Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/2020 z dne 13. 3. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/2020 z dne 13. 3. 2020

Kazalo

Ob-1685/20, Stran 826
Na podlagi 33.–36. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96, 36/00 – ZPDZC in 127/06 – ZJZP), 17. člena Zakona o knjižničarstvu (Uradni list RS, št. 87/01, 96/02 in 92/15), 14. člena Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Knjižnica Bena Zupančiča Postojna (Uradni list RS, št. 68/18) in sklepa Sveta zavoda Knjižnice Bena Zupančiča Postojna z dne 27. 2. 2020, Svet zavoda Knjižnica Bena Zupančiča Postojna objavlja javni razpis za prosto delovno mesto
direktorja 
javnega zavoda Knjižnica Bena Zupančiča Postojna 
Za razpisano delovno mesto direktorja je lahko imenovan, kdor izpolnjuje naslednje pogoje:
– najmanj univerzitetna izobrazba ali najmanj izobrazba 2. bolonjske stopnje,
– opravljen strokovni izpit iz bibliotekarske stroke,
– najmanj pet let delovnih izkušenj v knjižnični dejavnosti,
– organizacijske in vodstvene sposobnosti.
Kandidati morajo k pisni vlogi predložiti:
– program dela zavoda za mandatno obdobje,
– dokazilo o izpolnjevanju pogoja zahtevane izobrazbe,
– opis delovnih izkušenj, iz katerih je razvidno izpolnjevanje pogoja le-teh (iz opisa mora biti razviden datum sklenitve in datum prekinitve delovnega razmerja oziroma dela pri posameznem delodajalcu, kratek opis dela ter raven zahtevnosti dela),
– dokazilo o opravljenem bibliotekarskem izpitu,
– kratek življenjepis (iz opisa morajo biti razvidne organizacijske in vodstvene sposobnosti).
Na delovno mesto direktorja je lahko imenovan tudi kandidat brez opravljenega bibliotekarskega izpita, vendar mora le-tega opraviti v roku, ki ga določa 39.b člen Zakona o knjižničarstvu, sicer mu mandat po sklepu sveta zavoda preneha.
Mandat direktorja traja pet let in je po preteku mandata lahko ponovno imenovan.
Pisne vloge z vsemi navedenimi dokazili o izpolnjevanju pogojev in programom dela naj kandidati pošljejo v osmih dneh od objave javnega razpisa na naslov: Knjižnica Bena Zupančiča Postojna, Sveta zavoda, Trg padlih borcev 5, 6230 Postojna, z oznako: »Prijava na razpis – ne odpiraj«.
O izidu razpisa bodo kandidati obveščeni v roku osmih dni po izdaji odločbe o izbiri.
V besedilu razpisa uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.
Kandidat, ki se prijavi na razpisano delovno mesto, priloži izjavo, da soglaša, da se njegovi osebni podatki lahko javno obravnavajo na seji občinskega sveta, če je izbran in se zanj zaprosi za soglasje oziroma mnenje k imenovanju.
Javni razpis se objavi na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, v Uradnem listu RS ter na spletni strani Knjižnice Bena Zupančiča Postojna: http://www.sikpos.si.
Svet zavoda Knjižnica Bena Zupančiča Postojna 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti