Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2015 z dne 19. 6. 2015

Kazalo

1805. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o kriterijih in načinu sprejemanja predšolskih otrok v oddelke Vrtca Radovednež Škocjan, stran 4729.

  
Na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo, 25/08, 98/09 – ZIUZGK, 36/10, 62/10 – ZUPJS, 94/10 – ZIU, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO) in 6. točke 6. člena Statuta Občine Škocjan (Uradni list RS, št. 101/06 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Škocjan na 5. redni seji dne 16. 6. 2015 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o kriterijih in načinu sprejemanja predšolskih otrok v oddelke Vrtca Radovednež Škocjan
1. člen
V Pravilniku o kriterijih in načinu sprejemanja predšolskih otrok v oddelke Vrtca Radovednež Škocjan (Uradni list RS, št. 14/12) se 18. člen spremeni tako, da se glasi:
Starši otrok, za katere je Občina Škocjan po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko enkrat letno uveljavijo dodatno olajšavo oziroma rezervacijo zaradi počitniške odsotnosti otroka v obdobju od 1. junija do 31. avgusta. Rezervacijo lahko starši uveljavljajo za napovedano neprekinjeno odsotnost otroka najmanj en in največ dva meseca. O odsotnosti starši obvestijo vrtec najpozneje 15 dni pred nastopom odsotnosti s pisno vlogo.
Plačilo staršev v tem primeru znaša 50 % njim določenega prispevka plačila programa. Vrtec pri mesečnem obračunu pošlje Občini Škocjan potrdilo o odsotnosti otroka iz vrtca z navedbo datuma.
Poračun se izvede pri obračunu oskrbnine za mesec, v katerem se neprekinjena odsotnost zaključi.
Starši otrok, za katere je Občina Škocjan po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko uveljavijo dodatno znižanje plačila zaradi zdravstvenih razlogov, ki traja neprekinjeno več kot mesec dni. Znižano plačilo uveljavljajo starši s pisno vlogo in zdravniškim potrdilom oziroma ustreznim zdravniškim dokumentom, ki ju predložijo vrtcu najkasneje 5. dan po končani odsotnosti.
Plačilo staršev v tem primeru znaša 50 % njim določenega prispevka plačila programa. Vrtec pri mesečnem obračunu pošlje Občini Škocjan fotokopijo zdravniškega potrdila ter njihovo potrdilo o odsotnosti otroka iz vrtca z navedbo datuma.
Poračun se izvede pri obračunu oskrbnine za mesec, v katerem se neprekinjena odsotnost zaključi.
Za uveljavitev dodatne olajšave oziroma znižanje plačila za otroka, morajo imeti starši otrok poravnane vse finančne obveznosti do Osnovne šole Frana Metelka Škocjan – Vrtca Radovednež.
Določbe tega člena veljajo za starše otrok, ki imajo skupaj z otrokom stalno prebivališče v Občini Škocjan, za ostale pa samo v soglasju z občino plačnico razlike med ceno programa in plačilom staršev oziroma pravili, ki jih določa občina plačnica.
Določbe tega člena veljajo tudi za starše s stalnim prebivališčem na območju Občine Škocjan, katerih otroci so vključeni v javne vrtce v drugih občinah, če jo je skladno z odločitvami teh občin možno uveljavljati.
Vrtec mora v primeru obračunavanja olajšav iz tega člena odbiti celoten strošek prehrane za ves čas odsotnosti otroka iz vrtca.
2. člen
Ostale določbe pravnika ostajajo nespremenjene.
3. člen
Pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 602-0002/2012
Škocjan, dne 16. junija 2015
Župan
Občine Škocjan
Jože Kapler l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti