Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/1991 z dne 14. 11. 1991
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/1991 z dne 14. 11. 1991

Kazalo

1014. Sklep o razpisu predhodnega referenduma o preoblikovanju mesta in Krajevne skupnosti Rogaška Slatina v temeljno lokalno samoupravno skupnost, stran 1005.

Skupščina Krajevne skupnosti Rog. Slatina je na podlagi četrte alinee prvega odstavka 37. člena statuta Krajevne skupnosti Rogaška Slatina na seji dne 28. 10. 1991 sprejela
SKLEP
o razpisu predhodnega referenduma o preoblikovanju mesta in Krajevne skupnosti Rogaška Slatina v temeljno lokalno samoupravno skupnost
1
Na osnovi naravne pravice prebivalcev mesta in Krajevne skupnosti Rogaška Slatina, kot njihove skupne lokalne skupnosti, se razpiše predhodni referendum za odločitev o tem, ali naj se ta skupnost oblikuje kot temeljna lokalna samoupravna skupnost OBČINA.
2
Na referendumu glasovalni upravičenci odgovorijo z »DA« ali »NE« na vprašanje: Ali naj mesto in Krajevna skupnost Rogaška Slatina postaneta (po sprejetju ustavnopravnih temeljev lokalne samouprave) OBČINA kot temeljna lokalna samoupravna skupnost? Odgovor:
DA                             NE
(Obkrožite odgovor, ki ustreza vaši volji).
3
Odločitev, da mesto in Krajevna skupnost Rog. Slatina postaneta temeljna lokalna samoupravna skupnost, je sprejeta, če se je zanjo izrekla večina vseh glasovalnih upravičencev.
4
Referendum se izvede v nedeljo, 8. decembra 1991.
5
Pravico glasovanja na referendumu imajo osebe, ki imajo splošno volilno pravico po zakonu o volitvah v skupščine in imajo stalno prebivališče na območju mesta in Krajevne skupnosti Rogaška Slatina.
6
Izvedbo referenduma vodijo volilni organi v krajevni skupnosti v skladu s predpisi, ki veljajo za volitve v skupščine.
7
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Predsednik
Skupščine mestne
in krajevne skupnosti
Milan Zagoda, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti