Na podlagi 27. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02) in 16. in 23. člena statuta Občine Idrija (Uradne objave št. 1/01 in 33/01) je župan Občine Idrija sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta Likarca Idrija
1. Ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta
Ureditveni načrt Pri Likarici – Idrija (v nadaljevanju: UN) je bil sprejet leta 1992 (Uradne list RS, št. 38/92). Obravnavano območje je s prostorskim planom Občine Idrija – urbanistična zasnova mesta Idrije opredeljeno kot storitve, proizvodnja, trgovina in dalje industrijska območja.
UN se spreminja na pobudo investitorja, podjetje Mercator – Optima d.o.o., Dunajska 105, Ljubljana. Pobudnik predlaga spremembe in dopolnitve del območja, in sicer na parcelah št. 2440/1, 2441/1 in 2446 k.o. Idrija mesto.
V skladu s 23. členom zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03 – popravek, v nadaljevanju: ZureP-1) se spremembe in dopolnitve UN pripravljajo in sprejemajo po postopku, ki je predpisan za njegovo pripravo in sprejem.
Ker so spremembe in dopolnitve UN v skladu s 34. členom ZUrep (sprememba podrobnejše namenske rabe in ne ovirajo dejavnosti osnovne namenske rabe iz 64. člena tega zakona ter ne ogrožajo naravnih vrednot, zavarovanih območij in biotske raznovrstnosti ter kulturne dediščine), se v tem primeru uporabi skrajšani postopek.
2. Predmet in programska izhodišča sprememb in dopolnitev UN
Predmet sprememb in dopolnitev UN je gradnja novega nakupovalnega centa Mercator, ki vključuje rušitev obstoječega objekta in ureditev zunanjih površin (manipulacijsko dvorišče, parkirišče, dostopne in dovozne poti) s spremljajočo infrastrukturo.
3. Okvirno ureditveno območje
Območje obravnave je v lasti Mercatorja,. in sicer parcele 2440/1, 2441/1 in 2446 k.o. Idrija mesto.
4. Nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice in mnenja
Nosilci urejanja prostora, ki v skladu z 29. in 33. členom zgoraj navedenega zakona o urejanju prostora podajo smernice in mnenja k prostorskemu aktu, so:
1. Ministrstvo za kulturo, Zavod za varstvo kulturne dediščine, Območna enota Nova Gorica, Delpinova 16, Nova Gorica,
2. Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, Območna enota Nova Gorica, izpostava Idrija,
3. Ministrsvo za obrambo, inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Nova Gorica,
4. Ministrsvo za promet, Direkcija RS za ceste, Tržaška c. 19,
5 Rudnik živega srebra Idrija,
6. Elektro primorska, javno podjetje za distribucijo električne energije p.o. Tolmin,
7. Telekom Slovenije, PE Nova Gorica,
8. Občina Idrija, Mestni trg 1, Idrija, Oddelek za stavbna zemljišča,
9. VGP Soča, Nova Gorica (Agencija RS za olje),
10. Komunala Idrija.
V postopek se vključi tudi druge nosilce urejanja prostora, če se v okviru priprave dokumenta ugotovi, da upravljajo ali so odgovorni za posamezno področje.
Nosilci urejanja prostora v skladu z 29. in 33. členom ZureP-1 podajo smernice in mnenje k prostorskemu aktu v 30 dneh od prejema vloge.
5. Seznam potrebnih strokovnih podlag in način pridobitve strokovnih rešitev in geodetskih podlag
Posebne strokovne podlage se izdelajo s smiselnim upoštevanjem navodil o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
Strokovne rešitve izdela načrtovalec, ki ga izbere pobudnik sprememb in dopolnitev UN. Pobudnik spremembe in dopolnitev UN zagotovi tudi ustrezne geodetske podlage za izdelavo akta.
6. Postopek in organizacija priprave sprememb in dopolnitev ZN
Pripravljavec sprememb in dopolnitev UN je Občina Idrija. Pobudo za spremembo in dopolnitev UN je podal investitor Mercator Optima d.o.o., Dunajska 105, Ljubljana, ki je izbrala načrtovalca UNIA d.o.o., in financira izdelavo akta v skladu z zakonom in tem programom priprave. Postopek priprave dokumenta vodi služba za urejanje prostora in varstvo okolja Občine Idrija.
7. Program se objavi v Uradnem listu RS.
Št. 3503-6/2003
Idrija, dne 4. marca 2004.
Župan
Občine Idrija
Damjan Krapš l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti