Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/2008 z dne 13. 6. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/2008 z dne 13. 6. 2008

Kazalo

2513. Sklep o začetku priprave Sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Pri pošti, stran 6813.

Na podlagi 57. in 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07) je župan Občine Grosuplje dne 9. junija 2008 sprejel
S K L E P
o začetku priprave Sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Pri pošti
1. člen
(vsebina sklepa)
Zaradi uveljavitve Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07; v nadaljevanju: ZPNačrt) se priprava Sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Pri pošti (v nadaljevanju: SDZN), ki se je začela na podlagi Programa priprave za spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta Pri pošti (Uradni list RS, št. 42/06; v nadaljevanju: Program priprave) po ZUreP-1, nadaljuje po ZPNačrt.
Ta sklep določa:
– oceno stanja in razloge za pripravo SDZN, katerega priprava se je začela v skladu z Zakonom o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03; v nadaljevanju ZUreP-1);
– roke za pripravo SDZN in njegovih posameznih faz;
– nosilce urejanja prostora, ki podajo smernice za načrtovanje prostorske ureditve in njihove pristojnosti.
2. člen
(ocena stanja in razlogi za pripravo SDZN)
Do uveljavitve ZPNačrt je občina:
– objavila program priprave (Uradni list RS, št. 42/06), pri katerem se spremeni 2. člen Predmet in programska izhodišča za pripravo SDZN, tako da se glasi:
Predmet:
Predmet obravnave je določitev parcel namenjenih za gradnjo javnih in poslovnih objektov ter stanovanj v zgornjih etažah objektov, ustreznih parkirnih površin v kleti objektov in tudi na delu ploščadi, funkcionalne prometne mreže in ostale infrastrukture, ureditev zunanjih površin, določitev pogojev za urbanistično in arhitekturno oblikovanje objektov ter za ustrezno navezavo na obstoječo pozidavo.
Programska izhodišča:
Izhodišče za pripravo SDZN so zahteve Občine Grosuplje predvsem glede ureditve javnega mestnega prostora:
• objekti »mestotvorne« vsebine:
– v pritličju – trgovska, gostinska, storitvena, poslovna, turistična itn.,
– v nadstropjih pisarniška in stanovanjska raba,
– v kleti parkirne površine,
• ureditvijo prostora, ki vnaša v mesto značaj družabnosti: prostori za srečanje ljudi, prireditve na odprtem, prodaja na odprtem, manjši trg, peš površine, parkirišča, zelenice, večnamenska ploščad itn.,
• povezavami z avtobusno in železniško postajo ter ploščadjo na območju Taborske ceste, oziroma občine in ostalega dela mestnega jedra.
– pridobila Odločbo št. 35409-168/2006, z dne 29. 6. 2006, s katero je Ministrstvo za okolje in prostor ugotovilo, da v postopku priprave SDZN celovite presoje vplivov na okolje ni treba izvesti;
– objavila Odlok o začasnih ukrepih za zavarovanje urejanja prostora na podlagi Programa priprave za spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta Pri pošti (Uradni list RS, št. 50/06).
Priprava SDZN se ob upoštevanju že izvedenih postopkov nadaljuje po določilih ZPNačrt.
3. člen
(roki za pripravo SDZN in njegovih posameznih faz)
Občina Grosuplje začne pripravljati SDZN na podlagi tega sklepa.
Roki za pripravo SDZN in njegovih posameznih faz so določeni v 6. členu Programa priprave, ob smiselni uporabi ZPNačrt.
4. člen
(nosilci urejanja prostora)
Pri pripravi SDZN morajo s svojimi smernicami za načrtovanje in mnenji k dopolnjenemu predlogu SDZN sodelovati nosilci urejanja prostora iz 4. člena Programa priprave.
Kolikor se v postopku priprave SDZN ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice ter mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, ki niso našteti v 4. členu Programa priprave, se le-ta pridobijo v postopku.
Nosilci urejanja prostora morajo v skladu z 58. členom ZPNačrt podati smernice v 30 dneh od podane zahteve. V primeru molka nosilca urejanja prostora pri izdaji smernic se šteje, da nimajo smernic, pri čemer pa mora pripravljalec upoštevati vse zahteve, ki jih za načrtovanje predvidene prostorske ureditve določajo veljavni predpisi.
5. člen
(financiranje)
Naročnik in investitor dokumenta je Občina Grosuplje, Taborska cesta 2, Grosuplje.
6. člen
(uveljavitev sklepa)
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, objavi pa se tudi na spletni strani Občine Grosuplje.
Št. 352-58/96
Grosuplje, dne 9. junija 2008
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti