Uradni list

Številka 101
Uradni list RS, št. 101/2020 z dne 17. 7. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 101/2020 z dne 17. 7. 2020

Kazalo

1897. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica v letu 2020, stran 4116.

  
Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12, 18/17 in 18/19) in 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08, 24/12 in 31/20) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji 24. junija 2020 sprejel
S K L E P 
1. 
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2020:
NAZIV ČASTNI OBČAN MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejme:
– KLAVDIJ TUTTA, roj. 1958, akademski slikar in magister umetnosti, Gorenjesavska cesta 60, Kranj, za dolgoletno umetniško delovanje in izjemen ustvarjalni opus, ki ga postavlja med največje likovne umetnike doma in v tujini. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko in objekti. Imel je preko 200 samostojnih razstav, sodeloval je na več kot 400 skupinskih razstavah doma in po svetu. Za svoje delo je prejel številna domača in mednarodna priznanja. Čeprav živi v Kranju, je rodna Goriška tista dežela, ki nenehno zaznamuje njegovo ustvarjanje, tako da je s tem postal svojevrstni ambasador Nove Gorice. Posveča se tudi organizaciji kulturnih prireditev, z donacijami svojih del pa bogati goriški kulturni prostor. Z ustvarjalno močjo sodeluje pri kandidaturi Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture.
NAGRADO FRANCETA BEVKAprejme:
– GORAZD HUMAR, roj. 1949, univ. dipl. inž. gradbeništva, Markova pot 11, Šempeter pri Gorici, za dolgoletno strokovno delo, s katerim ni samo populariziral železniški Solkanski most kot eno najpomembnejših turističnih znamenitosti Mestne občine Nova Gorica, pač pa se je z raziskovanjem gradbene oziroma kulturne dediščine na Primorskem, v Sloveniji in širše uveljavil kot izjemen poznavalec, s čimer je nedvomno obogatil kulturno življenje na Goriškem in tako pomembno prispeval k širši prepoznavnosti našega območja.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– RADIO ROBIN, d. o. o., Industrijska cesta 5, Nova Gorica, za dolgoletno skrb za vsesplošno podajanje informacij s poudarkom na lokalni informiranosti poslušalcev, za organizacijo družabnih dogodkov in ker je redni brezplačni promotor in aktivni udeleženec humanitarnih dejavnosti na Goriškem.
– MILOŠ RIJAVEC, roj. 1966, akademski glasbenik – trobentar, Soška cesta 1/a, Solkan, za večletno aktivno delovanje v vlogah pedagoga, glasbenika in organizatorja, ki je bilo zaslužno tako za razvoj zasedbe Big banda NOVA, ki letos praznuje 25-letnico delovanja, kot tudi za razvoj glasbenega prostora na Goriškem in širše.
– NADA URŠIČ DEBELJAK, roj. 1968, prof. angleškega in italijanskega jezika, Cankarjeva 28, Nova Gorica, za skoraj dvajsetletno vodenje javnega zavoda Ljudska univerza Nova Gorica, pri čemer je s svojim načinom vodenja, proaktivnostjo, pozitivno naravnanostjo in drzno vizijo pomembno prispevala k razvoju in omogočanju vseživljenjskega učenja v regiji, državi in tudi mednarodno.
BEVKOVO LISTINO prejme:
– METKA FRANKO, roj. 1943, dramska, televizijska in filmska igralka, Šolska ulica 20, Solkan, za svoje delo v gledališki, filmski in televizijski dejavnosti, saj je s svojo igro zaznamovala goriški in primorski prostor kot tudi širše. Bila je članica PDG, sedanjega SNG NG vse od njegovih začetkov do upokojitve in del akcijskega odbora nekoč prepoznavnega mednarodnega festivala Goriško srečanje malih odrov.
PLAKETO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– ZDRUŽENJE BORCEV ZA VREDNOTE NOB NOVA GORICA, Kidričeva 9, Nova Gorica, za dolgoletno delovanje vse od leta 1947, ki si prizadeva z razvejanimi aktivnostmi ohranjati in utrjevati spoštljiv spomin na boj Primorcev med drugo svetovno vojno ter utrjevati narodovo samozavest. Organizacija je povezovalni člen med veteranskimi organizacijami in občinami na območju Goriške, označuje pa jih tudi zgledno sodelovanje z antifašističnimi organizacijami iz Italije in Avstrije.
– MARIJA KAPUŠIN, roj. 1968, računovodja, Ledine 27, Nova Gorica, za pomemben prispevek pri ustanovitvi Folklornega društva Gartrož Nova Gorica, ki kot edina folklorna skupina v mestni občini uspešno poustvarja plesno, pevsko, glasbeno in drugo duhovno dediščino našega prostora, za strokovnost na področju folklore, za delovanje v lokalnem okolju, ki je velikokrat prostovoljno in vedno povezovalno.
– MANUFAKTURA TRGOVSKO PODJETJE, d. d., Sedejeva ulica 6, Nova Gorica, za dolgoletno prisotnost na našem območju vse od leta 1962, saj kot najpomembnejši tekstilni trgovec na Primorskem pomembno vpliva na ugled in trajnostni razvoj Mestne občine Nova Gorica.
– ZVEZA SLOVENSKE KATOLIŠKE PROSVETE, Drevored/Viale XX. settembre 85, Gorica (IT), za več kot šestdesetletno delovanje na področju povezovanja kulturnih društev v zamejstvu k skupnemu prizadevanju za razvoj kulture in slovenskega jezika, za sodelovanje s sorodnimi društvi tako v zamejstvu kot v Avstriji in matični domovini ter za posvečanje posebne pozornosti čezmejnemu sodelovanju na Goriškem in širše.
– MIROSLAV TOKIĆ, roj. 1954, trener namiznega tenisa, Cankarjeva ulica 50, Nova Gorica in BOJAN TOKIĆ, roj. 1981, profesionalni športnik, Podrob 5, Nova Gorica, za izredne dosežke pri razvoju namiznega tenisa na Goriškem in za vrhunske dosežke v namiznem tenisu svetovnega formata, s katerimi sta ponesla ime Nove Gorice v širni svet. Zaradi strokovnosti, zavzetosti in predanosti namiznemu tenisu sta vzor in navdih mlajšim generacijam, ki začenjajo svojo športno pot.
2. 
Ta sklep začne veljati takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-1/2020-23
Nova Gorica, dne 24. junija 2020
Župan 
Mestne občine Nova Gorica 
dr. Klemen Miklavič 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti