Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/1995 z dne 28. 7. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/1995 z dne 28. 7. 1995

Kazalo

2130. Pravilnik o višini in metodologiji določanja dela osebnega dohodka in drugih prejemkov, ki pripadajo nepoklicnim funkcionarjem v Občini Bohinj, stran 3456.

Na podlagi 34.a in 100.b člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94 in 14/95) in na podlagi 3. člena zakona o funkcionarjih v državnih organih, (Uradni list RS, št. 30/90, 18/91, 22/91, 2/91-I in 4/93) ter 12. člena statuta Občine Bohinj (Uradni Vestnik Gorenjske, št. 5/95) je Občinski svet občine Bohinj na 8. redni seji dne 15. 7. 1995 sprejel
P R A V I L N I K
o višini in metodologiji določanja dela osebnega dohodka in drugih prejemkov, ki pripadajo nepoklicnim funkcionarjem v Občini Bohinj
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik podrobneje določa višino in način (metodologijo) določanja dela osebnega dohodka in drugih prejemkov, ki v skladu z zakonom o funkcionarjih v državnih organih (v nadaljevanju: zakon) pripadajo funkcionarjem, ki nepoklicno opravljajo funkcijo v Občini Bohinj.
2. člen
V skladu s statutom Občine Bohinj opravljajo svojo funkcijo nepoklicno naslednji funkcionarji: župan, podžupan in člani občinskega sveta (v nadaljevanju: občinski funkcionarji).
Kolikor funkcionar opravlja funkcijo poklicno, veljajo zanj določbe zakona o funkcionarjih v državnih organih in zakona o razmerju plač v javnih zavodih, državnih organih in v organih lokalnih skupnosti.
II. PRAVICE OBČINSKIH FUNKCIONARJEV
3. člen
Občinski funkcionarji imajo, v skladu z zakonom, pravico do nadomestila osebnega dohodka oziroma izgubljenega zaslužka, pravico do dela osebnega dohodka, določenega za funkcijo ter do povračila stroškov, ki jih imajo pri delu in v zvezi z delom.
4. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do nadomestila osebnega dohodka, če se jim osebni dohodek zmanjša za čas, ko je opravljal delo, ki izhaja iz funkcije. Nadomestilo osebnega dohodka se izplačuje funkcionarju v podjetju, drugi organizaciji, organu ali delodajalcu, kjer je funkcionar v delovnem razmerju , iz sredstev proračuna Občine Bohinj.
Občinski funkcionar, ki samostojno opravlja dejavnost z osebnim delom, ima pravico do nadomestila izgubljenega zaslužka. Za izračun izgubljenega zaslužka se upošteva osnova, od katere funkcionar plačuje prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.
5. člen
Pravice, ki so določene z zakonom in s tem pravilnikom imajo občinski funkcionarji od dneva izvolitve ali imenovanja.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA DELA OSEBNEGA DOHODKA
6. člen
Občinskim funkcionarjem se za nepoklicno opravljanje funkcije prizna del osebnega dohodka, ki je sorazmeren obsegu opravljenega dela.
7. člen
Županu občine se za opravljanje funkcije prizna del osebnega dohodka v višini 30% osebnega dohodka, ki bi mu pripadal za poklicno opravljanje funkcije za poln delovni čas.
8. člen
Predsedniku občinskega sveta se za opravljanje funkcije prizna del osebnega dohodka, ki znaša 50% dela osebnega dohodka, ki ga prejme župan.
9. člen
Članu občinskega sveta se za opravljanje funkcije prizna del osebnega dohodka, ki znaša 20% dela osebnega dohodka, ki ga prejme župan.
10. člen
Članu občinskega sveta, ki opravlja funkcijo podpredsednika občinskega sveta, predsednika komisije ali predsednika odbora občinskega sveta se prizna del osebnega dohodka, ki znaša 25% dela osebnega dohodka, ki ga prejme župan.¸
11. člen
Članu komisije ali odbora občinskega sveta se za opravljanje dela v komisiji ali odboru prizna, za vsako sejo komisije ali odbora, prejemek (sejnina) v višini 20% dela osebnega dohodka, ki ga prejme član občinskega sveta.
Članu nadzornega odbora se za opravljanje dela v nadzornem odboru prizna, za vsako sejo nadzornega odbora, prejemek (sejnina), ki je enak višini dela osebnega dohodka, ki ga prejme član občinskega sveta.
Članu komisije ali odbora in članu nadzornega odbora se izplača prejemek iz prvega oziroma iz drugega odstavka tega člena, na podlagi dokazila o prisotnosti na posamezni seji, enkrat na tri mesece.
III. DRUGE PRAVICE
12. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
13. člen
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Pravico do povračila potnih stroškov lahko občinski funkcionar uveljavlja, če gre za službeno potovanje izven območja Občine Bohinj.
Stroški prevoza se povrnejo v skladu z zneski povračil, ki so mesečno objavljeni v Uradnem listu RS.
14. člen
Občinski funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu z zneski povračil, nadomestil in drugih prejemkov, ki so mesečno objavljeni v Uradnem listu RS.
15. člen
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti.
Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa, v skladu z zneski povračil, nadomestil in drugih prejemkov, ki so mesečno objavljeni v Uradnem listu RS.
16. člen
Pravice iz 12., 13., 14. in 15. člena lahko občinski funkcionar uveljavlja le na podlagi predhodno izdanega naloga za službeno potovanje.
Nalog za službeno potovanje občinskih funkcionarjev izda župan. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog tajnik občine.
IV. NAČIN IZPLAČEVANJA
17. člen
Sredstva za izplačevanje dela osebnih dohodkov, določenih za funkcijo in povračil stroškov, ki jih imajo občinski funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna Občine Bohinj.
18. člen
Del osebnega dohodka določenega za funkcijo, v skladu s tem pravilnikom, razen prejemkov iz 11. člena, se izplačujejo mesečno za pretekli mesec najkasneje do 10. dne v tekočem mesecu na žiro račun posameznika.
Prejemki določeni v 12., 13., 14. in 15. členu se občinskemu funkcionarju izplačajo v petnajstih dneh po končanem službenem potovanju.
19. člen
Zneski prejemkov, ki jih določa ta pravilnik, se usklajujejo skladno s spremembo zneska, ki je kot izhodiščna plača za prvi tarifni razred za polni delovni čas, dogovorjen s kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti.
20. člen
Članu občinskega sveta se del osebnega dohodka, ki mu pripada po tem pravilniku zmanjša za polovico, če se ne udeleži seje občinskega sveta in svoje odsotnosti predhodno ne opraviči.
Prvi odstavek tega člena velja tudi za predsednika komisije ali odbora občinskega sveta.
Član komisije ali odbora in član nadzornega odbora nima pravice uveljavljati izplačila prejemka, ki mu pripada na podlagi tega pravilnika, če se ne udeleži seje komisije ali odbora oziroma seje nadzornega odbora.
V. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
21. člen
Prejemki določeni na način, ki ga določa ta pravilnik se izplačajo za nazaj in sicer od dneva izvolitve ali imenovanja.
Pri poračunu se upošteva znesek izhodiščne plače za prvi tarifni razred za poln delovni čas, dogovorjen s kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti, ki je veljala v posameznem mesecu.
22. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 001-6/95
Bohinj, dne 15. julija 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Bohinj
Jože Cvetek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti