Varno in zdravo na dogodke

Vpliv epidemije koronavirusa na gradbene pogodbe

Datum: 2. 4. 2020, 9.00–12.00
Lokacija: Spletni seminar – RAZPRODANO!
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 144,00 € brez DDV

RAZPRODANO! 

Sprejemamo prijave že za novi termin, in sicer 9. april 2020

Pridružite se nam na spletnem seminarju s trenutno zelo aktualno tematiko, strokovnjakinjama zastavite vprašanja, s katerimi se trenutno soočate, ter se seznanite s pravilnim izvajanjem gradbenih obveznosti v tem času.

Vprašanja nam pošljete na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do torka, 31. marca 2020 do 12. ure. Vprašanja boste lahko zastavljali tudi tekom spletnega seminarja.

Epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) je prinesla številna vprašanja, ki si jih zastavljajo najrazličnejši subjekti na trgu. Zaradi epidemije in sprejetih ukrepov Vlade Republike Slovenije so se številni izvajalci gradbenih projektov soočili s težavami pri izpolnjevanju pogodbenih obveznosti.

Posledično se jim zastavljajo vprašanja, do česa so upravičeni iz naslova epidemije pri izvajanju pogodbenih obveznosti. Ali epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) predstavlja višjo silo ali ne in ali bodo upravičeni do podaljšanja pogodbenega roka in povračila morebitnih stroškov, ki jim bodo nastali zaradi epidemije nalezljive bolezni.

Program

  • Predstavitev višje sile
  • Posledice epidemije in obveznosti ter oprostitve, ki jih imajo izvajalci pri klasični gradbeni pogodbi
  • Posledice epidemije in obveznosti ter oprostitve, ki jih imajo izvajalci pri FIDIC pogodbi
  • Konkretna vprašanja, s katerimi se soočajo izvajalci in investitorji pri gradbenih projektih 

Predavateljici

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, ki je izšel pri založbi Uradni list. Trenutno sodeluje pri pripravi priročnika za uporabo ZJN-3, je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je pri založbi Uradni list izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Kotizacija in plačilo

  • 144,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji boste z udeležbo na tem seminarju pridobili kreditne točke skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.
 
Vlogo za dodelitev točk smo poslali na IZS. Ker čakamo na potrditev, še ne moremo objaviti koliko točk je dodeljenih za ta seminar.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

AAA Zlata odličnost