Varno in zdravo na dogodke

Vse o izvedbi posla v konzorciju

Datum: 30. 11. 2020, 9.00–14.00
Lokacija: spletni dogodek
Področje: Javna naročila
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: javna naročila
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Posel z naročnikom je mogoče izvesti v različnih oblikah, med drugim tudi v skupni ponudbi oziroma v konzorciju.

Na prvi pogled se zdi, da je to privlačna rešitev za pridobitev posla, vendar pa morajo biti tako gospodarski subjekti kakor tudi naročniki pripravljeni na pasti, ki jih prinaša takšna oblika sodelovanja ponudnikov. Ima namreč svoje zakonitosti, ki se kažejo tako pri oddaji ponudbe kakor tudi pri izvedbi, plačevanju, pripisovanju referenc.

Največ zapletov pa se lahko pojavi, kadar se eden od konzorcijskih partnerjev v času izvedbe posla znajde v postopku insolventnosti.

Pridružite se nam na seminarju, na katerem bomo obdelali vse obstoječe problematike in udeležencem podali konkretne informacije, kako pripraviti pogodbe in razpisne dokumentacije ter kako ravnati v posameznih spornih situacijah.

Program

8.30–9.00 Registracija udeležencev

9.00–10.30 Posebnosti, ki jih prinese nastopanje s podizvajalci

10.30–10.45 Odmor

10.45–12.00 Vse v zvezi s problematiko plačevanja posameznemu konzorcijskemu partnerju

12.00–12.30 Odmor 

12.30–14.00 Elementi dobre konzorcijske pogodbe s konkretnimi pogodbenimi klavzulami

Predavateljici

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o 

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju gospodarskega prava ter javnih naročil. S tema pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke v gospodarskih sporih pred sodiščem ter pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika javnih naročil ter gradbenega prava z vidika vseh udeležencev pri gradnji. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je (so)avtorica številnih strokovnih člankov ter publikacij s področja gradbenega prava ter javnega naročanja, med katerimi velja posebej omeniti Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC, Veliki Gradbeno pravni priročnik ter Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi, ki so vsi izšli pri založbi Uradni list.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. 

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljici nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 28. novembra2020, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost