Uradni list

Številka 22
Uradni list RS, št. 22/2006 z dne 28. 2. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 22/2006 z dne 28. 2. 2006

Kazalo

865. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o grbu in zastavi Občine Škocjan, stran 2354.

Na podlagi 15. člena Statuta Občine Škocjan (Uradni list RS, št. 37/99, 51/01 in 44/03) je Občinski svet Občine Škocjan na 26. redni seji dne 31. januarja 2006 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o grbu
in zastavi Občine Škocjan
1. člen
V Odloku o grbu in zastavi Občine Škocjan (Uradni list RS, št. 43/96) se v celoti črta 6. člen in se nadomesti z novim besedilom, kakor sledi:
»Na zelenem ščitu se preko modrine pne zlasti most v dveh lokih, nad njim lebdi zlati grozd z devetimi jagodami in s po eno zlato trtno vitico na vsaki strani grozda.
Predstavitev grba – blazon:
Grb Občine Škocjan je upodobljen na ščitu poznogotskega stila, sanitske oblike. Zeleno osnovo ščita ločuje srebrna valovnica od modrine na njegovih spodnjih dveh petinah ščita; iz modrine se v zeleno dvigajo trije zlati, zgoraj polkrožni temeljni oporniki mostu, postavljeni v prvi rob ščita, v sredino polja in v zadnji rob ščita na srebrno valovnico, preko katerih se pneta dva zlata, iz klesancev zidana loka, ki tvorita osnovo zlatemu mostu s trikrat prekinjeno zidano ograjo.
Nad mostom lebdi zlati vinski grozd iz devetih jagod s po eno zlato trtno vitico na vsaki strani grozda.
Zlati trak, ki ga nosi ščit ob svojih zunanjih robovih, lahko služi le kot grbovni okras.
Upodobitev grba v narisu, črno-belem odtisu, miniaturi pečatne grafike in v barvah, skupaj z barvnimi kodami v »pantone« in v »cmyk«-u, so sestavni del mape »DOS«, ki je priloga tega odloka.«
2. člen
Črta se vsebina 10. člen in se nadomesti z naslednjo:
Zastava Občine Škocjan je rumene in zelene barve z rumenim mostom na dveh lokih v zelenem polju, nad mostom lebdi zlati grozd iz devetih jagod.
Opis zastave: Zastavina ruta je pravokotne oblike, razmerje višine »H« proti dolžini »L« je 1: 2,5 (ena proti dve celi in pet desetin), s tem da je njena ruta razdeljena vertikalno na dva, po višini enaka, po dolžini pa neenaka dela.
V sredinski horizontali prvega zelenega kvadratnega dela zastavine rute, lebdi atribut iz občinskega grba: rumen obris mostu na dveh iztegnjenih lokih, ki slonita na dveh stranskih polovičnih in srednjim celim temeljnim stebru; zgoraj polkrožno zaključeni rumeni stebri rastejo iz bele horizontalne valovnice, nad sredino mosta lebdi rumeni vinski grozd, sestavljen iz devetih jagod ter po eno, simetrično na vsako stran grozda postavljeno trtno vitico.
Višina, oziroma širina sestavljenega atributa znaša 5/7 (pet sedmin) stranice temeljnega kvadratnega polja na prvem delu zastavine rute.
Preostali vetrni del zastavine rute je barvam v prvem kvadratu identičnih barv, sicer pa v celoti horizontalno dvakrat deljen na rumeni, srednje polje pa je v zeleni barvi.
Detaljni prikaz razmerij zastavinih polj in kode njenih barv, so sestavni del tega odloka.
3. člen
Prehodno obdobje za zamenjavo občinskih simbolov traja dve leti od uveljavitve tega odloka.
4. člen
Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o grbu in zastavi Občine Škocjan začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 030-0001/2006
Škocjan, dne 31. januarja 2006
Župan
Občine Škocjan
Anton Zupet l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti