Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2008 z dne 9. 4. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2008 z dne 9. 4. 2008

Kazalo

1444. Pravilnik o sofinanciranju obnove fasad na objektih v Občini Mirna Peč, stran 3494.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Mirna Peč (Uradni list, št. 59/07 in 14/08) je Občinski svet Občine Mirna Peč na 13. redni seji dne 1. 4. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o sofinanciranju obnove fasad na objektih v Občini Mirna Peč
Splošna določila
1. člen
Namen tega pravilnika je spodbujanje obnove objektov v smislu urejenosti zunanjega videza objektov in naselij, kot tudi obnove in oživljanja vaških jeder in centra Mirne Peči.
Občini Mirna Peč je v interesu spodbujanje obnove fasad na objektih na celotnem področju občine, še posebej v območju vaških jeder in centra Mirne Peči in bo za ta namen zagotovila sredstva v proračunu.
S tem pravilnikom se določa pogoje, postopek in merila za sofinanciranje obnove fasad na objektih lastnikom, solastnikom in najemnikom stavb, ki jih lahko uveljavljajo na podlagi javnih razpisov za sofinanciranje obnove fasad.
Upravičenci
2. člen
Upravičenci so lahko fizične osebe, ki na območju Občine Mirna Peč vlagajo v obnovo fasad na stanovanjskih, poslovno stanovanjskih, gospodarskih in poslovnih objektih in imajo ustrezna dokazila za obnovo fasade. Upravičeni stroški sofinanciranja so dela izvedena v obdobju, določenem v razpisu. Dela morajo biti izvedena v skladu s predpisi, oziroma v skladu s pogoji iz upravnega dovoljenja, kolikor si ga je moral upravičenec pridobiti. V primeru, da je objekt oziroma območje varovano kot stavbna oziroma naselbinska kulturna dediščina, morajo biti dela izvedena skladno s soglasjem spomeniškovarstvene službe.
V primeru, da se obnavlja fasada na stavbi v solastnini, poda vlogo pooblaščenec soinvestitorjev v njihovem imenu za njihov račun.
Upravičenci ne smejo imeti neporavnanih obveznosti do Občine Mirna Peč.
Upravičence in pogoje za sofinanciranje se natančneje določi v javnem razpisu.
Postopek za dodelitev sredstev
3. člen
Postopek se prične z objavo javnega razpisa, ki pa potrdi župan. Javni razpis se objavi na spletni strani Občine Mirna Peč in na krajevno običajen način.
Javni razpis mora določati najmanj:
– namen razpisa,
– upravičence do razpisanih sredstev,
– splošne in posebne pogoje,
– merila, ki jih morajo izpolnjevati prosilci,
– rok za izplačilo sredstev,
– kraj in način prevzema ali oddaje vlog,
– rok za oddajo vloge,
– rok za obveščanje o izidu razpisa,
– priloge, ki jih morajo prosilci priložiti,
– osnovne podatke, ki jih morajo navesti prosilci v vlogi,
– najvišji odstotek investicije – obnovitvenih del, ki ga lahko pridobi posamezni prosilec,
– višino celotnih razpoložljivih sredstev,
Postopek ugotavljanja upravičencev
4. člen
Postopek izvedbe javnega razpisa vodi strokovna komisija (v nadaljevanju komisija), ki jo imenuje župan.
Komisija po preteku razpisnega roka pristopi k odpiranju prispelih vlog. Če ugotovi, da je vloga nepopolna, pozove prosilca, da jo v roku 8 dni dopolni. Če prosilec vloge ne dopolni, se vloga kot nepopolna zavrže.
Komisija nato opravi strokovni pregled popolnih vlog ter jih oceni na podlagi pogojev in meril. Na podlagi ocene vlog komisija pripravi predlog prejemnikov sredstev, ki ga predloži v dokončno potrditev direktorju občinske uprave ali drugi od direktorja pooblaščeni uradni osebi s sklepom. Upravičencem se izda sklep o višini odobrenih sredstev.
Pritožbeni postopek
5. člen
Zoper odločitev iz prejšnjega odstavka lahko upravičenec vloži pritožbo županu v roku 8 dni od prejema sklepa. Predmet spora ne morejo biti postavljena merila in pogoji za ocenjevanje vlog.
Odločitev župana je dokončna.
Medsebojne obveznosti med občino in prejemnikom se uredijo s pogodbo.
Upravičenec je po preteku pritožbenega roka dolžan skleniti z Občino Mirna Peč pogodbo o sofinanciranju. Če se upravičenec v tem roku ne odzove na poziv oziroma ni sklenil pogodbe se šteje, da je umaknil vlogo za pridobitev sredstev.
6. člen
Če je upravičenec ob oddaji vloge zamolčal resnična dejstva ali navajal neresnične podatke, ki so vplivali na dodelitev subvencije, mora sredstva v celoti vrniti, skupaj z zamudnimi obrestmi, ki tečejo od dneva izplačila sredstev.
Merila za izbor upravičenca
7. člen
Merila za izbor upravičenca so:
– pomen objekta z vidika kulturne dediščine in arhitekturne vrednosti,
– objekti, katerih fasade so bile nevarne za okolico in mimoidoče,
– starost objekta,
– namembnost objekta,
– lega stavbe.
Merila se podrobno in natančno opredelijo v javnem razpisu.
Občina Mirna Peč bo prosilce uvrstila tako, da bo prejemnikom sredstev na podlagi zbranih točk in števila popolnih vlog, sofinancirala do največ 50% vrednosti obnove. Večje število zbranih točk pomeni višji% sofinanciranja vrednosti investicije – obnove fasade.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3529-1/2008-1
Mirna Peč, dne 1. aprila 2008
Župan
Občine Mirna Peč
Zvone Lah l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti