Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/1996 z dne 6. 9. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/1996 z dne 6. 9. 1996

Kazalo

2967. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za del območja Krajevne skupnosti Črni Vrh, za naselji Idrijski Log in Zadlog, stran 4303.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), sklepa o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za del območja KS Črni Vrh, za naselji Idrijski Log in Zadlog (Uradni list RS, št. 37/96) in izida glasovanja na referendumu dne 18. avgusta 1996 je svet Krajevne skupnosti Črni Vrh na seji dne 19. 8. 1996 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za del območja krajevne skupnosti Črni Vrh, za naselji Idrijski Log in Zadlog
1. člen
Za del območja krajevne skupnosti Črni Vrh, za naselji Idrijski Log in Zadlog se uvede krajevni samoprispevek v denarju za financiranje izgradnje vodovoda Zadlog in Idrijski Log - III. in IV. faza - primarni vod Zadlog in Idrijski Log.
2. člen
Samoprispevek se uvaja za dobo 5 let, in sicer od 1. 9. 1996 do 31. 8. 2001.
3. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na poseben račun Krajevne skupnosti Črni Vrh.
Predračunska vrednost del znaša 50,000.000 SIT.
S samoprispevkom bo zbranih 20,000.000 SIT. Preostala sredstva naj bi se zagotovila na podlagi razpisov državnih organov in skladov, proračuna občine Idrija, del sredstev pa bodo krajani prispevali tudi z delom.
O realizaciji programa in porabi sredstev samoprispevka mora svet Krajevne skupnosti Črni Vrh redno poročati na zborih krajanov za območje vasi Idrijski Log in Zadlog.
4. člen
Samoprispevek bodo plačevali:
– občani, ki stalno prebivajo na območju naselij Idrijski Log in Zadlog (razen hišnih številk Zadlog 53, Zadlog 54 in Zadlog 73),
– lastniki počitniških hišic na območju naselij Idrijski Log in Zadlog,
in sicer:
– po stopnji 2% od neto plač, nadomestil plač in drugih prejemkov, ki imajo značaj plač,
– po stopnji 2% od neto zavarovalne osnove iz samostojnega opravljanja obrtnih, intelektualnih in drugih gospodarskih in negospodarskih dejavnosti,
– po stopnji 2% od pokojnin,
– po stopnji 2% od povprečne slovenske neto plače v tekočem letu občani, zaposleni v tujini,
– po stopnji 5% od katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti za občane, ki opravljajo samo kmetijsko dejavnost in stalno prebivajo na območju naselij Zadlog in Idrijski Log,
– po stopnji 1% od povprečne slovenske neto plače v tekočem letu lastniki počitniških hišic.
5. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem oziroma zavezancem katastrskega dohodka in samostojnim podjetnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Davčna uprava Republike Slovenije, Davčni urad Nova Gorica, Izpostava Idrija.
Občanom, zaposlenim v tujini, bo samoprispevek obračunavala in zaračunavala Krajevna skupnost Črni Vrh.
Samoprispevek se ne plačuje od socialnovarstvenih pomoči, od otroških dodatkov, invalidnin, od štipendij, od regresa za letni dopust, od jubilejnih nagrad in odpravnin.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka se Krajevni skupnosti Črni Vrh dostavi seznam zavezancev, za katere se nakazuje samoprispevek.
Od zavezancev, ki ne izpolnjujejo obveznosti iz samoprispevka v določenem roku, se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov in prispevkov občanov.
6. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolirata Davčna uprava Republike Slovenije, Davčni urad Nova Gorica, izpostava Idrija in Agencija za plačilni promet, Podružnica Nova Gorica, ekspozitura Idrija.
7. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93, 2/94, 7/95).
8. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS, uporabljati pa se začne s 1. 9. 1996.
Črni Vrh, dne 19. avgusta 1996.
Predsednik
sveta KS Črni Vrh
Alojz Rupnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti