Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/2023 z dne 21. 4. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/2023 z dne 21. 4. 2023

Kazalo

Št. 270-15/2-2023 Ob-2045/23, Stran 920
Kontrola zračnega prometa Slovenije, d.o.o., Zg. Brnik 130N, 4210 Brnik – aerodrom (v nadaljevanju: KZPS, d.o.o.), skladno z 51. členom Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in nasl.) in 16. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18) v postopku javnega zbiranja ponudb objavlja
vabilo 
k predložitvi ponudb za sklenitev najemne pogodbe za poslovne prostore objekta »hangar« 
KZPS, d.o.o. je lastnica poslovnih prostorov objekta »hangar«, ki se nahaja na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, na zemljišču z znakom ID 2118 1381/22, z izhodom na letališko ploščad oziroma zračno stran letališča. Letališki objekt »hangar« ima notranjo površino 602,40 m2. Gre za klasično betonsko halo s palično FE strešno konstrukcijo ter dodatno dograjene pomožne površine. Prostori objekta obsegajo prostor hangarja v pritličnem delu, pisarniške poslovne prostore v nadstropju in pomožne prostore sanitarij in priročnega skladišča v pritličju.
Opisane poslovne prostore objekta »hangar« KZPS, d.o.o. oddaja v najem za obdobje petih let.
KZPS, d.o.o. poziva vse zainteresirane ponudnike, da predložijo ponudbo za sklenitev najemne pogodbe, predmet katere so poslovni prostori objekta »hangar«.
KZPS, d.o.o. bo za zainteresirane ponudnike organizirala ogled prostorov objekta »hangar«. Ogled objekta bo možen dne 5. 5. 2023 s pričetkom ob 10. uri. Za ponudnike, ki se ogleda objekta dne 5. 5. 2023 ne bodo mogli udeležiti, bo organiziran dodaten ogled dne 8. 5. 2023 s pričetkom ob 13. uri. Zainteresirani ponudniki ogled objekta predhodno najavijo, najmanj 3 dni pred datumom ogleda, po elektronski pošti na naslov: javna.narocila@sloveniacontrol.si. Na tem naslovu zainteresirani ponudniki dobijo tudi vsa dodatna pojasnila v zvezi s poslovnimi prostori objekta hangar, ki so predmet oddaje v najem pogodbe.
Rok za predložitev ponudb za najem poslovnih prostorov objekta »hangar« je 12. 5. 2023 do 11. ure (CET). Ponudniki ponudbe predložijo na naslov s pripisom: Ponudba »hangar« – Ne odpiraj, Kontrola zračnega prometa Slovenije, d.o.o., Zg. Brnik 130N, 4210 Brnik-aerodrom.
Ponudba mora do navedenega datuma že prispeti v vložišče KZPS, d.o.o.
Ker se naročnikova vhodna pošta, poslana preko Pošte Slovenija d.o.o., digitalizira, je potrebno ponudbe oddati preko dostavljavcev hitre pošte, kot so DHL, GLS, DPD, City Express. V nasprotnem primeru naročnik ne more zagotoviti, da bo ponudba pravočasno dostavljena.
Ponudniki lahko ponudbe oddajo tudi osebno v glavni pisarni na naslovu naročnika vsak dan med 9. in 13. uro, vse do dne, ki je določen kot skrajni rok za oddajo ponudb.
Ponudbe, prejete po izteku skrajnega roka za predložitev ponudb (ne glede na datum pošiljanja in/ali nepravočasne dostave ponudbe v primeru dostave kurirske službe), bodo izključene iz postopka javnega zbiranja ponudb in bodo neodprte vrnjene ponudniku.
Ponudba mora vsebovati naslednje podatke:
Osnovni podatki ponudnika, tj. naziv, naslov, davčna številka, kontakt ponudnika oziroma imenovanje kontaktne osebe (e-mail in telefonska številka).
Ponudniki morajo pri pripravi ponudbe upoštevati naslednje:
a) S strani uradnega cenilca znaša povprečna ocenjena višina mesečne najemnine za predmetne poslovne prostore 4.950,00 EUR neto; v tej ceni niso zajeti stroški, ki jih krije najemnik; ponudbe, ki bodo tudi po pogajanjih ponujale nižjo najemnino, bodo zavrnjene;
b) Najemnina za poslovne prostore se plačuje mesečno za naprej, in sicer vsak zadnji torek v mesecu za prihodnji mesec;
c) Najemnik krije vse obratovalne stroške in stroške rednega vzdrževanja poslovnih prostorov;
d) Najemnik krije stroške uporabe stavbnega zemljišča;
e) Najemnik krije stroške zavarovanja objekta;
f) Ponudba mora veljati najmanj do 31. 5. 2023;
g) V primeru, da pride do razveze najemne pogodbe z najugodnejšim ponudnikom, lahko KZPS, d.o.o. sklene najemno podobo z naslednjim najugodnejšim ponudnikom;
h) Najemna pogodba se sklene z najugodnejšim ponudnikom z možnostjo predčasne prekinitve;
i) KZPS, d.o.o. lahko postopek javnega zbiranja ponudb kadarkoli in brez razloga ustavi.
Odpiranje prejetih ponudb bo javno.
Javno odpiranje ponudb bo 12. 5. 2023 ob 11.15 v poslovnih prostorih KZPS, d.o.o. na naslovu Zg. Brnik 130N, 4210 Brnik-aerodrom.
O odpiranju ponudb bo KZPS, d.o.o. vodila zapisnik in poslala ponudnikom informacijo o tem, ali so bili najugodnejši ponudnik in koliko znašajo ponujene najemne cene na elektronski naslov, naveden v ponudbi.
KZPS, d.o.o. se bo pogajala z zainteresiranimi subjekti izključno o višini mesečne najemnine. K pogajanjem bodo povabljeni samo ponudniki, ki bodo predložili ponudbo na podlagi tega poziva in v roku za predložitev ponudbe. Tekom pogajanj bodo ponudniki lahko spreminjali ponudbo za najem v delu, kjer se nanaša na višino najemnine.
Pomembno: S ponudbo ponujena cena za najem, je zavezujoča. V primeru, da ponudnik ne odda nove ponudbe na podlagi poziva k pogajanjem, se njegova prva ponudba obravnava kot končna.
Najemna pogodba se bo sklenila s ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo mesečno najemnino za poslovne prostore objekta »hangar«.
KZPS, d.o.o. sodelujočim ne bo povrnila nobenih stroškov za sodelovanje v pogajanjih oziroma stroškov za pripravo ponudbe. Vse stroške, ki potencialnim ponudnikom nastanejo v postopku sklepanja najemne pogodbe, krijejo potencialni ponudniki sami.
Pri javnem zbiranju ponudb kot ponudniki ne smejo sodelovati člani komisije ali cenilec ter z njimi povezane osebe.
Kontrola zračnega prometa Slovenije, d.o.o. 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti