Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2023 z dne 28. 7. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2023 z dne 28. 7. 2023

Kazalo

2538. Pravilnik o spremembah Pravilnika o plačevanju in razporejanju obveznih dajatev in drugih javnofinančnih prihodkov, stran 6983.

  
Na podlagi sedmega odstavka 23. člena Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (Uradni list RS, št. 77/16 in 47/19) minister za finance izdaja
P R A V I L N I K 
o spremembah Pravilnika o plačevanju in razporejanju obveznih dajatev in drugih javnofinančnih prihodkov 
1. člen 
V Pravilniku o plačevanju in razporejanju obveznih dajatev in drugih javnofinančnih prihodkov (Uradni list RS, št. 21/18, 56/18, 18/21 in 29/23) se v 7. členu deveti odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(9) Ne glede na prejšnji odstavek lahko:
– organ v postopku davčne izvršbe s svojega prehodnega podračuna razporedi obvezno dajatev, izterjano v postopku davčne izvršbe, na prehodni oziroma vplačilni podračun nadzornika, ki je obvezno dajatev poslal v davčno izvršbo. Nadzornik obvezne dajatve, prejete na svoj prehodni podračun, ki so že bile poslane v davčno izvršbo in hkrati evidentirane kot terjatve v korist državnega proračuna, razporedi na prehodni podračun organa, ki izvaja postopek davčne izvršbe;
– upravna enota prenese denarna sredstva v višini prejetih obveznih dajatev, ki se nanašajo na upravne postopke, za katere je bil izvršen prenos krajevne pristojnosti, s svojega prehodnega podračuna z oznako 845 na prehodni podračun tiste upravne enote, ki ji je bila določena krajevna pristojnost za reševanje posameznih upravnih postopkov.«.
2. člen 
V 13. členu se četrti odstavek spremeni tako, da glasi:
»(4) Nadzornik poroča o terjatvah in obveznostih iz naslova obveznih dajatev v elektronski obliki prek spletne aplikacije pri UJP, v sestavi, ki je objavljena na spletni strani UJP.«.
3. člen 
V 14. členu se tretji odstavek spremeni tako, da glasi:
»(3) Ne glede na prejšnji odstavek se za zadnji dan preteklega leta najkasneje do 20. januarja tekočega leta izdela dodatno poročilo o razčlenitvi obveznih dajatev za prehodni davčni podračun. Dodatno poročilo o razčlenitvi obveznih dajatev za zadnji dan preteklega leta vključuje podatke o plačilih, ki so bila izvršena na prehodne podračune 845 in 846 pri FURS od zadnjega delovnega dne do zadnjega dne proračunskega leta in razporejena po prejemnikih prva dva delovna dneva v letu, ter podatke, na podlagi katerih prejemniki povečajo oziroma zmanjšajo prihodke na ustreznem podkontu dajatve za zadnji dan proračunskega leta.«.
4. člen 
V Prilogi 1 se točka 2.5 spremeni tako, da glasi:
»
2.5
Razporeditev plačane dajatve s prehodnega podračuna z oznako 845 na prehodni podračun z oznako 846 
Referenca plačnika 
 
 
 
Referenco plačnika določi nadzornik prehodnega podračuna, s katerega se sredstva razporejajo 
Referenca prejemnika 
11 
Šifra PU = nadzornik 
(4 + k*) 
Številka podkonta 
(6 + k*) 
LLMMDDnn 
(LL: leto, 
MM: mesec, DD: dan in nn: zaporedna 
številka razporeditve v dnevu) 
 
«. 
KONČNA DOLOČBA 
5. člen 
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-516/2023
Ljubljana, dne 26. julija 2023
EVA 2023-1611-0062
Klemen Boštjančič 
minister 
za finance 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti