Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/2011 z dne 1. 4. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/2011 z dne 1. 4. 2011

Kazalo

1076. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov, stran 3245.

Na podlagi 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 66/07 – uradno prečiščeno besedilo) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 4. seji dne 21. 3. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov
1. člen
V Pravilniku o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov (Uradni list RS, št. 32/07) se 13. člen spremeni tako, da se glasi:
»MOL vsakemu svetniškemu klubu ali najmanj dvema samostojnima svetnikoma iz sredstev mestne uprave zagotovi enega javnega uslužbenca za administrativno-tehnično delo (v nadaljevanju: administrativni sodelavec).
MOL svetniškemu klubu z najmanj tremi svetniki ali najmanj trem samostojnim svetnikom iz sredstev mestne uprave zagotovi enega javnega uslužbenca za strokovno delo (v nadaljevanju: strokovni sodelavec).
Svetniškim klubom z manj kot tremi svetniki in manj kot trem samostojnim svetnikom MOL iz sredstev mestne uprave zagotovi enega strokovnega sodelavca, če se za to dogovorita najmanj en svetniški klub z manj kot tremi svetniki in najmanj en samostojni svetnik.
Svetniški klubi z manj kot tremi svetniki in samostojni svetniki se lahko dogovorijo s svetniškim klubom z več kot tremi svetniki za skupnega strokovnega sodelavca.
Svetniškim klubom in samostojnim svetnikom, ki ne pristopijo k dogovoru iz tretjega oziroma četrtega odstavka tega člena, se na posameznega svetnika iz sredstev mestne uprave zagotovi plačilo za strokovno delo v višini 1/3 osnovne plače višjega svetovalca III na mesec.
Svetniškemu klubu z več kot tremi svetniki MOL poleg strokovnega sodelavca iz drugega odstavka tega člena zagotovi po enega strokovnega sodelavca za vsakih nadaljnjih deset svetnikov.«.
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-43/2010-4
Ljubljana, dne 21. marca 2011
Župan
Mestne občine Ljubljana
Zoran Janković l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti