Uradni list

Številka 77
Uradni list RS, št. 77/2023 z dne 14. 7. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 77/2023 z dne 14. 7. 2023

Kazalo

Ob-2603/23, Stran 1452
V skladu s 622.e členom ZGD-1, direktor družbe KRAŠCOMMERCE, podjetje za trgovino, d.o.o., Ljubljana, s sedežem v Ljubljani in poslovnim naslovom Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana, matična številka: 55392340000, davčna številka: SI 71790225, vpisane v Sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani pod vložno številko 10672500 (v nadaljevanju: KRAŠCOMMERCE d.o.o.), za upnike in za zainteresirano javnost objavlja sledeče obvestilo v zvezi z nameravano čezmejno združitvijo:
Dne 29. 6. 2023 sta družbi KRAŠCOMMERCE d.o.o. kot prevzeta družba in KRAŠ prehrambena industrija d.d. kot prevzemna družba v notarskem zapisu pred notarjem Nadija Gajski Mindoljević iz Zagreba pod številko OV-6569/2023 podpisali Skupen načrt čezmejne združitve, ki je bil predan sodnemu registru Trgovskega sodišča v Zagrebu dne 30. 6. 2023 pod številko 39445-2 ter objavljen na spletni strani prevzemne družbe KRAŠ d.d. in dne 1. 7. 2023 objavljen v sodnem registru Trgovskega sodišča v Zagrebu.
Skupen načrt čezmejne združitve ureja čezmejno pripojitev družbe KRAŠCOMMERCE d.o.o. kot prevzete družbe k družbi KRAŠ, prehrambena industrija, d.d., s sedežem v Zagrebu in poslovnim naslovom Ravnice 48, Zagreb, Hrvaška, z matično številko 080005858, davčno številko 94989605030, ki je kot edini družbenik KRAŠCOMMERCE d.o.o. vpisana v slovenski sodni register pod identifikacijsko številko 13461796 (v nadaljevanju: KRAŠ d.d.) kot prevzemni družbi.
Direktor KRAŠCOMMECE d.o.o. bo sodnemu registru Okrožnega sodišča v Ljubljani po objavi tega obvestila v Uradnem listu RS predložil overjen prevod besedila Skupnega načrta čezmejne združitve med družbo KRAŠ d.d. kot prevzemne družbe ter KRAŠCOMMERCE d.o.o. kot prevzete družbe.
Listine, opredeljene v drugem odstavku 622.e člena ZGD-1 so shranjene pri Trgovskem sodišču v Zagrebu oziroma pri sodnem registru Okrožnega sodišča v Ljubljani.
Družba KRAŠ d.d. kot prevzemna družba je imetnica edinega poslovnega deleža družbe KRAŠCOMERCE d.o.o. kot prevzete družbe, zato za veljavnost sklepa o soglasju za čezmejno združitev v skladu s 622.f členom ZGD-1 ni potrebno soglasje edinega družbenika prevzete družbe, tj. družbe KRAŠ d.d.
Družbi KRAŠ d.d. kot edinemu družbeniku družbe KRAŠCOMMERCE d.o.o. so tudi v celoti poznana letna poročila družbe KRAŠCOMMERCE d.o.o. kot prevzete družbe za zadnja tri poslovna leta, vmesne bilance ter poročila direktorja in jih ni potrebno podati v pregled.
V skladu s 622.j členom ZGD-1 imajo upniki KRAŠCOMMERCE d.o.o. kot prevzete družbe, pravico zahtevati zavarovanje za svoje nezapadle, negotove ali pogojne terjatve, če tako zavarovanje zahtevajo v enem mesecu po objavi obvestila o predložitvi načrta čezmejne združitve registrskemu organu. Upniki lahko to pravico uveljavljajo, če verjetno izkažejo, da je zaradi čezmejene združitve ogrožena izpolnitev njihovih terjatev. Šteje se, da je izpolnitev njihovih terjatev ogrožena, če je vsota osnovnega kapitala in vezanih rezerv družbe, ki izide iz čezmejne združitve, nižja od vsote osnovnega kapitala in vezanih rezerv družbe KRAŠCOMMERCE d.o.o.
Pri čezmejni združitvi KRAŠCOMMERCE d.o.o. in KRAŠ d.d. je zagotovljeno varstvo upnikov KRAŠCOMMERCE d.o.o., saj izpolnitev terjatev upnikov družbe KRAŠCOMMERCE d.o.o., ki s čezmejno združitvijo prenaša svoje premoženje, pravice in obveznosti na družbo KRAŠ d.d., ki izide iz čezmejne združitve, ni ogrožena, ker je vsota osnovnega kapitala in vezanih rezerv družbe, ki izide iz čezmejne združitve, to je KRAŠ d.d., višja od vsote osnovnega kapitala in vezanih rezerv družbe KRAŠCOMMERCE d.o.o., katere prvotni upniki so bili.
Upniki družbe KRAŠCOMMERCE d.o.o. bodo s čezmejno združitvijo s prevzemno družbo KRAŠ d.d. postali upniki družbe KRAŠ d.d. Več informacij o nameravani združitvi in njenih posledicah lahko upniki pridobijo na sedežu družbe KRAŠCOMERCE d.o.o., Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana. Vsakemu upniku bo na njegovo zahtevo najpozneje naslednji delovni dan brezplačno dan prepis vseh potrebnih listin.
KRAŠCOMMERCE d.o.o. 
Damir Bulić, direktor 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti