Delavnica dobre prakse:
Turizem in GDPR – vse, kar morate vedeti o osebnih podatkih v panogi turizem

Datum: 9. 3. 2020, 9.00–12.15
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana
Področje: Vsi dogodki
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Turizem s(m)o ljudje – tisti, ki pridejo, in tisti, ki jih pričakajo. V turizmu, eni od najhitreje rastočih gospodarskih panog, neizogibno prihaja do obdelave osebnih podatkov gostov. Ali veste, kako z njimi pravilno ravnati in kaj vse morate zagotoviti, da boste skladni z zakonodajo tudi na tem področju? Ker vemo, da je zahtev različne zakonodaje ogromno, boste na delavnici v nekaj urah strnjeno in konkretno dobili odgovore, kako najhitreje in najučinkoviteje izpolniti zahteve poročanja in zahteve GDPR – brez odvečne teorije in filozofiranja.

Na delavnici bomo na praktičnih primerih obravnavali ključne zahteve varstva osebnih podatkov v turizmu in odgovorili na vprašanja in dileme iz prakse.

Program

9.00–9.45

Pomen zagotavljanja zanesljivih podatkov v turizmu

  • izvajanje poslanstva AJPES
  • varovanje osebnih podatkov

(mag. Mojca Kunšek, AJPES)

Kako deluje e-Turizem in zakaj ni knjiga gostov?

  • vpis v RNO in poročanje podatkov v eTurizem (vidik varovanja osebnih podatkov)
  • področje TURIZEM (spletni portal AJPES – navodila, pogosta vprašanja, kratki napotki kako ravnati z osebnimi podatki gostov)
  • napake in nepravilnosti pri poročanju v eTurizem in ravnanju z osebnimi podatki gostov

(Zdenka Kajdiž, AJPES)

9.45–10.30

Kako izpolniti zahteve po GDPR:

  • osnove konkretno – za katere namene smemo uporabljati osebne podatke gostov in strank,
  • birokracija – kaj res moramo storiti in kako (evidenca dejavnosti obdelav, pogodbe o obdelavi podatkov, informacije za posameznike, DPO, DPIA, poročanje o kršitvah varnosti),
  • pravice posameznikov (katere so in kako jih zagotoviti).

(Tina Kraigher Mišič)

10.30–10.45 Odmor

10.45–11.30

Kako izpolniti zahteve GDPR:

  • razmerja med nastanitvenimi obrati in turističnimi agencijami,
  • uporaba spletnih platform (booking.com; Airbnb.com; Trivago, Agoda ...),
  • trženjske aktivnosti (spletna stran, e-newsletter, Facebook, Instagram ...).

(Tina Kraigher Mišič)

11.30–12.15

Kako zagotoviti varnost osebnih podatkov:

  • varni prostori in prevoz,
  • varna informacijska infrastruktura,
  • kaj storiti, če pride inšpektor Informacijskega pooblaščenca.

(Klemen Kraigher Mišič)

Udeleženci prejmejo vzorec obvestila za posameznike o obdelavi njihovih osebnih podatkov. Že veste, kam ga morate namestiti?

Komu je delavnica namenjena

  • nastanitvenim obratom (hoteli, apartmaji, sobodajalci, turistične kmetije),
  • turističnim agencijam,
  • turističnim organizacijam,
  • vodjem recepcij,
  • turističnim vodičem,
  • podjetjem, ki razvijajo IT-rešitve za turizem,
  • podjetjem, ki ponujajo marketinška orodja za turizem.

 

Predavatelji

Klemen Kraigher Mišič, univ. dipl. prav., MBA, direktor Info hiše d.o.o. in dolgoletni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu RS.
Tina Kraigher Mišič, univ. dipl. prav., strokovna direktorica Info hiše d.o.o. in nekdanja svetovalka Informacijskega pooblaščenca RS
mag. Mojca Kunšek, direktorica AJPES
Zdenka Kajdiž, vodja izpostave AJPES Kranj

Kotizacija in plačilo

244,00 € brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev

  • 20-odstotni popust za člane DPO kluba (koda za popust DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.