Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/2007 z dne 29. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/2007 z dne 29. 5. 2007

Kazalo

2541. Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Rogatec, stran 6555.

Na podlagi 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (ZLS, Uradni list RS, št. 100/05 – UPB-1 in 21/06 – odločba US), 16. člena Statuta Občine Rogatec (Uradni list RS, št. 13/06 in 27/06) v skladu z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju (ZSPJS, Uradni list RS, št. 110/06 – UPB-6 in 1/07 – odločba US) in Odlokom o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06) je Občinski svet Občine Rogatec na 5. redni seji dne 14. 5. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Rogatec
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom so določene osnove in merila za določitev plač in drugih prejemkov občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Rogatec, ki so izvoljeni na neposrednih volitvah ali jih imenuje občinski svet oziroma župan.
2. člen
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, ter članom nadzornega odbora in volilne komisije pripadajo nagrade za njihovo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika.
Najvišje vrednotena funkcija v občini je funkcija župana.
3. člen
Občinski funkcionarji so: člani občinskega sveta, župan in podžupan.
Občinski funkcionarji opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
Župan se lahko odloči, da bo funkcijo opravljal nepoklicno. V soglasju z županom se lahko tudi podžupan odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA DELA PLAČE OZIROMA NAGRADE
4. člen
Osnovna plača župana in podžupana je določena s plačilnim razredom, v katerega je uvrščena posamezna funkcija.
5. člen
V skladu z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju in Odlokom o plačah funkcionarjev je funkcija župana v Občini Rogatec razvrščena v 49. plačni razred.
Če župan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plača v višini 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno, vendar brez dodatka za delovno dobo.
6. člen
Funkcija podžupana je v skladu z Zakonom s sistemu plač v javnem sektorju in Odlokom o plačah funkcionarjev razvrščena v plačilni razred 34–41. Višino plačila podžupana določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil. Pri predčasnem prenehanju mandata župana lahko podžupanu določi plačni razred občinski svet.
Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini največ 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno in se oblikuje v skladu z naslednjimi kriteriji in merili:
– za vodenje seje občinskega sveta 92 eurov neto
– za opravljanje nalog iz pristojnosti župana na podlagi dejansko opravljenih ur z urno postavko v vrednosti 6 eurov neto.
Višina plačila se oblikuje na podlagi mesečnega poročila o opravljenih delovnih urah, ki ga potrdi župan.
7. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta, nadzornega odbora ter ostalih delovnih teles in organov, ki jih imenuje župan, je sejnina.
Znesek sejnine se določi v sorazmerju po dejansko opravljenem delu v skladu s tem pravilnikom. Delo, ki ga opravlja nepoklicni podžupan kot član občinskega sveta oziroma drugih delovnih teles, se obračunava v skladu s kriteriji, ki veljajo za člane navedenih teles. Skupna vsota za opravljanje te funkcije ne sme preseči z zakonom določenega limita.
8. člen
Plača poklicnih funkcionarjev se izplačuje na podlagi sklepa o določitvi plače.
Prejemki nepoklicnih funkcionarjev in ostalih članov organov se izplačujejo na podlagi ugotovitvenega sklepa o potrditvi mandata oziroma sklepa o imenovanju.
9. člen
Članom občinskega sveta pripada za vsako udeležbo na sklepčni redni in izredni seji sejnina v višini 80 eurov neto.
Letni znesek sejnin vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta, ne sme presegati 15% bruto letne plače župana.
10. člen
Članom delovnih teles, ki jih določa Statut Občine Rogatec, pripada za udeležbo na vsaki sklepčni redni ali izredni seji sejnina v višini 17 eurov neto, predsedniku delovnega telesa ali predsedujočemu pa sejnina v višini 30 eurov neto.
11. člen
Članom Nadzornega odbora Občine Rogatec, pripada za udeležbo na vsaki sklepčni redni ali izredni seji sejnina v višini 25 eurov neto, predsedniku Nadzornega odbora ali predsedujočemu pa sejnina v višini 50 eurov neto.
12. člen
Člani občinskega sveta, nadzornega odbora in drugih delovnih teles ali organov nimajo pravice do nagrade za opravljene dopisne seje.
Za evidenco prisotnosti na sejah so dolžni poskrbeti predsedniki in za to zadolženi uslužbenci občinske uprave.
13. člen
Nagrada člana nadzornega odbora, kadar opravlja delo izven seje nadzornega odbora (priprava analiz, poročil), se oblikuje na podlagi mesečnega poročila o opravljenih delovnih urah. Mesečno poročilo na predlog župana potrdi komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Ura dela člana nadzornega odbora se vrednoti enako kot ura dela podžupana.
14. člen
Predsednikom svetov krajevnih skupnosti se izplača letna nagrada za opravljeno delo v višini polovice povprečne neto mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za mesec december preteklega leta.
Letna nagrada se izplača v drugi polovici leta, vendar najkasneje do 30. novembra tekočega leta.
15. člen
Predsednik, tajnik in člani občinske volilne komisije imajo za opravljanje dela v zvezi z izvedbo lokalnih referendumov in volitev pravico do nagrade v skladu z zakonom.
III. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
16. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki veljajo za zaposlene v občinski upravi.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi, ki urejajo povračilo potnih stroškov za zaposlene v občinski upravi.
Občinski funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje in pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa. Za izplačilo dnevnic in ostalih stroškov, ki so nastali v zvezi s službenim potovanjem se uporabljajo predpisi, ki veljajo za zaposlene v občinski upravi.
IV. NAČIN IZPLAČEVANJA IN USKLAJEVANJE PREJEMKOV
17. člen
Pravice iz 16. člena tega pravilnika uveljavlja občinski funkcionar na podlagi naloga za službeno potovanje.
Nalog za službeno potovanje izda župan. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog tajnik občine oziroma podžupan.
18. člen
Sredstva za izplačevanje plač in drugih prejemkov funkcionarjem in članom organov Občine Rogatec, se zagotovijo iz sredstev proračuna Občine Rogatec.
19. člen
Plače in drugi prejemki se funkcionarjem izplačujejo mesečno do vsakega 10. v mesecu za pretekli mesec.
Prejemki določeni v 16. členu se funkcionarjem izplačajo pri izplačilu plač oziroma nagrad.
Vsi prejemki, ki so določeni v tem pravilniku se valorizirajo enkrat letno v mesecu januarju z letno stopnjo rasti cen življenjskih potrebščin za preteklo leto.
V. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
20. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane komisij in odborov občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom štaba za civilno zaščito, članom sveta za preventivo in varstvo v cestnem prometu, članom drugih komisij, odborov, svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan. Uslužbenci občinske uprave, ki so skladno z zakonodajo imenovani za člane različnih organov, niso upravičeni do sejnin.
21. člen
Z dnem veljavnosti tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov v Občini Rogatec, št. 06202-36/05, z dne 15. 6. 2005, objavljen v Uradnem listu RS, št. 57/05.
22. člen
Ta pravilnik začne veljati in se uporabljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0070-004/2007-23
Rogatec, dne 14. maja 2007
Župan
Občine Rogatec
Martin Mikolič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti