Uradni list

Številka 105
Uradni list RS, št. 105/2021 z dne 2. 7. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 105/2021 z dne 2. 7. 2021

Kazalo

2260. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o priznanjih v Mestni občini Kranj, stran 6612.

  
Na podlagi 22. člena Statuta Mestne občine Kranj (Uradni list RS, št. 134/20 – uradno prečiščeno besedilo UPB3, 91/21) je Mestni svet Mestne občine Kranj na 27. seji dne 23. 6. 2021 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o priznanjih v Mestni občini Kranj 
1. člen 
V Odloku o priznanjih v Mestni občini Kranj (Uradni list RS, št. 38/12, 15/13 in 69/14, v nadaljevanju: Odlok) se v prvem stavku tretjega člena, drugem odstavku sedmega člena, drugem odstavku osmega člena in 14. členu beseda »Sveta« nadomesti z besedama »Mestnega sveta«.
Na koncu prvega stavka tretjega člena Odloka se doda besedilo »ter vsaka polnoletna fizična oseba.«.
2. člen 
Besedilo četrtega člena Odloka se spremeni tako, da se po novem glasi:
»O podelitvi priznanja odloči Mestni svet Mestne občine Kranj s sklepom na podlagi predloga Komisije za nagrade in priznanja, če ni s tem odlokom drugače določeno. Komisija za nagrade in priznanja svoj predlog mestnemu svetu poda po predhodno izvedenem javnem razpisu.«
3. člen 
V petem členu Odloka se črta besedilo »iz 1. člena«.
4. člen 
V prvem odstavku sedmega člena Odloka se črtata besedi »ali stvaritvami«.
5. člen 
V prvem stavku osmega člena Odloka se črtata besedi »skupinam občanov,«.
Zadnji stavek osmega člena Odloka se črta.
6. člen 
Besedilo devetega člena Odloka se spremeni tako, da se po novem glasi:
»Listina o priznanju Mestne občine Kranj se podeljuje občanom, skupinam občanov, pravnim osebam javnega in zasebnega prava ter združenjem na območju Mestne občine Kranj.
Listina o priznanju Mestne občine Kranj se podeljuje za posebne dosežke posameznika in izredne uspehe skupine pri delu v korist družbene skupnosti, na področju športnega, kulturnega, znanstveno-raziskovalnega, okolje-varstvenega in humanitarnega udejstvovanja, pri reševanju človeških življenj ali preprečevanju nastanka škode na premoženju in odpravi njenih posledic.
Sklep o podelitvi listine o priznanju Mestne občine Kranj sprejme Mestni svet Mestne občine Kranj na podlagi predloga Komisije za nagrade in priznanja. Na podlagi sprejetega sklepa se izda listina o priznanju.
V posameznem letu se lahko podeli največ tri listine o priznanju.«
7. člen 
Besedilo 11. člena Odloka se spremeni tako, da se po novem glasi:
»Veliko plaketo Mestne občine Kranj podeljuje Mestni svet Mestne občine Kranj na predlog Komisije za nagrade in priznanja. Obenem s plaketo se izda tudi listina o podelitvi, ki jo podpiše župan. V posameznem letu se lahko podeli največ ena velika plaketa Mestne občine Kranj.
Plaketo Mestne občine Kranj podeljuje župan po lastni presoji. V posameznem letu župan lahko podeli največ dve plaketi Mestne občine Kranj.«
8. člen 
Besedilo 13. člena Odloka se spremeni tako, da se po novem glasi:
»Veliko Prešernovo plaketo podeljuje Mestni svet Mestne občine Kranj na predlog Komisije za nagrade in priznanja. Obenem s plaketo se izda tudi listina o podelitvi, ki jo podpiše župan. V posameznem letu se lahko podeli ena velika Prešernova plaketa.
Prešernovo plaketo podeljuje župan po lastni presoji. V posameznem letu župan lahko podeli največ dve Prešernovi plaketi.«
9. člen 
V drugem odstavku 15. člena Odloka se številka »6« nadomesti z besedo »šest«.
10. člen 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 030-5/2021-8-401102
Kranj, dne 23. junija 2021
Župan 
Mestne občine Kranj 
Matjaž Rakovec 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti