Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019

Kazalo

1414. Odlok o določitvi takse za obravnavo zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Odloku o Občinskem prostorskem načrtu Občine Tolmin, stran 3651.

  
Na podlagi 109. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17) in 21. člena Statuta Občine Tolmin (Uradni list RS, št. 13/09, 17/11, 106/15) je Občinski svet Občine Tolmin na 5. seji dne 23. aprila 2019 sprejel
O D L O K 
o določitvi takse za obravnavo zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Odloku o Občinskem prostorskem načrtu Občine Tolmin 
1. člen 
(1) Ta odlok določa višino takse za obravnavanje tistih zasebnih potreb glede prostorskega razvoja, ki predstavljajo pobudo za spremembo namenske rabe prostora v Odloku o Občinskem prostorskem načrtu Občine Tolmin.
(2) V besedilu uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške in za ženske.
2. člen 
(1) Zavezanec za plačilo takse za pobudo za spremembo namenske rabe prostora je vlagatelj posamezne pobude.
(2) Plačilo takse je pogoj za obravnavo pobude, kar pa ne zagotavlja spremembe namenske rabe prostora v odloku o občinskem prostorskem načrtu.
(3) Pobudo za spremembo namenske rabe prostora se vloži na obrazcu – vlogi za spremembo namenske rabe prostora, z jasno opredeljenim namenom posega v prostor, določenim prostorskim obsegom, navedbo dejavnosti ter drugimi podatki, ki so merodajni za odločanje o sprejemljivosti posega. V primeru večjih oziroma zahtevnejših posegov je potrebno pobudi priložiti idejno zasnovo ureditve.
(4) Posamezna pobuda po tem odloku je pobuda, dana za spremembo namenske rabe na eni prostorsko zaokroženi celoti.
3. člen 
(1) Višina takse za posamezno pobudo za spremembo namenske rabe prostora iz prejšnjega člena znaša:
– za spremembo osnovne namenske rabe prostora 200,00 evrov,
– za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora 100,00 evrov.
(2) Takse za posamezno pobudo za spremembo namenske rabe v primarno rabo (gozdna, kmetijska, ali vodna raba) se ne plača.
(3) Takse se ne plača tudi, ko gre za spremembe, ki ne predstavljajo vsebinsko novega določanja ali spreminjanja namenske rabe prostora, načrtovanja novih prostorskih ureditev ali določanja novih prostorskih izvedbenih pogojev, so pa potrebne zaradi odprave očitnih pisnih, računskih ali tehničnih napak v tekstualnem ali grafičnem delu Odloka o Občinskem prostorskem načrtu Občine Tolmin ter odprave pomanjkljivosti glede njegove oblike.
4. člen 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0001/2019
Tolmin, dne 24. aprila 2019
Župan 
Občine Tolmin 
Uroš Brežan

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti