Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011

Kazalo

997. Pravilnik o postopkih in merilih za vrednotenje programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Ljubno, stran 3004.

Na podlagi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 96/02) in 17. člena Statuta Občine Ljubno (Uradni list RS, št. 33/07) je Občinski svet Občine Ljubno na 3. redni seji dne 10. 3. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o postopkih in merilih za vrednotenje programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Ljubno
SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji, postopki, kriteriji in merila za izvajanje, vrednotenje in razdelitev proračunskih sredstev za sofinanciranje programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Ljubno, ki jih za te namene določa lokalni program za kulturo ter letni program kulture in zagotavlja proračun Občine Ljubno.
Sofinanciranje kulturnih programov, projektov in prireditev javnega sklada za kulturne dejavnosti pa poteka v skladu z drugimi zakonskimi predpisi in v skladu s sprejetim letnim programom kulture.
2. člen
Izvajalci programov ljubiteljske kulturne dejavnosti v občini so po tem pravilniku lahko:
– društva, zveze, ustanove, skladi, zavodi, klubi, gospodarske družbe in druge organizacije, registrirane oziroma ustanovljene za izvajanje kulturne dejavnosti;
– posamezniki, ki so vpisani v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu za kulturo;
– javni zavodi s področja vzgoje in izobraževanja za obseg dejavnosti na področju kulture, ki ne sodi v osnovno dejavnost iz ustanovitvenega akta javnega zavoda.
3. člen
Izvajalci programov ljubiteljske kulturne dejavnosti v občini morajo izpolnjevati naslednje splošne pogoje:
– da se prijavijo na javni razpis na predpisanih obrazcih in v določenih rokih,
– da izkažejo na predpisanih obrazcih zaprto finančno konstrukcijo za prijavljen kulturni projekt,
– da imajo sedež oziroma stalno prebivališče v Občini Ljubno (izjemoma se lahko sofinancira tudi kulturne projekte izvajalca, ki nima sedeža v Občini Ljubno, če so kulturni projekti v javnem interesu Občine Ljubno),
– delujejo na področju kulture najmanj eno leto,
– da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za izvedbo programov ljubiteljske kulturne dejavnosti,
– da so v preteklih letih redno izpolnjevali pogodbene obveznosti, če so prejeli sredstva iz proračuna Občine Ljubno,
– za posameznike, ki so vpisani v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu za kulturo je pogoj, da imajo stalno prebivališče v Občini Ljubno,
– da izkažejo nepridobitni značaj programov ljubiteljske kulturne dejavnosti, s katerimi kandidirajo za sofinanciranje iz javnih sredstev.
4. člen
Med programe ljubiteljske kulturne dejavnosti po tem pravilniku sodijo javni kulturni programi, kulturni projekti in delovanje društev, zvez ter ostalih izvajalcev kulturnih dejavnosti.
– Javni kulturni program po tem pravilniku je kulturna dejavnost izvajalcev, ki niso javni zavodi, je pa njihovo delovanje v javnem interesu do te mere, da ga občina financira na primerljiv način kot javne zavode. Javni kulturni program po vsebini predstavlja zaključeno celoto in traja nepretrgoma najmanj devet mesecev v letu.
– Kulturni projekt s področja kulture je posamična kulturna aktivnost izvajalca oziroma posamičen zaključen enkratni dogodek (npr. likovna razstava, glasbeni koncert, gledališka predstava idr.) na posameznem kulturnem področju, ki je namenjen širši javnosti in izkaže nek širši javni interes.
5. člen
Po tem pravilniku se upravičenim izvajalcem v okviru programov ljubiteljske kulturne dejavnosti sofinancira javne kulturne programe, kulturne projekte ter stroške delovanja društev, zvez in ostalih izvajalcev, in sicer:
1. Javni kulturni programi:
Kulturna dejavnost na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti (orkestralna, pevska, plesna, lutkovna, gledališka, literarna, ljudsko petje, likovna …), ki se izvaja v okviru kulturnih društev.
2. Kulturni projekti:
A) Javne kulturne prireditve: sem spadajo kulturne prireditve na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki kažejo širši javni interes.
B) Založništvo (izdaja knjig, CD idr.).
C) Izobraževanje in usposabljanje strokovnih kadrov, članov kulturnih društev za vodenje in izvedbo različnih kulturnih dejavnosti na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti.
D) Nakup opreme in osnovnih sredstev izvajalcev na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti za izvajanje rednih programov in kulturnih dejavnosti.
3. Stroški delovanja društev, zvez ter ostalih izvajalcev kulturnih dejavnosti:
Sem spadajo stroški dela in materialni stroški administrativnih, finančnih in računovodskih del za kulturna društva, stroški upravljanja ter obratovalni stroški objektov, ki so označeni kot javna infrastruktura na področju kulture.
II. POSTOPEK DODELITVE PRORAČUNSKIH SREDSTEV
6. člen
Občina Ljubno vsako leto objavi javni razpis za zbiranje prijav za sofinanciranje programov ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki se financirajo iz občinskega proračuna, najpozneje v roku 30 dni po sprejemu občinskega proračuna. Višina sofinanciranja je odvisna od zagotovljenih sredstev v vsakoletnem občinskem proračunu. Posamezna višina sredstev namenjenih sofinanciranju javnih kulturnih programov, kulturnih projektov in stroškov delovanja društev, zvez ter ostalih izvajalcev kulturnih dejavnosti se na osnovi sredstev v proračunu vsakoletno določi z letnim programom kulture.
7. člen
Za postopek dodelitve sredstev izvajalcem programov ljubiteljske kulturne dejavnosti, ter za izvajanje morebitnih drugih nalog s področja kulture, župan določi s sklepom strokovno komisijo. Strokovna komisija šteje tri člane občinskega sveta.
8. člen
V postopku dodelitve sredstev za sofinanciranje programov ljubiteljske kulturne dejavnosti so predvidena naslednja dejanja:
a) župan izda sklep o začetku postopka javnega razpisa in s sklepom imenuje strokovno komisijo;
b) občinska uprava v skladu s potrjenim letnim program kulture pripravi in izdela razpisno dokumentacijo ter objavi javni razpis;
c) strokovna komisija izvajalce, ki so v roku oddali nepopolne vloge, pozove k dopolnitvi le-teh v roku 8 dni;
d) župan s sklepom zavrže vloge nepravočasno oddanih vlog izvajalcev na javni razpis in vloge, ki v pozivnem roku niso bile dopolnjene;
f) strokovna komisija izbere predloge o sofinanciranju posameznih programov ljubiteljske kulturne dejavnosti v skladu z merili iz tega pravilnika;
g) strokovna komisija županu pripravi poročilo in predlog razdelitve sredstev;
h) na podlagi poročila in predloga razdelitve sredstev strokovne komisije župan izda odločbo o izboru z višino sofinanciranja oziroma o zavrnitvi izvajalcev posameznih programov ljubiteljske kulturne dejavnosti; pritožbe ni, dovoljen pa je upravni spor;
i) župan sklene z izbranimi izvajalci pogodbe o sofinanciranju po dokončnosti odločb;
j) občinska uprava spremlja preko poročil izvajanje ter realizacijo programov ljubiteljske kulturne dejavnosti, dogovorjenih s pogodbami.
9. člen
Vsebino javnega razpisa, razpisno dokumentacijo, datum objave in razpisni rok določi župan na predlog strokovne komisije.
Obvestilo o javnem razpisu se objavi v Savinjskih novicah, javni razpis pa na spletu in oglasni deski občine.
Javni razpis vsebuje elemente, ki jih določa Zakon o uresničevanju javnega interesa za kulturo, med njimi pa mora zlasti vsebovati:
– predmet sofinanciranja vsebine sofinanciranja programov ljubiteljske kulturne dejavnosti,
– obdobje, v katerem morajo biti dodeljena sredstva porabljena,
– pogoje, ki jih morajo izpolnjevati predlagatelji – izvajalci in njihovi programi,
– okvirno višino razpoložljivih sredstev, ki so predmet javnega razpisa,
– navedbo meril za ocenjevanje prispelih vlog, s pomočjo katerih se med tistimi prijavljenimi kandidati, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, izberejo prejemniki proračunskih sredstev,
– razpisni rok, način pošiljanja oziroma dostave predlogov in način odpiranja prispelih vlog,
– navedbo oseb občinske uprave, pooblaščenih za dajanje informacij,
– rok, v katerem bodo predlagatelji obveščeni o izidu javnega razpisa.
Razpis mora trajati najmanj en mesec. Izvajalci se prijavijo na razpis na razpisnih obrazcih, ki so priloženi razpisni dokumentaciji.
10. člen
Župan po dokončnosti odločb, sklene z izbranimi izvajalci za izvedbo programov ljubiteljske kulturne dejavnosti pogodbe o sofinanciranju.
Pogodba vsebuje elemente, ki jih določa Zakon o uresničevanju javnega interesa za kulturo, med njimi pa se zlati opredelijo naslednji elementi:
– namen, za katerega se sredstva dodelijo,
– višina dodeljenih sredstev,
– terminski plan porabe in način izplačila sredstev,
– vsebina poročila o izvedbi in spisek dokazil, ki jih mora prejemnik oziroma izvajalec dejavnosti predložiti občini za nakazilo sredstev,
– določilo, da mora prejemnik ob nenamenski porabi sredstev sredstva vrniti v proračun skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi,
– dolžnost občine za preverjanje realizacije dodeljenih sredstev in način nadzora nad namensko porabo proračunskih sredstev ter druge medsebojne pravice in obveznosti.
Za sofinanciranje kulturnega projekta s področja posredovanja kulturnih dobrin, ki naj bi bil dostopen najširšemu krogu uporabnikov, se pogodba o sofinanciranju lahko sklepa za daljše obdobje, vendar največ za tri leta. Tovrstne kulturne projekte določi strokovna komisija. Sredstva za izvedbo kulturnega projekta se vsakoletno usklajujejo z aneksom k večletni pogodbi, po sprejemu proračuna za tekoče leto.
11. člen
Sofinanciranje kulturnih projektov, se praviloma izvede po njihovi realizaciji. Obsežnejši kulturni projekti, ki trajajo več kot 6 mesecev, se lahko delno sofinancirajo tudi na osnovi vmesnih poročil. Za sofinanciranje javnih kulturnih programov in delovanja društev, zvez ter ostalih izvajalcev kulturnih dejavnosti pa se v skladu s pogodbo opredeli, da se sofinancirajo v sorazmernih deležih periodično preko celega koledarskega leta.
Izvajalci morajo po izvedbi dejavnosti, za katero so jim bila dodeljena finančna sredstva, predložiti pristojnemu organu občinske uprave dokazila o realizaciji pogodbenih obveznosti na predpisanih obrazcih in v roku 30 dni po zaključku kulturnega projekta.
III. MERILA IN KRITERIJI ZA VREDNOTENJE PROGRAMOV LJUBITELJSKE KULTURNE DEJAVNOSTI
1. Javni kulturni programi
12. člen
Predmet sofinanciranja po tem pravilniku so javni kulturni programi, ki potekajo redno, organizirano in ustrezno strokovno vodeno, vsaj 9 mesecev v letu, izvajalec pa v tekočem letu redno predstavlja svoj program na javnih prireditvah (pogoj za sofinanciranje: najmanj 2 nastopa) v občini, se udeležuje ustreznih preglednih območnih revij oziroma srečanj, najmanj enkrat v koledarskem letu organizira svoj samostojni produkcijski nastop in s svojim nastopom sodeluje na prireditvi občine.
13. člen
Komisija pri ocenjevanju kulturnih dejavnosti posameznih izvajalcev izhaja iz okvirnih povprečnih izhodišč za posamezno vrsto dejavnosti, kakovosti izvedbe izvajalčevega programa, števila njegovih sekcij in aktivnih članov pri izvedbi programa ter od števila javnih nastopov. Ocenjevanje izvede s pomočjo točkovanja po navedenih kriterijih. Točke, dosežene po posameznem kriteriju se med seboj seštevajo.
a) vrednotenje kulturnih izvajalcev glede na posamezno vrsto kulturne dejavnosti:
Vrsta dejavnosti – programski stroški (brez stroškov za opremo in prostor):
– instrumentalna skupina, orkester – nad 20        (600 točk)
članov
– instrumentalna skupina, orkester – do 20         (400 točk)
članov
– odrasli pevski zbori – nad 20 članov             (400 točk)
– odrasla plesna, folklorna skupina                (400 točk)
– mala instrumentalna skupina – do 8 članov        (300 točk)
– mladinski in otroški pevski zbori                (300 točk)
– odrasla gledališka, lutkovna skupina             (300 točk)
– vokalna, glasbena skupina – nad 8 članov         (300 točk)
– otroška in mladinska plesna, folklorna skupina   (300 točk)
– male pevske skupine do 8 članov                  (200 točk)
– mladinska in otroška gledališka, lutkovna        (200 točk)
skupina
– likovna, fotografska skupina                     (150 točk)
– literarna, recitatorska skupina                  (150 točk)
– posameznik – samozaposlenih v kulturi            (50 točk).
b) vrednotenje kakovosti izvedbe programa izvajalcev redne kulturne dejavnosti:
Predlagatelja oziroma izvajalca kulturne dejavnosti se na podlagi njegovih dosežkov uvrsti v štiri skupine. Kot osnova za izračun števila točk, doseženih po tem kriteriju se uporablja število dodeljenih točk po kriteriju a) vrednotenje kulturnih izvajalcev glede na posamezno vrsto kulturne dejavnosti. Število točk, ki jih je posamezen izvajalec dosegal po kriteriju a) se pomnoži s količnikom, določenim za posamezno kakovostno skupino. Društva se uvrsti v eno izmed naslednjih kakovostnih skupin (na podlagi mnenja KD Ljubno za društva, ki so vključena v zvezo in mnenja strokovne komisije):
– I. SKUPINA … (x 1,75 programskih stroškov)
– izvajalec je eden izmed nosilcev kulturne dejavnosti v občini in širšem okolju,
– nastopa na občinskih in območnih srečanjih skupin svoje vrste, kjer dosega najvišjo kakovost,
– redno nastopa na večjih občinskih in območnih prireditvah, udeležuje se državnih srečanj in revij ter nastopa na prireditvah višjega kakovostnega razreda na državni in mednarodni ravni,
– izvaja najzahtevnejša dela iz domačega in tujega repertoarja,
– ima stalno pripravljen program oziroma repertoar za takojšnjo izvedbo oziroma samostojni celovečerni nastop.
– II. SKUPINA … (x 1,30 programskih stroškov)
– izvajalec redno nastopa na kulturnih prireditvah v svojem okolju in občini,
– redno nastopa na občinskih in območnih preglednih prireditvah, občasno tudi na medobmočnih, regijskih in državnih prireditvah,
– na občinskih ali območnih srečanjih skupin svoje zvrsti dosega nadpovprečno kakovost,
– ima stalno pripravljen programski repertoar za takojšnjo izvedbo in nastopanje na javni prireditvi.
– III. SKUPINA … (x 1,00 programskih stroškov)
V to skupino uvrščamo vse ostale izvajalce kulturnih dejavnosti, ki se redno udeležujejo javnih prireditev v domačem kraju in v občini, redno sodelujejo na preglednih območnih revijah in srečanjih in tam dosegajo povprečno kakovost izvedbe svojih programov.
– IV. SKUPINA … (x 0,50 programskih stroškov)
V to skupino uvrščamo vse tiste izvajalce, ki nastopajo samo v domačem kraju, ki se ne udeležujejo redno vsakoletnih preglednih območnih srečanj in revij ter ne dosegajo povprečne kakovosti izvedbe svojih programov v primerjavi z ostalimi izvajalci kulturnih dejavnosti.
c) vrednotenje izvajalca kulturne dejavnosti glede na število sekcij ter glede na število aktivnih članov:
– vsak posameznik – aktivni član društva (ki izvaja program ter sodeluje na javnih prireditvah) in ima urejen status člana društva – 1 točka (vendar maksimalno 60 točk iz tega naslova),
– vsaka sekcija društva (ki samostojno izvaja program) –10 točk.
d) vrednotenje izvajalca kulturne dejavnosti glede na število njegovih nastopov na javnih prireditvah:
– vsak nastop na javni prireditvi (ustrezno evidentiran npr. programski list) v občini – 2 točki,
– vsak nastop na pregledni območni, medobmočni, regijski ali državni reviji oziroma srečanju – 10 točk,
– vsak samostojni oziroma celovečerni nastop (koncert, razstava, premiera ipd.) – 20 točk,
– vsak nastop na mednarodnem srečanju ali tekmovanju kot predstavnik slovenske kulture in predstavnik Občine Ljubno – 30 točk.
Kolikor izvajalec kulturnih dejavnosti izvede nastop v tujini se število točk po zgoraj navedenih kriterijih, iz točke d, za vsak nastop podvoji. Maksimalno se sofinancira 2 nastopa v tujini.
14. člen
Pri naštetih elementih ocenjevanja se točke seštevajo, vrednost točke pa je odvisna od razpoložljivih proračunskih sredstev za kulturno dejavnost in letnega programa kulture.
2. Kulturni projekti
A) JAVNE KULTURNE PRIREDITVE
15. člen
Upravičenec prijavi, organizira in/ali tudi izvede javno prireditev sam ali pa v sodelovanju s KD Ljubno. Sredstva se namenjajo predvsem za sofinanciranje materialnih stroškov izvedbe prireditev, in sicer: za pripravo in uporabo prostora, za tehnično izvedbo, obveščanje in organizacijo ter za plačilo stroškov avtorskih honorarjev. Pri naštetih elementih ocenjevanja se točke seštevajo, višina razpoložljivih sredstev pa je odvisna od proračunskih sredstev.
16. člen
Elementi točkovanja javnih kulturnih prireditev so:
– rang oziroma raven prireditve: maksimalno 20 točk (občinski – 5 točk, medobčinski – 10 točk, regijski – 15 točk, državni – 20 točk);
– število nastopajočih izvajalcev, število različnih kulturnih izvajalcev oziroma kulturnih zvrsti: maksimalno 20 točk (po 2 točki na vsakega različnega izvajalca oziroma kulturno zvrst);
– tradicionalnost: maksimalno 10 točk (po 1 točka za vsako leto uspešno izvedbe prireditve v preteklosti);
– pomen prireditve za širši kulturni prostor (pomembnost prireditve določi strokovna komisija): maksimalno 10 točk (prireditev je pomembna – 3 točke, prireditev je zelo pomembna – 5 točk, prireditev je ključna – 10 točk);
– vzpostavitev sodelovanja z ostalimi subjekti: maksimalno 10 točk (pri prireditvi sodelujejo gospodarske družbe, šole, športna društva, turistična društva – po 1 točka za vsakega partnerja).
17. člen
Ne glede na višino dodeljenih točk, se izvajalcu sofinancira maksimalno do 50% upravičenih stroškov prireditve oziroma bo mogoče za sofinanciranje posameznega kulturnega projekta zagotoviti maksimalno višino sredstev, določeno z letnim programom kulture. Vrednost točke je odvisna od razpoložljivih proračunskih sredstev za kulturno dejavnost in letnega programa kulture.
Kot upravičeni stroški bodo upoštevani:
– stroški uporabe objekta oziroma prostora za izvedbo prireditve, stroški za tehnično izvedbo projekta, stroški za obveščanje in organizacijo ter za stroške avtorskih honorarjev.
B) ZALOŽNIŠTVO
18. člen
V založniško dejavnost štejemo avtorske knjige, kronike, pesniške zbirke, video filme, fotografske, likovne in druge umetniške izdelke, kasete, CD idr. zapise zvoka in slike.
Sredstva se namenjajo predvsem za sofinanciranje materialnih stroškov izdaje projekta.
Prednost pri izbiri imajo tisti projekti, ki dosežejo večje število točk po naslednjih elementih točkovanja (podrobnejše notranje točkovanje je v pristojnosti strokovne komisije):
– vsebinska tematika – povezanost umetniškega dela z zgodovinsko in kulturno dediščino kraja ali društva – do 10 točk,
– število izvodov, naklada projekta – do 10 točk,
– obseg edicije oziroma projekta – do 10 točk,
– delež zagotovljenih lastnih (neproračunskih) sredstev predlagatelja za izvedbo projekta (51% do 70% lastnih sredstev – 3 točke, 71% do 90% lastnih sredstev – 5 točk, nad 91% lastnih sredstev – 10 točk) – do 10 točk,
– izvirnost avtorskega dela – do 20 točk,
– umetniška in kakovostna vrednost edicije oziroma projekta – do 30 točk.
19. člen
Ne glede na višino dodeljenih točk, se izvajalcu sofinancira maksimalno do 50% upravičenih stroškov založništva oziroma bo mogoče za sofinanciranje posameznega projekta zagotoviti maksimalno višino sredstev, določeno z letnim programom kulture. Vrednost točke je odvisna od razpoložljivih proračunskih sredstev za kulturno dejavnost in letnega programa kulture.
Kot upravičeni stroški bodo upoštevani:
– stroški avtorskih honorarjev, stroški priprave na tisk, stroški tiska.
C) IZOBRAŽEVANJE
20. člen
Sofinancira se izobraževanje in usposabljanje strokovnih kadrov, članov kulturnih društev za vodenje in izvedbo različnih kulturnih dejavnosti na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti.
21. člen
Izvajalcu se sofinancira maksimalno do 80% upravičenih stroškov projekta (stroški kotizacije – udeležbe) oziroma bo za sofinanciranje posameznega kulturnega projekta mogoče zagotoviti maksimalno višino sredstev, določeno z letnim programom kulture. Višina sredstev je odvisna od razpoložljivih proračunskih sredstev za kulturno dejavnost in letnega programa kulture.
D) NAKUP OPREME IN OSNOVNIH SREDSTEV
22. člen
Upravičenci za sofinanciranje nove opreme in osnovnih sredstev za delovanje kulturnih društev so izvajalci, ki redno vsakoletno in najmanj tri pretekla leta izvajajo javne kulturne programe in redno vsakoletno organizirajo javne kulturne prireditve v občini ter na njih s svojo dejavnostjo tudi aktivno sodelujejo.
Upravičencu se sofinancira maksimalno do 80% upravičenih stroškov nakupa opreme in osnovnih sredstev oziroma bo za sofinanciranje posameznega kulturnega projekta mogoče zagotoviti maksimalno višino sredstev, določeno z letnim programom kulture. Višina sredstev je odvisna od razpoložljivih proračunskih sredstev za kulturno dejavnost in letnega programa kulture.
3. Stroški delovanja društev, zvez ter ostalih izvajalcev kulturnih dejavnosti
23. člen
Del sredstev iz proračuna občine se zagotavlja za usklajeno in koordinirano delovanje posameznih izvajalcev, zagotavljanje prostorskih pogojev in njihovega dela, za povezovanje in skupno opravljanje nalog, ki so v interesu vseh izvajalcev oziroma v javnem interesu.
Višina sredstev se določi z letnim programom kulture, in sicer na podlagi realizacije izvajalcev v preteklem letu in finančnih načrtov za tekoče leto. Višino sredstev, ki pripada posameznemu društvu, zvezi ter ostalim izvajalcem kulturnih dejavnosti v okviru sprejetega letnega programa kulture, določi strokovna komisija.
Iz teh sredstev občina financira oziroma sofinancira:
– stroške dela in materialne stroške administrativnih, finančnih in računovodskih del za kulturna društva,
– druge naloge, ki so v posebnem interesu občine.
Društva, zveze ter ostali izvajalci kulturnih dejavnosti, ki pridobijo sredstva po I. točki – Javni kulturni programi po tem pravilniku, niso upravičena do sofinanciranja iz prvega odstavka tega člena.
IV. KONČNE DOLOČBE
24. člen
Spremembe in dopolnitve tega pravilnika se uveljavljajo po enakem postopku, kot velja za njegov sprejem.
25. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
26. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o sofinanciranju programov na področju kulturne dejavnosti v Občini Ljubno št. 002-22/2005-02 z dne 15. 9. 2005.
Št. 007-04/2011
Ljubno, dne 10. marca 2011
Župan
Občine Ljubno
Franjo Naraločnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti