Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga

Avtor/ji: mag. Nina Scortegagna Kavčnik
Koda: 101968
Leto izdaje: 2015
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 144
ISBN: 978-961-204-582-1
Ocena:
Artikla ni več v prodaji.

Priročnik je prikaz pravilnega odpuščanja delavca, kadar gre za odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, s poudarkom na nazorno predstavljenih postopkovnih pravilih.

Dodana vrednost knjige je analiza novejših stališč, ki so se izoblikovala v sodni praksi, na podlagi katere je v priročniku predstavljeno, s katerimi težavami se delodajalci pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga najpogosteje srečujejo in kakšne napake pri tem zagrešijo; temu je pravzaprav namenjena še posebna pozornost. Sistematično so predstavljene aktivnosti delodajalca, ki morajo biti izvedene v posamezni fazi postopka odpuščanja delavca, da bodo ob morebitnem sporu vzdržale sodno presojo.

Nenazadnje so v priročniku predstavljene tudi pravice in dolžnosti delavcev, ki se znajdejo v postopku odpovedi iz poslovnega razloga. V postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga namreč le dosledno upoštevanje razlogov in postopka odpovedi zagotavlja vse pogoje za zakonitost odpovedi, saj je ravno nedoslednost pri izvedbi postopka odpovedi najpogostejši razlog za njeno nezakonitost.

Za pomoč in ponazoritev so v knjigi dodani tudi vsi najpomembnejši primeri oziroma vzorci odpovedi, obvestil, dogovorov, sporazumov ipd. po ZDR-1.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano