Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2014 z dne 14. 2. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2014 z dne 14. 2. 2014

Kazalo

335. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov, stran 1133.

Na podlagi 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 66/07 – uradno prečiščeno besedilo in 15/12) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 31. seji dne 27. 1. 2014 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov
1. člen
V Pravilniku o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov (Uradni list RS, št. 32/07 in 24/11) se v 7. členu deseta alineja dopolni tako, da se glasi:
»– plačilo dodatne strokovne pomoči in svetovanja (študentsko delo, podjemna pogodba ali avtorska pogodba), vendar le za namene, ki presegajo administrativno-tehnično pomoč oziroma strokovno pomoč, opredeljeno v prvem in drugem odstavku 13. člena tega pravilnika, če je na podlagi pisne obrazložitve svetniškega kluba oziroma samostojnega svetnika izkazana verjetnost, da bo namen svetovanja izboljšal kakovost njihovega dela,«.
Dvanajsta alineja se spremeni tako, da se glasi:
»– reprezentančne stroške (protokolarne pogostitve, srečanja članov svetniških klubov in drugih priznanih odhodkov, določenih v zakonu, ki ureja davek od dohodka pravnih oseb), le če so neposredno povezani z delom svetniškega kluba oziroma samostojnega svetnika. Sredstva ne smejo presegati 20 % finančnih sredstev iz prvega odstavka 2. člena tega pravilnika,«.
2. člen
Za 8. členom se doda nov 8.a člen, ki se glasi:
»8.a člen
Iz finančnih sredstev iz prvega odstavka 2. člena tega pravilnika MOL zagotavlja tudi nakup enega prenosnega ali tabličnega računalnika za vsakega svetnika na začetku mandata.«.
3. člen
9. člen se spremeni tako, da se glasi:
»9. člen
Pri pripravi odloka o proračunu MOL za posamezno leto svetniški klubi in samostojni svetniki pripravijo predlog plana porabe sredstev glede na predlagano kvoto.
Svetniški klubi in samostojni svetniki sredstva razdelijo po posameznih podkontih proračuna MOL na proračunskih postavkah, namenjenih delovanju svetniških klubov in samostojnih svetnikov, ter pisno obrazložijo plan porabe.
Po sprejetju odloka o proračunu MOL se dodeljene pravice porabe za posamezne svetniške klube oziroma samostojne svetnike lahko skladno z odlokom o proračunu MOL prerazporedijo na druge podkonte.«.
4. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-43/2010-6
Ljubljana, dne 27. januarja 2014
Župan
Mestne občine Ljubljana
Zoran Janković l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti