Brezplačni seminar ob izidu knjige Mednarodno zasebno pravo EU

Datum: 27. 6. 2018, 13.30–15.30
Lokacija: Uradni list RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana
Področje: Zakonodaja
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: brezplačno

O dogodku

Mednarodno zasebno pravo je dinamično področje prava. Njegovo vsebino je pomembno določilo tudi pravo EU, vključno s sodno prakso, ki je poseglo na vsa njegova centralna področja: mednarodno pristojnost, uporabo prava ter priznanje in izvršitev sodnih odločb v obligacijskih, dednih, družinskih kot tudi insolvenčnih zadevah.

Na seminarju ob izidu knjige bodo avtorji spregovorili o nekaterih izbranih temah mednarodnega zasebnega prava. Med drugim o tem, kako so pravila EU razburkala mednarodno zasebno pravo; kdaj v sporih s čezmejnim elementom uporabiti pravila EU, kdaj mednarodno pogodbo in kdaj nacionalna pravila; o tem, kako so odločbe Sodišča EU izoblikovala pravila o mednarodni pristojnosti v pogodbenih zadevah; ter o začasnih ukrepih v čezmejnem prometu v EU.

Seminar je namenjen vsem sodiščem, GZS, OZS, pravnim fakultetam, Odvetniški in notarski zbornici, Ministrstvu za pravosodje.

Urnik seminarja

13.30–14.00 Prihod in registracija udeležencev
14.00–15.00 Predavanje      
15.00–15.30 Vprašanja udeležencev

Ugodnost

Samo na dan dogodka 10% popust na knjigo »Mednarodno zasebno pravo EU«.

Dodatne informacije

Skrajni rok za morebitno (pisno) odpoved je 3 dni pred seminarjem. V primeru neudeležbe brez predhodne odpovedi organizator prijavitelju zaračuna 20 EUR in DDV. Organizator zaračuna stroške neudeležbe le v primeru, da prijavitelj ni preklical prijave na dogodek, vsaj tri dni pred seminarjem. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno