Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011

Kazalo

993. Pravilnik o enkratni denarni pomoči za novorojence v Občini Ljubno, stran 2999.

Občinski svet Občine Ljubno je na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05) in 17. člena Statuta Občine Ljubno (Uradni list RS, št. 33/07) na 3. redni seji dne 10. 3. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o enkratni denarni pomoči za novorojence v Občini Ljubno
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik ureja dodeljevanje enkratne denarne pomoči za novorojence družinam oziroma staršem na območju Občine Ljubno, določa upravičence, višino, pogoje in postopek za uveljavljanje in dodelitve enkratne denarne pomoči.
2. člen
Enkratna denarna pomoč za novorojence (v nadaljevanju: pomoč) je enkratna družbena pomoč novorojenemu otroku, s katero se družini oziroma staršem zagotovijo dodatna sredstva za pokrivanje stroškov, ki nastanejo z rojstvom otroka.
Sredstva za izplačilo pomoči se zagotovijo v proračunu Občine Ljubno.
3. člen
Višina pomoči po tem pravilniku znaša:
– za prvega otroka 130,00 EUR,
– za drugega otroka 180,00 EUR,
– za tretjega in vse nadaljnje otroke 200,00 EUR.
O spremembi višine pomoči odloča Občinski svet Občine Ljubno s sklepom na predlog župana praviloma vsako proračunsko leto posebej. Če za posamezno proračunsko leto sklep o višini pomoči ni sprejet, velja v tekočem letu višina pomoči iz preteklega leta oziroma vse dokler ni sprejeta odločitev o drugačni pomoči.
II. POGOJI ZA UVELJAVLJANJE PRAVICE
4. člen
Pravico do pomoči ima novorojenec oziroma eden od staršev pod pogojem, da sta novorojenec in vlagatelj državljana Republike Slovenije in imata stalno prebivališče v Občini Ljubno.
V primeru, da starša živita ločeno, lahko uveljavlja pravico do pomoči tisti od staršev, pri katerem novorojenec živi in ima stalno prebivališče v Občini Ljubno.
5. člen
Pravica do pomoči se uveljavlja s pisno vlogo na predpisanem obrazcu, ki ga občinska uprava Občine Ljubno pošlje staršem novorojencev na dom, takoj ko pridobi podatke o novorojencu iz centralnega registra RS.
Na podlagi izpolnjenega in vrnjenega obrazca na naslov Občina Ljubno, Cesta v Rastke 12, 3333 Ljubno ob Savinji, občinska uprava pridobi iz uradnih evidenc še izpisek iz rojstne matične knjige in potrdilo o stalnem prebivališču starša novorojenca.
6. člen
Enkratna denarna pomoč se nakaže na podlagi odločbe na osebni račun vlagatelja.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem letu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 2011 dalje.
Št. 007-06/2011-1
Ljubno, dne 10. marca 2011
Župan
Občine Ljubno
Franjo Naraločnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti