Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/2008 z dne 13. 5. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/2008 z dne 13. 5. 2008

Kazalo

2050. Pravilnik o dopolnitvi Pravilnika o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Ravne na Koroškem, stran 5163.

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo) in 16. člena Statuta Občine Ravne na Koroškem (Uradni list RS, št. 39/99, …, in 23/07) je Občinski svet Občine Ravne na Koroškem na 15. redni seji dne 23. 4. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o dopolnitvi Pravilnika o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Ravne na Koroškem
1. člen
(plačilo za opravljanje dela v svetih javnih zavodov)
Za 10. členom Pravilnika o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Ravne na Koroškem (Uradni list RS, št. 30/07, 47/07; v nadaljevanju: pravilnik), se doda nov 11. člen, ki se glasi:
»Članom svetov javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je Občina Ravne na Koroškem, se za opravljanje dela na sejah svetov lahko določi nagrada v obliki sejnine in/ali povračilo stroškov v zvezi z opravljanjem dela v svetu javnega zavoda.
Plačilo za opravljanje dela člana sveta javnega zavoda znaša največ 15% plače župana. V okviru tega zneska se članu sveta javnega zavoda določi plačilo za posamezni mesec, glede na delo, ki ga je opravil:
– za predsedovanje seji sveta javnega zavoda – do 20%,
– za udeležbo na seji sveta javnega zavoda – do 15%.
Višino sejnine članov sveta zavoda za posamezno mandatno obdobje in/ali višino povračila stroškov članom sveta opredeli svet zavoda v skladu z določili tega pravilnika in določili statuta javnega zavoda, pri čemer upošteva tudi določila Uredbe Vlade RS o sejninah in povračilih stroškov v javnih skladih, javnih agencijah, javnih zavodih in javnih gospodarskih zavodih ter stališča in priporočila Vlade RS glede nagrajevanja članov nadzornih svetov v teh ustanovah.
Sredstva za plačilo nagrad članom svetov javnih zavodov se prednostno zagotavljajo v okviru sredstev, ki jih javni zavodi pridobijo z lastno dejavnostjo, razliko pa zagotavlja ustanovitelj iz proračunskih sredstev.«
2. člen
(preštevilčenje členov)
Preostali členi pravilnika se od sedanjih 11. do 17. člena preštevilčijo v 12. do 18. člen pravilnika.
3. člen
(pričetek uporabe)
Javni zavodi, katerih ustanoviteljica je Občina Ravne na Koroškem, lahko pričnejo z izplačili nadomestil članom sveta javnega zavoda po uskladitvi statuta zavoda z določili tega pravilnika.
4. člen
(začetek veljavnosti odloka)
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 014-0001/2008-106
Ravne na Koroškem, dne 23. aprila 2008
Župan
Občine Ravne na Koroškem
mag. Tomaž Rožen l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti